Lambda sonda

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
DR8PruBr
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Lambda sonda

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Pôjde mi táto lambda sonda do Renault Megéne Scénic rv. 1998, 1.6i, 66kW

http://www.vyfukyonline.sk/info/Lambda- ... lni-11044/
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Lambda sonda

Príspevok od používateľa Kibo »

Nie som síce autoelektrikár, ale logicky mi príde, že by som hľadal lambdu pre 12V okruh...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nejde na megane nahodou 3-drat?

btw, vidim, ze si nepresiel na dymoch a menil si uz katalyzator, co nepomohlo, takze predtym, ako zase kupis lamdu si ju zmeraj, nech nekupujes zbytocne...
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Bol som s tým v inom servise (s katalyzátorom) a zrazu je vadná lambda sonda. Ma už ide drbnúť z toho.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ti vravim, ak mas doma multimeter, zmeraj si ju....

spotreba ti nesla hore?

okrem toho, neviem, ci tam nejde nezemneny trojdrat 12V 6ohm tusim... to si este kdesi zisti...

// a kto ti povedal, ze mas vadny kat, ked si ho menil? alebo to si videl ako jedine vychodisko?
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Bol som dnes v servise sa popýtať na ten katalyzátor, že „ako je to možné že som s novým katalyzátorom neprešiel cez emisnú“. A hodil auto na diagnostiku a aha zrazu chybná lambda sonda...

Vieš čo, to je taký servis, že koniec. Začalo to tým, že som tam išiel meniť výfuk – ten som si sám kúpil, tam mi ho len namontovali, idem prečo zo servisu zrazu mi drkoce katalyzátor (samozrejme to vnútro bolo zázračne rozbité) tak som dal meniť aj ten a hneď deň nato mi blbnú zadné tlmiče (také dosť nepríjemné hrkotanie keď nie je auto zaťažené) tak vymenili aj toto a zrazu si myslím, že je všetko OK, tak idem na STK (čo ma už hovadsky súri) a zrazu zisťujem, že nejde lambda sonda a odkedy bolo auto naposledy v servise mal som vyskratované svetlá (stretávacie ľavé a aj zadné červené) + svetlá, ktoré osvetľujú ŠPZ.

Mám taký hovadský tušák, že tie kur*y v tom servise to kazia, lebo stále keď som išiel zo servisu sa tam niečo posralo na tom aute. Už som zato spolu vysolil možno 700€. Dám tam spraviť tú lambda sondu (už je objednaná za 105€ – to je dosť, a nie je to originál + ešte si naúčtuje robotu, zmrd jeden).

Posledný krát som v tom servise, a keď sa na tom aute zasa niečo pokazí zázrakom hneď ako odtiaľ pôjdem preč tak ich tam asi podusím. Už na to nemám nervy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nuz, treba si lepsie tie servisy vyberat, skus sa popytat rodiny, znamych, kde servisuju... urcite sa niekto najde, kto nebude robit zlobu... toto este vytrp, alebo si len zober lambdu, ktoru ti objednali a skus iny servis...
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Treba mi to hneď montovať, lebo už dva týždne nemôžem robiť kôli autu).

Ale toto je fakt posledný krát čo som tam...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sam to nenahodis? nie je to az taka zlozita robota... hmm, sice neviem, ako na tom renaulte...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na scenicu to bude zrejme jak mrdacka cez rifle, ma to velmi kratky predok a je tam malo miesta ... ja by som to videl tak nejak zospodu, coz v takomto pocasi neni stastne ak nemas vlastnu garaz :-( ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ale no, zase nejde menit rozvody :)

este ma napada, nemas nahodou nejaku netesnost alebo prasklinu pri zvodoch? ak bol vadny aj ten katalyzator, tak je mozne, ze ecu boli podavane mylne informacie, ta pridala paliva a spalila ti aj kat.... zvysena spotreba a emisie su tym padom samozrejmostou...
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Netuším či ešte niečo môže byť vadné, ale na diagnostiku som bol v 2 servisoch a stále to isté. Aj u toho oje*** aj v "serióznom" servise. Hm a keby som si ju tam dal sám - netreba potom nič meniť do jednotky, že je nová lambda sonda?! Aby sa pri najbližšej diagnostike ukázal čas meenenia alebo neviem ako to tam je. Čo som počul, tak lambda sa dáva na niekoľko 1000km a niekde sa to zapisuje, neviem či elektrinicky alebo kde. Ale to som len počul. Akože nevidím to áut veľmi, takže sorry za dosť netechnickú odpoveď.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ratzi -> sa pytam - kade ? (( http://www.autoviva.org/wp-content/gall ... engine.jpg )) :-) :-) ...

... nato ti najlepsie odpovie servisny manual k autu ... ale osobne si myslim ze by s tym nemala byt nejaka velka show pretoze jednotky sa zvyknu prisposobovat celkovej situacii motormanagmentu a to ze bude dostavat spravne hodnoty jej len pomoze :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mala by sa restartovat riadiaca, ale neviem o tom, ze by to niekto robil, na dymoch potom urcite prejdes :) teda pokial neberiem do uvahy servisy (najma autorizovane), kde si radi nechaju zaplatit za kazdu blbost... predtym odpoj baterku a modli sa, aby ti nezacala blikat palubovka :)

lambda vydrzi kludne aj 150 000, samozrejme zalezi od vitalnosti motora...

ak ti ide o zapisy do servisky (lebo iny dovod na nejaky iny zapis nie je), nezostava nic ine, iba ist do autorizaku a priplatit si :)

// nord: to je ropak, na tom sa neda svojpomocne opravit nic :D
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Neviem ako sa to robí, vážne. V stredu má ísť o 10:00 do servisu (nie je to autorizovaný, ale pýta si za akždú blbosť...).

Potom napíšem čo zasa ten exot vymyslí múdre, v lepšom prípade mu potom asi jednu natiahnem nech sa už spamätá a nech už toľko neklame.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

// ratzi ... nech :-P nenasiel som na prvu supu obrazok 1,6i engine compartmentu a nechcelo sa mi to silit ... myslim ale ze to bude hodne podobne s dispoziciou toho mazutu ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no vidis, konecne pristup, ktory sa mi paci :) akurat nezabudni, ze sfackat ho mas az ked ti vrati opravene auto :D

// nord: :D myslis, ze jednoduchsie bude menit druhu sondu za katalyzatorom? :wink:
DR8PruBr
Star
Star

RATZINGER666 > Na to fackanie už vymyslím nejaký algoritmus :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

myslim ze v konkretnom pripade je najjednoduchsie vymenit auto .. ale to hovorim iba tebe, nech zas niesom za prudila :-P :-P :-P ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ts, taketo nemieste narazky si nechaj pre inych :x mas snad nieco proti francuzskym automobilkam?? :P
Napísať odpoveď