Dikyy
Adapter
-
pishta
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Adapter
Cawte trochu banalna otazka ale mam adapter ktory ma vystup 9V a 300mA a potreboval by som ho zredukovat na 9V a 70mA rezistorom, aky rezistor pouzit(kolko ohm)?? a zalezi ci ho zapojim na plusovu alebo minusovu stranu??
Dikyy
Dikyy
Re: Adapter
A to je potrebne k comu,ak sa smiem spytat?
-
pishta
Light Professional
to je nepodstatne...
Z tvojho prispevku je jasne ze si lama,co sa tyka elektroniky...Preto ta otazka.Ale prosim-pokial si presvedceny,ze je to nepodstatne,tak sa pomoci asi nedockas.
-
pishta
Light Professional
viem ze pri vacsine pripadoch by na tom nezalezalo lenze ja potrebujem adapter na napajanie generatora k vyrobe koloid. striebra, a potrebujem ho ako ekvivalentny zdroj k 9V baterke, kedze pokial mam spravne info, tam na velkosti prudu zalezi.
1) Rezistor do série spôsobí len úbytok napätia (učivo základnej školy Kirchhofove zákony),pishta napísal:Cawte trochu banalna otazka ale mam adapter ktory ma vystup 9V a 300mA a potreboval by som ho zredukovat na 9V a 70mA rezistorom, aky rezistor pouzit(kolko ohm)?? a zalezi ci ho zapojim na plusovu alebo minusovu stranu??
Dikyy
2) 300mA je len maximum koľko dokáže zdroj dávať do obvodu. prúd zavisí na odpore zariadenia, ktoré pripojíš k zdroju