Dell M140 nevie najst WiFi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rEnEeK
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Dell M140 nevie najst WiFi

Príspevok od používateľa rEnEeK »

Ahojte, dnes sa mi stala taka zaujimava vec. Pred 2 dnami som formatoval disk na laptope Dell M140. Nahodil som tam Windows XP Professional SP3. V podstate v nom nic nie je okrem firefoxu, skype a iTunes. AV som dal Eset Smart Security. Windows uspesne nainstaloval vsetky aktualizacie, neboli ziadne problemy. Vcera islo wifi uplne v pohode, no dnes rano mi ho nechce najst... Skusal som restart routra, reinstall driverov v laptope a nic nepomohlo. Obcas najde wifi susedov, no moju vobec nie. Cez mobil mi najde moju Wifi siet v pohode... Je to akokeby router zablokoval MAC adresu toho laptopa alebo ja neviem. Znacka routra je Belkin N+ Wireless Router

Kód: Vybrať všetko

http://catalog.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=459640
Vie mi niekto poradit, ako mozem vyriesit tento problem? Velmi dakujem.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Dell M140 nevie najst WiFi

Príspevok od používateľa johny3212 »

Z tych informacii co si dal, kedze mobilom ti najde siet, ti mozem skusit iba poradit, skus odinstalovat antivirus, restar a skus vyhladavat. Osobne som sa s tym uz stretol, ze koli antivirusu prave ESET sa nechcelo pripojit na siet a po jeho odinstalovani to islo, ale nemusi to byt ono, lebo ten PC, co som ja opravoval bol zavireny :). Musis dat viac info, co si uz skusal a kde to presnejsie zlihalo a tak. Skus ten antivir. ...

este ak ti vobec nevyhlada danu siet wifi, co je vec fyzickej vrstvy, tak to s blokovanim MAC nabude.
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

eset som uplne vypol, no aj tak mi wifinu nenaslo... Neskor ho skusim odinstalovat a uvidime, ci to pojde... Co som skusal? no jedine vypnut eset, restart routra, reinstall driverov... To je asi vsetko :)
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

skus uplne odstranit eset, mozno to nie je ono, ale za pokus to stoji, lebo som mal podobny problem a pritom ten eset bol legalny, ziadny warez crack.
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

takze eset uplne odstraneny, no laptop wifi nenasiel... zaujimave je, ze to prestalo fungovat len tak samo od seba... prave som skusal resetnut router (tovarne nastavenie) a aj tak nic
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ak sa na router pripojis z ineho zariadenia, tak v nom nie je problem, proble je teda v pc. Spravca zariadeni, ti nevyhodi ziadnu chybu? vykricnim alebo tak. Alebo neinstaloval si tam neaky iny wifi manager, ktory ti moze blokovat ten standardny, tam sa to da nastavit niekde v profiloch, ktory ma byt predvoleny, je mam linux, tak neviem uplne presne kde vo wine.
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

ani po uplnom odinstalovani driverov a nahodeni ich odznova to nepomohlo... spravca zariadeni nehadze/nehadzal ziadnu chybu ani upozornenie :-/
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak to je zaujimave a v spravcovi sieti si kukal, tam vsetky nastavenia, ked kliknes pravim daj moznost opravit, skus sa este pohrat v spravcovi sieti, vypni fiewall a vsetky kraviny. Ked si instaloval soft s ovladacom pre wifi kartu, tak nema v sebe vlastny vyhladavac wifi sieti, lebo ten ti moze blokovat ten standard. Prihlasil si na siet z ineho notebooku? Skus sa z tvojho netebooku prihlasit na router cez kabel, ci to pojde. Zuzi sa tym okruch :). Pred tym ti to islo v poho, ked si mal stary system?
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

prave som sformatoval hdd a nahodil win opat... taktiez mi moju wifi siet nenaslo... neinstaloval som nic len ovladace od vsetkeho.. ja to vidim tak, ze bude problem v routri.. akurat netusim kde :)
Prílohy
kf3xj0fxh2e00hw5ei5z.jpg
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Tak skus teda restartnut router napr
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ale ja som ta uz davno pisal a este si mi neodpovedal, ci si sa skusal s inym pc prihlasit na wifi, si pozicaj od suseda notebook, ale vraval si, ze s tetefonom, si sa kludne prihlasil na wifi, tak som bral, ze router je asi v poho. Jednoducho v 1. rade zisti natvrdo, ci je problem v routri alebo iba v tvojom PC. Dalej skusal si sa prihlasit cez kabel, skus aj to!!! Ak to pojde, tak sa prihlas cez http na rozhranie routra a kukni si tam wifi nasavania, ci tam nemas nico blbo nastavene.

Ako vidim na obrazku, jednu palicku ti tam naslo, nemas iba slaby signal? Dalej vidim, ze tam mas nastavenie zabezpecenie WPA2, tak by to malo pytat heslo, tak ho vypni a tak skusaj, bude to efektivnejsie.
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

jaj sorka, ja som ti na to zabudol odpisat.. Cez UTP kabel ide laptop v pohode... Cez iny notebook ide wifi normalne... Co sa tyka tej palicky, to je nejaky uplne iny router... moj SSID je OFP. Skusil som vypnut zabezpecenie heslom, no aj tak mi ho laptop nenajde...
Prílohy
asd.jpg
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no mne dochadzaju napady, niekto skusenejsi?, mas neaky zacarovany book. Skus si stiahnut novy ovladac, mozno mas zly ovldac :). predtym si mal aky system? V sietovych pripojeniach mas rozhranie pre wifi? ako myslim tu iknonu .... Tak ale ak ti naslo z tvojho notebooku ine siete v okoli ako bolo na obrazku, je podivne, ze ti nenajde tvoju wifi, ale z ineho notebooku ti ju uz najde :). Neaky zaludny problem medzi tvojim bookom a komunikacnym kanalom wifi, asi sa nemaju v laske :).
rEnEeK
Medium Star
Medium Star

predtym tu bol tiez nahodeny win xp... wifi zariadenie mi v notebooku zobrazuje normalne :( ovladac som reinstaloval x krat :(

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2010, 13:11)
problem vyrieseny!

Wireless Channel > stacilo zmenit z Auto na 1

:)
Napísať odpoveď