Jak schudnut
-
easton
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Jak schudnut
Ja mam tiez takyto problem..mam 19 rokov 193cm cca90kg ..mojim cielom by bolo zbavit sa tuku na bruchu a neskor zacat rysovat brucho ,prsia ruky az tak nie...co by ste mi odporucili na jedalny listok a ako zacat s posilnovanim ?? nemam v tom ziadne skusenosti ! dakujem
ja by som sa tiež chcel spítať že aký jedalniček by ste odporučily kolko krát denne a aké porcie.
neda sa rysovat len jedno miesto, kazdy ma geneticky dane kde sa mu uklada tuk a tak isto ako sa mu odkial spaluje tuk, nie je mozne to robit len na jednom mieste, proste budes chudnut a tuk ti bude ubudat z celeho tela, ale kde najviac a kde najmenej mas dane geneticky...a jedalnicek? viac krat denne male porcie aby bol metabolizmus furt v behu a co jest? tak to je hadam kazdemu jasne, su to tie furt dokola omielane zdrave veci, zelenina, ryby, hydina, vsetko na prirodno, ziadne vyprazane, pecivo a chlieb len tmave, rsp grahamove...
ako zacat s posilovanim? zacni precvicovat cele telo, tri krat do tyzdna zakladnymi cvikmi(kazda velka svalova skupina/chrbat, prsia, nohy, ramena/ jeden zakladny viac klbovy cvik(bench press, stahovanie kladky, military pres, drep, leg press...) takto v skratke, viac sa pozri(prip popytaj aj ked uz sa to tam riesilo Xkrat) v teme o posilovani
ako zacat s posilovanim? zacni precvicovat cele telo, tri krat do tyzdna zakladnymi cvikmi(kazda velka svalova skupina/chrbat, prsia, nohy, ramena/ jeden zakladny viac klbovy cvik(bench press, stahovanie kladky, military pres, drep, leg press...) takto v skratke, viac sa pozri(prip popytaj aj ked uz sa to tam riesilo Xkrat) v teme o posilovani
mal som taky isty problem ako vy...tak som si z internetu objednal napoj na chudnutie Herbalife a verte alebo nie,mne pomohol!...chudnem od septembra a uz mam o 15kg menej...aj ked ten napoj stoji viac penazi cca. 53€,tak to nelutujem,ze som si ho kupil!
-
Robertko
Light Expert
Zdravím páni,
tak je na čase aby ste poradili aj mne. Mám takmer 17 rokov 175 cm, váha: 90 kg.
Dva mesiace som doma, so zlomenou nohou (nejaká kostička na vonkajšom priehlavku
)
O pár dni začnem chodiť, no môj problém je že som strašne pribral a tuk sa mi ukladá hlavne v brušnej oblasti (mám velký bachor
)
Poradte mi, čo mám ďalej robiť aby som schudol a nabral svalstvo?
tak je na čase aby ste poradili aj mne. Mám takmer 17 rokov 175 cm, váha: 90 kg.
Dva mesiace som doma, so zlomenou nohou (nejaká kostička na vonkajšom priehlavku
O pár dni začnem chodiť, no môj problém je že som strašne pribral a tuk sa mi ukladá hlavne v brušnej oblasti (mám velký bachor
Poradte mi, čo mám ďalej robiť aby som schudol a nabral svalstvo?
je sice fajn, ze sa citis vynimocny, no plati na teba to iste co sa v tejto teme napisalo uz Xkrat(zmena stravi+aerobne aktivity), staci pozret o par prispevkov vyssie, moje aj ine, ostatne posty...a co sa tyka svalov, to by som v prvom rade konzultoval s lekarom ci ti to dovoluje povaha zranenia...a potom si precital temu o posilovani alebo dal do google "full body"
-
PAIN
Light Professional
Tiez by som rad zhodil zopar kg, trochu vyrisoval svaly, moje parametre 179cm, 82kg....3X do tyzdna chodim do posilky, hlavne bicyklujem a beham na beziacom pase, samozrejme ale aj posilujem, okrem toho futbal. Kamos mi odporucil doplnok Fat Burner...alebo Fast Burner ? nieco take proste...chcem sa spytat mam to brat, resp. pomaha to, nieje to daka hnusna chemia ? alebo mam robit to co doteraz ? ...a kedy sa to ma vlastne uzivat?
je to chemia, vsetko je dnes chemia...chudnutie je o zmene stravovania, ak si myslis, ze tym, ze si kupis par piluliek za mesiac budes vyrysovany ako ryan raynolds alebo osadenstvo mr olympia hodinu pred fotenim, si na omyle, zmen to co jes a ako to jes, tam je kluc k uspechu...par piluliek by ti mozno minimalne pomohlo, ale aj to je diskutabilne niekto vravi, ze su to vsetko hluposti, niekto ze to funguje, ale keby to fungovalo naco by boli vsetky kulturisticke dietne programi ako sacharidove vlny a podobne...takze ucinok by som videl skor v placebo efekte...
