Sionizmus
Re: Sionizmus
Kali, ide o postoj pre uvažovanie, rozmýšľanie a diskutovanie ktorý umožňuje objektívnejšiu analýzu problému. Ako osobe z mäsa a kostí sa mi v reálnom živote málokedy podarí udržať tento status aj keď sa o to snažím. A samozrejme konám pre svoje dobro, dobro svojej rodiny a aj svojho národa ak bude treba. Človek dokáže stáť mysľou nad zákonmi prírody. A samostatný jedinec je bezvýznamný, preto neohrozujem nikoho a nič.
Krija Ty si zase nohami v oblakoch a s plnými rukami kameňov bombarduješ. Myslíš si, že ja nejako podporujem zlo? Že sa mi páči vraždenie, alebo nespravodlivosť. Dúfam, že si to nemyslíš. Keď som bol malý a pozeral som prírodopisné seriály vždy mi bolo ľúto tej antilopy, alebo najslabšieho byvola ktorého zabili levy. Keď dokumentovali chorého leva, ako s ranenou nohou chodí stepou a nevie si nájsť ani zdochlinu aby sa nažral a pomaly mu hnisá rana až zdochíňa. Tiež mi ho bolo ľúto a nechápal som prečo ho filmári neuspia, neošetria mu ranu a nepomôžu mu prežiť. Dnes už vnímam veci trochu inak, chápem prečo levy lovia aj prečo filmári len nečinne dokumentujú smrť raneného leva. Tak isto chápem, že vojny boli aj budú. Že stále bude prebiehať boj v rámci ľudskej spoločnosti. To vôbec nieje o tolerancii zla, ale o pochopení zla. O pochopení relativity tohto čisto ľudského pojmu a komplexnom vnímaní problému.
Povedz mi, myslíš že si palestínčanom nejako pomohol svojím postom? Že im tu s kalim pomáhate osvetovou činnosťou na internetovom fóre? Vôbec, robíš niečo preto aby si porazil sion? Aby si zmenil tisíc vecí proti ktorým protestuješ? Môžno odpovieš, že " Ale aj tak je to lepšie než tvoj postoj slay. " Ale naozaj? V čom? Myslíš, že ja nie som presvedčený tak ako ty, že to čo robím je to najlepšie na čo som doteraz prišiel?
Krija Ty si zase nohami v oblakoch a s plnými rukami kameňov bombarduješ. Myslíš si, že ja nejako podporujem zlo? Že sa mi páči vraždenie, alebo nespravodlivosť. Dúfam, že si to nemyslíš. Keď som bol malý a pozeral som prírodopisné seriály vždy mi bolo ľúto tej antilopy, alebo najslabšieho byvola ktorého zabili levy. Keď dokumentovali chorého leva, ako s ranenou nohou chodí stepou a nevie si nájsť ani zdochlinu aby sa nažral a pomaly mu hnisá rana až zdochíňa. Tiež mi ho bolo ľúto a nechápal som prečo ho filmári neuspia, neošetria mu ranu a nepomôžu mu prežiť. Dnes už vnímam veci trochu inak, chápem prečo levy lovia aj prečo filmári len nečinne dokumentujú smrť raneného leva. Tak isto chápem, že vojny boli aj budú. Že stále bude prebiehať boj v rámci ľudskej spoločnosti. To vôbec nieje o tolerancii zla, ale o pochopení zla. O pochopení relativity tohto čisto ľudského pojmu a komplexnom vnímaní problému.
Povedz mi, myslíš že si palestínčanom nejako pomohol svojím postom? Že im tu s kalim pomáhate osvetovou činnosťou na internetovom fóre? Vôbec, robíš niečo preto aby si porazil sion? Aby si zmenil tisíc vecí proti ktorým protestuješ? Môžno odpovieš, že " Ale aj tak je to lepšie než tvoj postoj slay. " Ale naozaj? V čom? Myslíš, že ja nie som presvedčený tak ako ty, že to čo robím je to najlepšie na čo som doteraz prišiel?
