Zohnal som si novú dosku a chcel by som si zapojiť predný audio výstup a vstup na mikrofón, lenže netuším ako. V prílohe je vidieť ten pin, ktorý mám na doske a na neho mám pripojiť 6 pinov, ktoré mi idú z predného panelu. Vie niekto ako nato?
Piny z panela na slúchadlá (výstup) sú:
GND
LOUT
ROUT
Piny z mikrofónu (vtup) sú:
MIC IN
MIC BLIAS
GND
A ešte jedna vec – pin na doske má len jedno GND a podľa všetkého mi treba 2x GND. Doska je BIOSTAR NF520-A2.
Ďalej nechápem, čo znamená: MIC BLIAS, GPIO, JACK SENSE, FRONT SENSE
Ak niekto do toho vidí budem veľmi rád.
BIOSTAR NF520-A2 (zapojenie AUDIO pin)
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: BIOSTAR NF520-A2 (zapojenie AUDIO pin)
takže pinout:
1: Mic in
2: Mic GND
3: Mic BIAS (napájanie mikrofónu, väčšinou je priamo vodivo spojený s Mic in)
4: Audio GND (zem pre analog, u HD audio to je pin pre detekciu že je HD front panel pripojený)
5: Right headphone
6: Pri AC'97 front paneli (taký ako máš ty) nezapájaš, inak to je pin pre zisťovanie či je pripojený jack 1 (v tomto prípade Mic), u niektorých AC'97 zvukoviek sa tu vracia signál (aby ti hrali repráky pripojené na line out len keď nemáš zapojené slúchadlá)
7: Tu sa posiela signál na detekovanie jackov, nezapájaš
8: Ochrana pred blbcami
9: Left headphone
10: zistenie pripojenia jack-a 2, inak podobne ako u 6, v tvojom prípade nezapájaš.
Očividne máš rovnaký front panel ako mám ja, nepôjde ti teda jack detekcia, zvukovka nebude vedieť kedy pripojíš slúchadlá do predného konektora, takisto môžeš do dierky pre mikrofón vopchať len mikrofón, nijak inak tento jack fungovať nebude (pri HD audio front paneli by mohol fungovať ako ktorýkoľvek stereo vstup/výstup)
1: Mic in
2: Mic GND
3: Mic BIAS (napájanie mikrofónu, väčšinou je priamo vodivo spojený s Mic in)
4: Audio GND (zem pre analog, u HD audio to je pin pre detekciu že je HD front panel pripojený)
5: Right headphone
6: Pri AC'97 front paneli (taký ako máš ty) nezapájaš, inak to je pin pre zisťovanie či je pripojený jack 1 (v tomto prípade Mic), u niektorých AC'97 zvukoviek sa tu vracia signál (aby ti hrali repráky pripojené na line out len keď nemáš zapojené slúchadlá)
7: Tu sa posiela signál na detekovanie jackov, nezapájaš
8: Ochrana pred blbcami
9: Left headphone
10: zistenie pripojenia jack-a 2, inak podobne ako u 6, v tvojom prípade nezapájaš.
Očividne máš rovnaký front panel ako mám ja, nepôjde ti teda jack detekcia, zvukovka nebude vedieť kedy pripojíš slúchadlá do predného konektora, takisto môžeš do dierky pre mikrofón vopchať len mikrofón, nijak inak tento jack fungovať nebude (pri HD audio front paneli by mohol fungovať ako ktorýkoľvek stereo vstup/výstup)
el_chupacabra > Je to Realtek HD audio karta (integrovaná na doske).
Tak neviem ako to myslíš tým HD.
Tak neviem ako to myslíš tým HD.
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
zvukovka je HD, ale tvoj Front Panel nie je 
Ak by si mal skrinku s HD front panelom, mal by si tam zrejme rovno celý 10-pinový konektor, nielen tých 6 samostatných pinov
Ak by si mal skrinku s HD front panelom, mal by si tam zrejme rovno celý 10-pinový konektor, nielen tých 6 samostatných pinov
Mám taký pin, len som tú dosku dal do inej skrinky... A tam je to iné no...