Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Stopa
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Apple/Mac

Príspevok od používateľa Stopa »

+ je to k*rva rychle! vid hands-on video na gizmodo
+ defaultne aplikacie vyzeraju super, hlavne iBook
+ 10....hodin....vydrz....na wifi.... sudruhovia v Appli fakt zapracovali
+ OBROVSKY herny potencial, uz nech urobia Red Alert
+ momentalne nema realnu konkurenciu
+ uzavrety system (ano, beriem to ako plus, vzhladom na jeho vyuzitie)
+ prehravanie 720p, treba k tomu nieco dodat? :D
+ uz som spominal, ake rychle to je?
+ nie je tam windows :lol: po uplnom fiasku HP Slate to beriem ako silne plus

- tie okraje su fakt hnus :nono: ale mozno to bude mat prakticky ucel, pri vyuziti ako ebook reader sa volne miesto vpredu pravdepodobne hodi
- bez widescreenu to vyzera prinajlepsom divne
- celkovo mi pride, ako keby iPad postradal "mojo" ktore je prakticky v kazdom apple produkte
- na taku masinu by hadam aj multitasking mohli dat
- tej klavesnici nedoverujem.... ale pred vyskusanim nemozem objektivne zhodnotit

Konecny verdikt: cakal som nieco odlisne, co by posunulo Apple zase o 3 roky pred konkurenciu ako v pripade iPhonu. Stale si ale myslim, ze ziadna lepsia alternativa neexistuje.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

http://i.gizmodo.com/5458510/wait-no-th ... oplay=true

takto má vypadať skutočný iPad :mrgreen: :mrgreen:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tak cisto logicky, po ekonomickej stranke, nemoze teda novy produkt od applu sposobit aspon nejake znizenie ceny iPhonu? Neviem preco ale mne to dava logiku, ze by to aj tak mohlo fungovat. :D
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

jeden koment na nete pekne opisal tuto novinku: "velmi drahe zvacsenie penisu" :D
este by som pockal nejaku tu generaciu, dokym sa to cele vylepsi
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ja pridam toto: http://petrmara.posterous.com/vite-proc ... de-uspesny
a myslim, ze v skutocnosti pojde viac o ten obsah ako o prevedenie, tak isto ako je to u iPhonu
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

sundevil napísal:ja pridam toto: http://petrmara.posterous.com/vite-proc ... de-uspesny
a myslim, ze v skutocnosti pojde viac o ten obsah ako o prevedenie, tak isto ako je to u iPhonu
Ten clovek ma kur*a pravdu...no holt...stale to 80% ludi nevladze pochopit a nedokazu Apple stravit.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Ja v tom iPade nejaké extra využitie nevidím. Vyzerá to síce super... Je to tenké, slušná výdrž, multitouch, kopa alpikácií z Appstore, na prezeranie netu je to tiež super, atď... Ale aké by to malo mať primárne využitie? Na prehrávanie hudby je to veľké a namiesto notebooku sa to tiež použiť nedá (nemá flash a tá klávesnica na displeji sa mi moc nepáči. Neviem ako by som mal na tom písať dediatimi prstami - len dokúpiť tú prídavnú klávesnicu.) Jedinú výhodu zatiaľ vidím v tom, že sa to je ppc e-book reader. Ak má niekto na to, aby si to kúpil tak OK. Ale ja to považujem za niečo navyše. Teda aspoň zatiaľ.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Pre mňa zbytočný kus hardware.

Je to niekde na rozhraní NTB (Macbook) a telefónu - čiže ani jedno, ani druhé. Telefón (iPhone) to nikomu nenahradí, pretože je to veľké, a nikto z toho volať nebude. Maximálne tak v kancelárii cez BT, ale na ulici to asi ťahať z vrecka nebudete že? Takže nutnosť mať stále 2 zariadenia. Telefón a iPad. Ale keď má jedno aj druhé ten istý OS, bežia na tom tie isté aplikácie, tak načo dokelu budem vláčiť telefón a "to isté" vo väčšej a nespratnej podobe?

Naproti tomu klasický tablet miesto na trhu má. Dokáže plnohodnotne nahradiť notebook. iPad to nedokáže. Pripájanie klávesnice s dockom je vtip. Pochybujem, že by to niekto ťahal v kaviarni na stôl aby napísal niečo v textovom editore. Takže treba mať telefón, a normálny NTB (kľudne Macbook) aby ste mohli normálne existovať. Tak na čo ešte iPad?

