Internet od "stareho poskytovatela"
Internet od "stareho poskytovatela"
po dvoch rokoch ako trvala zmluva u jedneho providera internetu, som zmenil poskytovatela internetu, no kabel od prveho poskytovatela som "odlozil". Teda od pocitaca som ho odpojil, no druhy koniec je stale napojeny v ich sieti a teraz ked ho pritiahnem naspat do bytu, tak net ide aj tak. Pri ukonceni zmluvy mi povedali ze budem odpojeny na dialku. A tak sa chcem opytat ze ked sa niekedy napojim na ich net ci to mozu zistit a nejako ma pokutovat ze neopravnene pripojenie.....
Re: Internet od "stareho poskytovatela"
nemozu ich chyba, povies ze si nasiel kabel a v nom bol net
zato nemozes 
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
toto robi aj axalnet
kamarat uz pred 2-3 rokmi ukoncil zmluvu s axalnetom, dal si zapojit SatroNet, a axalnet mu stale ide
nic sa neboj, veselo ho pouzivaj..
-
hojko
Site Admin
Tazko povedat, pretoze ak mas doklad o tom, ze si vypovedal zmluvu, tak by nebol teoreticky problem. Ale na druhu stranu by sa to dalo oznacit aj ako prienik do cudzej siete, hoci je to ich chyba, ze ta neodpojili, no aj tak, je to mozno prirovnanie ako ked ti niekto ukradne nastartovane auto z pred obchodu.
-
johny3212
Star
V podstate to, ze ti skoncila zmluva, neznamena, ze ta aj odpojili, znamena to skor, ze tebe skoncila viazanost a mozes bez nasledkov poziadat o odpojenie, ak chces. Na tamto principe funguje T-com a mnoho dalsich, s tym rozdielom, ze ti budu chodit daleko vacsie faktury, lebo nemas viazanost. Takze but ju obnovis alebo to skoncujes. Nevravim na sto pro, ze to je aj tvoj pripad, ale urcite ti stoji za to si to minimalne zistit u providera, aby si nebol napokon prekvapeny
. Vlastna skusenost, som myslel, ze rozhadzem T-com, ked mi prisla po mesiaci takmer dvojnasobna faktura ako ma 
-
DjBass
Darca
Ale on písal, že zmluvu ukončoval. Ja by som takýto internet radšej nevyužíval, keďže sa im to mohlo stať len náhodou a keď na to prídu, tak budú požadovať platbu za to, že si ten internet využíval aj naďalej a to neoprávnene. Ak máš druhý internet, prečo chceš využívať aj tento? Pre istotu im zavolaj, či na niečo nezabudli, aby si nemal zbytočné problémy a aby si mal pokojné srdce od pokušenia pripojiť ten kábel do PC.
-
G0lDiER_
King
djbass: napriklad stahovat viac partov naraz..ked mas ntb a pc a stahujes nieco velke cez free usera tak to mas urcite rychlejsie..
pytal som sa nato kamarata ktory robi pre T-com a poved ze nic ti nemozu spravit aj im sa take stava a to sa neda nijako riesit proste ti mali prist a ten kabel proste odpojit je to ich chyba a tvoja vec ze aky kabel si strcis do PC ako ti mozu dokazat ze si ten net pouzival ked ty uz ich IP oficialne nevyuzivast cize nezmysel aby ti nieco mohli spravit
-
johny3212
Star
Ano pisal, ze mu zrusili zmluvu, ale to mas ako s pausalom na mobil, dva roky platis pauselne a potom ti zrusia zmluvu, ale volat mozes nadalej, len platis inac. Nevravim, ze to je u kazdeho providera, to ja neviem, ale u T-com to tak spraveli mne a dva mesiace som platil ako ch*j naviac, ani mi nedali vediet...
To je hlupost. Dokazat ti to mozu. Dokazu sledovat stav okruhu liky, ktora vedie k tebe a tak isto si vedu databazu MAC adries pocitacov klientov.ako ti mozu dokazat ze si ten net pouzival ked ty uz ich IP oficialne nevyuzivast cize nezmysel aby ti nieco mohli spravit
-
hojko
Site Admin
Doplnim este johny3212, ze pokial ma provider parovany port switchu s MAC adresou, tak je viacmenej logicke, ze cez ten kabel iduci k tebe do bytu, ktory je zapojeny do urciteho portu switcha a je parovany s tvojou MAC adresou sa mozes napojit len ty.
bonno50: Myslim, ze kamarat z T-Comu nevie o com hovori. Z jednej casti je pravda, ze zmluvu nema, ale na druhej strane ten internet vyuziva neopravnene.
bonno50: Myslim, ze kamarat z T-Comu nevie o com hovori. Z jednej casti je pravda, ze zmluvu nema, ale na druhej strane ten internet vyuziva neopravnene.
ja som povedal ze aj T-comu sa to stava a ziadne prachy od ludi nepytaju tak mi to on nejako povedal
-
johny3212
Star
A to, ze niekto robi v T-com za barom, neznamena, ze sa vyzna v oblasti IT, skor naopak
, keby sa vyznal, tak nerobi za barom, tam ti staci, ze si pohladny a komunikativny a oni ti len daju manual
a cennik, ktory sa naucis. Takze suhlasim s hojkom ......
marecik : ty si to racej pekne pozisuj, ci to je tak alebo onak, aby si sa nechytal zahlavu, vsak ubehol uz odvtedy viac ako mesiac alebo 1 fakturacne obdobie?
.
marecik : ty si to racej pekne pozisuj, ci to je tak alebo onak, aby si sa nechytal zahlavu, vsak ubehol uz odvtedy viac ako mesiac alebo 1 fakturacne obdobie?
johny3212: neveim kde si tym mieril a preco bezdvodne urazaz niekoho koho nepoznas ja hovorim ako mi to povedal on a za barom nerobi urcite nechcem sa chvalit zanho ale sfukol by ta v IT oblasti jak zapalku