Sennheiser HD555 a .... ?
-
satelitik11
Medium Professional
Sennheiser HD555 a .... ?
chcem sa Vás opytat zajtra mi dojdu tieto sluchadlá .(seni HD555)
budem ich pouzivat cez receiver SonySTR-DG510 vstup signalu bude prevazne PC ... formatu FLAC , Koncerty DVD , MP3 320 Kbps / prevazne jazz ,blues,rock sem tam disko , film /
ale prehram si hudbu aj na DVD player Pioneer nic prevratne .
no mam zatial len integrovanu zvukovu kartu .... pocitim rozdiel ak kupim kvalitnejsiu zvukovku ? popripade mi poradte aku ?
vyhliadol som si tuto - ASUS Xonar D1 ale ci to ma zmysel neviem .
pravdupovediac sa mi uz moc nechce vrazat do dalsej elektroniku ale ked to bude rapidne zlepsenie tak pojdem do toho
budem ich pouzivat cez receiver SonySTR-DG510 vstup signalu bude prevazne PC ... formatu FLAC , Koncerty DVD , MP3 320 Kbps / prevazne jazz ,blues,rock sem tam disko , film /
ale prehram si hudbu aj na DVD player Pioneer nic prevratne .
no mam zatial len integrovanu zvukovu kartu .... pocitim rozdiel ak kupim kvalitnejsiu zvukovku ? popripade mi poradte aku ?
vyhliadol som si tuto - ASUS Xonar D1 ale ci to ma zmysel neviem .
pravdupovediac sa mi uz moc nechce vrazat do dalsej elektroniku ale ked to bude rapidne zlepsenie tak pojdem do toho
Re: Sennheiser HD555 a .... ?
tak kvalita zvuku bude lepsia ale zalezi ci mas zvysne peniaze , ak mas tak preco nie, asusy maju velmi kvalitne zvukovky. a zalezi to aj od toho ci si audiofil samozrejme 
-
Ryan Giggs
VIP
Na Jazz a Blues sa zvukovka určite oplati. Za tie nove detaily, ktore v skladbach objaviš to podľa mňa stoji.
-
satelitik11
Medium Professional
tak mam rad kvalitnu hudbu ... pocul som uz hocico ... no vetsinu to boli repro ... sluchadla moc ne ...
v minulosti som mal porta pro - presiel som na seni HD 201 ... a tam to uz bol rozdiel v podani zvuku takehoto zanra ... tak teraz ze kupim nieco este lepsie no tak som sa rozhodol pre tieto 555 ... no ta zvukovka ma teraz este mrzi ze nemam nieco lepsie ....
... preto som zalozil temu ze by ste mi poradili ci sa to oplati dat 60-70 eur ... za novu zvuk. a popripade aky model .. nemusi byt asus cokolvek co poradite ...
v minulosti som mal porta pro - presiel som na seni HD 201 ... a tam to uz bol rozdiel v podani zvuku takehoto zanra ... tak teraz ze kupim nieco este lepsie no tak som sa rozhodol pre tieto 555 ... no ta zvukovka ma teraz este mrzi ze nemam nieco lepsie ....
tak v tom pripade si ju bez vahania kup, asus xonar d1 patri k velmi dobrym zvukovym kartam.
jedine ta upozornim na creative fatality, zbytocne predrazene zvukovky
jedine ta upozornim na creative fatality, zbytocne predrazene zvukovky
-
satelitik11
Medium Professional
co vravis na tieto dve
ASUS Xonar U1
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1
su to externe a mohlo by to ist do buducna aj do NB ze ci sa to oplati ?
ci je kvalitnejsie tu co som vybral no bude len do PC .
ASUS Xonar U1
CREATIVE SOUND BLASTER X-Fi Surround 5.1
su to externe a mohlo by to ist do buducna aj do NB ze ci sa to oplati ?
ci je kvalitnejsie tu co som vybral no bude len do PC .
s externymi bohuzial skusenosti nemam , nerobili sme s nimi
-
Ryan Giggs
VIP
Externe nie su o nič horšie. Zvukovo tam rozdiel nie je. U nich je dokonca menšie riziko, že chytia nejaky bordel (ruchy) z PC. Tie Xonary su celkom fajn, či už externe, alebo interne.
-
satelitik11
Medium Professional
co to znamena ze celkom fajn ? 
-
Lord ANAKIN
Professional
znamena to ze asus sa dokazal presadit na tomto trhu popri creativkach a nasiel si vela priaznivcov pre kvalitu spracovania zvuku ... niekto tvrdi ze je lepsi ako creative niekto ze zas nie ale urcite to nieje nejaky preslap ked kupis externu od jedneho alebo druheho vyrobcu a rozdiel by si pocul hlavne pri neznackovych externych zvukovkach ako som si to odskusal na vlastnej kozi pri produkte od firmy trust kde bol zvuk znacne skresleny ...