Avšak verím, že si to veľa ludí kúpi, len preto že je to od Apple a sú z všetkého čo vydá posr*ný. Avšak zisky mohli byť oveľa vyššie, ak by to malo normálnu a použiteľnú koncepciu.
Stopa
King
King

Mateq napísal:Avšak verím, že si to veľa ludí kúpi, len preto že je to od Apple a sú z všetkého čo vydá posr*ný.
ROKR, Pippin, Newton, Apple TV
I rest my case :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Cena je super, to nemoze popriet nikto. Dokonca by som povedal, ze na Apple dost necakana. Vyuzitie v tom vidim, avsak musite si uvedomit, ze stale to porovnavate k notebookom a to je chyba. Tablet ma daleko ine vyuzitie podla mna. Ak som to pisal tak nevadi, ale robim si nanho zalusk ako alternativu prenosnej hracky do skoly a pod. MB White, necham ako "stolovy Mac" na doma a budem ficat na tomto. V okrajoch by som nevidel az taky problem, je to o zvyku. Predsa, treba to za nieco drzat tak, aby ste nesposobili ziadny gesture na displeji, nie? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

V skratke: Môžem j3bať. S iPhone som maximálne spokojný, ale toto je hlúposť s typickým Apple marketingom. Nechápem, prečo z toho robia takú vedu, chýbajúce USB a multitasking v roku 2010? Už na iPhone mi to chýba, čo je iba telefón, ale toto má byť akože náhrada netbooku, alebo iných tabletov (Samsung Q1, anyone?), tak to môžem osrať. Dokonca sa to neve ani spárovať s iPhone, natívne. A 64GB flash pamäť? A chválime sa so 720p kompatibilitou? Na akú psiu mater, keď to nemá ani VGA alebo HDMI výstup a na 1024*768 LCD je mi 720p maximálne ukradnuté (na tom vyzerá bohovsky aj 700Mb DivX), plus nezabúdať na obmedzenú kapacitu, ak 720p film má 4,5GB, tak sa ich naň teda priveľa nevojde... Proste je to blbosť, ktorá síce pekne vyzerá, ale aj keď sa hrá na multimediálnu bombu, tak 4:3 LCD tam teda byť isto nemal a tie špecifikácie...jednoducho napísané - thanx but no, thanx.
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Asi si stale nepochopil ze na co je tento iPad urceny a hlavne pre koho je urceny... Ak chces vsetky vysie spominane funkcie kup si PC alebo NB a mas ich tam mat. ;)

Pre mna je naozaj iPad ako sity.... pridem domov lahnem na gauc kuknem spravy na nete skontorlujem postu... cez vzdialenu plochu si budem moct vybrat aky film chcem prezerat na multimedialnom prehravaci. Ukazem fotky priatelom ktory budu u mna na navsteve ktore budem mat ulozene niekde v NAS. Nic viac od takrho to zaraidenia nechcem. Naco?? Chces pracovat sadni si za stol a pracuj na stolnom PC alebo NB. Nie na zariadeni ktore nie je na to absolutne urcene!

Tak sa ludia zobute a nechcite od zariadenia o velkosti A4ky aby vam zohrievalo polievku!

Ja vim ako minus kameru pre Skype hovory a asi priamo vstavany USB slot pre rychle stiahnutie fotiek od kamarata na navsteve aj ked toto ma riesit redukcia do Apple slotu a ko zasadny nedostatok (pre mna) profily. Keby mal kazdy uzivatel domacnosti svoj bolo by to uplne super.

dodo
Shwollo
Darca
Darca

dodo_mt napísal:Asi si stale nepochopil ze na co je tento iPad urceny a hlavne pre koho je urceny... dodo
tak tomu som nepochopil ani ja. Podľa mňa je určený ľuďom ktorí nemajú čo robiť s peniazmi. A na čo? Aby si spríjemnili život. Pre bežných ľudí to je zbytočná hračka.
Stopa
King
King

