Kód: Vybrať všetko
ls -l | awk '{ printf $9 "-" $6" " $7" " $8"\n" }' >> output.txt//vytvoril som si textak na konci .sh zadal som #!/bin/bash + toto co je v code co to ma dalej obsahovat ?
ls -l | awk '{ printf $9 "-" $6" " $7" " $8"\n" }' >> output.txt
crontab -eKód: Vybrať všetko
# m h dom mon dow command Kód: Vybrať všetko
*/1 * * * * /home/nazovkonta/bin/nazovskriptu.shKód: Vybrať všetko
#!/bin/bash
date > output.txtKód: Vybrať všetko
date >> output.txt
deafboy@pathfinder:~$ touch output
deafboy@pathfinder:~$ echo date > output
deafboy@pathfinder:~$ cat output
date
deafboy@pathfinder:~$ echo date >> output
date
date
deafboy@pathfinder:~$ echo dalsi >> output
deafboy@pathfinder:~$ echo "a dalsi, a dalsi" >>output
date
date
dalsi
a dalsi, a dalsi
deafboy@pathfinder:~$Len doplnim dve veci:3PO napísal:riadok #!/bin/bash ma byt na zaciatku. dufam ze si to vyrobil v napr gedite alebo VIM a nie v open office. das mu koncovku .sh napr. nazovskriptu.sh a zmenis prava tohto suboru/skritpu na spustitelne. nakopirujes do zlozky /home/nazovkonta/bin popripade /bin. teraz sa spustas skript iba tym ze do konzoly/terminalu napises nazovskriptu.sh. co sa tyka cron-a. do terminalu zadas prikaz crontab -e
vyberies z moznosti akym editorom otvorit. vyskoci na teba textak asi v takejto podobeKód: Vybrať všetko
# m h dom mon dow command
ak to ches spustat kazdu minutu tak pod tym riadkom napises taktoulozis. a malo by to fungovat. samozrejme za predpokladu ze je cron spusteny a nespravil si niekde chybuKód: Vybrať všetko
*/1 * * * * /home/nazovkonta/bin/nazovskriptu.sh
PATH=$PATH:/home/meno_uzivatela/bin/
export PATHSingle user mode / jednouzivatelsky rezim / je o niecom inom ako o pocte uzivatelov v systeme. Tento rezim sluzi na opravu systemu, nebezia ziadne sluzby ani sietove rozhrania. Ked uz niekde do systemu, tak potom radsej do /usr/local/bin , co je urcene na skripty, programy ktore nie su sucastou distribucie a nie je nutne aby fungovali aj na inych strojoch rovnako ako na tvojom. Ja to tam ale nedavam, pre bezneho uzivatela je to read-only a mame kazdy svoj /home/ . Po preinstalovani systemu len pripojim /home a vsetko je po starom, nemusim sa starat, kde vsade to je roztrusene, tam dokumenty, hentam skripty, tam fotky atd. Pouzivam debian, takze co vsetko a ako je nastavene v ubuntu, to netusim. Ale mozes dat v terminaly :3PO napísal:pokial nema viac uzivatelov tak to moze dat kludne do bin. i ked je pravda ze to nie je uplne koser. Co sa tyka tej cesty. V ubuntu to od mna nechcelo - upravu nevyzadovalo. Mozno specifikum systemu neviem. Aku mas ty distribuciu ? rad sa poucim
echo "$PATH"