Apple/Mac

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
jukel
Professional
Professional

Re: Apple/Mac

Príspevok od používateľa jukel »

Presne tak, iPhone po HW iné telefóny už dávno predbehli ale po SW stránke ho nikto nepredbehne ani za dva roky. Preto je iPhone taký jedinečný. Moja mama skušala moj a už nechce žiadny iný mobil a zajtra si ide po iPhone 3GS-ko
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa yazoo »

Dnes som videl nieco na Twittri, ze novy iPhone, ktory bude predstaveny zdrhne konkurencii. Som velmi zvedavy co vymyslia tento rok.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No Nemecky T-Mobile ich uz ma v Cenniku.
Prílohy
04-08141b_ipadgermaniatmobile.jpg
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako inac $1=1EUR. :)
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

yazoo: To, co si cital, bol uniknuty prejav Jobsa k zamestnancom (autentickost vsak nie je potvrdena, pochopitelne), kde sa vyjadril k podrazu Schmidta prave takymto sposobom. Ak to skutocne povedal, tak si viem predstavit ako mu pumpovala krv v zilach, on asi zacal nenavidiet ten google :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

yazoo napísal:Ako inac $1=1EUR. :)
Nič sa neboj, u nás to bude ešte o dosť drahšie, ako to už zvykne byť. :lol:

Konkurencia tiež nespí.. http://blog.mozilla.com/blog/2010/01/29 ... available/
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

SWP.sk si drzi podobne ceny takze si nemyslim, ze to bude drahsie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

romulus2 napísal:sundevil: Povedz mi, že XY spoločností nemohli priniesť podobné zariadenie na trh kedykoľvek - a pravdepodobne by s ním zožali rovnaký úspech ako teraz Apple s iPadom. Ja si myslím, že Apple jednoducho prináša na trh veci, ktoré majú celý čas ľudia pred očami - o ktorých "snívajú" . ale nikto ich nikdy neprinesie na trh. A preto sú takí úspešní. Vezmite si iPhone. Taký HTC HD2 ho v HW porovnaní rozvalcuje, avšak čo sa týka použiteľnosti - user friendliness - a celkového dostupného softvéru - je HTC prepadák. Moja mama napríklad nemá problém pochopiť prácu s iPhone-om ale keby som jej dal také HTC-čko zrejme by nad ním dosť dlho maturovala (používal som PDA-čka viem aké sú :wink: ).
ale ved o to prave applu ide, iphone nebol prvy telefon, ipad nie je prvy tablet, blog Petra Mary (odkaz som dal asi 2 strany dozadu) a zrejme aj najnovsi digit - http://www.digit.cz/2010/02/01/digit-42 ... pple-ipad/ (este som ho nevidel, ale kedze podnadpis hovori jasne: Abyste věděli, proč si jej koupíme!) budu o tom istom: OBSAH a SLUZBY, ktore sa budu dat vyuzit. Onanovat nad HW je pekne zbytocne, pokial na tom pojde vsetko co si Apple zaumieni ze tam pojde (snad len skoda flashu).
Ak apple zozne uspech s ipadom nebude to tym, ze oni vymysleli koncept tabletu a vyrobili ho. Takychto tabletov tu boli desiatky, vid moj odkaz na engadget. Dokonca sa tam daju najst tablety co bezia na mac os a teda to nie su len win tablety.
Dalsia vec, nebojim sa ze by ipad kanibalizoval svojich bratov ako ipod, iphone, touch, mac air,... je tu miestecko na trhu (medzi iphonom a najmensim apple bookom) kam zapadne a tym pritiahne k sebe dalsie sluzby - ebooky, noviny,...a je uz len na pouzivatelovi ci je ochotny zaplatit taku sumu za tento vyrobok. Treba to brat tak, ze je tu taka moznost a basta.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vidim to tak, ze asi zacnem vozit apple produkty z UK aby som vasnivym zakaznikom apple mohol ponuknut tovar za co najlepsiu cenu :P
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

O take nieco sa pokusa shop kuptolevne.cz ;) Moja dalsia alternativa odkial to vezmem a mohlo by to byt za lepsiu cenu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Takže poďme pekne poporiadku:

