// este ma napadlo napisat jednu asi dost zaujimavu vec ... ten internet ked aj mam v NB nijako ho nejde zdielat .. nech si v NB spravim hocijaku siet na zdielanie alebo nech skusam hocico nejde to .. inokedy stacilo aj ze som mal NB na kabli a router len v elektrike ono si to vsetko same nastavilo a cez neho to zdielalo net .. teraz nic .. nemoze to byt nejako chranene ?
Velky problem s internetom
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Velky problem s internetom
Vopred sa ospravedlnujem ak budem pisat nezrozumitelne no neviem cim zacat ... 2 roky som mal slovanet cez modem ZYXEL 660RU plus cez wifi router TP-LINK TL-WR542G . Momentalne mam SWAN od ktoreho som dostal uz nakonfigurovany modem D-LINK DSL-321B ... chcem dosiahnut aby mi net isiel cez wifi ... kedze mi dali nakonfigurovany modem zmenili do neho pristupove udaje a nechcem riskovat ze ho resetnem a nepodari sa mi ho nakonfigurovat .. zatial slapem len na nete cez kabel z modemu ... nech robim cokolvek ani za nic nedokazem rozbehat router s tym modemo D-LINK .. vobec to nejde .. brat sa v tom vrtal a povedal nieco take ze router nedokaze robit bridge ze to treba nastavit v modeme .. kedze sa do neho nedostanem skusil som nastavit zyxel ... no ten mi nastavit nejde . neviem preco zadal som do neho prihlasovacie meno a heslo od swanu napojil kabel z linky a dal pripojit .. nejde
mate s tym neikto nejake skusenosti ? resp. napada vas nieco ? ja uz vyskusam cokolvek
4 krat som do swanu volal no ich asi ucia ze zaklad je co najrychlejsie sa zbavit zakaznika na telefonnej linke .. vdaka za kazdu radu
// este ma napadlo napisat jednu asi dost zaujimavu vec ... ten internet ked aj mam v NB nijako ho nejde zdielat .. nech si v NB spravim hocijaku siet na zdielanie alebo nech skusam hocico nejde to .. inokedy stacilo aj ze som mal NB na kabli a router len v elektrike ono si to vsetko same nastavilo a cez neho to zdielalo net .. teraz nic .. nemoze to byt nejako chranene ?
Re: Velky problem s internetom
Takze ti ide iba jeden pocitac? To znie uplne jasne ako MAC Filter. Pozri co je MAC adresa ak nevies a potom co budes potrebovat, je MAC Adresa tvojho routeru a zavolat tym blbcom, co ti nechcu pomoct, nech ti povolia mac adresu tvojho routeru.
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
1) naklonovat mac adresu sietovej karty tvojho PC na WAN port routra TP-link
2) zistit si aku IP adresu, DNS, gateway, masku ti prideluje D-link po zapojeni PC do dlinku (predpokladajme ze mas na sietovke nastaveny dhcp klient "tzv automaticke pridelovanie IP") a nastavit to na WAN port routra TP-link
3) prepojit kablom Dlink a wan port TP-link
tieto body platia pokial ma tvoj provider mac filter a automaticke pridelovanie IP adries podla mac adresy sietovej karty PC
teraz uz je iba potrebne pripojit tvoj PC do routru do LAN portu respektive na WIFI a mat zapnuty dhcp server na tejto vnutornej sieti a mal by si fungovat
kazdopadne sa mi to cele nejak nezda lebo si myslim ze tvoj problem bude omnoho jednoduchsi nieco ako ze "tvoj brat nema potuchy ako sa to nastavuje kedze tvrdi ze router sa nevie spravat ako bridge pricom uz len to ze mas router ktory ma 4 lan porty a wifi naznacuje ze sa chova ako bridge pokial nezapojime do WAN portu ziadny kabel a budeme sa hrat iba s lan stranou"...
