problém s pripojením na net

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Popo
Novice
Novice

problém s pripojením na net

Príspevok od používateľa Popo »

Cafte...takže potreboval by som vašu pomoc.nedá sa mi pripojiť na net, lepšie povedané wifinu mi najde, pripojiť sa pripojím, signál je najlepší aký môže byť, ale keď idem na prehliadač tak mi napíše že stránku sa nedá zobraziť. A mám taký pocit že to robí len na niektorých routroch, lebo uz som sa skúšal kadekde pripojiť ale na niektorých mi to ide a na niektorých nie..každopádne je to iba nejaké nastavenie v mojom počítači, asi niečo v príkazovom riadku, ale ja sa do toho moc nevyznám.
takže by som bol velmi rád ak by ste mi mohli pomoct. Vyhodil som si ipconfig a mám tam
connection-specific DNS suffix :
link-local IPv6 Adress : fe80::91cd:6213:1295:80c0%13
autocnfiguration IPv4 Adress : 169.254.128.192
Subnet Mask : 255.255.0.0
Default Gateway : neni zadaná
predpokladám že chyba je v tom default gateway ale neviem ako to tam zadať...
Dúfam že mi niekto pomôže :)
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: problém s pripojením na net

Príspevok od používateľa mathev »

hej hej treba sa pripajat do sieti kde nieje dhcp server respektive ktore nejsu moje vlastne a potom sa cudovat ze mi nejde net...

zapni na tom routri DHCP server a vsetko ti prideli automaticky respektive si zadaj spravne udaje rucne do nastaveni IP brany masky dns.....
Popo
Novice
Novice

presne tak sa to asi aj stalo...lebo som sa pripojil na net vo vlaku...a odvtedy to neslo :)...a este jedna otazka :)..a ako na routri zapnem dhcp server ??? lebo sa do toho moc nerozumiem...a mam vistu tak prosííím o presné vysvetlenie kde to najdem :)

no už som to našiel kde to mam zmeniť...ale stale neviem čo kde mám zadať...a skade zistím tie adresy čo tam potrebujem zadať :(

//autoeditácia príspevku (07 Feb 2010, 21:12)
prosíím, vážne s tým potrebujem pomoct...
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

a vieš aspoň IP adresu router-a?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

To sa pripajas doma alebo kde ?
Popo
Novice
Novice

ano ip adresu routera viem..lenže čo dalej..ako to zadať, a hlavne kde :(...

no neni to doma...ja som v anglicku momentalne...byvam v takom byte pre zamestnancov, a mame tu router..lenze bol som tu minuly rok a vsetko mi islo potom som isiel na svk na tri mesiace..vratil som sa a net mi uz nejde...a ešte pri tom nastavovani som cital niekde ze treba resetovat router alebo nieco take...už som skúšal kadečo ale stale to nejde...potreboval by som hlavne vysvetliť čo mám zadať do toho internet protocol version 4...alebo aké možnosti tam mám vybrať...co mám zadať do ip adress , subnet mask a default gateway...
Blindman
Light Professional
Light Professional

ak vieš ip adresu routera tak si do nastavení siete nastav takú IP aby si videl router.
tj ak má router adresu 192.168.1.1 tak ty si nastav napr 192.168.1.50
Potom zadaj IP adresu routera do internetového prehliadača alebo si pri nastavovaní IP nastav Default Gateway aj DNS adresu routera.
Popo
Novice
Novice

a esťe nejaké presnejšie vysvetlenie ??? ktoré nastavenia siete myslíš ???..router ma adresu 127.0.0.1 tak co tam mam zadat ??? a kde ...som s toho uplne zmateny...neviem kde co...potrebujem to trosku presnejsie vysvetlit... :(
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

stale si nepochopil ze ti tu ludia moc neporadia lebo tvoje znalosti v poblematike su nulove? pokial to skutocne chces riesit sam tak si najprv prestuduj uplne elementarne zaklady a potom sa pytaj zrozumitelnymi otazkami a nie takto...
Popo
Novice
Novice

mathev napísal:stale si nepochopil ze ti tu ludia moc neporadia lebo tvoje znalosti v poblematike su nulove? pokial to skutocne chces riesit sam tak si najprv prestuduj uplne elementarne zaklady a potom sa pytaj zrozumitelnymi otazkami a nie takto...
tak ti teda velmi pekne dakujem...myslim si ze moj problem som dostatocne vysvetlil...a nemyslim si ze je to take strasne zle ze som sa spital na nejaku uplne jednoduchu otazku, ved na to som tu aby mi to niekto vysvetlil, nie ??? a ked si taky dobry tak by si mi to mohol vysvetlit, nie ??? ale je mi to jasne ze radsej povedat to co si povedal...a od zaciatku som pisal ze sa do toho moc nerozumiem...a kazdy kto mi na to odpisal tak to bolo dost komplikovane...takze namiesto toho aby si mi pisal taketo veci si mi mohol poradit...ale tak co uz.... dakujem
Blindman
Light Professional
Light Professional

Popo napísal:a esťe nejaké presnejšie vysvetlenie ??? ktoré nastavenia siete myslíš ???..router ma adresu 127.0.0.1 tak co tam mam zadat ??? a kde ...som s toho uplne zmateny...neviem kde co...potrebujem to trosku presnejsie vysvetlit... :(
router má adresu 127.0.0.1. Tak túto tému by mohli pomaly presunúť medzi vtipy.
vidím že máš veľmi malé znalosti ohľadom sietí, mal by si radšej požiadať niekoho b lízkom okolí nech ti to nahodí prípadne vysvetlí. Je to tu zbytočné rozoberať, je možné že by to nikam neviedlo.

adresa 127.0.0.1 je loopback (sľučka), čiže odkaz sám na seba
Popo
Novice
Novice

ved to že to tu nikto nevie spraviť...preto som napísal sem...už som s toho zúfalý...mám tu notebook dva mesiace a je nepoužiteľlý...no tak s tým routerom som sa sekol teda..tak to nebol router...lebo som nasiel v sieti gateway device...tak som si myslel že to je router...tak ale mohli by ste sa aspon o to pokúsiť...a bol som aj tam kde som ho kúpil a tam mi to spravil že mi išiel net ktorý mali v predajni a prídem domov a zase nič...
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

a co tak zbehnut si k majitelovi toho WIFI na ktory sa napajas a spytat sa ho na to ako mas nastavi PC aby ti isiel internet?

pochop ze nikto nieje kuzelnik a len tak ti, ako uplnemu laikovi, nenapise ze ake ma ten majitel WIFI nastavenia...

dufam ze som to napisal polopatisticky aby si pochopil ze s tymto sa musis obratit na niekoho kto ma prehlad ze ako je nastaveny ten pristupovy bod...

kazdopadne zdoraznujem ze vyzera to tak ze ty ako uplny laik nemas potuchu co znamenaju uplne zakladne pojmy ako IP adresa Gateway, a podobne takze opat odporucam prestudovat si uplne zaklady aby si aspon trochu vedel ze co vlastne potrebujes
Napísať odpoveď