Nefunkcny touchpad po opatovnom zapnuti
Nefunkcny touchpad po opatovnom zapnuti
Mam Acer aspire 5738 ZG + Ubuntu 9.10 a ked napr. pouzivam mysku tak si vypinam touchpad. Avsak ked ju odpojim a znova zapnem touchpad uz nefunguje. Skusal som touchpad vypnut a zapnut aj ked nebola pripojena myska a rovnaky vysledok. Viete mi niekto pls poradit ?
Chcem sa spytat este na jeden problem. Doma bezim na wifi routery ale ked porovnam kvalitu signali na ubuntu a windowse je to velky rozdiel. Windows 7 mi ukazaju plny signal kdezto ubuntu ledva 2/5. Neviete kde moze byt problem ?
Chcem sa spytat este na jeden problem. Doma bezim na wifi routery ale ked porovnam kvalitu signali na ubuntu a windowse je to velky rozdiel. Windows 7 mi ukazaju plny signal kdezto ubuntu ledva 2/5. Neviete kde moze byt problem ?
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nefunkcny touchpad po opatovnom zapnuti
S touchpadom ti nepomozem, ale s wifi mozno.
Defaultny driver pre Atheros wifi v ubuntu je slusne povedane zly. spojenie pada, signal je nestabilny. Odporucam pouzit madwifi. Nemam moznost ti teraz hodit link, a viem ze sa tazko zhana. Vecer ti ho niekam upnem. Ak by sa ti ho podarilo najst, treba ho skompilovat a nasledne povolit v nastaveniach neslobodnych ovladacov. Nasleduje restart a po nom stabilne pripojenie
. Mne cez madwifi sice nefunguje dioda indikujuca pripojenie a wifi sa neda pouzit po prebudeni z rezimu spanku, no je naozaj stabilnejsi za beznych podmienok.
Ak nevies ko ho skompilovat, tak sem napis a spisem ti na to nejaky strucny postup.
Defaultny driver pre Atheros wifi v ubuntu je slusne povedane zly. spojenie pada, signal je nestabilny. Odporucam pouzit madwifi. Nemam moznost ti teraz hodit link, a viem ze sa tazko zhana. Vecer ti ho niekam upnem. Ak by sa ti ho podarilo najst, treba ho skompilovat a nasledne povolit v nastaveniach neslobodnych ovladacov. Nasleduje restart a po nom stabilne pripojenie
Ak nevies ko ho skompilovat, tak sem napis a spisem ti na to nejaky strucny postup.
mohol by si mi to upnut ak sa da pretoze linky co som nasiel su uz dead 
oficialna stranak projektu a aj moznost stiahnut ovladace http://madwifi-project.org//
-
Deafboy
Darca
3PO, dik za link. Neviem preco, ale vzdy som sa neuspesne snazil hladat to na madwifi.org
pohoda. inak taka otazka neviem odpoved mozno snad budes vediet ty. aj na stranke projektu pisu, ze ovladace su zavisle na HAL. lenze pokial dobre viem HAL ma ist prec. v ubuntu 10.04 uz nie je. teda k tej otazke. nevies ako to bude teda s madwifi bez HAL ? existuje uz nie co co to bude napr. v pripade Ubuntu 10.04 riesit ?
-
Deafboy
Darca
Presne toto iste napadlo aj mna 
Myslel som ale ze HAL uz nieje ani v tomto ubuntu. Ja pevne verim ze do tej doby bude defaultny driver naozaj funkcny. A mozno sa bude dat HAL pouzit v pripade ze ho bude na nieco treba. No pri ubuntu clovek nikdy nevie. Canonical totiz v pohode obetuje funkcnost systemu a preferuje skor inovativne myslienky.. majitelia Intel grafik vedia svoje
Myslel som ale ze HAL uz nieje ani v tomto ubuntu. Ja pevne verim ze do tej doby bude defaultny driver naozaj funkcny. A mozno sa bude dat HAL pouzit v pripade ze ho bude na nieco treba. No pri ubuntu clovek nikdy nevie. Canonical totiz v pohode obetuje funkcnost systemu a preferuje skor inovativne myslienky.. majitelia Intel grafik vedia svoje
uvidime. ja mam rovnaky problem s MESA ovladacmi pre Radeon. stara grafika no a novy ovladac sa im nepodaril a posle mi v urcitych situaciach do kolien cely system. snad sa to casom zlepsi. ak nie budem sa musiet poobhladat po inom systeme 
-
Deafboy
Darca
Ja som presiel z ubuntu na arch, a na to aka je to pozitivna zmena nedokazem ani najst slova
. No urcite to nieje system pre kazdeho. Ale to uz sme od povodnej temy odbocili dost daleko.
arch som chcel skusit pod Virtual box. ale bola tam nejaka chyba a nechelo sa mi to riesit. ale asi skusim este raz. vraj je velmi prehladny. mas pravdu radsej skoncime tento OT