Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
triple
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
podľa mňa robíš chybu.. teraz vyhodíš neviem koľko tisíc za nový foťák zo záklaďákom.. pak za rok zistíš že ti nestačí a kúpiš si už poriadny..
povedz mi aký to má význam?
radšej kúp telo ktoré je na tom teraz dobre a potom už len ked ti to nebude stačiť tak dokúpiš objektív .. máš to v podstate za tie isté peniaze ale hned od začiatku nemôžeš povedať že máš slabú techniku.. radšej počkaj a došetri ako kúpiť olympus.. foťák z teba pekné fotky nevymáčkne.. radšej penieaze teraz investuj do nejakej literatúry a nauč sa fotiť s kompaktom a ked prídeš do štádia ked si povieš že ťa naozaj obmedzuje tvoja súčasná technika tak potom rozmýšľaj do čoho investovať vtedy napr nikon D90 bude stáť ako dnes D3000
toto je moja súčasná stratégia a napr. brat sa čuduje prečo on s mojím kompaktom nevie spraviť také fotky ako ja - myslíš že je to o foťáku?
jasné že s ostrením, vyvážením bielej, ukladanie do raw, redukciou šumu alebo s hlbkou ostrosti, časom, clonou, iso neviem robiť také veci ako so zrkadlovkou ale ked mám "ideálne" podmienky tým, že som už čo to prečítal sú niektoré moje fotky v celku vydarené
a hlavne fotiť fotiť fotiť..
potom sa zamysli ešte nad tým, že čo potom? kupiš zrkadlovku pol roka sa s nou bude "hrať" lebo je nová a pak nebudeš mať na to čas a bude zapadať prachom - to si tiež premysli sú to tvoje peniaze
povedz mi aký to má význam?
radšej kúp telo ktoré je na tom teraz dobre a potom už len ked ti to nebude stačiť tak dokúpiš objektív .. máš to v podstate za tie isté peniaze ale hned od začiatku nemôžeš povedať že máš slabú techniku.. radšej počkaj a došetri ako kúpiť olympus.. foťák z teba pekné fotky nevymáčkne.. radšej penieaze teraz investuj do nejakej literatúry a nauč sa fotiť s kompaktom a ked prídeš do štádia ked si povieš že ťa naozaj obmedzuje tvoja súčasná technika tak potom rozmýšľaj do čoho investovať vtedy napr nikon D90 bude stáť ako dnes D3000
toto je moja súčasná stratégia a napr. brat sa čuduje prečo on s mojím kompaktom nevie spraviť také fotky ako ja - myslíš že je to o foťáku?
jasné že s ostrením, vyvážením bielej, ukladanie do raw, redukciou šumu alebo s hlbkou ostrosti, časom, clonou, iso neviem robiť také veci ako so zrkadlovkou ale ked mám "ideálne" podmienky tým, že som už čo to prečítal sú niektoré moje fotky v celku vydarené
a hlavne fotiť fotiť fotiť..
potom sa zamysli ešte nad tým, že čo potom? kupiš zrkadlovku pol roka sa s nou bude "hrať" lebo je nová a pak nebudeš mať na to čas a bude zapadať prachom - to si tiež premysli sú to tvoje peniaze
Mna mrzi, ze moja momentalne zapada prachom, kedze sa nehnem z domu omg : / Neviem, take pocasie ze ma vobec nelaka ani z domu vyjst, mokro, prsi...no parada...ale idem v aprili neikde k moru tak budem mat co fotit konecne, a potom na leto planujem nejake vyjazdy....hlavne Londyn na street
nema niekto chut sa pridat? 
Ok ved kazdy mame iny nazor, ja len tolko, ze drzak som ten e520 v ruke a vobec by som nepovedal, ze ma komplikovane ovladanie. takze tak, btw mal by som este jednu otazcku, ked som fotil dnes vonku tak ked som vypol fotak, tak vydaval trochu cudny zvuk, resp. iny ako ked je dnu. Je to sposobene tou zimou? alebo co? Dik.chlapec10 napísal: No, a videl si "top profi" triedu olympusu(Olympus E-3)? ved to je zly vtip.... a tak vyzera potom aj zvysok ich ponuky
no a hned ti vysvetlim preco to neni pravda o tych zaciatocnikoch... ten fotak, je 2x taky komplikovanejsi ako napr nikon, mal som 3 zacinajucich fotakov ktory z toho olympusu stresy lebo bol vyslovene komplikovany na ovladanie. a potom chcem vidiet cloveka co ma "amatersku" zrkadlovku a nevie sa z nej vysomarit a mysli si ze vsetko vacsie je este komplikovanejsie.... tento problem mal dlho aj canon pri svojej profi triede. a teraz ceresnicka na tortu, verim ze na 90% by clovek co vcera fotil s Nikonom D40 bez vacsich tazkosti fotit na D3s nakoklko az na par cudlikov je princip aj interface rovnaky
takisto ceny olympus skiel: http://prolaika.inshop.sk/inshop/objektivy/olympus/ pre zaciatocnika ako stvorene
-
chlapec10
Addict
zla popiska fotky(ja som len copy/paste)GothaR napísal:OT: podla nazvu skor na tohtorocnu olympiadu vo Vancouveri, v Salt lake city bola v roku 2002
patri k clanku ktory tiez inac stoji za precitanie: http://www.sportsshooter.com/news/2372
noo, a este mi povedz aky mas fotak, a aky zvuk to robilo., btw mal by som este jednu otazcku, ked som fotil dnes vonku tak ked som vypol fotak, tak vydaval trochu cudny zvuk, resp. iny ako ked je dnu. Je to sposobene tou zimou? alebo co? Dik.