2) zistit si aku IP adresu, DNS, gateway, masku ti prideluje D-link po zapojeni PC do dlinku (predpokladajme ze mas na sietovke nastaveny dhcp klient "tzv automaticke pridelovanie IP") a nastavit to na WAN port routra TP-link
3) prepojit kablom Dlink a wan port TP-link
tieto body platia pokial ma tvoj provider mac filter a automaticke pridelovanie IP adries podla mac adresy sietovej karty PC
teraz uz je iba potrebne pripojit tvoj PC do routru do LAN portu respektive na WIFI a mat zapnuty dhcp server na tejto vnutornej sieti a mal by si fungovat
kazdopadne sa mi to cele nejak nezda lebo si myslim ze tvoj problem bude omnoho jednoduchsi nieco ako ze "tvoj brat nema potuchy ako sa to nastavuje kedze tvrdi ze router sa nevie spravat ako bridge pricom uz len to ze mas router ktory ma 4 lan porty a wifi naznacuje ze sa chova ako bridge pokial nezapojime do WAN portu ziadny kabel a budeme sa hrat iba s lan stranou"...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ked bude cas poskusam .. vdaka za rady
este jedna vec ma napadla co mozno pomoze .. mam ho asi dva tyzdne no prve tri dni po napojeni na TP-LINK mi isiel .. ale takym sposobom ze ked som sa pripojil nan cez wifi na jednom pc tak islo .. ked som sa pripojil zaroven na NB tak pisalo ze v sieti su dve rovnake IP a na PC a na NB ma odpajalo a pripajalo .. no cez wifi to slo sice len na jeden pc ale slo . no teraz to uz nejde ani tak
// este jedna otazocka .. ako teda zistim vsetky tie hodnoty ako si pisal ? myslim tie po zapojeni modemu do PC ..
/// este prilozim nastavenie tp-linku pre lepsiu predstavu
// este jedna otazocka .. ako teda zistim vsetky tie hodnoty ako si pisal ? myslim tie po zapojeni modemu do PC ..
-
mathev
Star
// este jedna otazocka .. ako teda zistim vsetky tie hodnoty ako si pisal ? myslim tie po zapojeni modemu do PC .. ked pripojis pc priamo do modemu tak si dvojkilk na sietove pripojenie , prepnes sa na zalozku podpora, tam kliknes na podrobnosti a otvori sa ti tabulka kde najdes vsetky informacie ktore potrebujes potom nastavit na wan port routru (ja mam win XP takze tam je to takto)
[/quote] na tomto obrazku prepnes to wan connection na static IP option a vyplnis kolonky podla tej tabulky ktoru ti predtym vypisal pocitac
potom v nastaveni s nazvom "mac clone" vpises do kolonky tu MAC adresu (fyzicka adresa) tiez z tej tabulky co ti predtym vypisal pocitac
takto budes mat nastaveny router tak ze sa ti bude tvarit ako tvoj PC a dalej je to uz jednoduche, pripojis pc do lan portu, a pokial mas DHCP server v routeri zapnuty mal by ti prideli ip a pojde ti internet
potom v nastaveni s nazvom "mac clone" vpises do kolonky tu MAC adresu (fyzicka adresa) tiez z tej tabulky co ti predtym vypisal pocitac
takto budes mat nastaveny router tak ze sa ti bude tvarit ako tvoj PC a dalej je to uz jednoduche, pripojis pc do lan portu, a pokial mas DHCP server v routeri zapnuty mal by ti prideli ip a pojde ti internet
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
tak som teda zistil aku tu MAC adresu ma .. zadal som ju do routeru a net ide
no znova mi pise ze je konflikt s IP adresou ked sa pripojim na dvoch zariadeniach a DHCP mam v routeri zapnute .. malo by pekne pridelovat adresy rozne 
-
mathev
Star
tak si ich nastav rucne na kazdom pc inu
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