Irelnevantne to je mozno v ramci fylozofovania a toeretizovania, ale akonahle sa maju riesit globalne problemy, problemi ludstva a ak nam ide o zabezpecenie stastneho zivota ludi a zaroven aj seba sameho tak sa snazime hladat tie najlepsie mozne riesenia pre seba a spolocnost ktorej sme sucastou a pochazdame z nej. A puha viera v nieco co nevychadza z emiprickeho poznania k tomu jednoducho nestaci.hughito napísal:To, či je to vec reálna, alebo nie, je irelevantné.
krija: o tom ci su zidia 100% chazari alebo nie, mam pocit ze je zbytocne vam vysvetlovat lebo vy si to jednoducho nedate vysvetlit... bavime sa o dvoch rozlicnych vetvach zidov a bavime sa o tom ze semiti primäli chazarov k tomu aby konvertovali na zidov. vieru... a do istej miery sa s nimi aj zmiesali... chazari sa potom v 7. az 10. stor. usadzovali v miestach panonie! spolu s kocovnymi narodmi z vychodu (tvorili vsak mizive percento...) ostatny zostali v miestach svojho kaganatu alebo sa presunuli severnejsie a splynuli s rusmi... thats all
jo kali: je zabavne citat niektore tvoje prispevky smerujuce mne... hlavne pre to ze ma obvinujes z toho ze niektore tezy nezapadaju "do mojho svetonazoru"
prepac ale toto je komicke... holt vo svete konspiracii mame kazdy svoj svetonazor a taky ako ty nas musia "uviest na spravnu cestu" toto myslim nepotrebuje moj dalsi komentar
este jedna vec... presne ako napisal hughito mas mierne hitlerovske nazory ktore sa do istej miery zmiesali s mnou vyssie spomenutymi konspir. teoriami...
jo kali: je zabavne citat niektore tvoje prispevky smerujuce mne... hlavne pre to ze ma obvinujes z toho ze niektore tezy nezapadaju "do mojho svetonazoru"
este jedna vec... presne ako napisal hughito mas mierne hitlerovske nazory ktore sa do istej miery zmiesali s mnou vyssie spomenutymi konspir. teoriami...
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tu nikto netvrdil, ze zidia su 100% chazari. tu tvrdime a nie sme jedini, co tvrdia, ze vacsina zidov ma chazarsky povod a ak sa chceli niekedy vratit domov tak si mali po WWII narokovat cast ukrajiny, ruska a kazachstanu. izrael nie je ich byvalou domovinou. nikdy tam neboli. odvolavate sa neustale na nic nedokazujucu DNA. ta potvrdzuje iba pribuznost medzi nimi. mimochodom nielen medzi nimi. to asi len tak zo srandy som sem daval to porovnanie moravanov s cechmi.rozpravka napísal:krija: o tom ci su zidia 100% chazari alebo nie, mam pocit ze je zbytocne vam vysvetlovat lebo vy si to jednoducho nedate vysvetlit...
a podobne to je aj s chazarmi a povodnymi Zidmi z palestiny.Podle nové mezinárodní studie s českou účastí podoba genetického kódu Evropanů souvisí s místem jejich původu. Detailním čtením mnoha set tisíc písmen genetického kódu dokázala práce odhalit charakteristické odlišnosti mezi příslušníky menších etnik, jako jsou Češi a Moravané.
„A skutečně se ukázalo, že mezi nimi lze najít pravidelně se vyskytující odlišnosti, i když samozřejmě nejsou příliš velké,“ říká Milan Macek ml. český genetik z fakultní nemocnice v Motole.
Příčinou je rozdílný původ obyvatel Čech i Moravy a velmi usedlý způsob života našich předků. Většina obyvatelstva byla pevně svázána s půdou. Dokonce i v bouřlivých dobách docházelo jen k migraci malých skupin. Ty v některých případech dokázaly vnutit starousedlíkům svou kulturu, ale jinak představovaly jen kapku v genetickém moři.
