Harddisk
-
bucanyandrejko
Zablokovaný
Harddisk
Dobry den
pri instalacii windowsu som si harddisk rozdelil na 2 casti 10GB a 380GB
Dala by sa este tá 10GB cast zvecsit a tá 380GB cast zmensit?
Ak ano poradte ako.
DAKUJEM
pri instalacii windowsu som si harddisk rozdelil na 2 casti 10GB a 380GB
Dala by sa este tá 10GB cast zvecsit a tá 380GB cast zmensit?
Ak ano poradte ako.
DAKUJEM
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Harddisk
...cez program Partition Magic, ale nerob to, ak sa v tom nevyznáš....
Môžeš to robiť aj keď sa v tom nevyznáš, ale maj všetky dôležité veci zazálohované, ak by sa Ti podarilo niečo zmazať, prípadne ak vypne elektrika v tej najnevhodnejšej chvíli.. 
Postup je v podstate vo všetkých programoch podobný. Najskôr zmenší väčšiu partíciu, v niektorých programoch ju musíš tiež posunúť doprava, aby si voľné miesto mal medzi oboma partíciami a potom môžeš tú menšiu partíciu zväčšiť. Ak máš prázdny disk, záležitosť niekoľkých minút.. ak máš plný disk, záležitosť na niekoľko hodín.

Postup je v podstate vo všetkých programoch podobný. Najskôr zmenší väčšiu partíciu, v niektorých programoch ju musíš tiež posunúť doprava, aby si voľné miesto mal medzi oboma partíciami a potom môžeš tú menšiu partíciu zväčšiť. Ak máš prázdny disk, záležitosť niekoľkých minút.. ak máš plný disk, záležitosť na niekoľko hodín.
-
bucanyandrejko
Zablokovaný
Vecsi disk ma volne 195GB a mensi ma velmi malo volneho miesta, ktore niekedy zvysujem tym, ze precistujem windows- docasne subory....
a nedali by ste mi sen obrazkovy navod na to zvecsenie resp. zmensenie?
ako dlho by sa mi to robilo pri mojich velkostiach diskov? do mensieho chcem dat este 20GB
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2010, 17:32)
A este neco:
Mam 2 PC a su napojeny na rovnaku siet
Ako by som mohol z jedneho PC vypnut ten druhy?
a nedali by ste mi sen obrazkovy navod na to zvecsenie resp. zmensenie?
ako dlho by sa mi to robilo pri mojich velkostiach diskov? do mensieho chcem dat este 20GB
//autoeditácia príspevku (01 Feb 2010, 17:32)
A este neco:
Mam 2 PC a su napojeny na rovnaku siet
Ako by som mohol z jedneho PC vypnut ten druhy?
Mozno bolo vhodnejsie vlozit prispevok do temy Pocitace>Hardware.
Ale skus vyhladat tu na hojkovy retazec: partition, uz sa tu podobne riesilo.
Alebo skus tuto temu http://www.hojko.com/prenesenie-gb-z-c- ... =partition
Ale skus vyhladat tu na hojkovy retazec: partition, uz sa tu podobne riesilo.
Alebo skus tuto temu http://www.hojko.com/prenesenie-gb-z-c- ... =partition
-
vikko78
Medium Professional
ak máš win7, tak to ide aj priamo v ňom. ak xp, tak potrebuješ ten partition magic
-
Ryan Giggs
VIP
Je to otazka sekund pri akejkoľvek kapacite disku.bucanyandrejko napísal: ako dlho by sa mi to robilo pri mojich velkostiach diskov?
Ryan Giggs.. si to už niekedy robil??? Ak sú partície úplne prázdne, tak áno, trvá to niekoľko sekúnd. Ale keď už sú na partíciách dáta, môže to trvať aj niekoľko hodín (vlastná skúsenosť), pretože dáta sa na disku musia presunúť aj fyzicky, neprepíše sa len nejaká FAT tabuľka čičo. Preto doporučujem zmenšovanú partíciu riadne prečistiť od zbytočností, čím menej dát, tým je celý proces rýchlejší a bezpečnejší.... zdefragmentovať, skontrolovať chyby.
-
Ryan Giggs
VIP
Myslel som samozrejme, ak je presuvana časť particie prazdna, to je myslim logicke. Pretože on nechce presuvať cele particie, iba zvyšiť particiu pre systemovy disk. A tym padom tam predsa nebude presuvať data, kedže tam potrebuje viac miesta.
Ryan.. bohužiaľ to tak nefunguje. Každá partícia má na pevnom disku vyhradenú svoju časť, kde ukladá dáta. Keď chceš jednu časť partície priradiť k druhej, tak samozrejme dáta prislúchajúce k prvej partícii musíš odtiaľ vziať a presunúť na iné miesto. Tá časť samozrejme musí susediť so zväčšovanou partíciou, nemôžeš jej len tak priradiť voľné miesto z opačného konca disku.

-
Ryan Giggs
VIP
Hm, tak prečo sa to mne podarilo? Disk bol plny (obe particie), niečo som vymazal a tu časť som pripojil k druhej particii. Žeby som trafil pri vymazovani akurat tie subory na "spravnom" mieste? Nemyslim to sarkasticky, pytam sa.
Možno si mal šťastie.. možno si koniec prvej partície priraďoval na začiatok druhej partície.. a konce partícií bývajú zvyčajne prázdne. Resp. Windows tiež niekedy tak čudne zapisuje dáta na disk, že ich dáva do stredu a nie od začiatku. Otvor si nejaký program na defragmentovanie a na ňom uvidíš rozloženie dát na partícii. (Defraggler, O&O Defrag atď)
-
Ryan Giggs
VIP
Praveže disk bol ako-tak defragmentovany. Robil som to tak pred cca mesiacom. Najviac prazdneho miesta bolo podľa grafu na konci disku.
-
bucanyandrejko
Zablokovaný
Tu je neco o mojom PC
podla tohto obrazka to bude ako dlho robit?
//Obrazky vkladaj do prilohy.
A co by som mal spravit teraz ked to mam nainstalovane atd...? pozrite na obrazok
ktore je volne miesto a ktore je zaplnene?
co by som mal poklikat aby som zvecsil "C" o 20GB a "D" zmensil o 20GB??
A dakujem zatial vsetkym za ochotu poradit mi!!!
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 22:08)
Ktore je plne miesto? Zlte ci biele?
a mozem to pouzivat, ked to mam nainstalovane na D a chcem zmensit D o 20GB ? A C zvecsait o 20GB
Poradte!!!
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 22:11)
podla tohto obrazka to bude ako dlho robit?
A co by som mal spravit teraz ked to mam nainstalovane atd...? pozrite na obrazok
ktore je volne miesto a ktore je zaplnene?
co by som mal poklikat aby som zvecsil "C" o 20GB a "D" zmensil o 20GB??
A dakujem zatial vsetkym za ochotu poradit mi!!!
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 22:08)
Ktore je plne miesto? Zlte ci biele?
a mozem to pouzivat, ked to mam nainstalovane na D a chcem zmensit D o 20GB ? A C zvecsait o 20GB
Poradte!!!
//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 22:11)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V prvom rade si daj obrazky do prilohy, az potom ti niekto poradi