Hip-Hop - všeobecne
-
Royalflush
Guru wannabe
Re: Hip-Hop - všeobecne
Lubia sa mi pesnicky v ktorych hra Travis Barker (Blink 182) na bicie.
Napr. The Game - Dope boys ft. Travis Barker.
Alebo aj toto je celkom dobry cover, i ked Soulja boya (ak som to vysklonoval zle, tak sry) vobec nemusim.
Napr. The Game - Dope boys ft. Travis Barker.
Alebo aj toto je celkom dobry cover, i ked Soulja boya (ak som to vysklonoval zle, tak sry) vobec nemusim.
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Dope Boyz, také songy môžééém.
Game má ešte jednu s Travisom a to, Let's ride.
Od Soulja sa mi páči len jediná skladba, Crank that.
Fat Joe-a, tiež môžem.
Od Soulja sa mi páči len jediná skladba, Crank that.
Fat Joe-a, tiež môžem.
myslis kjuba? iba asi tak 20 rokov? no ak nechcem byt zly tak zhruba 15, ked sa jeho kariera vo filmoch viac rozbehla... the predator je posledny album o ktorom sa dalo povedat ze je fakt dobry. nevravim, ze ma nic od neho odvtedy nezaujalo, ale ziadnu dieru do sveta nespravil... a za tych 15 rokov hral v 20-tich filmoch, takze dufam, ze ta otazka bola skor ironicka...Filipito napísal:odkedy je v soubiznise ?
-
Royalflush
Guru wannabe
Mne sa nahodou paci Ice Cube ako herec. 
-
MisguidedAngel
Star
pre mna bol fat joe dobry za cias flow joe, za cias big puna a kool g rapa, to bol naozaj hip hop.
som zvedavy na jeho nove albo, lebo claimuje navrat ku korenom a tvrde rapy.
som zvedavy na jeho nove albo, lebo claimuje navrat ku korenom a tvrde rapy.
-
moosha
Darca
Atmosphere... pre mna silne spomienky, vyborna hudba, Strictly Leakage vyborny album. No a najvacsia srdcovka Tryin' To Find A Balance, to je jeden silny trek. Evidence - sam je vyborny, ked pri nom stoji Al tak je este lepsiMisguidedAngel napísal:co takto interpretov od rhymesayers lejblu? nikto? nic?
-
Royalflush
Guru wannabe
Ta pesnicka Trying To Find A Balance je brutalna - poznam ju z THUG 2 a tam som ju furt pocuval. 
Inak mohli by ste mi poradit aj nejaku inu fajn pesnicku od Atmosphere, dik.
Inak mohli by ste mi poradit aj nejaku inu fajn pesnicku od Atmosphere, dik.
neviem si pomoct ale mne sa ten atmosphere nepaci, teraz som pozrel asi 8 klipov na youtube a nic moc premna (moj subjektivny nazor)
-
MisguidedAngel
Star
atmosphere neni pre tych co nerozumeju anglickym textom, neni to na povrchne pocuvanie, neni to ako vacsina komercnych rapperov ze dobre pocuvatelne podmazy a lubivy flow (jay-z, game...). atmosphere je mne asi najblizsia kapela, viem sa stotoznit s vacsinou veci ktore v ich hudbe nachadzam.
a dobre tracky od nich? kks tych je mrte, napr. modern man's hustle, fuck you lucy, apple, YGM, the bass and the movement, godlovesugly, caved in, yesterday a vlastne cely album godlovesugly a when life gives you lemons you paint that shit gold.
ak nechcete warez, tak na free download je ich skvele EP z minuleho roka Leak at Will
http://www.fifthelementonline.com/music ... -will.html
a zadarmo dali na net aj album Strictly Leakage
http://www.rhymesayers.com/releases/strictly_leakage
ak mate radi sluga, ceknite alba ktore spravil s mursom pod nazvami felt 1, felt 2 a felt 3.
a dobre tracky od nich? kks tych je mrte, napr. modern man's hustle, fuck you lucy, apple, YGM, the bass and the movement, godlovesugly, caved in, yesterday a vlastne cely album godlovesugly a when life gives you lemons you paint that shit gold.
ak nechcete warez, tak na free download je ich skvele EP z minuleho roka Leak at Will
http://www.fifthelementonline.com/music ... -will.html
a zadarmo dali na net aj album Strictly Leakage
http://www.rhymesayers.com/releases/strictly_leakage
ak mate radi sluga, ceknite alba ktore spravil s mursom pod nazvami felt 1, felt 2 a felt 3.