nikon d3000 a tak cudne to vrci tak akoby sa tam nieco zadrhavalo, alebo co, normalne funguje vsetko, len ked ho vypinam.
ak ho mozme nazvat profikom...foti s E3.chlapec10 napísal: No, a videl si "top profi" triedu olympusu(Olympus E-3)? ved to je zly vtip.... a tak vyzera potom aj zvysok ich ponuky
no a hned ti vysvetlim preco to neni pravda o tych zaciatocnikoch... ten fotak, je 2x taky komplikovanejsi ako napr nikon, mal som 3 zacinajucich fotakov ktory z toho olympusu stresy lebo bol vyslovene komplikovany na ovladanie. a potom chcem vidiet cloveka co ma "amatersku" zrkadlovku a nevie sa z nej vysomarit a mysli si ze vsetko vacsie je este komplikovanejsie.... tento problem mal dlho aj canon pri svojej profi triede. a teraz ceresnicka na tortu, verim ze na 90% by clovek co vcera fotil s Nikonom D40 bez vacsich tazkosti fotit na D3s nakoklko az na par cudlikov je princip aj interface rovnaky
takisto ceny olympus skiel: http://prolaika.inshop.sk/inshop/objektivy/olympus/ pre zaciatocnika ako stvorene
Ale argumenty ti neberiem, OK
http://www.robtrnka.com/
-
chlapec10
Addict
noo, tak to urcite neni ok, lebo DSLR by nemalo nikdy vrcat pri zapinani vypinani, ma tvoj fotak zabudovane cistenie senzora? ak ano, skus ho vypnut, zvuk tam stale je? takisto skus dat dole objektiv, zapnut a vypnut, ci tam zvuk je, ak je, odkial ideNTFS napísal:nikon d3000 a tak cudne to vrci tak akoby sa tam nieco zadrhavalo, alebo co, normalne funguje vsetko, len ked ho vypinam.
no on vrcal vzdy ked som ho vypinal(pri zapinani je ticho), ale tak normalne , ale teraz to vrci fakt tak cudne. Cize myslim, ze tym cistenim to nebude. Btw nebude to nieco s tou uzavierkou, co sa otvara zatvara?chlapec10 napísal: noo, tak to urcite neni ok, lebo DSLR by nemalo nikdy vrcat pri zapinani vypinani, ma tvoj fotak zabudovane cistenie senzora? ak ano, skus ho vypnut, zvuk tam stale je? takisto skus dat dole objektiv, zapnut a vypnut, ci tam zvuk je, ak je, odkial ide
-
chlapec10
Addict
skusal si to co som pisal? vypni s vypnutim cistenim, vypni bez objektivuNTFS napísal: no on vrcal vzdy ked som ho vypinal(pri zapinani je ticho), ale tak normalne , ale teraz to vrci fakt tak cudne. Cize myslim, ze tym cistenim to nebude. Btw nebude to nieco s tou uzavierkou, co sa otvara zatvara?
-
chlapec10
Addict
hmm, a ked si mal dole objektiv, hybalo sa nieco? ak to islo z uzavierky, to by si videl, nakolko ta je hned na dohladeNTFS napísal:ano robi to vzdy
ee, nic som tam nevidel hybat sa.
-
chlapec10
Addict
takze uzavierka to nie je, velmi zaujmave, nakolko v samotnom fotaku, okrem uzavierky vela pohyblyvich suciastok nemas(nepocitajuc samozrejme tlacitka...)NTFS napísal:ee, nic som tam nevidel hybat sa.
servis to asi isti
kua, preco ja mam take stastie, vsetko co si kupim, ma nejaku vadu dpc 
-
chlapec10
Addict
a ved nemas zaruku?NTFS napísal:kua, preco ja mam take stastie, vsetko co si kupim, ma nejaku vadu dpc
jasne, ze mam len to nechcem posielat do servisu
-
chlapec10
Addict
NTFS napísal:jasne, ze mam len to nechcem posielat do servisu