Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?
Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?
nazdar. viem, že je tu už téma o vysokých školách ale ja sa chcem zamerať presnejšie na túto problematiku. aj ja sa chystám o rok a pol na vysokú a zaujíma ma "čoho potrebného je dnes málo".
viem, že je dosť právnikov aj keď sa stále môžu uplatniť ale je to možno ťažšie....
viem, že je dosť právnikov aj keď sa stále môžu uplatniť ale je to možno ťažšie....
-
MisguidedAngel
Star
Re: Čo má v dnešnej dobe uplatnenie?
ropne magnatstvo.
Uplatnit sa da vo vsetkom ak si sikovny. Dost vseobecna otazka, konkretnu odpoved podla mna velmi nedostanes. Aj ked podla mna je teraz pravnikov prebytok a informatici su stale ziadany. Takze informacie, to je oblast, ktora sa stale vyvija vpred a urcite bude aj v buducnosti.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
treba schopnych technikov ... kazdy studuje ekonomiku, manazerstvo a potom tie odbory k nicomu ako filozofia, sociologia a pod. a technicky zdatnych absolventov je strasne malo ... potom to aj tak vyzera ked je na manazerskej pozicii ekonom a nie technik
...
omg tento príspevok mi pripomína fórum birdz.MisguidedAngel napísal:ropne magnatstvo.
mal som namysli konkrétne odbory, ktoré by som mohol ísť študovať aby som po vysokej nemal problém nájsť si zamestnanie
polovica z našej triedy chce ísť na právo alebo na ekonomický smer tak by som išiel na niečo, čo by malo cca o 7 rokov uplatnenie...viem, že o tom ako bude za 7 rokov nevie nikto iba nejaké štatistiky...
ani sa mi nechce moc rozmýšľať, keďže vravia, že 2012 má byť koniec sveta ale o tom niekedy inokedy v inej téme...
-
MisguidedAngel
Star
to chces ist studovat podla toho co ma momentalne dobre uplatnenie? ked ti sem niekto napise architekt a zubar tak pojdes studovat to? snad zdravy rozum kaze rozhodnut sa studovat co ma bavi a na co mam, zistit ci ta tvoja volba alebo odbor ma v sebe potencial a prebrat si v hlave ci ti to za to stoji.
ze coho je malo..
-
Grim
Darca
...a daľšia vec - aby ťa to bavilo...
taka odpoveď sa mi páčiMisguidedAngel napísal:smaria zas tu niekto nechape ironiu - jaka otazka taka odpoved..
to chces ist studovat podla toho co ma momentalne dobre uplatnenie? ked ti sem niekto napise architekt a zubar tak pojdes studovat to? snad zdravy rozum kaze rozhodnut sa studovat co ma bavi a na co mam, zistit ci ta tvoja volba alebo odbor ma v sebe potencial a prebrat si v hlave ci ti to za to stoji.
ze coho je malo..
ok dik za rady
Tak tak...chlapecMisguidedAngel napísal:smaria zas tu niekto nechape ironiu - jaka otazka taka odpoved..
ze coho je malo..
Grim-reaperka - presne to som chcel napísať, keď som prečítal prvý príspevok. Radšej kašli na to, čo má uplatnenie, ale študuj to, čo ťa baví.
-
zuzkazuzka
VIP
Ja si stále hájim "môj" marketing. Bez neho to v dnešnej dobe naozaj nejde...
-
audiotrack
VIP
no jasné, všetci by chceli titul, a kto bude stavať domy čo inžinieri navrhnú? Tým chcem povedať že ak ideš na školu len kvôli titulu a kvôli vidine dobrej práce o n rokov, tak je to smutné. Vyber si čo ťa baví, lebo môžeš vyštudovať čokoľvek a ešte to neznamená že v danej oblasti budeš aj pracovať
Čo má uplatnenie ? Hah tak keď sa to opýtaš povedia ti na úrade, že matika, jazyky a výpočtová technika, možno ešte dačo dohodia. Pravdou je, že je jedno či máš Mgr. Ing., PhD. alebo dve ľudové, môže sa ti dariť aj bez školy a naopak. Dnes sú v kurze tituly ale tie nič nezaručujú. Skorej ide o to, koho poznáš, v čom sa orientuješ o dobrý nápad a samozrejme fin. zázemie. Kto ryžuje na svojom ti radu ako na to nedá a dôvod ? Bol by hlúpy.
vysokoskolakov mame hordy, zato vyucenych sikovnych a kvalitnych remeselnikov je ako safranupopcorn napísal:nazdar. viem, že je tu už téma o vysokých školách ale ja sa chcem zamerať presnejšie na túto problematiku. aj ja sa chystám o rok a pol na vysokú a zaujíma ma "čoho potrebného je dnes málo".
nie ze by som ti radil neist na VS, ale proste takato je situacia
A možno nebude dlho trvať a rôzni nadpočetní absolventi VŠ (ktorých je žiaľ väčšina) budú zametať ulice, poprípade oháňať sa s lopatou, lebo inej práce pre nich už nebude....