anglickym textom rozumiem pomerne dobre (aspon si myslim) ale tento mi nesadol 
-
MisguidedAngel
Star
vporadecku nemam s tym problem kazdy mame iny vkus 
btw kto nezaregistroval, tak na nete uz koluje nove albo od statika selektah - 100 proof: the hangover, takze check it. kto pocul jeho predchadzajuce dve, vie ze moze cakat poctive beaty a true hosti ako reks, termanology, bun b, talib kweli, evidence, fashawn, kool g rap, smiff and wessun, proste underground elita. urcite sa vyplati.
btw kto nezaregistroval, tak na nete uz koluje nove albo od statika selektah - 100 proof: the hangover, takze check it. kto pocul jeho predchadzajuce dve, vie ze moze cakat poctive beaty a true hosti ako reks, termanology, bun b, talib kweli, evidence, fashawn, kool g rap, smiff and wessun, proste underground elita. urcite sa vyplati.
-
moosha
Darca
Vidis, ako to je s Kwelim? Vydal potom este nieco s Quikom po Eardrum 2k7?
-
MisguidedAngel
Star
teraz vydal tejp s hi-tekom The RE: Union. a spolu aj pripravaju album, zase ako reflection eternal. bude sa to volat Revolutions Per Minute a podla wiki to ma dropnut v aprili.
Videli ste ich klip So Fresh? To je taka pohodicka, nadhera prosteMisguidedAngel napísal:word.
tesim sa tento rok na evidencove dalsie solo a hlavne na collabo s alchemistom na step brothers.
a dam si rad aj noveho necra
Pocul si uz? Ma tam Smiff N Wessun dobry track?MisguidedAngel napísal:btw kto nezaregistroval, tak na nete uz koluje nove albo od statika selektah - 100 proof: the hangover, takze check it. kto pocul jeho predchadzajuce dve, vie ze moze cakat poctive beaty a true hosti ako reks, termanology, bun b, talib kweli, evidence, fashawn, kool g rap, smiff and wessun, proste underground elita. urcite sa vyplati.
Inak preco zmena nicku?
-
MisguidedAngel
Star
ano, ten klip je super, tesim sa na leto 
toho statika som samozrejme pocul ale akurat smiff a wessun track ma moc nechytil, dostali taky beat, co mi velmi nepasuje k zvysku albumu.. ale zas inym sa lubi, je to subjektivne. proste treba pocut, kazdy si najde nieco.
toho statika som samozrejme pocul ale akurat smiff a wessun track ma moc nechytil, dostali taky beat, co mi velmi nepasuje k zvysku albumu.. ale zas inym sa lubi, je to subjektivne. proste treba pocut, kazdy si najde nieco.
-
rockonhustla
Light Star
3 nazory z nadhladom na rytmusa co som nasiel a s ktorymi sa stotoznujem:Filipito napísal:hanbil by som sa zato ze ho pocuvam
„rytmus toho narozpraval velmi vela a 95% jeho "vyjadreni“ su 100% sracky. je to nazorovy chameleon a prevracac kabatov. ked bol so ZU tak kritizoval chaozz se pouzivaju cudzie hudby… ked bol s KF tak v ladi/neladi zas kritizoval chaozz, ze je komercny a ze KF take nikdy nebude lebo „on chce robit len pre skutocnych pravych undergroundove hlavy“ ked dostal ocenenie od nejakeho detskeho casopisu tak na HH.SK napisal slohovu pracu o tom ze ich komercny casopis a ceny moze je*at. teraz sa na ludi skeri s kazdeho platku hadam aj so slovenky… rozbil sosku ktoru dostal uz ani neviem za co len aby ukazal ze je drsny underground reper a ze komercia mu smrdi. teraz chodi sedet na strechu olinke zablackej jak vtacik. teraz mu nevadi ze jeho instrumenty su kopirkami inych, pardoon niektore su iba inspirovane inymi interpretmi, teraz hovori ze chce byt komercny, ze za