problem s hw
problem s hw
zdravim, problem mam nasledovny...otvoril som si skrinu, ze si rozsirim ram a povysavam prach okolo ventilatorov...no problem, ram frcala bez problemov tak som rozobral chladic na CPU vysal prach, odpojil grafiku, tiez vysal prach okolo...pozapajal pohodicka...zapol, vsetko sa rozbehlo a na monitore ziaden vystup ani klavesnica sa nedetekovala (bliknu jej pri starte vsetky diody)...tak len po tme hrcal a po chvili sa vypol...skusal som grafiku na inom PC, ide v poriadku, skusil som povolit chladic od CPU (cital som ze ked sa moc opiera moze to skratovat)...nic...fakt neviem co s tym...
ak by dakto prispel radou budem vdacny...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: problem s hw
Nejake pipnutia to vydava???
-
IceHammer
Star
Elius napísal:zdravim, problem mam nasledovny...otvoril som si skrinu, ze si rozsirim ram a povysavam prach okolo ventilatorov...no problem, ram frcala bez problemov tak som rozobral chladic na CPU vysal prach, odpojil grafiku, tiez vysal prach okolo...pozapajal pohodicka...zapol, vsetko sa rozbehlo a na monitore ziaden vystup ani klavesnica sa nedetekovala (bliknu jej pri starte vsetky diody)...tak len po tme hrcal a po chvili sa vypol...skusal som grafiku na inom PC, ide v poriadku, skusil som povolit chladic od CPU (cital som ze ked sa moc opiera moze to skratovat)...nic...fakt neviem co s tym...
Tomu zvyraznenemu nechapem. Tym ze si povolil chladic. Ak ho raz povolis je dobre ho vybrat znova namazat cpu pastou.
ziadne pipnutia, vybral som ho teraz uplne (predtym to moc neslo tak z lenivosti som to len dotiahol)...ziadne poskodenie nic...tu pastu...ako sa vola? (asi ju budem musiet kupit)
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2010, 15:02)
ok ok kamos mi poradil nech to cele checknem tak som vsetko predpisovo pozapajal podotahoval a este nech resetnem bios...stalo sa a uz to frci...nechapem ale co mohlo byt zle...no na tom uz tam nesejde
...este ale ak mozem...chcel som ten PC zrychlit, je tam Intel Pentium 4 Xeon 3.0GHz, RAM DDR1 512MB a Ge-force FX5500
...dal som tam dalsiu ramku taku istu nech to upne na 1GB ale vysledok som bohvieaky nevidel...vacsina vaci zatazovala CPU a ramka malokedy bola vytazena viac ako z polovice povodnej (OS win xp SP2)...asi sa to moc s ramkou neoplati...co by podla vas celkom dobre padlo? (nieje to moj PC a dany clovek povedzme nerata s vymenou vsetkych criev)
//autoeditácia príspevku (30 Jan 2010, 15:02)
ok ok kamos mi poradil nech to cele checknem tak som vsetko predpisovo pozapajal podotahoval a este nech resetnem bios...stalo sa a uz to frci...nechapem ale co mohlo byt zle...no na tom uz tam nesejde
...este ale ak mozem...chcel som ten PC zrychlit, je tam Intel Pentium 4 Xeon 3.0GHz, RAM DDR1 512MB a Ge-force FX5500
...dal som tam dalsiu ramku taku istu nech to upne na 1GB ale vysledok som bohvieaky nevidel...vacsina vaci zatazovala CPU a ramka malokedy bola vytazena viac ako z polovice povodnej (OS win xp SP2)...asi sa to moc s ramkou neoplati...co by podla vas celkom dobre padlo? (nieje to moj PC a dany clovek povedzme nerata s vymenou vsetkych criev)
-
hrban
Addict
FX5500 bola aj svojho času viac na kancelársku prácu a nie na hranie ak chceš tak nájdi nejakú používanú tuším že tvoja doska nemá ani PCIe slot takže len nejakú AGP kartu saphire x1650 je tuším ešte AGP a je celkom výkonná a v bazároch sa dá nájsť za dobrú cenu ale nové hry si na tom určite nezahráš
-
IceHammer
Star
Novsia a silnejsia okrem 1650 je este aj 1950 tu tiez najdes len v bazaroch. Na tej si zahras aj novsie veci.
-
cORP.
Addict
ked uz sa bavite o grafikach do agp tak u ati bola do agp aj radeon hd3850 tam si zahras este viac :-*
-
IceHammer
Star
SuhlasimcORP. napísal:ked uz sa bavite o grafikach do agp tak u ati bola do agp aj radeon hd3850 tam si zahras este viac :-*
-
vikko78
Medium Professional
možná zahrá možno nie...už celkovo ten cpu je brzda. ja osobne by som sa do nejakého upgrade nepúšťal. radšej by som sporil na nové pc.môj názor