Problém s e-mailami posielanými zákazníkovi (PrestaShop)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Problém s e-mailami posielanými zákazníkovi (PrestaShop)

Príspevok od používateľa Jungle »

Nazdar,

mám problém - PrestaShop mi odmieta posielať e-maily zákazníkovi...

- na adresu zadanú ako prevádzkovateľa e-shopu pošta chodí (vytvorenie objednávky, kontakt cez formulár na stránke)

- akonáhle má ten mail ísť zákazníkovi, tak napíše chybu (viz obrázok, ale veľa sa z toho vyčítať nedá)

Skúšal som vytvoriť rôzne zákaznícke kontá s rôznymi e-mailami a nepomohlo, takisto k logu Apache prístup nemám a už som zúfalý, pretože netuším, kde je chyba. V konfigurácii cez web rozhranie som nič zaujímavé nenašiel a keďže som si to nahadzoval sám, pochybujem, že by som na niečo zabudol. Na fórach PrestaShopu som nič k veci nenašiel.

Hosting je normálny komerčný (exohosting.sk)... Rád vám to zjednoduším, takže máte voľnú ruku na tejto doméne:

doména: http://psdev.rajdeti.sk
ftp meno: rajdeti.sk.prestashop
ftp heslo: prestashop
administrácia shopu: http://psdev.rajdeti.sk/adm
administrácia login: [email protected]
administrácia heslo: prestashop

V administrácii utekajte do Customers a upravte si email toho zákazníka na váš, nech viete sledovať, či vám email príde. Potom choďte do Orders, kliknite si na vytvorenú objednávku a tam na Nová správa...

Ďakujem vopred za každú radu...

//audiotrack: prečítaj si pravidlá, obrázky sa dávajú do príloh. Nabudúce ti to už nebudem upravovať

// Nechcem sa hádať, ale pravidlá tohto fóra veľmi dobre poznám, nikde nie je zakázané vkladať akékoľvek linky ako code a tag img som nepoužil. Peace

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 12:14)
nikto nič? :(
Prílohy
problemz.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s e-mailami posielanými zákazníkovi (PrestaShop)

Príspevok od používateľa hojko »

Pri posielani mailu vyuzivas SMTP server alebo to posielas cez funkciu mail v PHP??? Lebo SMTP server moze robit problemy, mozno potrebuje overenie ci ine zabezpecenie, ktore nemusi ist nastavit.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Práveže obyčajné php mail() využívam... Už sa mi podarilo zistiť, že je zrejme niekde nejaký zdroják poškodený, lebo na čistej inštalácii bez nainštalovania prekladu a podobných vecí mi to ide... Takže momentálne sa snažím prísť na to, kde tá chyba je... Pretože už mám v tom nefunkčnom systéme nahodených veľa produktov (to vyriešim kopírovaním z/do databázy) ale hlavne ten preklad potrebujem...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ked das na cistu instalaciu preklad, tak to zacne blbnut??? Predpokladam, ze preklad je v samostatnych PHP suboroch, ktore tam staci prekopirovat a potom nastavit ako predvoleny jazyk slovencinu.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Keď dám na čistú inštaláciu preklad: Chyba - ISO kód pre email nie je dostupný! :smt081

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 14:07)
Ak prepíšem čistú inštaláciu tým mojimi zdrojákmi a databázu nechám po inštalácii, maily zákazníkovi chodia všetky, až na ten jeden, keď chcem ako prevádzkovateľ napísať poznámku k objednávke (ktorý píše to s tým ISO kódom), ten síce príde, ale prázdny... kks :smt071

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 16:29)

Takže: chyba je niekde v originálnom systéme PrestaShopu - ak má zákazník v mene nejaké písmená typu ľščťžýáíé, tak to nefunguje. Ten sled písmen je len príklad, lebo také "š" funguje bez problémov. Ale "á" zase nie atď. Text samotnej správy môže byť akýkoľvek, ide vyslovene o jeho meno.
Any idea?

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2010, 22:51)
Chyba je na strane servera (hostingu) a to tiež len na tomto konkrétnom konte. Viac info o chybe dám, až budem vedieť.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Asi nepouziva UTF-8 a tak diakritika robi problemy.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

No idea... Napísal som exohostingu, nech mi resetne konto do defaultu... Potom by to už malo frčať :smt033
Napísať odpoveď