K téme..... Človek musí robiť, čo ho baví.... nútiť sa do niečoho nemá zmysel..... som skôr zástancom myšlienky, že na VŠ má ísť človek vyrovnaný, ktorý už niečo odžité má, a teda proste vie čo od života chce..... Pretože práve toto mnohým čerstvým maturantom hlásiacim sa na VŠ chýba.....
K téme..... Človek musí robiť, čo ho baví.... nútiť sa do niečoho nemá zmysel..... som skôr zástancom myšlienky, že na VŠ má ísť človek vyrovnaný, ktorý už niečo odžité má, a teda proste vie čo od života chce..... Pretože práve toto mnohým čerstvým maturantom hlásiacim sa na VŠ chýba.....
-
Jancuk
Professional
Podla mna bude treba ani nie tak vysoke skoly ale ludi ochotných pracovať , kedze kazdy teraz ide na zivnost a kazdy je podnikateľ , pomaly nebude mat kto baliť tie drahe veci čo si ty' živnostníci ' nakúpia
k teme : ak ta bavia PC tak niečo s PC ak umenie tak muzicke umenie ved mate na skole vychovnu poradkyňu či nie ? keď tak este chod k detskej psychologicke a ta ti spravy test na čo sa hodis podla tabuliek a ten mozes brat informatívne
k teme : ak ta bavia PC tak niečo s PC ak umenie tak muzicke umenie ved mate na skole vychovnu poradkyňu či nie ? keď tak este chod k detskej psychologicke a ta ti spravy test na čo sa hodis podla tabuliek a ten mozes brat informatívne
-
mirak2
Hardcore addict
v dnesnej dobe maju uplatnenie tri rozne pismena: IQ a IT
IT uz budeu nas imho upadat. zober si napriklad indiu. lacna pracovan sila a firmy co mozu, stavaju / prenajimaju centra prave tam. casom sa to IT priemysel bude presuvat do financne menej narocnych krajin. naucit sa robit s PC a netom uz nie je vymozenost len vyspelych statov. hoci ich kvalita je absolutne mizerna, idu dopredu aj tak rychlo.
co sa tyka remesiel, ano je to tak. je ich malo, ale ked si spravia medzi ludmi dobru reklamu, tak sa im zije kralovsky. bezny automechanik ma plat lepsi ako bezny clovek pracujuci v IT. tak isto kazdy murar, obkladac, atd. len je problem sa presadit.
co sa tyka remesiel, ano je to tak. je ich malo, ale ked si spravia medzi ludmi dobru reklamu, tak sa im zije kralovsky. bezny automechanik ma plat lepsi ako bezny clovek pracujuci v IT. tak isto kazdy murar, obkladac, atd. len je problem sa presadit.
-
D4vid
Medium Star
Ja by som robil zahranicny obchod... Ale vo velkom... zober si taky cukor... pouziva sa takmer na vsetko... kupis obrovske mnozstvo za 1milion dolarov... a predas za 1.5... a zisk mas aky taky... to je priklad... samozrejme to nie je take lahke... na take kšefty sa caka dlho ale niekedy sa vyplati...
A inak urcite nebudem pracovat na cudzich... vlastna firma... a ides...
Oplati sa aj ekonomika... akcie... trhy... vsetko sa da... treba sa tomu venovat... samozrejme teoreticky zisky su vyssie...omnoho.. ale aj risk je vyssi
A inak urcite nebudem pracovat na cudzich... vlastna firma... a ides...
Oplati sa aj ekonomika... akcie... trhy... vsetko sa da... treba sa tomu venovat... samozrejme teoreticky zisky su vyssie...omnoho.. ale aj risk je vyssi
-
Grim
Darca
...akurát som bol u svojej účtovníčky a povedala mi k tejto téme pár múdrych slov. Ono to síce vyzerá, že mechanik zarobí viac ako IT, že murár žije ako kráľ...ale čo keď bude mať 50ku na krku, už to nebude také ružové. Zatiaľčo IT bude relatívne zdravý, mechanika budú bolieť kĺby, murára chrbát a výhybkára ruky...aj som chcel ešte niečo napísať, ale to by som si nasral na hlavu...