-
Rammer
Light Professional
Ja by som skor povedal, ze chladne prostredie zrychluje metabolizmus, zvacsuje energeticky vydaj, o co v diete ide.kali520 napísal:No a toto je problem zhladiska odburavania tuku, lebo chladne prostredie dava podnet metabolizmu tuk udrziavat.
V jeho pripade by som to nejak s tou aerobnou aktivitou neprehanal, mozno iba nejake pol hodinove behanie alebo bicykel popripade v lete su dobre korcule.
Zrychlit metabolizmus moze ale urcite nedava podnet k spalovaniu tuku.Rammer napísal: Ja by som skor povedal, ze chladne prostredie zrychluje metabolizmus, zvacsuje energeticky vydaj, o co v diete ide.
-
Rammer
Light Professional
Ale zrychleny metabolizmus dava podnet k spalovaniu tukov (po vycerpani sacharidovych zasob).kali520 napísal:Zrychlit metabolizmus moze ale urcite nedava podnet k spalovaniu tuku.
Chcel som len opravit tvoje tvrdenie, ktore je zavadzajuce.
Po vycerpani sacharidovych zasob sa aj tak spaluju tuky ci je metabolizmus rychly alebo nie, je to uplne jedno. Rychly metabolizmus znamena ze sa kalorie rychlejsie spaluju a tym padom sa rychlejsie spaluje tuk, pomaly zase ze pomalsie spaluju ale nie to ze sa nespaluju vratane tuku.Rammer napísal:Ale zrychleny metabolizmus dava podnet k spalovaniu tukov (po vycerpani sacharidovych zasob).
Chcel som len opravit tvoje tvrdenie, ktore je zavadzajuce.
Okrem ineho chladne prostredie metabolizmus spomaluje:
V chladnom prostredí sa nám zužujú cievy, tkanivá sú menej zásobené kyslíkom a živinami, takže telo je horšie prekrvené. Preto sa celkovo spomaľuje metabolizmus
-
Rammer
Light Professional
Cize sme dospeli k tomu, ze pri zrychlenom metabolizme spalime viac tukov.kali520 napísal:Po vycerpani sacharidovych zasob sa aj tak spaluju tuky ci je metabolizmus rychly alebo nie, je to uplne jedno. Rychly metabolizmus znamena ze sa kalorie rychlejsie spaluju a tym padom sa rychlejsie spaluje tuk, pomaly zase ze pomalsie spaluju ale nie to ze sa nespaluju vratane tuku.
Okrem ineho chladne prostredie metabolizmus spomaluje:
V chladnom prostredí sa nám zužujú cievy, tkanivá sú menej zásobené kyslíkom a živinami, takže telo je horšie prekrvené. Preto sa celkovo spomaľuje metabolizmus
Neviem odkial mas tu poslednu vetu, ale v chladnom prostredi telo nespomaluje metabolizmus, prave naopak, snazi sa ho zvysit, aby sa zahrialo.
Suma sumarum, v chladnom prostredi spalime viac tukov.
Rammer zrychelnim metabolizmu sa telo nezahreje vlastne preco a ako by sa malo zahriat? Telo sa zahreje tukom a preto urobi to aby ho udrzal a nie spalil. Preco si asi myslis ze ladovy medved a tulen maju take velke percento podkozneho tuku? Akym sposobom ma ma rychli metabolizmus zahriat?
Ta posledna veta je vyrok volakje doktorky, som to nasiel vo volakom clanku o chudnuti
Ta posledna veta je vyrok volakje doktorky, som to nasiel vo volakom clanku o chudnuti
-
Rammer
Light Professional
Termoregulacia organizmu vyuziva prostriedky, aby bola teplota v normale. V chladnom prostredi si telo potrebuje teplo vyrobit. Svalova kontrakcia a vseobecne praca vsetkych svalov je exotermicka reakcia (uvolnujuca teplo), ktora teplotu tela zvysuje. Preto, ked nam je zima, trasieme sa (cinnost produkujuca teplo), rychlejsie nam travi (znova vznik tepla).
Spomen si, ci niekedy, ked si sa dobre najedol, ti nezacalo byt teplo.
Tych prostriedkov je viacej, ale jednym z nich je metabolizmus.
