nefunkcnost basov pri hudbe, pri teste ano prosim pomoc :(

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
sensilux
Light Expert
Light Expert

nefunkcnost basov pri hudbe, pri teste ano prosim pomoc :(

Príspevok od používateľa sensilux »

Zdravim,

mam konkretne tuto graf. kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44293

+ geniusy 5.1 k tomu a win7. Mal som SB live, ibaze ta mi nesla, tak som si kupil tuto zvukovku. V teste mi basy funguju, pocut ich a to dost razne....ibaze akonahle zapnem winamp (alebo iny prehravac), tak basy niesu vobec funkcne, vobec nejdu a neviem kde to mam nastavit. V "Creative audio control panely" nieje nikde moznost ohladne nastavenia basov a ja uz som zufaly. Prosim pomozte mi s tym. Vopred dakujem. Ovladace mam najnovsie a update spraveny taktiez...
kikolyhut
Novice
Novice

Re: nefunkcnost basov pri hudbe, pri teste ano prosim pomoc :(

Príspevok od používateľa kikolyhut »

no ja mám presne ten istý problém...mám síce zvukovku sound blaster audigy advance, ale si myslím že to nezávisí od zvukovej...ale od windowsu 7....tiež by som bol vďačný keby nám niekto v tomto pomohol...lebo ak woofer pri mp3 nejde tak to je potom čo za super zlepšovák windowsu...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Robi to aj pri prehravani cez windows media player alebo iny prehravac? Pripadne ako je to v hrach? Lebo ked je to iba zalezitost winampu, tak to bude iba chyba v jeho nastaveniach.
kikolyhut
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kikolyhut »

robí to aj v iných prehrávačoch, nielen vo winampe, v hrách zo zvukom 5.1 to nerobí..a woofer funguje bez problémov... ja som to ale už vyriešil....nainštaloval som si SRS audio sandbox 1.10 v ktorom sa nastaví 5.1 zvuk podobne ako vo zvukovej karte a TECHNOLOGY sa nastaví na -auto-, v OPTIONS menu, ďalej PREFERENCES sa však musí ešte predtým nastaviť aktuálna zvuková karta až potom pôjde prepnúť speaker na 5.1.... od vtedy to ide ako má, a čo je najlepšie, s týmto programíkom je zvuk zreteľne kvalitnejší ;) ...takže dúfam že som pomohol :smt006
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

V ovládačoch, ak to tam nájdete, treba zapnúť tzv. bass redirection a nastaviť mu frekvenciu, toto bude nasilu posielať basy do subwoofera, lebo inak pri hudbe by subwoofer ani hrať nemal, subwoofer je pre filmy a hry.
Nie je to chyba ani windowsu ani prehrávačov, takto to má byť, chyba je vo výrobcoch reproduktorov že predávajú 2.1 a 5.1 kde predné reproduktory nevedia zahrať celé pásmo. Práve preto je v ovládačoch creative možnosť basy presmerovať do subwoofera a myslím že také niečo robí aj voľba full-range reproduktorov v ovládačoch Realtek
hoid
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hoid »

caute, pomohli mi toto forum.. aspon som vedel kde hladat problem.. ja som to vyriesil tak ze som si doistaloval do winampu plugim a tam som zapol bass redirection, linka na plugin je tu http://www.winamp.com/plugin/andrewlabs ... amp/221918
Napísať odpoveď