nevie mi niekto napísať vzorec ako zistím otačky remenice ak na motore je napr velka a pohaňa menšiu alebo vačšiu prípadne opačne ?
za vzorec a jednotky vopred dakujem - pripadne mi napíšte kde mám čo dosadiť netreba mi to do školy ale do roboty riešim nejaký prevod a potrebujem určite otačky
vzorec na výpočet prevodov remenice ?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: vzorec na výpočet prevodov remenice ?
normalnym prevodovym pomerom to spocitaj D1 : d2 ti da pomer a nim uz dopocitas so znamych otacok tie druhe jednoducho
...
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2010, 20:37)
resp. takto ... mozno si to nemusel pochopit ako to myslim .. ak ti ide iba o tie otacky tak vzorec je jednoduchy i= n1 / n2 = d2 / d1 .. dosadzujes v min-1 a priemer remenice (drazky pre remen, nie najvacsieho rozmeru ! ) mozes dosadit vo ziadanych jednotkach
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2010, 20:37)
resp. takto ... mozno si to nemusel pochopit ako to myslim .. ak ti ide iba o tie otacky tak vzorec je jednoduchy i= n1 / n2 = d2 / d1 .. dosadzujes v min-1 a priemer remenice (drazky pre remen, nie najvacsieho rozmeru ! ) mozes dosadit vo ziadanych jednotkach
Stiahni si program Mechsoft pre AutoCAD a tam si len navolis pocet remenic, otacky, vykon, ucinnost alebo krutiaci moment a vsetko ti vypocita.
Ak ti to staci len tak jednoducho ako napisal nordkapp_pb tak ber moj post za bezpredmetny
Ak ti to staci len tak jednoducho ako napisal nordkapp_pb tak ber moj post za bezpredmetny
trojclenka??