Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa smejo »

Retne napísal:tu si pozri toto http://www.topuniversities.com/university-rankings, mozno pochopis ze studium na slovensku nie je v dnesnej dobre velke terno :)

hadam si to myslel takto :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

pochopitelne :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Zo zaujimavosti. Zhruba viem, co chcem ale obzeram sa aj po moznych alternativach v troska inych oboroch. Zial, v tomto nie som az tak zabehany. Co tak nejaka skola ohladom dizajnu ako takeho? Nemam konkretnu predstavu, skor ma zaujimaju obory ake sa daju studovat.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Kamarát chodí na Ústav umění a designu ZČU v Plzni. Síce to je poškvrnená škola, ale ak chceš ísť študovať dizajn, tak by to mohla byť dobrá voľba. Prijímačky boli iba čisto talentové skúšky a podľa 4 obrázkov potom prijímali uchádzačov. Škola všeobecne nijako ťažká...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neviem ako na SR, ale v UK, teraz som daval prihlasky na Product Design a Design Technology Engineering, no a okrem toho tu mas kadejake designy, interierove, produktove, design pocitacovych hier, potom nieco ekvivalentne k slovenskej propagacnej grafike, dalej tie zahradne designy (respektive zahradna architektura ci jak tomu hovoria) Web designy a nasiel by si isto mnoho dalsich, ale to len tak btw... :)
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

hughito napísal:Má niekto skúsenosti so štúdiom histórie/filozofie v TT, BA alebo Brne ?
Ano, studujem na FF v Brne.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Nechodí tu niekto na Manažérsku informatiku na VUTBR ? Čo si myslíte o tomto odbore ?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

manager666, no chodí tam bratranec. Je to úplne pohodová škola a prejdeš tým, skoro aj keď nechceš. Úrovňou však nepatrí medzi najlepšie.
Sage0
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sage0 »

Nazdarek, koncim gympel v Nitre a chcel by som ist studovat inf - samozrejme ze si davam prihlasku aj na miestnu UKF, ale radsje by som vypadol niekam, kde nemusim byvat doma(urcite ma chapete)
Tak som sa zaujimal o nejaku tu blavu(ale tam ma odradza ze na FEI je len jeden termin opravnej a celkovo..)
Co som tu cital, tak su celkom dobre ohlasy na brno - pekne mesto, moderna skola atd... Hlavne co ma odtoho odradza, ze je to rpavdepodobne skola na vysokej urovni - takze poziadavky su vysoke - bojim sa, ze nezvladnem napr matiku(lebo som neni z nej najlepsi - tak na 3) a ze stratim cely rok... Takze sa pytam, ci je Brno realne aj pre negeniusa - lebo nahovno mi je sranda na intraku, ked nanu nebudem mat cas :D
dikes
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak predpokladám, že v Brne zvažuješ FIT VUT a FI MUNI.

FIT VUT - makačka cez semester na prakticky zameraných projektoch, veľa programovania, matiky menej (tá veľkej väčšine problémy nerobí). Na skúšky sa po získaní dostatočného počtu bodov nie je nutné pripravovať až toľko, i keď už máme zavedená minimá...

FI MUNI - čo som počul od kamoša, tak strašne veľa teoretickej matiky, dokazovania a pod., programovania menej.

No ak Ťa baví programovanie, tak choď na VUT, ak nie, tak radšej by som zvážil nejaké ľahšie školy (keďže predpokladám, že študovať veľa matiky na MUNI Ťa asi neláka). Urobiť sa tieto školy samozrejme dajú, ale flákačka to nie je.

Ešte viem, že v Nitre na UKF sa informatika bez väčších problémov urobiť dá.

Dúfam, že som trochu pomohol :)
Sage0
Novice
Novice

no programovanie mi nevadi, ale neviem ci sa da nazvat stredoskolske "hranie sa" v pascali programovanim :)
na tej VUTke idu programovacie jazyky od zakladov, ci sa tam so svojim pascalom celkom nestratim :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Robí sa hlavne s C - čkom, ale základy programovania z Pascalu sa veľmi hodia a ak ich už máš, tak sa tie projekty pri troche námahy dajú v pohode urobiť.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

nemate tam na FITke nahodou aj asemblery?

ja ti mozem povedat len tolko ze na fi muni sa programovaniu da celkom slusne vyhnut asi az na jeden/2 predmety - zalezi od odboru, matiky a teoretickych blbosti je tu kopa... chcelo by fakultu nieco medzi FI MUNI a FIT VUT a bol by to imho ideal...
Sage0
Novice
Novice

este otazocka, skusky staci na kolky krat urobit, resp kolko je tam opravnych terminov ked nespravis prvy raz?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Sage0 napísal:Tak som sa zaujimal o nejaku tu blavu(ale tam ma odradza ze na FEI je len jeden termin opravnej a celkovo..
Na FEI STU sa robia skúšky? Bol som pred nedávnom na DOD a tvrdili, źe skúšky sa už zrušili. Vraj ak máš priemery koncoročných vysvedčení 2.0>= a maturitu z jedného z predmetov matika, informa, fyzika, tak si braný prednostne a máš istotu že ťa prijmu. Ak podmienky nespĺňaš, spriemerujú sa tvoje vysvedčenia, maturita a tak si zaradený do rebríčka. A či už sa ocitneš pod, alebo nad čiarou je viac menej náhoda. Samozrejme máš tam na výber niekoľko odborov, takže ak ťa nevezmú na jeden, na druhý ťa určite vezmú.
(Teda tak som pochopil ja, že už skúšky nie sú. Tak aké opravné? Či som zase niečo prehliadol? :D)

btw keď už som tu, Pilifo ty chodíš na VUT Brno? Ako to tam vyzerá s tým programovaním? (Trocha obsiahlejšie keby si mohol popísať? :))
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

BX: skusky, nie prijimacky
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

BX :arrow:

Zatiaľ mám za sebou iba prvý semester...

Robí sa hlavne v C - čku, ale preberáme aj asemblery. Z C - čka sú 4 projekty, zhruba na 500 - 700 riadkov. Sú zamerané na prácu so súborom, štandardný vstup/výstup, programovanie matematických funkcií, matice a operácie s nimi, triedenie a pod. Z asemblerov sa programuje na cvičeniach - pár krátkych programov. Dokopy sa dá získať za semester okolo 40 bodov (s polsemestrálkou) a aj viac, pokiaľ dotiahneš projekty do detailov a ošetríš všetky možné vstupy. Takže zo skúšky stačí už menej, i keď máme od tohto roku zavedené minimá, tj. minimálny počet bodov zo semestrálnej skúšky, ktoré musíš dosiahnuť, inak je skúška hodnotená nulou. Na prejdenie predmetom stačí 50 bodov.
Sage0
Novice
Novice

a tie projekty su ako casovo narocne? ci to neni tak, ze prides z hodiny na izbu, zacnes programovat aby si to stihol, nad ranom ides spat a rano zase na prednasky :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No, každému treba venovať aspoň týždeň, aby bol ako - tak spustiteľný. Závisí to ale samozrejme aj od programátorských schopností :)
Sage0
Novice
Novice

no uz som bo. presvedceny, lenze som teraz zbadal, ze sa robia prijimacky z matematiky - skoda no :D
Napísať odpoveď