Lambda sonda

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Lambda sonda

Príspevok od používateľa plusminus »

DR8PruBr: uslo mi odkial si ale nedaleko BA poznam dobry servis na francuzke auta, kde ti ho jednym smahom nedokazia..
menil som tam spojku /motor von, vyf. system cely dole/ a auto jazdi ako ma, ina zavada sa neprejavila. cena sa da tiez..

ak tak, daj SS a poslem kontakt

P.S. na hojkovi nenavidia francuzke auta, renaulty obzvlast :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

plusminus: to nie je pravda, podla mna je renault automobilka, bez ktorej by bol svet uplne iny... bez renaultu by skrachovalo 80% europskych servisov :D
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

RATZINGER666 > A ja k tomu nezkrachovaniu len prispievam nejakému debilovi. Ale o to nejde.

Dnes som bol v servise (posledný krát u toho zdierača). Vymenil sondu - samozrejme za montáz si zobral 45€, fakt sila.

Bol som hneď na STK, všetko OK.

Uff, no takéto sračky s autom som ešte nemal - a to som len chcem meniť výfuk. A s nového výfuku je aj nový katalyzátor, zadné tlmiče, lambda sonda, brzdové lanko (na ručnú) a pár nových žiaroviek (ktoré vyskratovali)... Už nikdy viac ten servis.

Snáď sa na tom aute už nič neposerie, musím niečo našetriť, toto predať a kúpiť niečo nové, lebo už to asi nemá zmysel vrážať do starého auta.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

RATZINGER666: vec nazoru. Moj Megane /ako kazdy iny francuz/ ma slabost na prednu napravu /este tam mam tazsi 2L s klimou/, teda silenbloky a torzne tyce. Inak som zavadu ani nemal ktora nie je bezna na inom aute. BTW, Kamosov otec si kupil oktavku, mal ju presne 99 dni za dva roky v servise, potom mu uznali kazovy vyrobok, avsak dostal len cast penazi aj to si musel kupit od nich auto, dalsiu oktavku. Kamos mal Punto, nadaval kazdu chvilku, sice rozum nema lebo si kupil Punto II. a zas a stale nadava.
Ale neberiem nikomu nazor na francuzke auta, ja som si na to uz zvykol, ze kazdy ich ma za smejdy :D

Inak spet k lambde, mne sa ho podarilo za 3mesiace odfajcit, lebo pri vymene si nikto nevsimol ze je odrthnuty pletenec.. po vymene pletenca a lambdy uz druhy rok no problem....
Josa
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Josa »

Tak ak si kupil univerzalnu lambda sondu bud rad, ze si presiel cen emisnu. Tieto lambdy zvyknu nespolupracovat, alebo sa rychlo kazit, preto ti nikto neodporuci kupovat univerzal, ale priamo pre tvoje auto. Zaplatis mozno viac, ale aj ti to tych 100 000km vydzi.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

josa:tu absolutne nejde o to, na ake auto sa ta-ktora sonda hodi, tie tvoje "univerzaly", ako ich nazyvas, sa vyrabaju kvalitne vsetky, musia splnat normy, hlavne od renomovanych vyrobcov, a ak ti ide o kvalitu, pozeral by som skor po vyrobcoch ako napr. bosch, a nehladel by som na to, ci je to zrovna na tvoje auto, kedze nejaky takyto udaj ani nenajdes... teda samozrejme ak ti nezalezi na tom, ze ti ju nenamontuje autorizak... vacsine vyrobcov dodava podobne diely napr. prave bosch alebo marelli... kupuje sa to podla tzv. cisla zhody, co je v podstate kod, podla ktoreho si mozes byt isty, ze kupis vhodny kus... okrem toho, lambda vydrzi s prehladom 120-150k km... takze to nie je tak, ze na kazdy motor ina sonda :wink:
Josa
Light Professional
Light Professional

Tak ja som si to nevymyslel.. Aj na nete sa daju najst prispevky o tychto univerzalnych. Taktiez v servise (neautorizovanom) mi to vraveli, ale tak co ja viem, rad by som sa mylil, kedze potrebujem aj ja novu, ale chcem tam dat original aby som mohol porovnat spotrebu.
DR8PruBr
Star
Star

Príspevok od používateľa DR8PruBr »

Aj ja som kupoval BOSH - lambda sondu. Snáď niečo vydrží.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

josa: no zalezi aj od toho, co na tych forach nazyvaju univerzalnymi... ak ide o tie sestokorunove zalezitosti, tak dajme tomu (aj ked napr. uzivatelovi DR8PruBr by stacila aj taka, kedze potrebuje len spravit dymy) ...
a co ti tam hovorili v tom servise? ako ti vravim - vsetky sondy su "univezaly", to sa nekupuje podla auta...

