Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Apple/Mac

Príspevok od používateľa Shwollo »

ale čo ak si na tom nechcem len čítať články, ale chcem pozrieť aj nejaké video?

Netvrdím, že je iPad je blbosť (ani to nikdy tvrdiť nebudem!!!) mňa len štve, že vôbec nezapracovali na novom os a drbli tam starý z iPhonu. Verím tomu, že to je skvelá vec, ale pokiaľ mi to plnohodnotne nenahradí notebook tak to stále budem považovať za niečo navyše.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Schwollo ... Video? Mas YouTube alebo z iTunes.
Ja som doteraz nepocitil negativny dopad absencie Flashu na iPhone a urcite by som ho nepocitil keby som mal iPad. (btw QuickTime video prehra)

iPad nikdy nemal nahradzovat Notebook ... To bolo vysvetlene v KeyNote. Malo to byt funkcnejsie nez iPhone ale jednoduchsie a viac UserFriendly ako Notebook. A to je.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Shwollo a Seth: Sorry ale kus logiky do toho :)
Seth od teba cakam v tomto smere pochopenie viac ako od Shwolla, alebo zijes v zapadnejsej krajine tak snad si si vsimol ludi na okolo. Dobre vies, ze zapadnejsie krajiny nejdu po nadupanych veciach, dobre vies ako sa kupuje technika (pcwordl a comet), kde sa vyberaju booky podla GB a GHz...cim viac, tym lepsie...k tomu pridame, ze to ma peknu case, dostanem mysku zdarma, tak to beriem...nic viac od zariadenia necakaju, na Slovensku a teda vo vychodnej Europe chcu ludia za svoje peniaze dostat co najviac co len mozu, preto mozte vidiet, aj teda robite to,, ved aj ja...ze ked idem nieco kupit, tak prve preluskam cely web a kupim si snad od toho kto mi ponukne najlepsi vykon v danej cenovej kategorii, je jedno ci sa bavime o telefone, ci o booku ci o PC, alebo inej elektronike.
V zapadnych krajinach, teda dajme tomu UK, pripadne USA...zakaznik od vyrobcu (predajcu chce len jedno), tu mas peniaze, a dajm ci co mas, aby mi to islo, aby som na tom mohol robit to a to. A aby to fungovalo bez problemov a bez opatovnych reinstalls, a pravidelnych navstev servisu....nic viac a nic menej, zakaznici zapdnych krajin neocakavaju, s tym, ze vo vacsine pripadov im je aj jedno, ze v PCworlde dali za book 700libier, ktory mohli mat z netu za 500...nezaujima ich to. A to si musite uvedomit....ze Apple ma ako potencionalnych zakaznikov sameprve Americanov, dalej Britov a postupne az ten stred a vychod...Slovensko atd. Tie vyrobky niesu robene pre vas...preto sa vam zdaju byt hlupe...len tolko som chcel :)
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Tiez si myslim ze my sme len zatazeni na hw, cim vacsie parametre, tym lepsie. Ale jednoducho ked apple alebo hocikto iny vyrobi nieco co ma mozno nie az take high-end parametre, to neznamena ze to nestaci na to, na co to je v prvom rade urcene. Zatial co som mal apple vyrobky tak bezali ako hodiny (napr. ipod, znamy ma este prvu generaciu Shuuflu a funguje). Ja si myslim ze iPad je velmi dobra vecicka, ako to tu bolo spomenute privital by som do buducna moznost viacerych uzivatelskych uctov, ved nech ma kazdy svoje sukromie :) Myslim si, ze toto je len zaciatok, ze ten fw z iphone/ipodu tam je len teraz. Bud to o nieco prerobia alebo vymyslia nieco ine. No z ekonomickeho hladiska to na 80% len prerobia, teda ten povodny OS co tam je, doplnia nejake veci a pod. Je to ako s kazdou novinkou.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Shwollo napísal:ale čo ak si na tom nechcem len čítať články, ale chcem pozrieť aj nejaké video?

