bmw -poradna
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
RATZINGER666
Darca
Re: bmw -poradna
fuuuha, co je to zac, pochval sa 
klasika
V40 T4 , 1900ccm 147kW spotreba , okolo 10 na 100 podla jazdy
da sa stahnut aj na 8 a pridat aj na 15
biela farba , vnutri strasne vela miesta
automaticka klima (ktoru nepouzivam) chyba mi na nom iba vikurovanie sedan, teras musim menit rozvody a olej, dufam ze videm do 200eur, a je po vimene sviecok 50eur 
-
Clean_Up
Professional
To máš sedan, alebo kombík?
Aký r.v.? Interiér, koža, látka? Svetlý, tmavý? Kolko nabehané? Alebo hoď sem nejaké foto. 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
V40 je kombajn 
V40 som este sedan nevidel, existuje vobec?
interier tmavy plyš , a cierne potahy rv 97 najazdene 170 000 ale na tolko km ide motor velmi potichucky viac ocujem servo ked tocim volantom 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
V40 je kombi a S40 je sedan ... V = versatility, S=saloon ... ahaaaaa 
-
Clean_Up
Professional
picha > Pardón, to ja som blbo označil a vravel, že V40 je sedan.
U benzínu, ak máš poctivých 170tis. (samozrejme za predpokladu, že nebolo jazdené nejaký blbcom), tak to máš fajn.
Sprav hneď servis, sviečky, rozvody, olej, všetky náplne, filtre, skontroluj nápravy, brzdy (podla toho v akom stave sú, ak si to žiada, tak vymeň obloženie). Už iba jazdíš.
U benzínu, ak máš poctivých 170tis. (samozrejme za predpokladu, že nebolo jazdené nejaký blbcom), tak to máš fajn.
Sprav hneď servis, sviečky, rozvody, olej, všetky náplne, filtre, skontroluj nápravy, brzdy (podla toho v akom stave sú, ak si to žiada, tak vymeň obloženie). Už iba jazdíš.
-
RATZINGER666
Darca
spravit servis, sviecky, rozvody, olej, naplne, skontrolovat napravy a brzdy??? fuu to ste tu vsetci akysi svedomiti, ja som kupil auto a jazdim az dokial nieco neodpadne
ale jasne, ze treba vsetko pozriet po kupe, to schvalujem
// inak ta moja zodpovednost by vysvetlovala, preco som nepresiel estekackou
ale jasne, ze treba vsetko pozriet po kupe, to schvalujem
// inak ta moja zodpovednost by vysvetlovala, preco som nepresiel estekackou
-
Clean_Up
Professional
RATZINGER666 > Vieš, keď kúpiš auto od ruky, tak nikdy nemôžeš vedieť v akom je stave. Aj keď vyzerá po p*** a predávajúci tvrdí, že je tip-top, bez chybičky, tak vždy po kúpe treba spraviť aspoň základný servis. Hodiť na rampu a pozrieť či je všetko OK, ak nejaké veci sú není v najlepšom stave, tak treba ich spísať a postupne povymieňať.
Ak ti auto ide v poriadku, nemáš problémy s motorom, štartovaním, brzdami, elektrikou, nápravami, tak nemáš čo servisovať.
Ak ti auto ide v poriadku, nemáš problémy s motorom, štartovaním, brzdami, elektrikou, nápravami, tak nemáš čo servisovať.
-
RATZINGER666
Darca
clean_up: hehe
ale ved mne su tieto veci uplne jasne, to sa neboj
skor som sa snazil naznacit, ze pokial mas to auto na jazdenie a nie ako mazlika, je zbytocne starat sa o kazde klepotanie, ktore pocujes a servisovat aj suciastky, na ktorych sice poznat, ze su pouzivane, ale este vydrzia tisicky kilometrov 
samozrejme, veci, ktore mu ty radis, ja rovnako radim kazdemu, kto si kupuje auto z druhej ruky, ci uz si ho zhana sam alebo mu ho zhanam ja.... ale aj ked pises naplne, este by som predsalen zdoraznil motorovy olej, neviem preco, ale podla mojich skusenosti maju ludia tendenciu na to casto zabudat
// ale vcera sa mi auticko za taketo spravanie krasne odvdacilo, nad ranom, ked som isiel do auta, som zistil, ze mam zamrznuty zamok... no a ako som sa ho snazil roztopit dychom (ten sajrajt na rozmrazovanie samozrejme nemam), tak mi usta primrzli ku klucke a strhol som si kusok pery
... no a potom, ked som si sadal nasrany dnu, tak mi praskli nohavice.....