Sňatky také uzavírali v drtivé většině lidé z jediné oblasti. Díky tomu se genetické odlišnosti nejen udržovaly, ale prohlubovaly.
slay, iba diskutujeme
You cannot teach a man anything; you can only help him to discover it in himself - Galileo Galilei
krija: este raz zvyraznim co si treba vsimnut -
este jedna vec... to co bolo u chazar. zidov a semit. zidov zhodne, tak to neboli chazarske ale semitske bunky...
snad to staci...o tom ci su zidia 100% chazari alebo nie, mam pocit ze je zbytocne vam vysvetlovat lebo vy si to jednoducho nedate vysvetlit... bavime sa o dvoch rozlicnych vetvach zidov a bavime sa o tom ze semiti primäli chazarov k tomu aby konvertovali na zidov. vieru... a do istej miery sa s nimi aj zmiesali... chazari sa potom v 7. az 10. stor. usadzovali v miestach panonie! spolu s kocovnymi narodmi z vychodu (tvorili vsak mizive percento...) ostatny zostali v miestach svojho kaganatu alebo sa presunuli severnejsie a splynuli s rusmi...
este jedna vec... to co bolo u chazar. zidov a semit. zidov zhodne, tak to neboli chazarske ale semitske bunky...
-
krija
VIP
no nestaci! neusadzovali sa iba v panonii, ale aj v germanii, na slovensku, na ukrajine, v polsku, v litve. v 7. a v 10. storoci boli este doma. do europy zacali prichadzat vo velkom az po porazke s rusmi niekedy v druhej polovici 10. storocia. ak sa rozliezli po tak velkom kuse europy, tak urcite nejde o mizive percento.rozpravka napísal:krija: este raz zvyraznim co si treba vsimnut -
snad to staci...
no a k tej jednej veci. zjavne si ma nepochopil.
teraz uz staci?krija napísal:no nestaci! neusadzovali sa iba v panonii, ale aj v germanii, na slovensku, na ukrajine, v polsku, v litve. v 7. a v 10. storoci boli este doma. do europy zacali prichadzat vo velkom az po porazke s rusmi niekedy v druhej polovici 10. storocia. ak sa rozliezli po tak velkom kuse europy, tak urcite nejde o mizive percento.
no a k tej jednej veci. zjavne si ma nepochopil.
Chazari, staršie Chazarovia, boli staroveké kmene altajského pôvodu, pôvodne zrejme z Priuralia, ktoré v rokoch 650 - 965 mali Chazarskú ríšu medzi Dneprom, Krymom, Kaukazom, Kaspickým morom a južným Uralom. Po roku 800 Chazari alebo len ich vládnuca vrstva vyznávali judaizmus. Konštantín a Metod sa ich v rokoch 861/2 snažili získať pre kresťanstvo. Typickou zbraňou bola šabľa. Časť z nich roku 895 spolu so starými Maďarmi zaútočila na Karpatskú kotlinu, usadili sa pravdepodobne v dolnom Potisí, kde postupne splynuli s ostatným obyvateľstvom. Chazarskú ríšu zničilo v roku 965 kyjevské knieža Sviatoslav Igorevič.
Chazari boli pôvodne kočovný, neskôr polokočovný turkický národ nejasného pôvodu, ktorý obýval strednú Ázii. Postupne ako jeho príslušníci postupne bohatli z kontroly tranzitného obchodu medzi európskym severom a Orientom, stále viac prechádzali k usadlému spôsobu života. Ich najdôležitejším obchodným strediskom a zároveň panovníckou rezidenciou sa stala novo založená pevnosť Itil (poloha neznáma) v delte Volgy.
Z konfesného a kultúrneho hľadiska boli obyvatelia ríše a predovšetkým vládnuce kruhy postupne ovplynené islamom, judaizmom aj gréckym ortodoxným kresťanstvom, čo súviselo s politickým dianím na danom území. Dobré vzťahy mali Chazari tradične s Byzanciou, ktorej vládnuce kruhy v nich videli možných spojencov proti spoločným nepriateľom. Už roku 626, kedy ešte kočovali pri Kaspickom mori, sa s nimi snažil nadviazať kontakt cisár Herakleios (610–641), pripravujúci sa vtdy na výpravu proti Perzii. O storočie neskôr, kedy bola Chazarská ríša podobne ako Byzancia nebezpečne ohrozená arabskou expanziou, bolo dohodnuté spojenectvo, ktoré roku 733 spečatil sobáš byzantského následníka trónu Konštantína s chánovou dcérou menom Čiček. Chazari vstúpili do vojny s Arabmi po boku Byzantincov, nemali však úspech a dostali sa na dlhý čas do arabského vplyvu. Jeho dôsledkom bola okrem iného vynútená islamizácia zajatého chána aj chazarskej aristokracie.
