Prevadzka eshopu ale nie som zivnostnik, ani pravnicka osoba

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
neto
Darca
Darca

Prevadzka eshopu ale nie som zivnostnik, ani pravnicka osoba

Príspevok od používateľa neto »

Zdravim, mam na Vas takuto otazku. Chcel by som si otvorit nieco take ake eshop, ale nie som zivnostnik, ani pravnicka osoba, V tomto eshope by sa predavali zvierata od jedneho dodavatela a prislusenstva od ineho- ( pri tom pri zvieratach by boli obchodne podmienky ich dodavatela apri produktoch ich). Ale vsetko by bolo spojene v mojom eshope, lenze problem je ze v nasom state sa kazdy prijem musi odvadzat, da sa to nejako pravne podchytit alebo nejako zmluvne, aby som nemal mat s toho nejake neprijemnosti?

Za vsetky odpovede vopred dakujem
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Prevadzka eshopu ale nie som zivnostnik, ani pravnicka osoba

Príspevok od používateľa heker »

Myslim, ze na podnikanie potrebujes opravnenie, teda zivnost alebo spolocnost. Potretujes platit dane, socialne a zdravotne poistenie. Ty ako predajca potrebujes svoje obchodne a reklamacne podmienky. A je dost mozne, ze obchod so zvieratami nespada pod volnu zivnost a nie je to len tak ich predavat, mozno bude potreba povybavovat veci na ministerstve a colnom urade.
neto
Darca
Darca

No ale je to tak, ze pre tych co predavam teraz, tak oni to maju vybavene.. Dovazaju sem na slovesnko v pohode. Ja by som mal na svojej stranke napisane ich obchodne podmienky a aj ich kontakt, ja by som bol ako taky sprostredkovavatel, co som aj teraz len este nemam spraveny eshop....
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Inak sa ta spytam - ako chces odvadzat dane z prijmu. Alebo si len sprostredkovatel, ktory na tom nema ziaden zisk a platba prebieha medzi dodavatelom a koncovym zakaznikom?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna to bude pripad ako s alkoholom, predajcovia sice maju povolenie a kupujes ho od nich, ale aj ty musis mat povolenie. Ja to vidim tak, ze budes normalny predajca a tak potrebujes vsetko k tomu potrebne vratane zivnostenskeho listu, povoleni a aj vlastnych obchodnych podmienok.
neto
Darca
Darca

Ano, platba prebieha medzi kupujucim a predajcom, ja mam len z toho proviziu, kolko zakaznikov zozeniem a za kolko kupia, tak z toho mam proviziu... tato provizia je urcena len na zaklade ustnej dohody, preto nechcem ist do posnikania s tym, a chcem to riesit nejako takto
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A ten predajca je kto, ty alebo niekto dalsi???
neto
Darca
Darca

predajca je niekto dalsi, ja by som bol len cisto sprostredkovatel, ja zhanam zaujemcov, peniaze ani nic nejde cezo mna
Napísať odpoveď