Fiat central

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
IceHammer
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Fiat central

Príspevok od používateľa IceHammer »

Cauko chcel by som sa vas spytat, priatelka ma Fiat Punto 1,2 ELX a ma na nom central s alarmom. MInule sa jej stala taka kuriozita ze nastartovala auto isla oskriabat z okna namrazu, dvere pravdaze zatvorila a v tom sa jej zaistil central teda sa nedalo otvorit. Keby mala nahradny kluc bolo by vsetko ok ale nema. Neviete ako to odstranit tak aby som to zvladol alebo na to treba servis. Diky.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Fiat central

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ona nema nahradny kluc ? ako je to mozne ? ? ? ... najidealnejsou ale najdrahsou a najzdlhavejsou moznostou je dat spravit nahradny kluc (ale to by muselo ist priamo cez autorizak FIAT, lebo iba tam vedia podla VIN ako ma vyzerat planzeta) - a aj ho odporucam spravit ... ak to auto potrebuje, tak bud skusat sparat niecim v zamku, co nebude lahke, niecim poza sklo sa snazit vytiahnut kolik co tiez nebude lahke ... alebo rychlo a efektivne rozmlatit najmensie okno a dostat sa do auta ... bez dialkoveho ten central a alarm ziadno neomrdas :-)

pozri za blbost sa plati, tak to proste je :-) ... na druhej strane velke pozitivum, ak tam mala pol nadrze tak kym to spalilo, tak musi mat auto vyhriate na dva tyzdne :-) :-) :-) ...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Mala plnu nadrz takze kym by zdochlo by to trvalo auto som otvoril velmi lahko a rychlo bez rozbitia okna a sparania sa v zamkoch. Nahradne kluce nema kupovala to od rodiny a ty ich niekam dali nevedia kam. Nahradne kluce ale stoja 6,500sk po starom vo Fiate takze ziadna lacna zalezitost za jeden kluc. Kedze to ma imobilizer nebolo by lacnejsie vypnut imobilizer???
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

http://www.videotube.sk/video-videa/412 ... luca-video

skus si to pozriet :D nic z toho som neskusal!
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Skús prehodiť signál odomykania na kábel zamykania. Potom odpoj a opäť zapoj baterku, centrál vtedy tvoje auto zamkne ale v skutočnosti odomkne.

ccimo > Tú pumpu aj paralizér som pochopil, ale ako mohol otvoriť tým zvonom na odpady, tak to netuším. :smt104
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak kde je potom problem ? ja som myslel ze sa nevies dostat do auta ... ked kluc mas tak nahradny ti spravia za 20E a ked sa to stane nabuduce tak uz kluc mas :-) ... alebo ty chces zistit ako zabranit tomu aby sa to stalo aj nabuduce ? ...
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Hlavne som chcel zistit ako predist tomu aby sa to stalo na buduce a preco to vlastne samo zamyká. A ked sme u toho ako je to s tym vypnutim imobilizeru.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Choď nech sa ti mrknú do RJ či nevykazuje nejaké chyby s centrálom, zámkami, immo. Vypnúť immo sa nedá na každom aute. A možno ti len zblbla RJ pri tých mrazoch a preto sa to stalo. :)
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

Clean_Up napísal:Skús prehodiť signál odomykania na kábel zamykania. Potom odpoj a opäť zapoj baterku, centrál vtedy tvoje auto zamkne ale v skutočnosti odomkne.

ccimo > Tú pumpu aj paralizér som pochopil, ale ako mohol otvoriť tým zvonom na odpady, tak to netuším. :smt104
myslim ze to bude suvisiet s nejakou tlakovou vlnou.nieco podobne som videl s tenisovou loptickou v ktorej bola diera s priemerom 1 cm. to prilozis k zamku a tresnes po lopticke :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Jedine čo doma mám je zvon (aj paralizér by som poriešil), tak to musím vyskúšať či sa mi podarí otvoriť nejaké auto. :D
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

