Reinštalácia Windowsu bez BIOSu?
Reinštalácia Windowsu bez BIOSu?
No problém je taký. Známy ma poprosil, či by som mu nemohol opraviť počítač, lebo mu údajne nejde zvuk. Tak som si domov zobral jeho PC a po zapojení a zapnutí pozerám a nič sa nedeje. Tak mu volám, že či mu ten počítač normálne fungoval a on mi hovorí, že áno, len je potrebné ho asi tak 3 - krát reštartnúť, kým nabehne. Tak som to skúsil a fakt nabehol. Zistil som, že už má strašne zaprataný a pomalý Windows, takže najlepšia možnosť by bolo preinštalovanie. Zaujímavé však je, že monitor sa pri štarte nikdy nezapne a nabehne až vtedy, keď sa načítajú užívateľské účty Windowsu XP. Takže neviem, ako by som sa mohol dostať do BIOSu a zvoliť boot z CD.
Rozmýšľal som, či to nemôže robiť aj zdroj alebo či to nemôže spôsobovať aj nejaká iná hardwarová chyba.
Stretol sa už niekto s niečím podobným?
Rozmýšľal som, či to nemôže robiť aj zdroj alebo či to nemôže spôsobovať aj nejaká iná hardwarová chyba.
Stretol sa už niekto s niečím podobným?
-
pablo64
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reinštalácia Windowsu bez BIOSu?
pokial ti WIn nabehne , tak by to malo byt OK
Skus hned ako zapnes PC drzat Del . malo by ta to hodit do Biosu a potom si nastav botovanie z CD DVD
Skus hned ako zapnes PC drzat Del . malo by ta to hodit do Biosu a potom si nastav botovanie z CD DVD
No to som samozrejme skúšal, ale nepomohlo to...Takže asi jediná možnosť je nainštalovať to v súčasnom Windowse a uvidím, čo to spraví.
-
vladenko007
VIP
Mam pocit že sučasneho Winu ho nenainstaluješ. A ak ano tak ten bordel ti tam ostane.
Skus este pri zapnuti stlacit TABULATOR. Niekedy totiž na zaciatku ukazuje logo ale po stlaceni to zmizne.
A taktiež pri stlačeni klavesu F5 naskoči menu kde si možeš vybrat s čoho bootovať CD/DVD, HDD, FLOPY, USB a pod.
Ale záleži od modelu PC res. BIOSU na niektorom je to F11 alebo F12 treba skusiť.
Vlož inštalačku pusť PC skušaj ak ti hodi okno boot vyberu si za vodou das si CD/DVD a ideš.
Skus este pri zapnuti stlacit TABULATOR. Niekedy totiž na zaciatku ukazuje logo ale po stlaceni to zmizne.
A taktiež pri stlačeni klavesu F5 naskoči menu kde si možeš vybrat s čoho bootovať CD/DVD, HDD, FLOPY, USB a pod.
Ale záleži od modelu PC res. BIOSU na niektorom je to F11 alebo F12 treba skusiť.
Vlož inštalačku pusť PC skušaj ak ti hodi okno boot vyberu si za vodou das si CD/DVD a ideš.
Sakra, nič z toho nefunguje. Ten boot nechce nahodiť. Keď sa snažím, ako sa snažím, tak pri stláčaní Del sa počítač akurát zasekne a zase je nutný reštart.
reset BIOSu si skusal alebo nie?
Skús použiť iný monitor alebo sformátovať ten HDD v druhom PC. Alebo na chvíľu vybrať baterku z dosky.
Baterku som vybral a tiež nepomohlo.
/Kurnik, teraz už nejde ani naštartovať ten počítač. Windows už nechce ani nabehnúť. Nevie niekto poradiť, čo s tým?
/Kurnik, teraz už nejde ani naštartovať ten počítač. Windows už nechce ani nabehnúť. Nevie niekto poradiť, čo s tým?
To môže byť hocičo. Možno treba vymeniť baterku na základnej doske. Alebo skúsiť iný pamäťový modul alebo iný zdroj , nejaký kábel...
Zistíš to len systémom pokus - omyl.
Zistíš to len systémom pokus - omyl.
Hmm...Tak ale zaujímalo by ma, že čo sa tak mohlo stať pritom, keď som tú baterku vybral a po 10 minútach nasadil naspäť. Pri googlení som narazil iba na prípady, keď toto robilo ľuďom, ktorý sa snažili upgradnúť BIOS. Ja som nič také nerobil, ale nevylučujem, že sa možno niekto predtým nehral s BIOSom a tým ho celý nepošahal.
Tá baterka už možno odchádza a je slabá.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mrkni či na doske nieje integrovaná grafika ak je tak vyber grafiku a skús isť iba na integrovanej a či sa nezobrazí BIOS druhá vec na kerý kkt vyberať baterku keď skoro každá doska má clear CMOS jumper prepni, zapni PC, vypni PC a vypni jumper a hľa BIOS je v defaulte
hrban, aj cez jumper som to skúšal, ale bezvýsledne...