Teplota CPU

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Teplota CPU

Príspevok od používateľa UplenssGrapher »

Ahojte, chcem sa opýtať ohladom procesora AMD Athlon II x4 620, 2,6Ghz. A konkrétne, či je teplota CPU pri minimálnej záťaži v poriadku, alebo je vysoká. Teplota sa pohybuje od 45-50°C, a to pri záťaži cca 4% a to len na 1. jadro. Ostatné sú údajne na nule. Vďaka. :)
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Teplota CPU

Príspevok od používateľa IceHammer »

No urcite je to vysoke aj keby si mal len boxovy chladic tak by si mal ma tak okolo 30C.
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No chladič je tam originál od AMD, ten, ktorý bol s procesorom balený. V SpeedFan-e je teplota 45-49 označená zelenou fajkou. 50 už je označená červenou šípkou nahor. CPU chladič sa pohybuje okolo 3500rpm
DomCZo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DomCZo »

Pre toto davam prednost Intelu. AMD su odjakziva horuce.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

50°C by bola v záťaži normálna hodnota, v idle by som ale čakal pri tých otáčkach o dosť menej, neviem ale ako máš zriešené chladenie v skrinke. 30°C je nezmysel aj s veľkým chladičom, takú teplotu nedosiahneš, a aj keby ti ju ukazovalo tak máš asi len blbé čidlo.
Intel nie sú o nič chladnejšie ako AMD :)
Pozri či máš vo windowse vybratý v pláne napájania ten "Vyvážený výkon" (balanced)
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Skrinku mám riešenú klasicky, je v celku pri okne, bez bočníc. Ventilované chladenie je iba na CPU, samotná skrinka nemá chladenie žiadne. K tomu "vyváženému výkonu" vo Windowse. Môžeš mi povedať kde to nájdem? Dík.
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ovladaci panel/moznosti napajania/ a mal by si mat nastavene vyvazeny. Na tvojom mieste ak sa tomu rozumies tak prepastuj cpu nasad znova chladic a dokup si aspon jeden ventilator do skrine aby tam bola aspon nejaka cirkulacia vzduchu. S boxom by sa ti mala pohabovat teplota nieco pri 30 stupnoch bez zataze.
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Možnosti napájania, sú tam 4 záložky, ani v jednej nevidím Balanced/Vyxvážené. Prepastovať CPU by nemal byť problém, určite to spravím. K tomu ventilátoru pre case, sú rozlišované aj podla veľkosti, alebo každý musí seieť do každej skrine?
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sú rozlišované podľa veľkosti, zmeraj si aký veľký máš otvor vzadu na skrinke a podľa toho by si vedel určiť aký veľký ventilátor sa ti tam zmestí. Alebo podľa rozostupu dier pre skrutky. Aký máš OS?
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Otvory v skiniach a velkosti ventilatorov teda ich šírky su rovnake len treba vediet ten spravny typ pre tvoju skrinu a podla toho si vybrat dany ventilator.
UplenssGrapher
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Takže, CPU som včera v noci prepastoval. Prečistil ventilátory, aspoň od prachu. Teplota mi klesla na 38°C. Ešte vyskúšam pridať ten case ventilátor a snáď dosiahnem ešte lepší výkon.

@chupacabra: momentálne XP Pro SP2, pred pár dňami to bola ešte Win7, tam som ale nemeral.

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2010, 17:21)
Takže som pár hodín testoval aj požičaný ventilátor na case. Teplota nejakú pol-hodinku po zapnutí a nič nerobení - 32°C. Teplota po 2 hodinovom teste (pustený film, hudba, hra, a babranie sa v PS vo vyžších rozlíšeniach) - 40-45°C. Takže určite pomohlo. Bežne to nad 38° nejde. Ďakujem za rady. :)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

DomCZo napísal:Pre toto davam prednost Intelu. AMD su odjakziva horuce.
Odjakziva horuce? Tak preco ja mam s AC Freezerom 64 Pro PWM teplotu v lidle 38 v burne 45 stupnov? Podotykam ze CPU mam pretaktovany na 3.4GHz (vcore s povodnych 1.31v na 1.34v) a fan sa toci len na 900-1500rpm (max rpm je 2000 ale to som este nevidel u mna) zatial co box ma 3500rpm cize s boxom by boli teploty mensie.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Vieš Sapo, to sú také tie mýty od ľudí čo AMD ešte nedržali v ruke lebo "dávajú prednosť intelu".
Napísať odpoveď