Shark NX: neviem, kto v tejto diskusii spomenul flash, ale je zaujímavé, ako sa poniektorí na to chytili ako na udicu a večne ho dookola spomínajú, aký je zbytočný. V tomto súhlasím, flash je maximálna zbytočnosť, ak je toto jediný argument, smola :) Do postele si nemáš so sebou trieskať notebook, ale netbook, ja to robievam bežne a nijako mi to nevadí. A žeby bol až o toľko väčší, alebo ťažší, ako iPad, to sa istotne povedať nedá. Chyba HP neznamená, že aj výrobky ostatných firiem sú vadné - do pozornosti dám Archos s Androidom - menší, ľahší, kopec funkcií, skvelé reakcie na dotyk (mal som možnosť skúsiť) a to nehovoriac o novom modeli a ICH CENÁCH. (pre expertov, ktorí budú rumádzgať, že tú značku nepoznajú - to je chyba vašej neinformovanosti:))

romulus2: a nie je lacnejšie na takéto aktivity zakúpiť náhodou netbook? Ak máš netbook, ktorý sa ti prehrieva a hučí (??), tak sa stala chyba niekde počas výberu zariadenia. Zapínanie a vypínanie notebooku škodí? A iPad nebudú musieť zapínať a vypínať? Ináč na väčšine moderných zariadení existuje aj hibernácia, ktorá má maximálne rýchlu odozvu, taktiež behom sekundy (alternatívou k hibernácii je napríklad ExpressGate). Ja to vidím tak, že nasilu hľadáš pozitíva, ktoré podľa tvojich informácií netbooky nemajú, ale iPad áno, hoci opak je pravdou. Zároveň sa môžem vysmiať aj tej cene, za 200USD máš netbook, čo je tak tretinová, alebo štvrtinová cena iPadu...

jukel: tvoje informácie o netbookoch sú zjavne poriadne obmedzené. Najprv na ne nadávaš, že sú tak malé, že na nich nič nespravíš, a v ďalšej časti príspevku obhajuješ iPad, ktorý je ešte menší? Nepripadá ti to mierne vadné? Môj Asus vydrží na baterke (4-cell) 3 a pol hodiny pri aktívnom surfovaní, alebo filmoch, a to som ešte nikdy neskúšal prepnúť grafické karty (mám 2, jedna je Intel GMA950 a ďalšia GF 9300M GS), bohvie aký bonus v minútach by som dostal...A áno - ten netbook je malý, minimálne tak prenosný ako iPad, má HW klávesnicu a komfort obsluhovania (OK, priznávam, že surfovanie na iPade môže byť v pohode) je neporovnateľne vyšší, už len z dôvodu práce s dokumentami, možnosťami HW rozšírenia, atď.

Lub0$: prečo si myslím, že má niečo nahrádzať? Preto, lebo pre mňa je užitočný iba produkt, ktorý mi v niečom výnimočne uľahčí život a poniektorí sú toho názoru, že iPad je náhradou za netbooky...

romulus2: môžem sa priznať, že som sníval o hocijakom výrobku, iba nie o takomto...a to Internet a pod. využívam denne viac ako aktívne. Chcem surfovať? Mám netbook. Chcem pozerať HD film? Použijem kus hardvéru, ktorý HD signál vie nie len spracovať, ale aj distribuovať (errr...napríklad môj netbook, bez problémov 1080p cez HDMI 8) ). Chcem si pozrieť obyčajný DivX film? Znova netbook.

yazoo: nový iPhone že predbehne konkurenciu? No, len aby to nepatrilo do tejto kategórie, ako to zvyčajne býva...

Na záver...Odporúčam si prečítať bez červenej hmly pred očami tento celkom triezvy komentár...Týpek tam celkom laicky spochybňuje rôzne činnosti na iPade, ktoré Apple Fanboiz s tak veľkou obľubou večne dookola omieľajú. Ináč tie ceny nemeckého T-Debile ma celkom pobavili, za 800Eur mám takú mašinu, že sa z nej zbláznim a vám budem dookola opakovať rebríček z tohto článku...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

seth ... Spomenul som to len kvoli tomu ze vsade naokolo sa to spomina. A len som cakal kedy to niekto vytiahne. To je len na Margo otazky "Ako to moze byt plnohodnotne zariadenie na Prezeranie NETu"
Ohladom brania netbooku do postele ... Ok beriem. Ale predstav si ze do postele beres len Display z Netbooku. Je to mierne pohodlnejsie.

