Moja PC zostava :)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Foriaxus
Amateur
Amateur

Moja PC zostava :)

Príspevok od používateľa Foriaxus »

...
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Moja PC zostava :)

Príspevok od používateľa vikko78 »

určite ti postačí na nejakú chvilku, len na tebe bude záležať, čo budeš od toho očakávať. Kupovať pc do budúcna sa podľa mojho názoru moc neoplatí hlavne teraz pri tomto vývoji IT.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skade si vyhrabal tú zostavu? Ti tam chýbajú ceny v €.. ;)

Skrynka.. keď sa Ti páči........
Zdroj.. 800W zbytočne veľa.. stačí kúpiť poriadny 500-600W zdroj značky Corsair/Enermax
Doska.. treba Ti tú najluxusnejšiu? Pozri sa po niečom lacnejšom.. možno s chipsetom P45. Ale ak využiješ naplno túto drahú, môžeš zobrať.
Procesor.. dnes by som už do C2D/C2Q veľmi nešiel, možno radšej nové AMD, prípadne ak trváš na značke Intel, tak aspoň Core i5.. (k nemu samozrejme treba priradiť príslušnú dosku a ramky)
Grafika.. stará a predražená karta. Za túto cenu som ju kupoval pred rokom. :) A vôbec, ešte je niekde na sklade? Ak chceš nvidiu, buď počkaj na novú radu alebo ber GTX275.. dnes by však bolo ideálnejšie zobrať ATInu.. 5850/5870..
HDD.. toto je disk určený do notebookov.. nie náhodou? Doporučujem 3,5" "klasiku" Samsung F3 500GB, ak chceš iba 320GB od WD, tak WD3200AAKS.. (ani neviem, či je v súčasnosti niečo novšie, pár týždňov som to už nesledoval)
DVD mechanika.. môže byť, ak máš dobré skúsenosti s LG..
RAM.. môže byť

Radšej napíš svoj cenový limit a odkiaľ to budeš kupovať a určite Ti tu niekto poskladá niečo výkonnejšie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zbytocne vykonny a drahy zdroj, zbytocne predrazena doska, zbytocne drahy procesor na urovni core i5-750 a AMD Phenom X4 965 za nizsiu cenu), podla mna nie prilis stastny vyber grafiky - podstatne lepsou volbou je Radeon 5850 za lacnejsie peniaze. Nechapem nasadeniu 2,5 palcoveho disku, ked za tu cenu mas klasicky 3,5 palcovy, ale v kapacite 750GB, pripadne az 1TB.

Zhrnutie: Zostavu skladal amater, ktory prihliadal na cenu a nepouzival rozum z hladiska vykon/cena. Za 800 eur co vyjde tato zostava poskladam o dost lepsiu, vykonnejsiu a za menej penazi.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

285 GTX je zaujímavá voľba, ale ani z diaľky tak výhodná ako už spomínaná 5850ka, alebo dokonca 4890ka.
Foriaxus
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Foriaxus »

...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

nemas v tom vobec jasno !
ta zostava s tou doskou neni dobra !
grafika stara !
procak stary !
maticna predrazena !
zdroj velmi vykonny !
toto vsetko ti tu bolo povedane ale ty si tu aj tak melies svoje . naco vlastne chces radit ked aj tak nakoniec spravis podla seba ?
idem sa nato skusit pozriet z tvojho pohladu:
grafika: pozeraj aka pokreslena, ty kokso , aky chladic .
maticna: ty vole tie heat pipe su pekne tak taku si musim kupit, musim povedat kamosom ze ja mam take heat pipe chladenie na doske ake ani nieje potrebne
zdroj: moji kamosi maju 500w zdroje, tak aby som bol frajer ja si vezmem 800 w , tak zoberiem radsej 1000w.
atd atd.
takto rozmyslaju deti ktore sa pozeraju na komponenty zvrchu...
Napísať odpoveď