-
el_chupacabra
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zas keď máš na integrovanej zvukovke digitálny výstup, tak to môžeš skúsiť prepojiť digitálne, tam ti ale môže blbnúť surround (ak ho vôbec niekedy na reproduktoroch využívaš). Medzi digitálnymi výstupmi zvukoviek by až taký veľký rozdiel nemal byť (ja osobne si ani neviem predstaviť ako tam vznikajú rozdiely, ale vraj vznikajú), najväčšie rozdiely a aj najdrahšou časťou zvukoviek je totiž práve analógová časť a D/A prevodníky.
Ak to chceš/budeš mať prepojené analógovo, je NUTNOSŤ kúpiť lepšiu zvukovku, do creativu by som osobne nešiel, ASUS áno. Rozdiel oproti integrovanej si na tých slúchadlách všimneš okamžite, hlavne v priestorovom rozlíšení a na prekreslení detailov.
Ak to chceš/budeš mať prepojené analógovo, je NUTNOSŤ kúpiť lepšiu zvukovku, do creativu by som osobne nešiel, ASUS áno. Rozdiel oproti integrovanej si na tých slúchadlách všimneš okamžite, hlavne v priestorovom rozlíšení a na prekreslení detailov.
Nestavia ASUS svoje XONARy na zvukovych procesoroch od Creative? S tym, ze zvysok si uz osadza podla svojho (kvalitnejsieho) vyberu.
-
satelitik11
Medium Professional
takze ste ma prehovorili na zvukovku objednal som Asus Xonar U1 .. v piatok dojde .. teraz idem testovat sluchadla bez tejto zvukovky potom napisem cez vykend aky to bol rozdiel ak mate zaujem .
-
Ryan Giggs
VIP
Len piš, piš. Inak odkiaľ si objednaval sluchadla? Čo hovoriš na zvuk? Ale asi ešte nie su "zahorene", čo?.
-
satelitik11
Medium Professional
Takze - sluchadla som objednal cez - sluchatka.net .... predtym som s predavacom telefonoval asi 20min. - skvele jednanie donaska do 24hod. bez doplatku na postovnom
- sluchadla som porovnaval uz zo zabehnutymi Sennheisermi HD 201 .
- Hudba som zatial pustal SADE live in koncert , SADE FLAC , a Norah Jones DVD The best OF . vsetky tri v tej najlepsej kvalite ako sa dalo rip s original medii .
- najprv som si pustil HD 201 na Zvukovke na PC - hroza strasne potichu , jednoducho ich nevybudi on board zvukovka
potom zdroj pc ale uz pripojene cez receiver sony - to uz bolo ocosi lepsie ... ale zvuk stale nezaujimavy .
potom zdroj DVD player Pioneer cez receiver sony - tam bol zvuk asi najlepsi co sa tyka kvality no vadilo mi v pozadi sustanie ... viacej ako na On board (pravdepodobne dlhy kabel medzi dvd a receiverom .
- a prejdem na SENHEISER HD555 - ako som ich otvoril zaujali ma tie plisove nausnice ci ako to mam nazvat
... fakt som nevedel ze budu s takeho materialu ... nevadi aj ked potom prejdem s rukov tak mam zimomriavky s toho
.... Na hlave hmm ... ako som ich prvy krat nasadil tak ma tlacili teraz ked ich mam zo hodinku na hlave .. tak mi to nevadi - snad si zvyknem . / INAC NEVIEM S KTOREJ STRANY SA DAVAJU
/
- co sa tyka ZVUKU postup taky isty ako na HD 201
1. na PC zvuk hrozny strasne to susti aj ked hraju dost NAHLAS bez pridavneho zosilnovaca - zvuk sa mi NEPACIL ....
2. zdroj PC a receiver - to bolo uz nieco ine hlasitost som mal priblizne rovnaku ako na PC ale zvuk sa nejako zlepsil ... je dinamickejsi raznejsi
3 zdroj DVD a receiver .... zvuk najlepsi ... citit tam uplne ine detaily co v predchadzajucich testoch som nepocul ....
aj Napriek tomuto vsetkemu som si NEPOVEDAL WAAW ... na tieto (HD555) sluchadla
JASNE JE TAM ROZDIEL ALE NEJAKO MOC MA TO NEUPUTALO ZA TUTO POSLEDNU HODINU uvidime casom .