okrem toho, bosch mozem iba odporucit
Josa
Light Professional
Light Professional

tu o tom pise uzivetel suzukiigni
http://www.tuningklub.sk/forum/motor/forum69528.html

Ale aj tak co pozeram Bosh stoji 100€ (marelli 50€), original do mojho auta 100€. Ak odporucas Bosh, ktora je v rovnakej cene ako ta co nasiel chlapik v servise pre moje auto tak radsej tu original vezmem (tusim tam bola cena 96€).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ale chapes to, ze to, co ty chapes ako orginalna suciastka je takisto bosch?? :) alebo si myslis, ze nejaky renault vyraba vlastne sondy znacky renault? :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nie ... na "znackovych" su presne kalibrovane kable :-P :-P :-P .... ale kto chce kam pomozme mu tam ... a odporucme tuzingforum :-D
Josa
Light Professional
Light Professional

Ok.. ja sa v tom moc nevyznam, sudim, len z toho co citam a co mi vraveli.
http://i-obchod.rall.cz/Default.asp?Pag ... q=&ArD=Veh
Preco napr. tu nie su potom vypisane vsetky auta? Napr. chyba tam skoda, VW,.... ? Teda ak to je jedno.

Co som tak zbezne pozera tu bosh http://www.vyfukyonline.sk/info/Lambda- ... lni-11091/
tak nejako co som nasiel vypis pre ktore znacky je urcena tak tam Kia nebola. :(
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ooo, nipparts, vyborny vyber :wink:

odpoved na tvoju otazku: bude to asi tym, ze tych sond je viacej druhov :roll: podla poctu kablov, napatia, zavitov, odporu... mohol si sa to docitat v debate predtym... typ sa vybera podla cisla zhody...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nehovorime o tom ze existuje JEDNA UNIVERZALNA sonda :-) delia sa na typy ... namatkovo s vyhrevom a bez vyhrevu, cize viacvodicove a jenovodivoce ... zavity mozu byt rozne atd. ... hovorime o tom ze ked mas ten isty typ sondy v renaulte a v katalogu bosch, tak to bude principialne a kvalitativne velmi podobny, alebo rovnaky vyrobok :-) ...

a henta prave preto nepasuje trebars na skodu, lebo je na japonske auta, moze tam byt iny priemer a typ zavitu ... zial bohu nie vsade na svete sa pouziva iba metricka sustava :-) ... princip kazdej lambdy je ale neojekabatitelny - obsah kysliku (alebo inych plynov napr. NOx) nezmeras statisticky, alebo od oka ... musi to byt podlozene fyzikalnym principom a ten sa nemeni ani v japonsku, ani v amerike, ani v sudane :-)
Josa
Light Professional
Light Professional

Aha. Vdaka. O kabloch som vedel, ze mam 3 drot, ale ten zavit ma nenapadol. Takze som tam kde na zaciatku :D Zobrat tu zo svojho servisu a mam o problem menej. :D A vobec nemam chut dumat nad tym ci vsetko sedi, alebo nie....
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

dovolim si len podotknut ze ako bolo spomenute tak princip sondy je platny vsade...ide len o to ze su 2 typy sond, pokial viem, principialne odlisnych - napatova a odporova (niekde je uvedene aj prudova) lambda sonda...a to kolko ma kablikov zavisi od toho ci je vyhrievana alebo nie
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

tak neviem ako to myslis ale napatova / prudova bude podla mna iba delenie podla spracovania signalu, ale prave by sa nemali lisit principialne - obe by mali mat nejake to keramicke jadro sluziace ako elektrolyt v ktorom sa pri interakcii s kyslikom emituju elektrony ci protony ci kery boh a platinove elektrody na ktorych sa prietokom tych emitovanych castic vytvara napatie ... a napatovy signal sa na prudovy previest da :-)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

neviem ti povedat presne ako to je, ucil som sa to uz davnejsie, pokial dobre pamatam napatova dane napatie vplyvom zmeny obsahu kyslika/resp rodielu kyslika na oboch strany sondy/ vytvara, a ta odporova tusim do nej sa napatie privadza a vyplyvom zmeny odporu /zavislosti od kyslika/ meni svoj odpor a tym aj ubytok napatia, resp prud prechadzajaci sondou...ale princip je proste rovnaky, meria to obsah kyslika vo vyfukovych plynoch a basta :) PS:ked som sa nejak pomylil s tymi sondami tak sa ospravedlnujem, ucil som sa to uz tak 2 roky dozadu a zial dlho som sa s tym uz nezaoberal :(
Napísať odpoveď