samozrejme, veci, ktore mu ty radis, ja rovnako radim kazdemu, kto si kupuje auto z druhej ruky, ci uz si ho zhana sam alebo mu ho zhanam ja.... ale aj ked pises naplne, este by som predsalen zdoraznil motorovy olej, neviem preco, ale podla mojich skusenosti maju ludia tendenciu na to casto zabudat
// ale vcera sa mi auticko za taketo spravanie krasne odvdacilo, nad ranom, ked som isiel do auta, som zistil, ze mam zamrznuty zamok... no a ako som sa ho snazil roztopit dychom (ten sajrajt na rozmrazovanie samozrejme nemam), tak mi usta primrzli ku klucke a strhol som si kusok pery
-
Clean_Up
Professional
Tak fajn, chápeme sa.
Ou, nepríjemné. Asi si vstal lavou nohou, resp. musíš mu (alebo jej, neviem teda čo máš), spraviť aspoň nejaký ten servis, aby sa mal/a s čoho tešiť.
Na olej zabúdajú preto, lebo iba vytiahnú tyčku a pozrú či majú dosť oleja. Ak majú, tak kašlú na to.
Ou, nepríjemné. Asi si vstal lavou nohou, resp. musíš mu (alebo jej, neviem teda čo máš), spraviť aspoň nejaký ten servis, aby sa mal/a s čoho tešiť.
Na olej zabúdajú preto, lebo iba vytiahnú tyčku a pozrú či majú dosť oleja. Ak majú, tak kašlú na to.
-
RATZINGER666
Darca
mam "ju"
hmm, bude jej musiet stacit novy motorovy a prevodovkovy olej, brzdova kvapalina a nalestene predne kotuce 
skor sa mi stava, ze ked sme v bazare, tak ludia pozeraju iba stav a zabudaju po kupe pred cestou domov skontrolovat olej, stav pneumatik, povinnu vybavu, rezervu, atd... a to su vsetko dolezite veci... hlavne ked auto kupujes 200km od domova...
skor sa mi stava, ze ked sme v bazare, tak ludia pozeraju iba stav a zabudaju po kupe pred cestou domov skontrolovat olej, stav pneumatik, povinnu vybavu, rezervu, atd... a to su vsetko dolezite veci... hlavne ked auto kupujes 200km od domova...
-
Clean_Up
Professional
Asi by som mal aj ja "jej" vymeniť prevodovkový olej, už má asi viac, ako dosť.
Máš nejaký interval kedy ho meníš?
Ja akurát v najbližších týždňoch idem meniť komplet brzdový systém.
Okrem tej rezervy aj bezpečnostný klúč, pokial sú na aute takéto skrutky. Ak dostaneš defekt tak máš seriózny problém, ak nemáš bezpečnostný.
Ja akurát v najbližších týždňoch idem meniť komplet brzdový systém.
Okrem tej rezervy aj bezpečnostný klúč, pokial sú na aute takéto skrutky. Ak dostaneš defekt tak máš seriózny problém, ak nemáš bezpečnostný.
-
RATZINGER666
Darca
servisny interval mam taky, ako asi pri vsetkom - ked ide nieco na pi*u, treba to vymenit
a kedze v poslednom case dost bojujem so saltrom, je na case vymenit olej 
co myslis tym komplet brzdovy system? ak je to naozaj komplet, tak naozaj drzim palce, bude to na dlhe zimne vecery
vidis, tie zamkove sroby som zabudol napisat, ale priznam sa, ze ked som minuly rok bol pozerat jednu mx-5, pre ktoru sme sa nakoniec aj rozhodli, tak ma napadlo vypytat ten kluc fakt az na poslednu chvilu... ale myslim, ze keby sa nan aj zabudlo, vzdy sa da este dodatocne poslat postou, resp. si pren niekedy skocit... problem by mohol nastat, ako pises, keby si cestou domov dostal defekt
co myslis tym komplet brzdovy system? ak je to naozaj komplet, tak naozaj drzim palce, bude to na dlhe zimne vecery
vidis, tie zamkove sroby som zabudol napisat, ale priznam sa, ze ked som minuly rok bol pozerat jednu mx-5, pre ktoru sme sa nakoniec aj rozhodli, tak ma napadlo vypytat ten kluc fakt az na poslednu chvilu... ale myslim, ze keby sa nan aj zabudlo, vzdy sa da este dodatocne poslat postou, resp. si pren niekedy skocit... problem by mohol nastat, ako pises, keby si cestou domov dostal defekt
-
Clean_Up
Professional
Akurát rozmýšlam, aký olej do tej prevodovky.