Netvrdím, že je iPad je blbosť (ani to nikdy tvrdiť nebudem!!!) mňa len štve, že vôbec nezapracovali na novom os a drbli tam starý z iPhonu. Verím tomu, že to je skvelá vec, ale pokiaľ mi to plnohodnotne nenahradí notebook tak to stále budem považovať za niečo navyše.
Na video mas YouTube alebo si stiahnes nieco z iTunes. Pripadne ak mas Mac s ktorym by si to zosynchronizoval tak si mozes cez konvertor prerobit hocijaky film do H.246 (myslim, ze to je ten format) a jednoducho ho das do iPadu. Nezapracovali na novom OS? A naco? S iPhone OS je kazdy spokojny a kazdy vie, ze ma intuitivne prostredie. Prekopavat vsetko od zaciatku by podla mna bolo zbytocne a navyse OS sa stale vyvija takze ja osobne s OS nevidim ZIADNY problem. A ako pise Shark, iPad mal byt nieco medzi smartphone-om a notebookom, nikdy nemal nahradzat plnohodnotny notebook. Netbook a tablet su dve rozlicne veci. ;)
johny541 napísal:Tiez si myslim ze my sme len zatazeni na hw, cim vacsie parametre, tym lepsie. Ale jednoducho ked apple alebo hocikto iny vyrobi nieco co ma mozno nie az take high-end parametre, to neznamena ze to nestaci na to, na co to je v prvom rade urcene. Zatial co som mal apple vyrobky tak bezali ako hodiny (napr. ipod, znamy ma este prvu generaciu Shuuflu a funguje). Ja si myslim ze iPad je velmi dobra vecicka, ako to tu bolo spomenute privital by som do buducna moznost viacerych uzivatelskych uctov, ved nech ma kazdy svoje sukromie :) Myslim si, ze toto je len zaciatok, ze ten fw z iphone/ipodu tam je len teraz. Bud to o nieco prerobia alebo vymyslia nieco ine. No z ekonomickeho hladiska to na 80% len prerobia, teda ten povodny OS co tam je, doplnia nejake veci a pod. Je to ako s kazdou novinkou.
Uprimne? Apple urcite nebude prekopavat cely OS. Prinajlepsom spravia len mierne upravy do terajsieho a vydaju novu verziu. A tvojich 80% je velmi vela. Myslim, ze Jobs by nepredstavil nieco co by na poslednu chvilu prerabal.

By the way, narazil som na jednu zajimavu vec. Vid. url na obrazok.

http://img96.imageshack.us/img96/1498/ipad01.jpg
dodo_mt
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dodo_mt »

Shark NX napísal:Boze ludia ja vas nechapem ... Schytate skvelu masinu do domacnosti. A vsetko vam prekaza.
Jak ja si pamatam tie pindy na iPhone ...

Predstav si jednoduchy den ... iPad lezi na Stole v Obyvacke ... Rano vstanes, hodis sprchu spravis si ranajky, miesto novin zapnes iPad ... Prezres si E15, Newyork Times, engadget, iDnes, SME.
Cez iTunes si ho denno denne zosynchronizujes s Macom ... Mas vsetky udalosti v Kalendari, Vsetky poznamky a pod.
Kazdu vec si spravis v posteli s iPadom v ruke. Chces si precitat nejaky Bestseller? Why Not?
Chces si editovat nejake dokumenty? Za 27$ mas Kompletny iWork so skvelym ovladanim a plnohodnotnymi funkciami. (Microsoft predava svoj uzasny Office Balicek za 200€ - A Studentsky mozem osrat)

A nato to je pani. Normalneho cloveka NEZAUJIMA ci to ma 5Mpix kameru, 1GB RAM 2GHz Dualcore a pod ...
Ide to? Ide! Splni to ucel? Bez jedinej Prekazky!
A este mi vysvetlite ... Naco by vam bol na iPade Fotak ... To je jak chciet na Notebooku Otocnu 5Mipx WebKameru s Xenonovym Bleskom .... :roll:
Absolutny suhlas na toto je urceny iPad.

dodo
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Tak zas netreba z toho robit nejake super inovatorske zariadenie. Tablet PC tu boli davno pred iPadom lenze nejaky rozmach stale neprisiel. Mozno teraz to Apple nejake nakopne a dostane sa to k ludom tak ako dnes notebook. Velmi dolezita u tychto zariadeni je ale hlavne cena. Porovnajte si predaje notebookov okolo roku 2000 a dnes. Vdaka vynikajucej cene sa dnes preda viac notebookov ako desktopov. Ale podla mojho nazoru je kupa tabletu dnes este stale zbytocnost. Treba pockat zopar rokov nez sa to prisposobi a nebude to len velmi orezana forma pocitaca.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Lubo$: Ale pochopenie samozrejme mám, veď som ho aj vyjadril vyššie - pekný dizajn a to je tak všetko :) Pravidelné návštevy servisu by som v prípade Apple vynechal, veď viem, ako to s nimi je, ich výrobky nepatria práve medzi tie s nulovou poruchovou štatistikou...