Za vlády abbásovského kalifa Hárúna ar-Rašída (786–809) začali Chazari nový boj proti arabskej nadvláde. Veľa z nich konvertovalo na judaizmus, ktorý sa potom stal štátnym náboženstvom. Chazari boli jediným nehebrejským etnikom, ktoré hromadne prijalo židovské vyznanie.
Aj v 9. storočí si Chazarská ríša udržala dobré vzťahy s Byzanciou. Roku 834 poslal cisár Theofilos (829–842) Chazarom odborníkov, ktorí vybudovali na obranu proti nájazdníkom zo stepí pevnosť Sarkel na dolnom Done (stavba bola už vtedy z tehál).
V tejto oblasti mal chanát problémy predovšetkým s podmanenými staromaďarskými kmeňmi, ktoré kočovali v tzv. Lebédii, medzi Kaspickým morom a Dneprom.
Stupňujúce sa nebezpečenstvo predstavoval v druhej polovici 9. storočia pre obe ríše mocenský nástup Varjagov vo východnej Európe. Po prvom nájazde Rusov na Konštantínopol v roku 860 sa Byzancia pokúsila obnoviť spojenectvo s Chazarmi a vyslala k nim misiu, vedenú Konštantínom Filozofom a Metodom, ktorí boli povetení úlohami v rovine politickej aj náboženskej.
Zjednocovanie východných Slovanov varjagskými náčelníkmi viedlo k ich konfrontácii s Chazarmi, ktorí zrejme už v čase sťahovania národov spoplatnili kmene Poľanov, Severanov, Radimičov a Vjatičov a častými nájazdmi sa snažili si ich podriadiť ešte úžšie. Okrem toho územím chazarského chanátu ako aj bulharskej říše viedla dôležitá obchodná cesta využívaná Severanmi, nachádzajúca sa však pod kontrolou Chazarov a Bulharov. S príchodom Askolda a Dira do Kyjeva padla tributárna závislosť Poľanov, za vlády Olega sa z chazarského vplyvu vymanili Severania a Radimiči, na čo Chazari reagovali v rokoch 875–900 blokádou obchodu so striebrom. Okrem toho začala byť Chazarská ríša oslabovaná nájazdmi nomádskeho zväzu Pečenegov, ktorí vpadli do Lebédie a vytlačili odtiaľ ďalej na západ Maďarov, a lúpežnými nájazdmi Varjagov, takže nebola v stave už viac poskytovatť závislému obyvateľstvu ochranu proti nomádskym vpádom zo stepí. Tú im teraz ponúkali Varjagovia a za odmenu požadovali platenie tribútu. Dávky, ktoré dosiaľ tiekli do Itilu, sa začali privážať do Kyjeva. Spočiatku len tributárne závislé oblasti boli postupne začleňované do utvárajúceho sa ruského štátu. Kyjevskí vládcovia používali titul kagan – chán, čo je tradičné turkické pomenovanie vodcu kmeňa, neskôr panovníka. Tým dávali najavo, že panovnícka moc bola prenesená z Chazarov na Rusov a legitimizovali tak svoju vládu.
K priamemu stretnutiu Chazarov s Rusmi došlo za vlády kyjevského kniežaťa Sviatoslava Igoreviča (962–972/973), ktorý sa úplne orientoval na expanziu. Skoro po nástupe na trón dobyl donskú pevnosť Sarkel a zničil Itil. V ďalších výpravách prenikol až na Krym a k úpätiu Kaukazu. Pod svoju kontrolu tak uviedol dôležité obchodné stredisko Tmutarakaň na východnom pobreží Azovského mora. Kyjevu spoplatnil slovanských Vjatičov a dočasne aj Volžských Bulharov, ktorí dovtedy zostávali tributárne závislými od Chazarov. Už dlhší čas slabnúci chazarský chanát tak utrpel ďalšiu citeľnú ujmu, čo umožnilo ešte razantnejší nástup Pečenehov v pričiernomorských stepiach. Po ďaľšom útoku Rusov pod Sviatoslavovým vedením sa Chazarská říša rozpadla.
Ruské pramene uvádzajú, že Chazari splynuli so vznikajúcim, ruským národom.
zdroj-wikipedia.org
toto je spekulativne... nemas to podlozene faktami, oprime sa prosim o vyssie uvedeny text... a v nom o zvyraznenu vetuaz po porazke s rusmi niekedy v druhej polovici 10. storocia. ak sa rozliezli po tak velkom kuse europy, tak urcite nejde o mizive percento.