pozri sa do prirucky centralu / alarmu, ako sa da tato funkcia vypnut... vo vacsine alarmoch mas napriklad k RJ pripojene servisne tlacidlo (ak nie tak pripojis) a podla popisu v knihe s nim vytukas pozadovanu funkciu a zmenis jej parameter. tym padom ti uz auto nebude napriklad samo zamykat dvere po nastartovani...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Clean ... trpim silnou pochybnostou ze ide o urban legends :-) ... zvonom a loptickou by si mohol potrenovat akurat tak pneumaticky central - a ten by musel mat nejaku netesnost systemu, ktora dovoli zvysenim tlaku otvorit trebars jeden zamok ... ale silne pochybujem :-)

paralyzer dava napatie v radovo 100000ckach voltov tak aj keby nejakym zazrakom nebolo vsetko izolovane a dostalo sa take napatie na vodice/servo/RJ tak by poddala poistka centralu ... si myslim :-) ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Zamyka to preto, lebo to je bezpecnostna funkcia alarmu - ale je to dvojsecna zbran. Ma sancu ochranit ta pred potencialnym zlodejickom, ktory ti na krizovatke otvori dvere a zobere nieco odtial, alebo ta odtial vydrbe. Co je vsak podstatne mensia pravdepodobnost, ako to, ze ta bude musiet nejaky hasic z auta vysekavat pri pripadnej autonehode, alebo pripad aky popisujes. A tak mi nejak unika zmysel tohoto riesenia.

A ako sa vyhnut problemom? Nosit dialkove mimo klucov.. (aj ked, hento ma asi kluc spolu s dialkovym, tak tam si moc nepomozes)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

koci ... hmm nevidel som auto ktore by sa automaticky zamklo ked stoji na mieste ... zamyka sa ked sa auto pohne, ale ked znova zastavi tak sa odomkne ... na krizovatke mozes zamknut akurat tak manualne :-)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nie toto sa stalo cca 2x co ja o tom viem takze to mohlo sposobit pocasie pravdepodobne lebo tieto mrazy a auto nieje garazovane.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

nordkapp_pb napísal:koci ... hmm nevidel som auto ktore by sa automaticky zamklo ked stoji na mieste ... zamyka sa ked sa auto pohne, ale ked znova zastavi tak sa odomkne ... na krizovatke mozes zamknut akurat tak manualne :-)
No nie, auto sa pri pohybe zamkne, ale odomknúť ho potom musíš manuálne. Pri zastavení na križovatke sa Ti neodomkne automaticky. Je to tak, ako písal KoCi :)

Inak tiež neviem pochopiť, ako sa auto mohlo pri státí samé zamknúť.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ani ja preto sa pytam :smt047
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pilifo .. tak ja neviem asi ako na akom aute ... znamy ma na Citróne za jazdy dvere zamknute, ale ked auto zastavi tak idu dvere otvorit na prve zatiahnutie klucky a nemusis s tym lockom operovat :-) ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

osobnu skusenost nemam, len sa takyto problem kdesi riesil (i do riti, keby toto ja som vedel) a toto tam bolo spominane. Zeby som si to zle intepretoval? Potom by sa tam ale nespominal prave tento isty problem - nastartuje, ide skrabat okno a lock... Mozno sa to tyka iba dorabaneho alarmu. Jedna z rad bola, zavriet sa, nastartovat, po 5 sekundach lockne dvere. Po manualnom odomknuti ich uz ale nezamyka.

Ak sa ale jedna o anomaliu (tj. nestava sa ti to zakazdym - vyskusaj), tak je to bezpredmetne samozrejme :)
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Pilifo napísal:
No nie, auto sa pri pohybe zamkne, ale odomknúť ho potom musíš manuálne. Pri zastavení na križovatke sa Ti neodomkne automaticky. Je to tak, ako písal KoCi :)
niekde som cital, ze to funguje aj sposobom, ze po rozbehnuti sa auto zamkne, odomkne sa ked 2x potiahnes za klucku (Porsche Cayenne) a v pripade nehody sa auto automatick odomkne, ale to uz netusim ako funguje
Napísať odpoveď