vitualbox a USB hardlock

Informácie o software, ankety...
salami
Medium Expert
Medium Expert

vitualbox a USB hardlock

Príspevok od používateľa salami »

cavte, potrebujem poradit:

situacia je nasledovna. je tu workstation na pracu s grafikou s caldera linuxom(kubuntu plus caldera nadstavba).
ku stroju je pripojeny velkoplosny scanner, kt. vyrobca podporuje len windows. cize na masine je dualboot, co vsak pracu neuveritelne natahuje.
naistaloval som preto vo win virtualbox, v nom nainstaloval kubuntu. a tu nastal problem. caldera ma usb hardlock. a aj ked ho vo virtualboxe korektne pripojim, odklikam instalaciu driverov vo win, stale ho vo virtualnej masine nevidim. cize nemozem nainstalovat calderu. vysvetlujem si to samotnou ochranou- ze ten usb je nejako emulovany alebo co. hardlock nebolo ani na povodnom os vidiet, ale vsetko prebehlo hladko(som bufu) - instalacia kubuntu next-next-finsh, pripojenie hardlock, instalacia caldery. riesenie, ako nainstalovat virtualbox v caldere a v nom potom xp ma tiez napadlo, zial ta masina musi byt stale k dispozicii a pre linux su vyhradene male particie, ze by sa na ne xp nezmestilo. a ani s diskovymi odielmy nechcem moc laborovat , aby sa nestalo, ze to rozhasim a budu stroje stat.

cize otazka: ma s tymto niekto skusenosti ako nastavit ten virtualbox, popripade nejaky iny sposob, ako pod windowsom rozchodit linux s hardlockom?
dik za pripadne rady XD
Napísať odpoveď