"aby si sprijemnili zivot", to je dovod preco sa kupuje vacsina elektroniky, tak aky je problem?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Shwollo napísal: tak tomu som nepochopil ani ja. Podľa mňa je určený ľuďom ktorí nemajú čo robiť s peniazmi. A na čo? Aby si spríjemnili život. Pre bežných ľudí to je zbytočná hračka.
A podla mna si cisty antiapple clovek, ktory spada do kategorie "ved naco investovat, su aj lacnejsie veci". Plne suhlasim s dodo-m. Apple-u sa podarilo vytvorit super mobilnu kolekciu a myslim, ze iPad do nej perfektne zapadol/zapadne. A stale je to na danom cloveku ci to dokaze vyuzit alebo nie a ak ano tak na kolko.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dodo_mt: to je iba tvoja subjektívna definícia, že načo je to určené. Všetko to, čo spomínaš, môžem spraviť na iných zariadeniach, napríklad aj na iPhone. Ak chcem ukázať fotky priateľom, mám predsa TV, ak chcem pozerať filmy na gauči, mám predsa TV (alebo projektor). Nik netvrdí, že na tom chcem seriózne pracovať, ale pri menšom zamyslení sa nad situáciou a využitím tohto produktu vždy dôjdem k záveru, že je to zbytočnosť s dobrým marketingom a pekným dizajnom. Zápory nie sú iba tie, ktoré si spomenul, je ich viac a sú oveľa dôležitejšie.

Nejde o to, či na to zariadenie peniaze mám (tých mám celkom dostatok, zatiaľ), ale racionálne zmýšľanie mi jednoducho nedovolí myslieť si o ňom hocičo pozitívne, nie je ničím výnimočné a mierou zbytočnosti by som ho prirovnal napríklad k MacBook Air. Taktiež hovadina s pekným designom, ale čo sa funkčnosti týka, môj Asus N10JS stál tretinu z jeho ceny a ponúkne mi okrem trápneho multitouchpadu všetko, spoločne s vysokou prenosnosťou a hlavne kompatibilitou s najrozšírenejšími aplikáciami a hrami.

Využiteľnosť a unikátnosť iPadu je hádam najnižšia zo všetkých produktov Apple a či už si to chcete priznať, alebo nie, tak hlavná odbytová a cieľová skupina zákazníkov budú zarytí Apple Fanboiz, ktorí musia knightovať za každý jeden výrobok tejto firmy, nech už je akokoľvek nedomyslený a vždy sa budú snažiť odbiť kritikov všemocnou frázou "na toto nie je vôbec určený". Nebudem nikoho odrádzať od kúpy, pre mňa za mňa si kúpte aj Apple krájač na salámu, ale iPad podľa mňa revolúciou istotne nie je, na rozdiel od iPhone, na ktorý nedám dopustiť ani ja...

Mimochodom - nechem viedieť, ako by niektoré hry pre iPhone na tom iPade vyzerali, to musí byť neskutočne kockaté, napríklad taký Avatar alebo NFS.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

seth82: NFS bolo prezentovane a demonstrovane na keynote, ak chces pozri si to. ;)

A nemyslim si, ze je to o tom knightovani (vlastne ano, teraz to opat robim). Skor by som povedal, ze ako na keynote prezentoval Apple tie ich "mobile devices" tak si myslim, ze iPhone funkcne zostane tam kde bol, iPad nahradi prenasanie MacBookov a MacBooky sa posunu na poziciu domaceho/stoloveho Macu. Tak nejak to vnimam ja a musim povedat, ze aj by mi to tak celkom vyhovovalo. Pre mna OSOBNE je to praktickejsie a samotny iPad je prijemnejsie prenosny ako MacBook (to som tu uz niekde pisal).
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vôbec by mi nevadil iPad, na ktorom by trochu popracovali a vtedy by som nad ním začal uvažovať. Veľkosť tabletu predsa nemusí byť taká, akú prezentuje Apple a ak ju tak prezentuje, nemala by zostať v tomto rozmedzí na úkor funkcií a periférií, ktoré sa v 21. storočí považujú za samozrejmosť na zariadeniach rádovo pár krát lacnejších. Kašľať na kameru (OK, v prípade Skype jediná využiteľnosť, iPad predsa podporuje iba dátové programy, nie GSM) - ale chýbajúci USB port (ani by mi nevadilo, ak by to vyriešili tak, ako v prípade Air), čítačka aspoň na SD karty (áno, viem, že sú na to adaptéry, ale to nie je vôbec podstatné), Wide LCD, HDMI (načo tá podpora HD?? Fakt nechápem jej zmysel, keďže na takom displayi je to na husí prd a HD signál nemám ako streamovať externe), väčší SSD disk - - > toto nie sú nejaké špeciálne, exkluzívne funkcie, ktoré by som od "multimediálneho" zariadenia vyžadoval, ide o zoznam nedostatkov, ktoré by v dnešnej dobe nemali postihnúť žiadne zariadenie v adekvátnej kategórii a už vôbec nie v cenovej relácii iPadu. Z pomyslenia na chýbajúci multitasking (OK, v iPhone sa to dá prežiť, predsa len je to iba telefón) ma ide šľak triafať, ved toto už nie je iba núdzová náhrada na prácu s internetom ako iPhone, ale toto malo byť plnohodnotné zariadenie schopné splniť niečo, čo dokázal v minulosti už Windows 95. Rád by som si nechal v pozadí bežať Colloquy IRC klienta (nie cez push), IM+ a popri tom browsovať net bez toho, aby sa dve aplikácie vypli a bežala iba jedna z nich...

