kalamita na cestach

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

kalamita na cestach

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

jednoducha otazka, diskutujte k teme.
Je problem zapojit do boja so snehom armadnu techniku? v michalovciach cely prapor s BVP ckami, ja si myslim ze pri ich vykone, vahe a pasoch by zvladli upravu ciest ovela lepsie a rychlejsie ako ZETOR, ktory sa bohuzial smyka a stara TATRA (ktora nezná bratra) ktora ledva ide. Vojackovia by sa prevetrali, ludia by sa radovali ze neni tolko buraciek a ze sa stari ludia nevalaju v snehu kazde dva metre a paraaada.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: kalamita na cestach

Príspevok od používateľa mirak2 »

za sociku to tak bolo...teraz vojaci povedia ze nesu plateni od takychto podradnych robot...zrusit armadu, skoda penazi!
r3mus: si nebol na vychode, kamarat sa vratil z tatier a povedal ze tu v KE je viacej snehu jak v tatrach :D
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3mus »

kazdopadne by to bola parada vidiet BVPcka ako ohrnaju sneh :D no kraaaasa :)

inak stale tie reci o kalamite na cestach... ja som nepostrehol ze by to bolo take hrozne... zilina, blizke okolie a hlavne tahy su vzdy prejazdne.. iba dneska rano som isiel 40 km/h do miksovej po suvislej vrstve snehu (smykalo to ako blazen) ale to je dedina s 300 obyvatelmi :) v ZA ani v BRNE no prob :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

r3mus napísal:kazdopadne by to bola parada vidiet BVPcka ako ohrnaju sneh :D no kraaaasa :)

inak stale tie reci o kalamite na cestach... ja som nepostrehol ze by to bolo take hrozne... zilina, blizke okolie a hlavne tahy su vzdy prejazdne.. iba dneska rano som isiel 40 km/h do miksovej po suvislej vrstve snehu (smykalo to ako blazen) ale to je dedina s 300 obyvatelmi :) v ZA ani v BRNE no prob :)
jo vies ale tu na vychode to je ina pecka, tu nasi cestari hraju zavreti v budi marias, a seru na vsetkych a na vsetko. a ked uz niekto vyjde vonku tak fakt len traktor alebo stara tatra. a chodniky ani nevravim, neviem kde je taky maly smradik s majacikom co bezne odprataval chodniky. Ides autom tak kazdych sto metrov sa dakto zblizi, sak kazdy die pomaly tak len troska tuk! a ked ides na pesi tak capanica v topankach lebo snehu po kolena.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

To bude asi tou kvalitou ciest...myslim si osobne, ze tie vase BVPcka by tie rozdrbane cesty rozdrbali este viac.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Az taka tragedia to dnes uz nie je. Po MI som pobehal normalne. Sice sa ide po suvislej vrstve snehu, ale jazdit sa da. V aute hlavne netreba robit frajera. Horsie to bolo cez vikend, ked popri hustom snezeni fukal aj silny vietor.
Dnes je to zle na miestach, kde sa nedostane technika, ako su chodniky a mensie parkoviska, o ktore sa nikto nestara, pripadne vedlajsie cesticky. Tak sme aj rano skoncili s audi ked sme obchadzali odparkovany kamion. Stacil jeden zavej pri ceste a auto ostalo lezat na bruchu. Uz len lopaty a 20 minut roboty.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

k tym michalovciam.. včera som išiel vyvenčiť psa, vyjdem z vchodu a okolo mňa preleti typek na bežkach :D normalne som sa začal smiať..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Old Dirty Bastard napísal:k tym michalovciam.. včera som išiel vyvenčiť psa, vyjdem z vchodu a okolo mňa preleti typek na bežkach :D normalne som sa začal smiať..
Veď včera by si sa z našej dediny dostal jedine tak na psom záprahu alebo snežnom skútry :D Dnes to už cestári dali ako-tak do poriadku. A podľa toho čo som počul, vlaky z KE meškajú aj pár hodín. Som zvedavý ako sa zajtra dostanem do Zvolena. :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jeden den nasnezi a uz by ste chceli zapojit armadu, zaujimave. Myslim, ze tie tazke armadne vozidla maju urcite vacsiu spotrebu ako nejaky traktor, ktory chodi bezne odrhnat cestu. Kym nie je kalamitny stav, ktory by trval niekolko dni, tak nevidim ziadny dovod na plytvanie peniazmi a povolanim armady.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

u nas snezilo dni tri...a tolko snehu sme tu nemali plus minus 10 rokov... (aj ked tu v KE robi problem aj prvy sneh - ked snezi polhodiny, potom aj druhy a aj treti v polke januara)
risko1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa risko1 »

tie cesty su niekde posipané a niekde nie a tam kde su neni je to cesta cez ktorú prejdú tri autá za deň a vojaci si maximalne odhrnu prijazdovú cestu do kasární. Radšej by som videl policajtov ako odhrnajú sneh ostatných posielajú na verejnoprospešné aby to robili za nich.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

keby boli tie BVPcka prevadzkyschopne tak mozno, ale poslat niekde BVP a za 4 hodiny ho tahat za tym istym zetorom spatky ? druha vec krehke premrznute cesty a do toho pasy - to tiez neni vhodna kombinacia ...

nechapem inak preco u nas je kalamita ked prdne tri centimetre snehu na cesty ... kto je lopata a nevie jazdit na snehu, nech si nesada do auta, ked snezi ... jednoducha pomoc ... vsetci chcu aby bolo odhrnute a nasolene vsade a najlepsie hned, trebars lusknutim prstov ... lenze ono sa to neda dost dobre ... technika uz neni najnovsia, ked je fakt zima tak solanka nema sancu ... navyse sa nestaraju iba o kilometer cesty a ked husto snezi tak sa to neda .. do toho posrati soferi, ktori vsemozne blokuju ohrnace a podobne ... proste kazdemu kto fuzuje by som naordnioval povinne jednu sichtu vodica na sypaci, nech vie :-) :-) ...

neviem co by ste robili keby ste byvali niekde v CHKO, kde je chemicka uprava zakazana a sype sa tam na cestu iba inert, ktory so snehom rozjazdenim vytvori velmi zaujimave ladove utvary :-) ...
Napísať odpoveď