Neúspešné taktovanie: Athlon 2000+

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
QyncY
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Neúspešné taktovanie: Athlon 2000+

Príspevok od používateľa QyncY »

Došlo k takému menšiemu nedorozumeniu medzi mnou a kamarátom, ktorý tvrdil, že si kupoval AMD Athlon s 2000Mhz a uisťoval ma, že naozaj má 2000Mhz a nebolo to len typové označenie.
Problém nastal vtedy, keď sme zistili, že mu ide len na 1250Mhz, tak som mu v BOISe zvýšil FSB z 125 na 200, lebo mi tvrdil, že to je tá 2000-ka (tak prečo by nemala ísť na 2000).

Lenže, hneď ako som uložil nastavenia v BIOSe, reštartoval sa PC a na obrazovke sa objavilo: NO SIGNAL.
Vybral som baterku z MD aby som zresetoval všetky nastavenia, ale ani to nepomohlo.
Vymenili sme grafickú kartu za inú. Ani tam nebola chyba.
Navyše indikujú vzadu 4 svetielka (2 červené, 2 zelené), že (podľa manuálu): "The CPU might be damaged or incorrectly installed."

Takže je to viac-menej isté, že sa odpálil procák, ale aj tak by ma zaujímalo ako sa môže za sekundu odpáliť...a hlavne by som potreboval aby ste mi ešte aj vy potvrdili, že to je tá chyba, keďže nový procesor nie je lacná záležitosť a určite by som nechcel zistiť, že chyba je nakoniec inde.

Trošku dlhé, ale vopred ďakujem za prečítanie a komentáre.
sundevil
VIP
VIP

Re: Neúspešné taktovanie: Athlon 2000+

Príspevok od používateľa sundevil »

Vybratie baterky nemusi vzdy pomoct. Ak budeme predpokladat, ze procak to OK, tak treba zresetovat cmos pomocou na to urceneho jumpera priamo na zakladnej doske. Pripadne ak je nejaka sanca, tak ten procak niekde odskusat. Imho, pokial ste nemenili (nezvysovali) napatie tak procak by mal byt v poriadku.
QyncY
Expert
Expert

sundevil napísal:Vybratie baterky nemusi vzdy pomoct. Ak budeme predpokladat, ze procak to OK, tak treba zresetovat cmos pomocou na to urceneho jumpera priamo na zakladnej doske. Pripadne ak je nejaka sanca, tak ten procak niekde odskusat. Imho, pokial ste nemenili (nezvysovali) napatie tak procak by mal byt v poriadku.
Fú, no a to zresetovanie cmos by malo byť opísané v manuály MD? Pochybujem, že by som to sám vedel urobiť...MD je: MSI MS-6570

S napätím sa nič nerobilo.
Chcel by som ešte opýtať, že ako sa teda prejavuje to, keď CPU nefunguje?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

stacilo len preklikat ich web - zalozka FAQ
How can I clear the CMOS?
http://eu.msi.com/index.php?func=faq2show&faq_no=275
QyncY
Expert
Expert

:) Ďakujem veľmi pekne (K+), hneď zajtra to skúsim na tom PC...a uvidíme :?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

Athlon 2000 + ma mat FSB 133 Mhz a nasobic okolo 13. Ja mam Athlon 1900+ a mam nastavene FSB 133 Mhz nasobic 12.5. Skutocny takt je 1600 Mhz.
QyncY
Expert
Expert

Vyskúšal som vyčistiť ten CMOS, ale aj tak to nepomohlo, už nevidím žiadne iné riešenie ako nový procesor... :-/
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

toto nemoze byt sposobene procesorom. ak je aspon trosku rozumna doska tak sa zosype a resetom CMOS sa musi rozbehnut. ten jumper si isto prepol dobre a nechal ho prepnuty aspon 5 -10 sekund a vratil si ho potom naspat ? nepipa nejako PC ? nema nahodou integrovanu graficku kartu a po resete sa prepla z Agp karty na integrovanu ?
QyncY
Expert
Expert

Všetko som urobil tak ako si napísal, PC nepípa a nemá integrovanú graf. kartu. Dnes sme skúšali aj iné procesory, ani jeden nefungoval, takže MD je asi K.O. :(
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

neodkuril si grafiku ? ... lebo jak si nemal zamknute PCI frekvenciu na 100 mno nvm nvm
QyncY
Expert
Expert

Vyššie som písal, že sme skúšali aj inú grafiku, ale neboli sme si istý či vôbec tá druhá je tiež dobrá...asi skúsim ešte jednu, keď hovoríš, že aj to sa mohlo stať.
Turus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Turus »

ja som na svojom zvysil z 200 na 400 FBS nasobic som mal 11,5 a nic sa nestalo chvalabohu
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

Este jedna mala otazocka ked si "restartoval cmos" vytiahol si pc zo zasuvky a stlacil este raz tlacidlo na zapnutie PC???(koli vybitiu kondikov v zdroji PC) a az tak restartoval????
QyncY
Expert
Expert

Nie, to som asi neurobil, ale teraz to je už jedno. Ten PC je rozobratý na kusy a nahradil ho nový model :D
Napísať odpoveď