HDMI,,DVI,,AVG čo je lepšie?
Hi, mám monitor ktorý ma tieto všetky 3 vstupy a grafickú kartu ktorá ma 3 také výstupy. Ako by to bolo co najlepšie prepojiť aby som s toho dostal čo najkvalitnejší obraz. VGA to asi nebude
Medzi HDMI a DVI nebude velky rozdiel, pretoze oboje vyuzivaju digitalny signal, takze rozdiel asi ani nepostrehnes. HDMI ma vyhodu skor pri stolnych prehravacoch, lebo podporuje aj zvuk a nie len obraz ako DVI. A VGA je samozrejme mimo hry, pretoze to je analog.
s pôvodnými štandardami je Lepšie DVI ako HDMI, v súčasnosti to už ale HDMI dobehlo (HDMI malo max. rozlíšenie 1920x1200 alebo nejak tak, kdežti DVI pri využití oboch liniek podporuje až 2500xniečo). VGA je analogové rozhranie, tam sa stráca kvalita pri prechode z digitálu na analóg na strane grafickej karty, káblom to ide analógovo a LCD monitor si to potom musí naspäť konvertovať na digitál, pri nižších rozlíšeniach je v pohode, ale pri vyšších už vidno nedostatky.
Najlepším videokonektorom je ale DisplayPort, ten je na rozdiel od HDMI robený práve pre monitory počítačov a obsahuje aj iné linky ako len obrazové.
Na tvojom mieste by som použil DVI-D.
cafte , viem že to ani moc nepatri do tejto temy ale chcem sa opytat... mam graf kartu ATI Radeon X1950 GT 521 MB ..... ale mam strasne stary monitor takze prepajam na VGA moze sa stat ze mi nejdu nejake hry kvoli monitoru? predpokladam ze asi je to kvoli tomu a preto hned moja 2 otazka aky monitor kupit , znacka a nejake parametre? budem vam moc vdacny...diki
Urcite nie, hru zaujima iba vystupne rozlisenie, takze ked hras dajme tomu na 1280x1024, tak je jedno, ci ti to ide cez DVI alebo VGA. A aky monitor? Najlepsie asi LCD s DVI vstupom (medzi lacnejsimi ich je prekvapivo malo) a uhlopriecka podla potreby
aha...a tak potom v com to moze byt? vedt grafiku mam doru a novsie hry ktore vyzaduju min. 256MB grafiku tak mi bud nezobrazia ze hudbu pocujem ale video nie alebo to musim prenastavit na slabsie rozlisienie v hre aby to islo...myslel som ze to bude monitorom lebo pod pojmom stary som myslel fakt velmi stary... ale ked si myslite ze nie tak potom som v koncoch...
a k tomu monitoru: no pozeral som par LCD asi 19... ale nejaku znacku co je dobra lebo v monitoroch sa moc nevyznam alebo nezalezi na tom lebo viem ze su tam vseliake aj velmi zname znacky ale newiem ako su na tom s monitormi lebo kamarat mi hovoril ze BENQ je jeden z najhorsich a dalsi ze je uplne dobry a je s nim spokojny... a LG mi tiez vraveli ze je jeden z naj
Aha, no len si nespomenul, že pri zniženi rozlišenia ide všetko ako ma. Tym padom to monitorom byť môže. Pozri ake max. rozlišenie podporuje. Ak maš Windows XP, klikni pravym tlačidlom myši na plochu a vyber vlastnosti a tam pozri ake max. rozlišenie sa da nastaviť. Alebo v ovladačoch ku grafickej karte.
Pokiaľ ide o konkretne značky, tak z tych drahšich Eizo, Dell, Sharp. Z tych cenovo dostupnejšich iiyama, Samsung, LG, a snaď aj nejake HP či Asus.
- no ale iba na niektorych hrach mi to funguje napr NFS: Undercover alebo Prototype dam mensiu graficku narocnost a funguje a na Splinter Cell: Double Agent mi ide vsetko normalne ale napr teraz som si nainstaloval Star Wars: The Force Unleashed a tam mi vobec nic nefunguje iba zvuk
- no ako v ponuke mi dava az do 2560x1600 ale funguje mi iba do 1024x768
- grafiku si myslim ze mam dobru, vsetky drivery mam nainstalovane ale stale nechapem ako mi nemozu ist hry ktore by podla parametrov mali ist bez problemov
zostava: MSI 915G Combo-FR, Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz, 2GB RAM, ATI Radeon X1950GT 512MB, Win XP SP3
a co by si zobral? potrebujem nejake konkretne... potrebujem tam DVI, 19, netreba mi repraky ale zas ne nejaka prehnana cena, som ochotny zainvestovat ale s mierou
Mal som dlho IIYAMA a LG, Ocividne som mal lepsi obraz na IIYMA, mozno by som siel tym smerom..
Isty cas som mal ViewSonic, voci LG isto lepsie
LGnam lubia odchadzat zdroje /L194, 1900(ext. zdroj) 2234,2242 a pod /, na starsich modeloch L245-246 to bola stale doska s VGA, DVI vstupmy
nechcem zakladat novu temu ... naco zbytocne no ak by to zakladatelovi vadilo tak si ju zalozim ... no planujem kupu PS3 a ktomu novy monitor . kedze PS3 ma HDMI chcel som z HDMI . no take ktore maju iba DVI su ovela lacnejsie ... myslite ze ked pichnem do monitora redukciu na HDMI ze pridem o vela ? lebo tych 15€ co by som usetril by ma potesilo
Ahojte, mam monitor beng full hd, oplati sa mi vymena vga kabla za hdmi ? Zvuk prenasat nepotrebujem len kvoli kvalite a rychlosti prenasania obrazu. Pozeram na nom full hd filmy a hravam hry v takomto rozliseni.