Rozmery Slona

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rozmery Slona

Príspevok od používateľa Indigo »

Zdravim mam taku dolezitu otazku, aku vysku, dlzku a sirka klasickeho slona? Teda uz som to chvilu hladal a zaujima ma ako azijsky tak aj africky slon a to samca aj samicu.

"Výška filmového plátna kina IMAX se rovná výšce sedmi slonů, kdyby stáli jeden na druhém." Napriklad ked sa pozrieme na tento fakt, musime predpokladat, ze myslia slonov co maju vysku 2,857 metra, co podla mojich doterajsich zistenii je o dost menej ako dosahuje klasicky africky slon. Mozno mysleli nie uplne vyrastene slonice, lebo dorastene slonice dosahuju priemernu vysku 3 metre.

Teraz napriklad ked viem, ze ono uvedene platno ma 20x25 metra, kolko a akych slonov by to mohlo byt na sirku ak slonov na seba staviame po dlzke.

Pripajam obrazok, ako by asi platno vyzeralo, ako by mali vyzerat slony podla mne dostupnych informacii co zatial mam a ci takto vypocitane 7 na 3 slona aj vychadza, lebo ten slon sa mi javi dost proporcne zle.
Prílohy
imax-elephants.JPG
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Rozmery Slona

Príspevok od používateľa Grim »

...hehe...mne sa zdá, že to máš naopak, alebo to niekto zle napísal. Skôr by som povedal, že majú byť 3 slony na sebe na výšku a 7 slonov vedľa seba na šírku. Skús to nakresliť tak a hoď sem výsledok. Som zvedavý...
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie nie, ma to byt na vysku trochu trochu nizsie ako dlhsie.

Pripajam ale dokaz, ze opacne ako pises to nebude.
Prílohy
elephant-imax2.JPG
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mne to vyšlo na 5 slonov po šírke...teda skoro...a podľa tohto to aj sedí: http://sk.wikipedia.org/wiki/Slon_africký

Je tam napísané že má 4 - 5 m na šírku. 5x5=25
Prílohy
imax-elephants.JPG
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No tak potom to uplne sedi. Diky za link na slovensku wiki, ta dost pomohla, lebo dlzku snad nikde neuvadzali.
Napísať odpoveď