dik ale vies mi poradit aj s matematickou podmienkou?? aby vypisovalo len bud jedno alebo druhe?? lebo ja som to napisal ale nejak mi to nechce fungovat dakujem:)
buď jedno alebo druhé ti spôsobí nepresnosti, lebo ak vypíšeš iba MB pri súbore čo má pár (k)bytov tak to bude 0. Ako presne by si si predstavoval ten výpis?
pat137 to je presne to na čo som narážal, ak má súbor 2047 kB tak mu napíše že má 1MB ale 1023kB stratí. Čiže z takmer dvojmegového súboru mu napíše že má polovicu. Bude tam mať takéto zaokrúhlovanie, čiže preto píšem aj MB aj kB. On chce ale iba jedno, a to mi nejak nesedí prečo
no ten posledny kod funguje len pri suboroch vacsich ako 1MB chcel by som to tak, ze ak ma menej ako 1MB tak zapise napr. 489,74KB.. a ak ma viac ako 1MB tak napr. 4,47MB
tak pri suboroch vacsich ako 1MB dopocitaj aj zvysnu cast...z prebytocnych KB dopocitaj percenta - prebytok/10.24...len si uz osetri vysledok od 0 do 10 (aby ti tam nehadzalo 5.2 namiesto 5.02) a vyssie 99 (ak to budes zaokruhlovat napr 99, 97 - co je asi prebytok 1023KB - tak aby ti to nepisalo .100, resp .00 bez upravy cisla v MB)
a nebolo by jednoduchšie $filesize($filename) / 1024.0 / 1024.0 ? Keď nebudeš deliť celočíselne tak ten problém čo píšem nenastane ale výsledok bude pekne 1,99 MB. Tvojím čachrom machrom s percentami som nejak nepochopil