Toto sú fakt požiadavky, s ktorými mal Apple po kritike tých istých nedostatkov v prípade iPhone (multitasking) počítať a zamyslieť sa nad ich použitím...
Shwollo
Darca
Darca

yazoo napísal: A podla mna si cisty antiapple clovek, ktory spada do kategorie "ved naco investovat, su aj lacnejsie veci".
asi 4 mesiace mám iPod touch - o tomto si myslím, že je to vážne super vec. Kebyže mám na iPhone tak si ho kúpim. Ale iPad je iba zväčšený iPod touch. Tu ide o to, že presne tie veci, ktoré mi vadia na iPode sú aj na iPade. Prečo dali na iPad ten istý os ako na iPhone? Prečo ho nevylepšili o to, čo iPhonu najviac chýba? Čo je na iPade také úžasné? Nedá sa to použiť ani na plnohodnotné prezeranie netu. Napr. ja vždy keď som na nete tak si zároveň píšem aj na ICQ. Toto iPad nevie. Úplne súhlasím so seth82. Kebyže vylepšili os o flash a multitasking bolo by to 100x lepšie.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Shwollo ... Jednoducho. Chces multitasking? Mas ho ... Len v inej forme, v podobe PUSH.
Je na dennom poriadku ze si na iPhone zapnem IM+ (ICQ, FBChat, Jabber) a zatial si surfujem. Ked mi niekto napise vybehne mi notifikacia, Kliknem si na nu ... Schova sa mi Safari a zatial odpisujem na IM+

Ten zas po dopisani zavrem a pokracujem v Safari.
Aky Multitasking viac potrebujem? Ziaden.

Na iPhone fore som uz pisal:
Shark NX napísal:Boze ludia ja vas nechapem ... Schytate skvelu masinu do domacnosti. A vsetko vam prekaza.
Jak ja si pamatam tie pindy na iPhone ...

Predstav si jednoduchy den ... iPad lezi na Stole v Obyvacke ... Rano vstanes, hodis sprchu spravis si ranajky, miesto novin zapnes iPad ... Prezres si E15, Newyork Times, engadget, iDnes, SME.
Cez iTunes si ho denno denne zosynchronizujes s Macom ... Mas vsetky udalosti v Kalendari, Vsetky poznamky a pod.
Kazdu vec si spravis v posteli s iPadom v ruke. Chces si precitat nejaky Bestseller? Why Not?
Chces si editovat nejake dokumenty? Za 27$ mas Kompletny iWork so skvelym ovladanim a plnohodnotnymi funkciami. (Microsoft predava svoj uzasny Office Balicek za 200€ - A Studentsky mozem osrat)

A nato to je pani. Normalneho cloveka NEZAUJIMA ci to ma 5Mpix kameru, 1GB RAM 2GHz Dualcore a pod ...
Ide to? Ide! Splni to ucel? Bez jedinej Prekazky!
A este mi vysvetlite ... Naco by vam bol na iPade Fotak ... To je jak chciet na Notebooku Otocnu 5Mipx WebKameru s Xenonovym Bleskom .... :roll:
Napísať odpoveď