- budem cakat na novu zvukovku a musim ich nechat rozohrat potom sa uvidi ci pojdu do bazara a ci nie
- sluchadla som porovnaval uz zo zabehnutymi Sennheisermi HD 201 .
- Hudba som zatial pustal SADE live in koncert , SADE FLAC , a Norah Jones DVD The best OF . vsetky tri v tej najlepsej kvalite ako sa dalo rip s original medii .
- najprv som si pustil HD 201 na Zvukovke na PC - hroza strasne potichu , jednoducho ich nevybudi on board zvukovka
potom zdroj pc ale uz pripojene cez receiver sony - to uz bolo ocosi lepsie ... ale zvuk stale nezaujimavy .
potom zdroj DVD player Pioneer cez receiver sony - tam bol zvuk asi najlepsi co sa tyka kvality no vadilo mi v pozadi sustanie ... viacej ako na On board (pravdepodobne dlhy kabel medzi dvd a receiverom .
- a prejdem na SENHEISER HD555 - ako som ich otvoril zaujali ma tie plisove nausnice ci ako to mam nazvat
- co sa tyka ZVUKU postup taky isty ako na HD 201
1. na PC zvuk hrozny strasne to susti aj ked hraju dost NAHLAS bez pridavneho zosilnovaca - zvuk sa mi NEPACIL ....
2. zdroj PC a receiver - to bolo uz nieco ine hlasitost som mal priblizne rovnaku ako na PC ale zvuk sa nejako zlepsil ... je dinamickejsi raznejsi
3 zdroj DVD a receiver .... zvuk najlepsi ... citit tam uplne ine detaily co v predchadzajucich testoch som nepocul ....
aj Napriek tomuto vsetkemu som si NEPOVEDAL WAAW ... na tieto (HD555) sluchadla
JASNE JE TAM ROZDIEL ALE NEJAKO MOC MA TO NEUPUTALO ZA TUTO POSLEDNU HODINU uvidime casom .
- budem cakat na novu zvukovku a musim ich nechat rozohrat potom sa uvidi ci pojdu do bazara a ci nie
-
Ryan Giggs
VIP
Tie veci sa volaju naušniky a ten material je velur.
Je pravda, že pri prechode z HD 201 to nie je šokujuci skok, ale daj im čas, potrebuju sa rozohrať. A navyše, ešte ich môžeš modnuť a ešte tak zvuk vylepšiť.
-
satelitik11
Medium Professional
vies co momentalne nechcem do nich nijako sprtat ak sa pre ne rozhodnem natrvalo tak mozno ale ked nie nema to zmysel 
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2010, 22:10)
chcem sa opytat ked by som ich nechal dajme tomu 30 hodin v kuse hrat tak by sa im nic nestalo ale by to pohomhlo k "rozohratiu" ?
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2010, 0:29)
Takze dnes /resp. vecera/ dosla zvukovka ASus Xonar U1 ... v porovnani s integrovanou zvuk. kartou je to veelky rozdiel ... teraz si mozem konecne povedat WAW uz je ten zvuk co som chcel .... / aspon pre tuto chvilu snad ma audiofilia nezhltne
/
je to rozdiel aj ked pripojim na tuto externu recevier filmy hudba maju ovela lepsiu kvalitu .
takze vrelo odoporucam tuto kombinaciu .... Sennheiser HD555 a Asus Xonar U1 + plus kvalitna hudba - perfektny zazitok z pocuvania
//autoeditácia príspevku (03 Feb 2010, 22:10)
chcem sa opytat ked by som ich nechal dajme tomu 30 hodin v kuse hrat tak by sa im nic nestalo ale by to pohomhlo k "rozohratiu" ?
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2010, 0:29)
Takze dnes /resp. vecera/ dosla zvukovka ASus Xonar U1 ... v porovnani s integrovanou zvuk. kartou je to veelky rozdiel ... teraz si mozem konecne povedat WAW uz je ten zvuk co som chcel .... / aspon pre tuto chvilu snad ma audiofilia nezhltne
je to rozdiel aj ked pripojim na tuto externu recevier filmy hudba maju ovela lepsiu kvalitu .
takze vrelo odoporucam tuto kombinaciu .... Sennheiser HD555 a Asus Xonar U1 + plus kvalitna hudba - perfektny zazitok z pocuvania
-
Ryan Giggs
VIP
V podstate ano. Membrana si potrebuje "sadnuť". Každe sluchadla potrebuju na rozohratie iny čas. Zvuk sa však nezmeni nejak radikalne, ale da sa to všimnuť najmä na detailoch, či kvalite basov.satelitik11 napísal: //autoeditácia príspevku (03 Feb 2010, 22:10)