Idem meniť predne obloženie (neviem či aj kotúč, podla toho v akom bude stave), vzadu ma žial bubny a tam, bubny, valčeky, čeluste, príslušenstvo, ďalej uvidím či bude treba aj lanko meniť a samozrejme novú brzdovku + zvyšné serepetičky.
Dik
Keď dostaneš defekt, tak si nahratý. Ale ak dôjdeš v pohode, tak každý lepší autoservis má všetky sady bezpečnostných klúčov. Ja som riešil tiež problém. Auto sa doviezlo a zabudlo sa na klúč. Už ako bolo doma, tak začalo fučať koleso, cez noc vyfučalo. Ráno som ho nafúkal a zašiel do servisu a tam vytasili takú velkú sadu všetkých bezpečnostných klúčov a už bolo po probléme. Ale tá sada by sa mi hodila.
Zízal som na ňu. 
Idem meniť predne obloženie (neviem či aj kotúč, podla toho v akom bude stave), vzadu ma žial bubny a tam, bubny, valčeky, čeluste, príslušenstvo, ďalej uvidím či bude treba aj lanko meniť a samozrejme novú brzdovku + zvyšné serepetičky.
Keď dostaneš defekt, tak si nahratý. Ale ak dôjdeš v pohode, tak každý lepší autoservis má všetky sady bezpečnostných klúčov. Ja som riešil tiež problém. Auto sa doviezlo a zabudlo sa na klúč. Už ako bolo doma, tak začalo fučať koleso, cez noc vyfučalo. Ráno som ho nafúkal a zašiel do servisu a tam vytasili takú velkú sadu všetkých bezpečnostných klúčov a už bolo po probléme. Ale tá sada by sa mi hodila.
-
RATZINGER666
Darca
nepriamo sa ma pytas na to, aky olej by som ti odporucil?
poviem ti to takto - plnou syntetikou od znameho vyrobcu urcite nic nepokazis
neboj sa zainvestovat, ak auto nepredavas, olej ti vydrzi dalsich 150kkm...
aha, uz chapem, co myslis tymi brzdami, no, ak si sikovny a mas priestor a zakladne vybavenie, za 4 hodinky to mas zbachane
samozrejme, cas zavisi aj od toho, aky kvalitny mas vercajch a ak mas k dispozicii lift, tak to bude este skor 
tak takou sadou by som nepohrdol ani ja, na co by mi bola to ti neprezradim, ale pod barakom nam stava nova M3 s prekrasnymi diskami
aha, uz chapem, co myslis tymi brzdami, no, ak si sikovny a mas priestor a zakladne vybavenie, za 4 hodinky to mas zbachane
tak takou sadou by som nepohrdol ani ja, na co by mi bola to ti neprezradim, ale pod barakom nam stava nova M3 s prekrasnymi diskami
-
Clean_Up
Professional
Áno, nepriamo som sa pýtal, aký.
Mal som na mysli to isté len som to chcel počuť od niekoho iného.
Ráno M3 na tehlách a ty s novými eláčmi.
Sú elektróny nejako označované?
Ráno M3 na tehlách a ty s novými eláčmi.
-
RATZINGER666
Darca
jasne, to vravia vsetci, ktori chcu odo mna poraditClean_Up napísal:Mal som na mysli to isté len som to chcel počuť od niekoho iného.
s takym olejom mas istotu, ze urcite nic nepokazis, je to osvedcena metoda
jasne ze sa oznacuju... napisem si tam centrofixkou "MOJE", nalozim do kufra a rano si to v servise nahodim