Zvyšok: ešte raz a pomalšie - nie som zaťažený na HW, veď aj iPhone je v porovnaní tecnických parametrov čo ja viem CPU oproti Snapdragonovi o polovicu pomalší, ale v konečnom dôsledku toho IMHO dokáže viac ako HTC...Celý čas narážam na použiteľnosť výrobku, ktorá je podľa môjho názoru nulová a nedokáže ani len zďaleka nahradiť ani jeden výrobok, ktorý sa v bežnej domácnosti už nachádza (bežnej modernej)...

Ak teda iPad nemá nahradiť tablet ani netbook, tak čo má teda nahrádzať? Blížime sa postupne k môjmu tvrdeniu, že tento výrobok je viac menej zbytočný a každý s lepším netbookom, veľkou TV, desktopom a lepším smartphone sa môže na celý iPad vykašľať a bez problémov si vie zariadiť život aj bez neho...Ja osobne absolútne nevidím žiaden dôvod na jeho kúpu, hoci design sa mi páči a kúpiť si ho môžem hoci aj teraz hneď. Jediný potenciálny dôvod na kúpu by som videl v mobilnej multimediálnej zábave, teda filmy na väčšom screene v lietadla, napr - ale tam je problém - bez wide screen sa na to môžem vykadiť a na tých 10 letov za rok to fakt nie je nutné...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takto ... Kym som nemal iPhone tak som si do Postele vzdy bral Notebook. Teraz si prezeram hovadiny pred spanim na iPhone. Ale prekaza mi ta nutnost stale Zoomovat, Scrollovat a pod. Cize iPad je na tom s Webom ovela lepsie.

Stale omielany Flash ... Je to neuveritelna radost ked sa mi na stranke zobrazi namiesto 10 reklam od T-Mobilu, Slovenskej Sporitelni, Postovej Banky a pod... Zobrazi jedna ktora je riesena cez img.
Cekni.to, supervideo, Megavideo a podobne hovadiny nepozeram cize bohate mi staci ak sa mi zobrazi YouTube okno ak sa tam nejake Video nachadza.

A k tomu pomeru stran. Lubilo sa mi ako zdrbali to HP za ten novy Tablet. Pomer stran "vysnivanych" 16:9.
Problem vsak je: Otvoris si stranku. Dole mas Taskbar a Statusbar prehliadaca hore mas ovladacie prvky prehliadaca ... Pokial bolo HP natolko Inteligentne ze tam strelili Obrazovku 1366x768 tak ti na prehliadane zostane tak 600pix na vysku. Ale pokila boli tak pridrbany ako vacsina Mainstreamu tak tam strelili 1024x600 tak ti na prehliadanie zostane tak 500 ... A to je "Uzasne"
Safari pri prehliadani schovava horny aj spodny panel cize vyuzijes komplet 1024x768

seth ... iPad nema nic nahradzat ... Ma vyplnit dieru medzi iPhonom a Macom ... iPhone je na komfortne prezeranie netu prilis maly, Mac zase prilis velky.
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Poviem vám to tak - mama si kúpila notebook - akože na robotu - a pritom je využívaný 98% len na surfovanie po nete - tu v obyvačke - je zbytočne veľký, zbytočne hreje, zbytočne často ho treba nabíjať. Hneď ako som videl iPad ma napadlo, že TOTO zariadenie bude mať využitie u nás doma. Za 500 dolárov - čo je cena nejakého netbooku - je to podľa mňa veľmi výhodná kúpa pre niekoho kto potrebuje zariadenie VÝHRADNE na internet. Sám si viem predstaviť, že by som si večer pred spaním zobral takúto vecičku do postele a surfoval si v pohode - bez hučania, prehrievania - po nete :-) Taktiež keď stále vidím rodičov ako večne notebook vypínajú a zapínajú - čo mu určite nerobí veľmi dobre - by som si hneď vedel predstaviť, že by iPad bol na stole a keď si zmyslíš tak behom sekundy ho máš zapnutý, nemusíš čakať na žiadne bootovanie ani nič podobné.
Záver: je to pre ľudí, ktorí potrebujú zariadenie na INTERNET - nech mi nikto nechce tvrdiť, že surfovanie na iPhone a na tomto je to isté :wink:

//ešte edit k tým technickým parametrom. Neviem si predstaviť ako moji rodičia skúmajú aký to má takt procesora, koľko to má RAM - ich zaujíma IDE INTERNET alebo NEJDE INTERNET takže fakt ako som čítal aj v článku, ktorý sem niekto hodil - pri podobných zariadeniach rozhoduje použiteľnosť a nie technické parametre.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Taktiež nechápe význam netbookov, tiež sú iba na net pretože sú tak debilne malé že na nich nič iné nespravíte. Batéria na nich vydrží 1 a pol hodiny.

