5870 Crossfire

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
sambra
Light Expert
Light Expert

5870 Crossfire

Príspevok od používateľa sambra »

Caute , mam problem mam dve 5870tky a mam nanich 2 monitory, ked mam vypnuty crossfire tak mi hry blbnu obcas sa cely sekne a tak ked je zas crossfire zapnuty tak mi nefachaju poriadne hry. napr cod6 mi blika ako dive. Mam najnovise ovladace. Nvm co stim mozno toje v zostave tak vam ju sem napisem a povedzte ci sa tam neco s niecim nehada ale podla mna ne tak nvm co stim.

Procak: Intel core i7 950
Zakladka: Gigabyte EX58-UD3R
RAMky-Data 3x2gb
Grafika: 5870 crossfire
Zdroj: Enermax sami zda - 1000W
Monitor: 2x Samsung SyncMaster T260

Dik za hlp.
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 5870 Crossfire

Príspevok od používateľa vendo »

ake ovladace? ako mas zapojene monitory (do ktorej karty) ako ich mas nastavene vo windowse atd
sambra
Light Expert
Light Expert

Driver ver 9.12, monitory mam zapojene do prvej katry 1 kabel do DVI a 2 do HDMI, vo windovse mam jeden monitor hlavny a druhy mam ako rozsirenu plochu. A to si neviem predstavit ze ked kupit este tu redukciu na display port ci cotoje ci mi vobec komp pojede lebo ja fakt nvm co stim kontroloval som kable ze ci nemam nahodou nejaky odpojeny ale nic v kompe vsetko good takze musi bit nekde v software problem alebo sa mi podarilo kupit obe grafiky s poruchou :D a ked jo tak to som mal peknu smolu :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

mno, skus to cele spravit cez ich Eyefinity vymozenost, normalne zapni karty do crosu, a nastav si to eyefinity

ujo google ti s tym urcite pomoze, je to lepsie ako davat cez windows druhu plochu imo
sambra
Light Expert
Light Expert

Mno nasiel som par navodov ako spravit Eyefinity ale vsade mali vistu. Menu v catalyste na XPcku vyzera uplne inak a nikde nebol navod na XP :( . Nevies ako nato?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

skus sa spytat na fore PCtuningu, su tam ochotny ludia a vyznaju sa :wink: ja s eyefinity skusenosti nemam
sambra
Light Expert
Light Expert

Ok dik

//autoeditácia príspevku (22 Jan 2010, 22:29)
Tak nasiel som navod ako spravit eyefinity na XP tak som to urobil a stale nic. Cod6 1-12 fps coje nehratelne, WoW 3fps ...,gta4 1-2 fps a tak som skusal asi dalsich 10 hier a nic. Nechapem co to ma znamenat s 9800gtx+ to slo na maximach a teraz na tichto ne .. bud si znas urobili ATIcaci srandu alebo uz fakt nvm co...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Máš to len zle nastavené, to je všetko. A BTW. používať Core i7 a ATi 5xxx a ešte k tomu v CF [dopísané neskôr, uletel mi vetný celok :oops: ]vo Windows XP je bláznovstvo. To je ako keby si do mercedesu nalial benzín z jurki...
sambra
Light Expert
Light Expert

mno a co mozem mat asi zle nastavene? nic sa tam nikde nenastavuje a BTW kukni testy atd vsade maju core i7 nikde som nevidel zeby pouzili AMD procak takze .....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sorry uletela mi tam podstatná vec, používať to vo Windows XP. My bad.
sambra
Light Expert
Light Expert

Som uz zistil :D my to tuklo az teraz ze jak mohli v tych testoch dosiahnut taky vykon tak som kukal zostavy a vsade win7 a nekde bola vista tak teraz taham win7 a som zvedavy ako to pojede. Akurat pri tych testoch mali teploty do 60 stupnov a ja pri nic nerobeni mam 63 xD tak bud to je fakt tim Winom alebo zle karty :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No takto. 60 stupňov môžu mať tie VGAčky maximálne tak v idly a to tiež možno len jedna, dve budú mať min 63-65. Na dosiahnutie 60 stupňov v burne potrebuješ bud vodníka pre CF, alebo nejako šialene vetranú skrinku s izbovou teplotou max 20 stupňov celsia. Ináč to nevidím. CF a SLi sa vždy zle chladilo...
sambra
Light Expert
Light Expert

mno jako ventilator to uchladil na 47 stupnov :D ale to bol na 100% co pochybujem ze by mohol ist stale po tyzdny by sa roztrepal a + huci to jak svina.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ono celkovo CF je taká "featurka" pre majetných, lebo karta ďalšej generácie dá CCA taký výkon ako dve z predošlej v CF no. Ono keď už, tak treba ísť po dvojchipových [dual GPU] riešeniach. Nad 5970 si neuvažoval? Imo keby si strelil tie dve tak by to moholo byť celkom schodné riešenie, samozrejme že nie s takým reálnym výkonom, ale aspoň sa tvári ako jedna :)...
sambra
Light Expert
Light Expert

Mno nad 5970 som uvazoval ale v ageme ju mali v ten den ked som kupil tie dve 5870cky , sak keby to nefachalo tak pri najhorsiom jednu vyberem a strcim do ineho kompu :D a hotovo :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dufam ze mas win 64bit :D
ak ano, tak naozaj neviem kde je problem, ale skusil by som asi reinstal systemu (rovno na w7)
sambra
Light Expert
Light Expert

JJ mam win xp 64bit teraz :D toje jasne , teraz som dostahoval win7 tak idem zalohovat veci z disku ktore chcem a pak format a instal win 7

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2010, 18:40)
Mam instalnuty win7 , ked hram nejake hry tak mi freeznu a pak sa zosipe windows a restartuje sa komp a to aj ked mam hry na minime nvm uz co stim mam novy driver 10.1 ktory by mal fachat ale prd nejde ani zaboha stale to pada nvm uz co stim. Nejake napady?
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

je to chyba celej rady radeon 5xxx. chysta sa platanie. navyse catalyst 10.1 su podla reackie na internete cele posramotene. odporuca sa neinstalovat http://pc.sk/modules.php?name=quick_new ... ad&id=2263
sambra
Light Expert
Light Expert

Mno kruci, ono ked ta zavada bude v kartach a ne softwery tak ju mozem reklamovat? Alebo mam smolu?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

samozrejme ze mozes :)
Napísať odpoveď