A podkozny tuk ("zly", biely tuk) funguje len ako izolant, nevytvara teplo.
Spomen si, ci niekedy, ked si sa dobre najedol, ti nezacalo byt teplo.
Tych prostriedkov je viacej, ale jednym z nich je metabolizmus.
A podkozny tuk ("zly", biely tuk) funguje len ako izolant, nevytvara teplo.
No tak som nieco pohladal a zda sa ze tu mame hned dve protercive tvrdenia ale daju sa vysvetlit:
Velký vliv na úroveň bazálního metabolismu má teplota organismu. Během zvýšené teploty o 1 °C se zvyšuje bazální metabolismus asi o 14 %, z čehož lze logicky vyvodit, že zvýšená aktivita příznivě ovlivňuje úroveň bazálního metabolismu a celkový energetický výdej.
Klimatické podmínky mají velký vliv na úroveň bazálního metabolismu. V chladu se bazální metabolismus zvyšuje a naopak. Z těchto důvodů není dobré být nabalený v teplém prostředí, protože tímto způsobem se snižuje úroveň bazálního metabolismu - tělo není nuceno vyrábět větší množství tepla.
zdroj http://medicina.ronnie.cz/c-5936-metabolismus-ii.html
Takze ked ta hodim do studenej vody sa ti na jednej strane moze zrychlit bazalny metabolizmus ale klesne automaticky aj telesna teplota a energeticky vydaj sa zmensuje.
Ono podla mojho nazoru ked si dlhsie v chladnom prostredi tak sa ti metabolizmus zrychli, ale ked si kratko napr v bazene nema dovod sa zrychlovat lebo tam sa teplota tela znizuje a prisposobi sa k tomu prostrediu. A zase 20 stupnova voda neni nejak zvlast chladne prostredie ale rozhodne je to sok tam skocit ked je vonku 35 stupnov. Ked skocis do vody je ti ziima aj tak asi iba minutu viac nie.
Velký vliv na úroveň bazálního metabolismu má teplota organismu. Během zvýšené teploty o 1 °C se zvyšuje bazální metabolismus asi o 14 %, z čehož lze logicky vyvodit, že zvýšená aktivita příznivě ovlivňuje úroveň bazálního metabolismu a celkový energetický výdej.
Klimatické podmínky mají velký vliv na úroveň bazálního metabolismu. V chladu se bazální metabolismus zvyšuje a naopak. Z těchto důvodů není dobré být nabalený v teplém prostředí, protože tímto způsobem se snižuje úroveň bazálního metabolismu - tělo není nuceno vyrábět větší množství tepla.
zdroj http://medicina.ronnie.cz/c-5936-metabolismus-ii.html
Takze ked ta hodim do studenej vody sa ti na jednej strane moze zrychlit bazalny metabolizmus ale klesne automaticky aj telesna teplota a energeticky vydaj sa zmensuje.
Ono podla mojho nazoru ked si dlhsie v chladnom prostredi tak sa ti metabolizmus zrychli, ale ked si kratko napr v bazene nema dovod sa zrychlovat lebo tam sa teplota tela znizuje a prisposobi sa k tomu prostrediu. A zase 20 stupnova voda neni nejak zvlast chladne prostredie ale rozhodne je to sok tam skocit ked je vonku 35 stupnov. Ked skocis do vody je ti ziima aj tak asi iba minutu viac nie.
-
Rammer
Light Professional
Prvy citat je relativny. Ak sportujes, zrychluje sa ti metabolizmus a zaroven sa vytvara teplo.
Ale na druhes strane, ked mas horucku, organizmus sa snazi teplotu znizit, preto ti tak netravi.
Ked ma hodis do velmi studenej vody, tak je jasne, ze telo nema tolko energie, aby sa zahrialo. To je uz extrem.
A metabolizmus sa zrychli aj ked si dlhsi cas v teplom prostredi. Zvykne si.
Nanestastie toto nie je exaktna veda ako matematika, takze doslovne definicie, kedy sa zrychluje alebo zpomaluje metabolizmus nie su.
Ale na druhes strane, ked mas horucku, organizmus sa snazi teplotu znizit, preto ti tak netravi.
Ked ma hodis do velmi studenej vody, tak je jasne, ze telo nema tolko energie, aby sa zahrialo. To je uz extrem.
A metabolizmus sa zrychli aj ked si dlhsi cas v teplom prostredi. Zvykne si.
Nanestastie toto nie je exaktna veda ako matematika, takze doslovne definicie, kedy sa zrychluje alebo zpomaluje metabolizmus nie su.