Dostatočný zdroj?
Dostatočný zdroj?
Caf, som si namontoval nový zdroj Cooler Master Real Power M620 (RS-620-ASAA-A1) a postupne robím upgrade skoro celého PC a výsledok by mal byť takýto:
MB: ASUS M4A785D M PRO
CPU: AMD Phenom II 965 X4 - myslíte že naň bude stačiť aj chladenie vzduchom? ak áno,
stačilo by, kebyže len vyberiem chladič zo starého CPU Athlon64 X2 5000+ ?
GK: GTX260
RAM: 4GB DDR2 800Mhz
HDD: 1x Maxtor SATA1 160GB
1x WD SATA II 500GB
Otázka znie: Utiahne mi túto zostavu moj zdroj?
MB: ASUS M4A785D M PRO
CPU: AMD Phenom II 965 X4 - myslíte že naň bude stačiť aj chladenie vzduchom? ak áno,
stačilo by, kebyže len vyberiem chladič zo starého CPU Athlon64 X2 5000+ ?
GK: GTX260
RAM: 4GB DDR2 800Mhz
HDD: 1x Maxtor SATA1 160GB
1x WD SATA II 500GB
Otázka znie: Utiahne mi túto zostavu moj zdroj?
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Dostatočný zdroj?
Zdroj ti zostavu v poho utiahne a ten chladic na neho nedavaj. Ak je to BE bez boxu tak kup nieco normalne.
http://madcomp.sk/produkt/asus-royal-knight/
http://madcomp.sk/produkt/asus-royal-knight/
mal by to utiahnut.
itazka k procaku : staci chladenie vzduchom ale ak chces dat box z toho stareho preco nenasadis box co dostanes k novemu??? ak z toho stareho nieje box tak napis aky je...
itazka k procaku : staci chladenie vzduchom ale ak chces dat box z toho stareho preco nenasadis box co dostanes k novemu??? ak z toho stareho nieje box tak napis aky je...
Ja by som skor povedal, ze ten stary chladic s Athlona je lepsi ako tieto nove s Phenoma. A preco? Maju vacsiu chladiacu plochu, zatial co tieto nove maju po bokoch mriezky. Niekto to aj skusal a mal o nieco horsie teploty s novym ako zo starym.
No a k teme. Zdroj to zvladne, niet sa coho obavat
No a k teme. Zdroj to zvladne, niet sa coho obavat
No ten starý chladic nwm, lebo ludia z jedneho obchodu mi robili upgrade komplet celeho PC a jaky to pouzili chladic neviem. Ale k tomu novemu procaku chladic nie je, lebo je to Black Edition, tak bud skusim ten starý alebo kupim nejaký samostatný nový... a k tej zostave - zvladol by ten zdroj aj 2 take grafiky? 260GTX?
-
el_chupacabra
Medium Star
obetuj 20€ a kúp na procesor Coolermaster Hyper 212+, má oveľa lepší chladiaci výkon ako BOX pri oveľa menšom hluku
OK ten CoolerMaster sa mi celkom pozdava, a este sa chcem spytat lebo nechcem zakladat novu temu, ohladom tej dosky - sadne na nu vobec ten procak? a co je to za socket 940? ved ten Phenom by mal ist do AM3, nie? a ten zdroj by utiahol aj vyssiu grafiku? napr GTX275?
-
el_chupacabra
Medium Star
nechápem, myslíš túto dosku:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET
?
Lebo tá má AM3 Socket
Neviem do akej miery je ten zdroj kvalitný, ale za predpokladu aspoň nejakej kvality by to mohol potiahnuť aj s GTX275, i keď osobne by som za ten kus šrotu peniaze nevyhadzoval
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=yCI8UenairUZJWET
?
Lebo tá má AM3 Socket
Neviem do akej miery je ten zdroj kvalitný, ale za predpokladu aspoň nejakej kvality by to mohol potiahnuť aj s GTX275, i keď osobne by som za ten kus šrotu peniaze nevyhadzoval
JJ, co sa tyka tej dosky tak to je presne ona, akurat nechapem tomuto popisu v e-shope, ako mam tomu rozumet?
... a ten zdroj ma 80+ certifikaciu tak by hadam nieco zvladol nie? ...a co je preco kus srotu?
Kód: Vybrať všetko
http://www.interstore.sk/e-shop/index.php?page=shop/flypage&product_id=25361-
el_chupacabra
Medium Star
tam v popise je že aké procesory podporuje (AM3/AM2+/AM2/940), Socket dosky je ale AM3. Osobne by som ale rád videl podporu procesorov pre socket 940...
Ten zdroj práve neviem čo je zač, ako sú na tom CM s kvalitou, no podľa mňa to pôjde...
Ten zdroj práve neviem čo je zač, ako sú na tom CM s kvalitou, no podľa mňa to pôjde...
Ten zdroj vyzera slusne. Potiahne zostavu a budes mat aj nejaku rezervu.
el_chupacabra: ved 940 je AM2/AM2+. AM3 je 938
el_chupacabra: ved 940 je AM2/AM2+. AM3 je 938
-
el_chupacabra
Medium Star
Sapo: nekecaj somariny keď sa nerozumieš, 940 je iný socket ako AM2, pinov majú rovnako, ale sú inak rozložené - procesor pre socket 940 nestrčíš do pätice AM2. AM2 je totiž pre procesory ktoré majú zabudovaný pamäťový radič, 940 je serverový socket. AM2, AM2+ a AM3 procesory sú pinovo kompatibilné, no líšia sa frekvenciou HyperTransportu.
A odkiaľ si nabral tú blbosť že AM3 je 938 to naozaj netuším, socket AM3 má 941 pinov (aj keď procesory ich majú len 938). Socket 938 neexistuje (existuje Socket 939 - predchodca AM2).
A odkiaľ si nabral tú blbosť že AM3 je 938 to naozaj netuším, socket AM3 má 941 pinov (aj keď procesory ich majú len 938). Socket 938 neexistuje (existuje Socket 939 - predchodca AM2).
Ja som to nabral s tychto cisiel. (priloha)
Ja si myslim ze socket AM2 ma ine oznacenie 940 socket AM3 - 938 a napr. socket A - 462.
Nehadam sa, mozno je to uplna blbost co som teraz povedal, ale co potom znamenaju tie cisla?
Ja si myslim ze socket AM2 ma ine oznacenie 940 socket AM3 - 938 a napr. socket A - 462.
Nehadam sa, mozno je to uplna blbost co som teraz povedal, ale co potom znamenaju tie cisla?
- Prílohy
-
- cpuz-amd690-cpu.gif
- (62.51 KiB) 144 stiahnutí
-
el_chupacabra
Medium Star
Tie čísla znamenajú počet pinov na procesore. Kľudne si prečítaj wiki aký je rozdiel medzi Socketom 940 a AM2a uvidíš že to rozhodne nie je to isté, stačí pozrieť na obrázky.
Všimni si rozdiel vo vymedzení (v tých obdlžničkoch kde nie sú diery) Z toho logicky vyplýva to čo som napísal, procesor určený do Socketu 940 nevopcháš do AM2.
A Socket 938 neexistuje.
Všimni si rozdiel vo vymedzení (v tých obdlžničkoch kde nie sú diery) Z toho logicky vyplýva to čo som napísal, procesor určený do Socketu 940 nevopcháš do AM2.
A Socket 938 neexistuje.
No fajn, moja chyba, tak som zas o nieco mudrejsi