notasek
-
MIRUSKO666
Medium Expert
notasek
notasek nenabehol a je cierna obrazovka blika ako normalne cca po 5 sekundach sa vetrak stisi a nic disk poblikuje tiez a nic ......pomoze reset biosu len ked vyberem baterku alebo treba svic a resetnut to tak ....pocul som ze baterkaa niekedy nezabera ... pravdepodobne je nieco s biosom ... co s tym
??????
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: notasek
na resetnutie biosu zabera vzdy bateria je to hlavny zdroj udrzanie dat biosu.
-
MIRUSKO666
Medium Expert
IceHammer napísal:na resetnutie biosu zabera vzdy bateria je to hlavny zdroj udrzanie dat biosu.
no lebo som nasiel v manuale ze je tam aj reset biosu jumper tak neviem volade som sa docital ze na niektore notaky neplati baterka
-
Exxon
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Podla toho, ktoru baterku budes vytahovat. Jedna je velka, ktora ti dovoli pracovat aj bez kabla, vytahovanim tej si velmi nepomozes... Teda, dobre urobis ked odpojis aj tu. A druha mala, ktora napaja bios. Typicky plocha, 3V, podobne najdes v hodinkach. Naopak odpojenie tej by ti malo bios resetnut, to ale bude vyzadovat ciastocne rozobratie notasu a mozno porusenie ochrannej pecate, cim stratis zaruku. V pripade, ze nic take nehrozi a ty sa citis na rozoberanie, ked tu baterku vyberies, pockaj tak 5 min, aby sa urcite stratilo vsetko zbytkove napatie.
Pozeram ale, ze v manuale pisu, ze mas na to jumper. Ten bude hadam dostupnejsi, aj ked asi budes musiet tiez nieco rozoberat (co ale tiez najdes v tom manuale, spolu s popisom, ako to presne restartnut
)
Pozeram ale, ze v manuale pisu, ze mas na to jumper. Ten bude hadam dostupnejsi, aj ked asi budes musiet tiez nieco rozoberat (co ale tiez najdes v tom manuale, spolu s popisom, ako to presne restartnut
-
MIRUSKO666
Medium Expert
Exxon napísal:Podla toho, ktoru baterku budes vytahovat. Jedna je velka, ktora ti dovoli pracovat aj bez kabla, vytahovanim tej si velmi nepomozes... Teda, dobre urobis ked odpojis aj tu. A druha mala, ktora napaja bios. Typicky plocha, 3V, podobne najdes v hodinkach. Naopak odpojenie tej by ti malo bios resetnut, to ale bude vyzadovat ciastocne rozobratie notasu a mozno porusenie ochrannej pecate, cim stratis zaruku. V pripade, ze nic take nehrozi a ty sa citis na rozoberanie, ked tu baterku vyberies, pockaj tak 5 min, aby sa urcite stratilo vsetko zbytkove napatie.
Pozeram ale, ze v manuale pisu, ze mas na to jumper. Ten bude hadam dostupnejsi, aj ked asi budes musiet tiez nieco rozoberat (co ale tiez najdes v tom manuale, spolu s popisom, ako to presne restartnut)
vraj sa pouziva niaka ina pamat na ten bios a je jedno ci clovek da prec baterku alebo nie daka ze EEPROM nie u kazdeho notasku,,,takze esste idem okusit reset pomocou jumpra kery je volade pod vetrakom na procak ako som sa docital u hentoho typu notaska...drzte palce
no a poriesene