Clanok som cital ... Taktiez som pochvaloval pohlad na vec.
A k tym cenam z T-Mobilu, holt cenova politika Ruzovych Homosexualov ... Za 800€ mam MacBook White Unibody 2.26GHz. Takze jedina Racionalna moznost ... eBay alebo vylet do US.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Shark NX: Ja osobne cakam na ceny kuptolevne.cz, uz som to pisal aj vyssie. Bude to mozno o takych 70-100EUR nizsie, mozno aj viac ale nedovolim si tipnut. Je to dovazane z US alebo UK, neviem teraz presne.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Viem viem ... Tiez ich mam vyhliadnutych. Aj tak ... 23999Kč za 13" White Unibody? :wooow: Este si stiahnem DPH a mam to za 20000Kč
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Seth82: pokiaľ viem tak neustále zapínanie a vypínanie nerobí dobre nijakému zariadeniu, nehovoriac o tom ako sa opotrebúvajú pánty. Ten náš chudák je už z toho pekne vykmásaný - to hlavne kvôli sestre, ona ho zatvára a otvára každých 5 minút.

A neobhajujem ho za každú cenu. Len hovorím, že takéto zariadenie je presne pre ľudí, ktorí potrebujú zariadenie VÝHRADNE na internet. Ukáž mi netbook, ktorý vydrží v StandBy mode cez 20 dní a ešte taký, ktorý, keď si zmyslíš, že si niečo potrebuješ pozrieť máš pripravený na použitie behom pár sekúnd :)

Ten druhý tablet, ktorý si sem dal vidím prvýkrát. A presne o tom to je, aj keď podobné zariadenia existujú už dlhšie a sú nepochybne HW schopnejšie ako iPad, nikto o tom nedá poriadne vedieť a preto niet divu, že o ne nie je záujem. Apple urobí poriadnu show okolo každej hlúposti a hneď sú z toho všetci preč. Všetko je o umení vedieť svoj produkt predať. A keď nejaký ARCHOS postaví tablet bez akejkoľvek marketingovej kampane tak nech sa potom nečudujú, že Apple predstaví dávno objavenú vec a zrazu sú z nej všetci hotoví :)

Podobné zariadenie musí mať takú reklamu a propagáciu aby sa o tom dozvedel aj laik ako som ja :) o ARCHOSE stopercentne vie len pár ľudí, ktorí sa fakt venujú počítačom, ale z normálnych smrteľníkov veľmi málo :)

A uznávam, že niektoré funkcie ako prehrávanie HD videa tam vyznejú smiešne, ale ja si myslím, že tam ide skôr o demonštráciu Hardwaru - teda, že to zvládne - ako o reálne používanie tejto "schopnosti" v praxi.

//posledný edit: iPhone ľudia taktiež zatracovali kvôli nepodporovaniu multitaskingu a mnohých ďalších vecí a len čo sa objavil JailBreak telefón zrazu podporoval všetko na čo si len spomenieš :) takže IMO je len otázka času kedy sa objaví nejaký JailBreak, alebo niečo podobné aj na iPad.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

romulus2: ano, apple uz len nato caka kym niekto spravi jail break ich zariadenia... je to porusenie licencie - rovnako ako ked nainstalujes MacOS na iny HW ako od apple.
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

cubix napísal:romulus2: ano, apple uz len nato caka kym niekto spravi jail break ich zariadenia... je to porusenie licencie - rovnako ako ked nainstalujes MacOS na iny HW ako od apple.
Ja som predsa nikde nepovedal, že na JB čaká Apple :) povedal som, že keď sa objaví na internete JB pre iPad a tým sa odomkne skutočný potenciál iPadu, potom ešte len vzrastie dopyt - rovnako ako po iPhone, povedz mi koľko ľudí (obzvlásť Slovákov) by si ho kúpilo keby sa tam nedal urobiť JB a mať tam nelegálne aplikácie :wink:
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

romulus2: tak na Slovensku su taketo "srandicky" bezne. Rovnako aj kopa (mozno vacsina) majitelov xboxu na Slovensku ho ma flashnuty. Ja vidim len problem v tom ako sa tu niektori dusuju ako miluju apple a pritom na ich vyrobku porusuju licencie (strata zaruky) a pouzivaju nelegalne aplikacie ;)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ked si ho jailbreaknes neprichadzas o zaruku.
mam itouch 2g samozrejme mam nanom JB ale iba pre cydiu, 99% aplikacii mam zakupenych, len som si postahoval vychytavky ako winter board, battery controll a ine somarinky ktora sa na app store proste nedostali. myslim ze viacej uzivatelov to robi takto. :wink:
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Oficialne o zaruku prichadzas, ale este som nestretol nikoho, komu by neuznali zaruku jailbreaknuteho telefonu.
Uz som vravel, ze som do apple storu doniesol iPhone 3 mesiace po zaruke s jailbreakom, unlockom(ako operator mi svietil T-mobile), cydiou, sbsettings a 6 stranami nelegalnych aplikacii? :D
Napísať odpoveď