Myslím že iPad je dokonalá náhrada za netbook
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jukel zase neprehanaj. Netbooky su uz v dnesnej dobe ine. Minimalna vydrz na Max podsvieteni, BT, WiFi je okolo 2,5hodiny. Dnesne vydrzia okolo 6-8hodin
Len to je zbytocne velke oproti tabletu + vsetko musis ovladat mysou.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

seth82 napísal:
Ak teda iPad nemá nahradiť tablet ani netbook, tak čo má teda nahrádzať?
Preco mas silnu potrebu mysliet si, ze iPad ma nieco nahradzat? Woalaaa....Apple vynasiel nieco co este nikto pred nim...nenahradza to nic, cisto npovy produkt na trhu...neporovnavaj to ani s ebook readermi, ani s bookmi ani s netbookmi....proste novinka na trhu, a Apple to priniesol ako prvy...tazke pochopit? :smt006
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Lub0$ napísal: Preco mas silnu potrebu mysliet si, ze iPad ma nieco nahradzat? Woalaaa....Apple vynasiel nieco co este nikto pred nim...nenahradza to nic, cisto npovy produkt na trhu...neporovnavaj to ani s ebook readermi, ani s bookmi ani s netbookmi....proste novinka na trhu, a Apple to priniesol ako prvy...tazke pochopit? :smt006
prvy? ale prosim ta...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

dokaz?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

takmer hociaky vyrobok odtialto: http://www.engadget.com/search/?q=tablet
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

"Spoločnosť Apple bude ponúkať tablety iPad s veľkým profitom, domnievajú sa analytici. Najlacnejší 16 GB variant za 499 dolárov (356,42 eur / 10 738 Sk) má stáť Apple v skutočnosti len 270,50 dolárov (193 eur / 5 184 Sk) výrobných nákladov a použitého materiálu.
Možno stojí za pozornosť, že na najlacnejšom modeli je z výrobného hľadiska najdrahší dotykový displej. Stojí asi sto dolárov (71,43 eur / 2 152 Sk). 16 GB flash aj šasi majú stáť po 25 dolárov (17,86 eur / 538 Sk), procesor Apple A4 je vo výrobných nákladoch zalistovaný za 15 dolárov (10,7 eur / 323 Sk). Odhaduje sa, že pri najvyššom modeli za 829 dolárov (592 eur / 17 835 Sk) by mohol získať Apple až okolo 446 dolárov (318,57 eur / 9 597 Sk) z jedného výrobku.
Podobné rozdiely medzi odhadovanými výrobnými nákladmi a reálnou predajnou cenou však nie sú u Apple výnimočné. Napríklad u iPhone. Ak sú čísla pravdivé aspoň približne, Apple má nemalý priestor na agresívnu cenovú politiku. Informáciu priniesol server Computerworld.com."

Myslim ,ze toto je jasny odkaz od Apple o ich politike...
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Oni si to môžu dovoliť :wink:
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

357EUR za 16GB verziu? Myslim, ze Slovaci na to mozu zabudnut. :)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

sundevil: Povedz mi, že XY spoločností nemohli priniesť podobné zariadenie na trh kedykoľvek - a pravdepodobne by s ním zožali rovnaký úspech ako teraz Apple s iPadom. Ja si myslím, že Apple jednoducho prináša na trh veci, ktoré majú celý čas ľudia pred očami - o ktorých "snívajú" . ale nikto ich nikdy neprinesie na trh. A preto sú takí úspešní. Vezmite si iPhone. Taký HTC HD2 ho v HW porovnaní rozvalcuje, avšak čo sa týka použiteľnosti - user friendliness - a celkového dostupného softvéru - je HTC prepadák. Moja mama napríklad nemá problém pochopiť prácu s iPhone-om ale keby som jej dal také HTC-čko zrejme by nad ním dosť dlho maturovala (používal som PDA-čka viem aké sú :wink: ).

yazoo: súhlasím s tebou, na Slovensku sa IMO bude najlacnejší predávať za minimum 500-600 € takže zasa z toho vyjdeme ako najväčší somári a budeme len vymýšľať odkiaľ to zohnať za priaznivejšiu cenu :( podľa mňa je to nenormálna škoda, pretože cena 499 doláčov je naozaj lákavá.
Napísať odpoveď