to nie je take jednoduche .. nech to skusam ako kolvek ten router ma chce brutalne nas*at a aj sa mu to dari .. nazov siete ktoru robi sa vola TP-LINK ked sa nan napojim vola sa TP-LINK odbehnem skusit sa pripojit na PC a tam sa to uz vola TP-LINK 2 .. pridem dole na NB a tam je to uz TP-LINK 4 .. s tymto mi uz asi nemas ako poradit .. zariadenia sa proste postavili proti mne
-
hrban
Addict
ten router mám doma ide úplne v poho
sprav to takto:
naclonuj MAC na wan port nastav tam dynamic IP
v LAN nastav 192.168.2.1
DHCP vo wireless nastav na 192.168.2.100-192.168.2.200
sprav to takto:
naclonuj MAC na wan port nastav tam dynamic IP
v LAN nastav 192.168.2.1
DHCP vo wireless nastav na 192.168.2.100-192.168.2.200
-
mathev
Star
tvrdis ze router si sam od seba meni ssid?Ing.Zoidberg napísal:to nie je take jednoduche .. nech to skusam ako kolvek ten router ma chce brutalne nas*at a aj sa mu to dari .. nazov siete ktoru robi sa vola TP-LINK ked sa nan napojim vola sa TP-LINK odbehnem skusit sa pripojit na PC a tam sa to uz vola TP-LINK 2 .. pridem dole na NB a tam je to uz TP-LINK 4 .. s tymto mi uz asi nemas ako poradit .. zariadenia sa proste postavili proti mne
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
ako hovorim .. ako si mi radil ze si mam opisat udaje aj mac adresu a zadat do routera podarilo sa mi zadat max tu mac .. mask mam 255.255.255.255 a mne router napise ze to nejde ze musi byt nastavene 255.255.255.0 ... takisto s default gateway .. idem este vyskusat co napisal uzivatel za tebou .. vdaka ze sa snazite
//HRBAN ja mam v tom WAN ako ty tiez ze Dynamic IP ale vsetko ostatne len na 0.0.0.0 ty ta mas rozne IP netusis ako si ich tam dostal ?
a vzadu na tom routeri mam 5 vstupov WAN a 1,2,3,4 ... kazdy mi hovori ze to nemam davat do WAN ale do tych inych .. pre istotu sa spytam je to tak ?
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2010, 17:56)
tak ... obul som sa do toho a vysledok je pozitivny .. nakonfiguroval som ten stary modem (Zyxel ) a ide to .. sice horkotazko ale ide .. neodpaja . ide na vsetkych pc , no tym horkotazko myslim rychlost . ma to byt 2MB a ide tak 700 kb
niekedy mi nenacita stranku no to sa mi uz teraz riesit nechce .. som rad ze to ide aspon takto
znova ma pripajalo na TP-LINK , TP-LINK 2 tak som ssid zmenil na SWAN ... momentalne som pripojeny na pc na SWAN a SWAN 2 netusim preco to robi ... kazdemu dam k+ vdaka
//HRBAN ja mam v tom WAN ako ty tiez ze Dynamic IP ale vsetko ostatne len na 0.0.0.0 ty ta mas rozne IP netusis ako si ich tam dostal ?
//autoeditácia príspevku (23 Jan 2010, 17:56)
tak ... obul som sa do toho a vysledok je pozitivny .. nakonfiguroval som ten stary modem (Zyxel ) a ide to .. sice horkotazko ale ide .. neodpaja . ide na vsetkych pc , no tym horkotazko myslim rychlost . ma to byt 2MB a ide tak 700 kb
-
Don_Pipino
Darca
Prekvapuje ma pristup SWANu, ako spominas, ja mam s nimi iba pozitivnu skusenost...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
no teraz ked to vsetko ide sa ozval technik 
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2010, 8:23)
tak teraz to ide len na jednom pc .. ked sa napojim na druhom ssid sa zmeni na SWAN 3 a tam uz net nejde .. iba ked pise SWAN ...
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2010, 8:23)
tak teraz to ide len na jednom pc .. ked sa napojim na druhom ssid sa zmeni na SWAN 3 a tam uz net nejde .. iba ked pise SWAN ...