Kradez penazenky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kradez penazenky

Príspevok od používateľa RomanB »

Caute ,

Stala sa mi taka vec . resp. mojej frajerke.
V praci jej ukradli z kabelky penazenku , kde mala obcianku , bank. kartu , vodicak a 100 €.
Vsetko sme zablokovali , v pondelok si vybavovala veci atd.. no dnes jej volali z policie , ze sa nasla jej bankomatova karta , policajt nevedel kde kto ju nasiel a v podstate vedel len , ze sa nasla.
Podla mojho nazoru by mala policia preverit , ci dana karta bola pouzita , resp. ci zlodej napr. neskusal zadat nejaky "defaultny" PIN , primyselne kamery atd ..
To ma vyplnit nejaky specialnu ziadanku na zvysene pracovne nasasdenie ... ?
Podozrenie kto to mohol byt , by bolo resp. si je mlada skoro ista , ze to bol jeden zo zakaznikov.

Ma niekto skusenosti s podobnou situaciou...
Dakujem za rady...
Peter_Retep
VIP
VIP

Re: Kradez penazenky

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

no tak rovno zabudni ze sa to bude preverovat pretoze ten policajt ma uz odfajknuty pripad. Bratranec je vysetrovatel a hovoril mi ako taketo zalezitosti prebiehaju...ak policia najde veci(odhali pachatela atd) dalej sa tym nezaobera pretoze pripad je uzavrety a oni maju dalsie uspesne vysetrovanie do statistiky(smutne ale je to realita). Mna napad len ze by si resp. tvoja priatelka aby ste sli na ohlasovnu na policii a tam sa popytat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zabudni. Druhá vec, že ak si všetko zablokoval a zrušil, aj tak budeš musieť všetko vybaviť nanovo, pretože sa to "odrušiť" nedá.

Dám ti však jeden tip: v prípade, ak sa jej to stalo v zamestnaní a svoje osobné veci mala uložené v priestore na to určenom, tak je škodu povinný uhradiť zamestnávateľ. Máš to v zákonníku práce.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Problem je v tom , ze oni tam na to skrinku nemaju vyhradenu.
Myslel som si , ze sa s tym prakticky nebude dat nic robit , tu sa mi vsak naskytne otazka co by som musel stratit , alebo odcudzit aby to policiu vobec zaujimalo. Ja sa vo svojej praci tiez stretavam s totalne banalnymi problemami uzivatelov , ktore ma nenaplnaju , a vsak je mojou pracou ich riesit...
Len tak na margo , uvaha ...
Dakujem teda vsetkym za rady ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Moja osobná skúsenosť pri krádeži peňaženky (a dokladov) - policajt napísal zápisnicu do ktorej uviedol "strata dokladov". Keď mi to dal podpísať tak som trval na tom, že to nebola strata, ale evidentná krádež (nechce sa mi opisovať to, ale bola to krádež jak lusk).
Samozrejme celý znechutený sa to unúval prepísať a nezabudol mi kyslo dodať, že to mám aj tak jedno...

A to, že som sa cítil naprd lebo som musel platiť za OP, kreditky, platobné karty, PP a všetko nové žiadosti i keď som bol poškodený... Proste ma nasralo hlavne to, že ani ten poj****ý OP mi nedali zadarmo i keď šlo o krádež.

Proste u nich je to taká banalita, že to nestojí za obťažovanie.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

§ 193
Zodpovednosť zamestnávateľa za škodu na odložených veciach

(1) Zamestnávateľ zodpovedá za škodu na veciach, ktoré si u neho zamestnanec odložil pri plnení pracovných úloh alebo v priamej súvislosti s ním na mieste na to určenom, a ak nie je také miesto určené, potom na mieste, kde sa obvykle odkladajú. Za veci, ktoré sa do zamestnania obvykle nenosia, zamestnávateľ zodpovedá, len ak ich prevzal do úschovy, inak najviac do sumy 165, 97 eura.

(2) Nárok na náhradu škody zanikne, ak zamestnanec o nej písomne neupovedomil zamestnávateľa bez zbytočného odkladu, najneskôr v lehote 15 dní odo dňa, keď sa o škode dozvedel.

takze zamestnavatel je povinny zodpovedat za skodu do vysky 166€ teda. len je otazne co sa povazuje za bezne veci. a neviem ci 15 dni ubehlo ci nie. a za vsetky tie vybaovacky by mal zodpovedat podla mna tiez - tazko povedat je to na hrane.
Napísať odpoveď