penaze spravi vsetko, ze kedysi bol primitivny… nevyspely… ale ved on ma cez 30 rokov, sak toto moze hovorit 17 – 18 rocny chalanisko co hlada svoje miesto a nie dospely clovek. zistit v 30 rokoch ze chcem robit nieco diametralne odlisne od toho co som robil do teraz je mierne povedane divne. a alibisticky pritom hovorit ze jeho album nebude pochopeny lebo gadzo neciti hudbu?!?! to je uz skutocna ubohost primitivneho chudaka. a cela ta premena z cloveka ktory si dava do klipu prasace hlavy a pozicane auta aby si nieco dokazal na slusneho bohabojneho alkohol a drogy odsudzjuceho chlapika s dobrackym srdcom je len obycajna falosnost a vypocitavost. zacitil ze moze zarobit tak zaraba kym ho zaslepeni hlupaci a deti podporuju. nedajte sa oklamat obalom lebo vo vnutri tohto pekneho pozlatka najdete namiesto cukriku zabalene hovno. aj sa cudujem tomu capovi zahradnikovi a dalsim ze sa spajaju s takymto debilom. deti si ho glorifikuju ze povedal tamto a povedal hento… no neni nic horse ako brat si rozumy od drzeho primitiva s dvomi tvarami. hlupaci maju potom zafixovane v hlavickach taketo rovnice: predaj = kvalita, to je potom najkvalitnejsou ceskou skupinou maxim turbulence a na slovensku je najkvalitnejsim hudobnym pocitom album 10 rocnej darinky rolincovej… citanost clankov a pocet komentarov = status „celebrity“, tak potom brano mojsej je topcelebrita… kritika = nenavist, zavist. a sa treba riadit heslom „ty si nic nespravil tak drz hubu“. podla takejto logiky ked ti casnik donese kavu v zajeba**** salke tak ty mu na to nemozes nic povedat lebo si kavu nerobil… to je potom lahky biznis ked ta podporuje masa zombikov do bodky sa riadiacich tymito pravidlami. to si potom moze nahrat detsky album predat ho detom a byt detskym kralom, skoda len ze nema kozu na tvari. infantilne prvoplanove texty v hudbach ktore su napodobeninami nazyvat albumom roku a je v skutku scestne priatelia. P.S.: zavidim mu lavu pazuchu"
„Je pravda ze aspon uz tolko nekradne beaty a sample, aj ked niektore sa podobaju na US beaty, ale do huby si sere stale, pre niekoho kto nepozna co rytmus tvrdil pred par rokmi to moze byt dobry album, ale pre toho kto sleduje dlho scenu urcite nie. Odsudzuje zlatokopky a falosnych ludi v showbusinesse a pritom sa medzi nimi s radostou pohybuje. Stale nadava na popovych interpretov a pritom je taki ako oni, ma take iste promo, chodi do smotanky, na strechu a "firemne akcie“ na ktore kedysi pi*ov***. Namiesto kradnutia beatov kradne styl, Jim Jones, The Dream, Jay-Z a dalsi su zdrojom jeho kopirky.
Co sa tyka toho albumu uverit mu ho mozu fakt len pop fanusikovia na ktorych sa dnes orientuje. Jedine pozitivum albumu je par beatov (Salalaj, Saga pokracuje, Vsetko ma svoj konec), na druhej strane niektore beaty su strasne slabe (Jediny, Daj mi este jednu sancu, Kral), Premierov beat je o nicom, jeho zaradenie bol len marketingovy tah a co sa tyka Tomi Popovica ten sa rozumie do hip-hopu ako Gasparovic do DJingu, jeho pop rnb soft shit veci su dost biedne. Aj ked sa snazi rytmus ist s dobou, moc mu to nejde lebo take beaty ako ma na albume sa v USA robia davno.
Rytmus je kral pretvarky tiez je zaujimave ze album ide krstit v Sasazu, co je najdrahsi klub v Prahe, cize plny zlatokopiek a „skazenych“ lovatych zavistlivych ludi, na ktorych pi*uje."
