Takze mam nasledujuci problem :
Mal som hhd o kapacite 640GB s nahodenou sedmickou ... vsetko slapalo ako malo kym som k nemu nechcel dnes prihodit 1,5TB kolegu .... system mi zrazu ukazal o jednu particiu menej s povodneho disku a novy disk mi neukazal vobec dal som restart a zas ... skusil som teda chybajuci particiu opravit cez softver ... no lenze som dosiel k tomu za sa mi nejako podarilo zrusit tabulku na disku takze som to zachranil este ako tak cez usbecko s linuxom ... kedze som nemal vhodnu instalacku 7micky tak som nahodil XPecko s SP3 ... na 640 som nechal po formate len 2 particie a vsetko slape ako ma az na to ze mi tu 1,5 ukazuje ako 1,3 ... XPecko ma obmedzenie na 2TB .. nieco sa mi mari ze ano ... 7micku skusim nahodit zajtra ale rad by som bol keby som mohol vyuzivat kapacitu hdd na plno a nemusel sa bat ze pridem na data na nom ... takze ked tak rozmyslam tak otazka je jasna ... je to obmedzenie systemu alebo biosu dosky ? Dalsiu vec co sa mi podarilo je to ze disk ta 1,5 neviem sice preco ale nastavilo si menovku ako D ... tym padom mam primarnu particiu 640 ako C ... tam je system ... potom je 1.3(namiesto 1.5) D a potom je druha particia 640tky ... trosku ma to hneva ... neda sa to nejako spravit ... za kazdu radu vopred dakujem ...
Rozpoznavanie HDD
-
Lord ANAKIN
Professional
-
vikko78
Medium Professional
Re: Rozpoznavanie HDD
v správcovi zariadení, v správe diskov máš po kliknutí pravou myškou na príslušný disk možnosť premenovať a zmeniť písmeno partície...tam si ich premenu napr. D bude zbytok tej 640-tky a E bude tá 1,5 TB...inak prečo robiť veci komplikovane, ked to ide jednoducho..ked kúpiš HDD, dáš ho do mašiny, tak na 99% ti ho nenajde. to sa robí v správe diskov,tam ho uvidíš, ale nebude zaradený, kde v podstate vytvoríš partíciu a následne si vyžiada formát...asi tak skromne
-
Lord ANAKIN
Professional
no to mi dava aj zmysel ale nechapem preco maximalne ukazuje kapacitu 2T ... je to obmedzenie dosky ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Neviem o tom, ze by malo XPcko obmedzenie na 2TB. Okrem toho, najnovsie disky maju kapacitu 2TB a keby aj taketo obmedzenie bolo, tak si myslim, ze to vobec nevadi. Evidetne si to myslis s obmedzim spracovania pamate, ked 32-bit system dokaze adresovat len 2GB pamate, resp. 3 ci 3,2GB v PAE mode.