„Nedávno som počul jednu geniálnu myšlienku: "V dnešnej spoločnosti je kritický nedostatok pozitívnych vzorov.“ A práve to je ten problém, ktorý tu vidím. Je úplne jedno, či je Rytmus kvalitný alebo nie… Tento nový album je pre mňa totálny prepadák, ale na tom vôbec nezáleží. Aj keby to bol naozaj album roka… aj keby bol Rytmus najväčší pán umelec na slovenskej scéne… ešte stále by boli údaje o predaji rovnako smutné, pretože práve Hip-Hop (hoci Rytmus sa tvári, že je*e na kultúru, ktorá ho vyniesla hore) by mal byť nielen o tom, že podporím čisto hudobnú kvalitu… ale aj o tom, že niekoho rešpektujem… a kúpou jeho diela mu tento rešpekt vyjadrujem. Aspoň ja som to vždy tak bral… . Čo však vidíme tu? Ľudia podporujú (a, ako často vidíme, zjavne aj rešpektujú) človeka, bez názoru, charakteru či chrbtovej kosti. Rytmus sa môže hrať na vývoj, no treba rozlišovať medzi vývojom a zmenou. Vývoj by bol kontinuálny… nejakým smerom… Toto však bola otočka o 180°, ktorú sa Rytmus ani nesnaží argumentovať. Nie je za tým myšlienka, nie je za tým dozretie, nie je za tým nejaký hlboký názor… sám priznáva, že je to len a len o prachoch. A kopa ľudí ho naďalej obdivuje práve preto, že tie prachy má… a práve preto, že si dokáže srať do huby a meniť názory podľa toho ako fúka vietor… presne tak, ako to bolo pred časom s Mojsejovcami. Rytmus má veľký vplyv na deti… a práve na základe toho nám vyrastá (a zrejme ešte dlho bude vyrastať) taká prije*** generácia (samozrejme sú aj výnimky… nehádžem všetkých do jedného vreca), ako v súčanosti vidíme na základných a už aj stredných školách… . Dnes je v móde ko*ot… a práve preto je Rytmus in. A kopa ľudí argumentuje jeho predajmi, pričom je to fakt úbohé, keďže nedávno som čítal, že z prvého detského albumu Darinky Rolinsovej sa predalo vyše 100 000 kusov (tuším to bolo skoro 200 000)… Áno, je úspešný… áno, predáva… áno, má prachy… Ale ja sa pýtam, kde je aspoň náznak akejkoľvek hodnotnej priority? Na to nech mi tu odpovie nejaký jeho fanúšik…"
Keď rytmus dáva cigáňom na koncertoch desať eurovky tak sa nečuduj že má predajnosť 
-
MisguidedAngel
Star
co sa tyka rytmusa, problem vidim v tom, ze bud ho niektori prilis nenavidia /az je to komicke/, alebo ho zas niektori prilis uctievaju /az chorobne/.
-
Clean_Up
Professional
Ak môžem niečo napísať k tomu príspevku čo postol rockonhustla. Človek čo to písal je egoistický introvert. Ja takýchto ludí vôbec nechápem. Ak raz niekoho neznášam (a podlo toho článku, ak by mohol, najradšej by ho ukameňoval), tak kašlem naň, album si nekúpim, nepočúvam jeho tvorbu, názory, gestá, nerešpektujem ho, len viem, že existuje a tým to aj končí. Ale písať tu maturitnú prácu a strácať čas na človeka ktorého neznášam a mám proti nemu všetko čo sa len dá, je podla mňa na výsmech. 
K predaju, rozumbrada čo to písal chce tvrdiť, keby vydal album on a bol by najpredávanejší, a zistil by, že jeho album kupujú prevažne mladí ludia (podla neho, deti), tak chce tvrdiť, že by sa toho psychicky zrútil, lebo album kupujú prevažne deti? To sotva, tešil by sa rovnako, ako tie decká.
K Sasazu, to že je najdrahší klub v Prahe neznamená hneď to čo tvrdíš, na tom krste boli rovnakí ludia, ako aj na bársakom inom slovenskom koncerte KF/Rytmusa. A rozhodne tam všetci nedošli na Rollsoch a Béčkach.
Album som si vypočul a osobne sa mi páči viac, ako predchádzajúce. Nie som typ, čo by nepočúval nič iné, len dookola jeho album. Sem tam, si pár songov vypočujem v aute, to je všetko.
Nepíšem to preto, že chcem nejako obhajovať Rytmusa, ale ak napíšeš, takú "svojskú" prácu, trebárs na Kulyho, tak tiež ti k tomu niečo napíšem.
A v konečnom dôsledku, vždy ide len o prachy, tak čo tu nad tým tolko lamentuješ. 
K predaju, rozumbrada čo to písal chce tvrdiť, keby vydal album on a bol by najpredávanejší, a zistil by, že jeho album kupujú prevažne mladí ludia (podla neho, deti), tak chce tvrdiť, že by sa toho psychicky zrútil, lebo album kupujú prevažne deti? To sotva, tešil by sa rovnako, ako tie decká.
K Sasazu, to že je najdrahší klub v Prahe neznamená hneď to čo tvrdíš, na tom krste boli rovnakí ludia, ako aj na bársakom inom slovenskom koncerte KF/Rytmusa. A rozhodne tam všetci nedošli na Rollsoch a Béčkach.
Album som si vypočul a osobne sa mi páči viac, ako predchádzajúce. Nie som typ, čo by nepočúval nič iné, len dookola jeho album. Sem tam, si pár songov vypočujem v aute, to je všetko.
Nepíšem to preto, že chcem nejako obhajovať Rytmusa, ale ak napíšeš, takú "svojskú" prácu, trebárs na Kulyho, tak tiež ti k tomu niečo napíšem.
rockonhustla: Chces mi tvrdit, ze take zmyslanie ako mas od 17tich rokov take budes mat az do konca zivota? Neblazni. Clovek sa vyvija ci uz nazorovo alebo povahovo. Opat je to len o tom, ze niekto trosicka pozmenil lyriku a robi troska inu hudbu a uz je z neho hned ko*ot lebo nehovori to, co hovoril pred 10timi rokmi.
Zlatokopky a showbusiness. Dost zvlastne prirovnanie, ze ked sa v takej spolocnosti pohybuje a repuje o nej tak si sere do huby. Kolko reperov sa pohybuje na ulici a repuju o tom, tiez si seru do huby? Je to o tom ako zijes, kde zijes a s kym zijes. On opisuje prostredie, ktore mu je posledne obdobie typicke. Ved niet divu, ze si dopraje ked robi niekolkotisic eurove ucty v NY u pana Vuittona, ze? Ked na to ma a chce si dopriat, preco nie.
Prejdem k druhej strane tvojho postu s ktorou sa ako tak stotoznujem. Co sa hudby tyka v tom mas pravdu. Vcera akurat som si zacal spatne pustat tvorbu Jay-Zho, ktoreho mam osobne velmi rad. Robi taku inu hudbu, ktora mi je velmi blizka. Tie hudby co mal na prvom Blueprinte, teda rok 2001 tak take nieco sme tu mohli najst tak 5 rokov neskor. A takisto sa stotoznujem aj v tom, ze je to mozno troska kopia Jay-Zho a takisto aj mozno urcity zdroj inspiracie. Niektore prvky su podobne. A co sa tyka toho Sasazu tak to by som taktiez neznehodnocoval velmi. Ked si robil tomu take promo tak preco to nespravit tam, ze? Mal spravit krst v nejakom "priemernom" klube?
Na zaver len chcem dodat, ze nie som jeho zastanca ani nejaky zarity fanusik. Jeho tvorbu respektujem, niektore veci su fakt dobre. Novy album ma zaujal, ale aby som bol z toho nahoneny a zastaval sa tu teraz jeho spravania to tvrdit nemozem. Su lepsi reperi od neho. Minimalne na SVK scene pre mna osobne je Ego lepsi reper ako on. Do zahranicia radsej nejdem, tam by sa toho naslo tiez...
Zlatokopky a showbusiness. Dost zvlastne prirovnanie, ze ked sa v takej spolocnosti pohybuje a repuje o nej tak si sere do huby. Kolko reperov sa pohybuje na ulici a repuju o tom, tiez si seru do huby? Je to o tom ako zijes, kde zijes a s kym zijes. On opisuje prostredie, ktore mu je posledne obdobie typicke. Ved niet divu, ze si dopraje ked robi niekolkotisic eurove ucty v NY u pana Vuittona, ze? Ked na to ma a chce si dopriat, preco nie.
Prejdem k druhej strane tvojho postu s ktorou sa ako tak stotoznujem. Co sa hudby tyka v tom mas pravdu. Vcera akurat som si zacal spatne pustat tvorbu Jay-Zho, ktoreho mam osobne velmi rad. Robi taku inu hudbu, ktora mi je velmi blizka. Tie hudby co mal na prvom Blueprinte, teda rok 2001 tak take nieco sme tu mohli najst tak 5 rokov neskor. A takisto sa stotoznujem aj v tom, ze je to mozno troska kopia Jay-Zho a takisto aj mozno urcity zdroj inspiracie. Niektore prvky su podobne. A co sa tyka toho Sasazu tak to by som taktiez neznehodnocoval velmi. Ked si robil tomu take promo tak preco to nespravit tam, ze? Mal spravit krst v nejakom "priemernom" klube?
Na zaver len chcem dodat, ze nie som jeho zastanca ani nejaky zarity fanusik. Jeho tvorbu respektujem, niektore veci su fakt dobre. Novy album ma zaujal, ale aby som bol z toho nahoneny a zastaval sa tu teraz jeho spravania to tvrdit nemozem. Su lepsi reperi od neho. Minimalne na SVK scene pre mna osobne je Ego lepsi reper ako on. Do zahranicia radsej nejdem, tam by sa toho naslo tiez...