-
krija
VIP
ja ani tu tvoju vyboldovanu vetu nepopieram. vid pocet zucastnenych zidov na komancskej revolucii v roku 1917. kto to asi popravil carsku rodinu? vari santa claus? z dnesnych mozme menovat prezidenta medvedeva a udajne aj putin ma zidovskych predkov. podla vyskumu z roku 2007 je dokonca kazdy desiaty nemec zidom. co je ale podstatne a co ta tvoja wiki neuvadza su fakty o tom, ze kedy doslo k prichodu oboch zidovskych skupin do europy. dalej ani to, ze preco potomkov sefardskych zidov je mozne najst prevazne v juznej europe, v krajinach ako spanielsko, grecko, taliansko, francuzsko pripadne v mensej miere aj balkan a askenazski zidia migrovali do europy o viac ako jedno tisicrocie neskor a ich potomkov je mozne najst prevazne od ceska (ciastocne nemecka) na vychod. nezaujima ta ani to, ze najviac zidov sa do europy presunulo prave po pade chazarskej rise (vacsina v 13. storoci) a zhodou okolnosti prave do tych casti europy, kde boli v prevaznej vacsine nasledne aj vo velkom likvidovani pocas WWII. a vobec nerozmyslas ani nad ich prechodom na judaizmus cca v roku 740. ako to, ze boli pohanmi? ako to, ze nemali ani potuchu o tore-talmude, o odovzdavani tohto ucenia z generacie na generaciu ustnou formou uz spred narodenia jezisa krista, alebo pred spominanym rokom 740? proste a jednoducho ignoracia toho, co sa ti nehodi do kramu! preco je nutne ignorovat ich dlhu historiu v blizkosti prevazne severoiranskych, cize semitskych kmenov tzv. Alanov? preco treba ignorovat fakt, ze askenazski zidia maju takmer identicku DNA okrem inych aj s palestinskymi arabmi? no a nasledovna citacia vysvetluje mnohe:
“In Khazaria, sheep, honey, and Jews exist in large quantities.”
Muqaddasi, Descriptio Imperii Moslemici (tenth century).
na zaver tiez mam pre teba nieco vyboldovane:Here is what al-Masudi, known as “the Herodotus among the Arabs”, has to say on this subject in his oft-quoted work Meadows of Gold Mines and Precious Stones:
The custom in the Khazar capital is to have seven judges. Of these two are for the Muslims, two are for the Khazars, judging according to the Torah (Mosaic law), two for the Christians, judging according to the Gospel and one for the Saqualibah, Rus and other pagans, judging according to pagan law.... In his [the Khazar King’s] city are many Muslims, merchants and craftsmen, who have come to his country because of his justice and the security which he offers. They have a principal mosque and a minaret which rises above the royal castle, and other mosques there besides, with schools where the children learn the Koran.
“In Khazaria, sheep, honey, and Jews exist in large quantities.”
Muqaddasi, Descriptio Imperii Moslemici (tenth century).
toto je snad len zly vtip... ako prepac krija ale mal som o tebe vyssiu mienku... vyhlasit nieco taketo:
k citatu sa nemozem vyjadrit nakolko suvisi s tebou uvadzanymi faktami ale konkretne som v nom nenasiel suvislosti (okrem tolerancie pravneho systemu)
vyboldovana veta podla mojho nazoru nedava zmysel... resp. nie samotna veta ale nechapem co si nou chcel povedat...
prosim vas drzme sa historie a neuvadzajme: zavadzajuce, rozporuplne a nepodlozene dohady povacsine konspiracnych teorii alebo konspiratorov z blogov...
je... do istej miery komicke... nikdy tieto "fakty" neboli relevantne podlozene a carsku rodinu teda podla mojho nazoru (stale pretrvavajuceho) popravili pucisti... thats all k tomuto sa nevyjadrujem akekolvek irelevantne a nepodlozene dohady uz prosim prestanme riesit nakolko to mierne ubera serioznosti nasej konverzacie.pocet zucastnenych zidov na komancskej revolucii v roku 1917. kto to asi popravil carsku rodinu? vari santa claus? z dnesnych mozme menovat prezidenta medvedeva a udajne aj putin ma zidovskych predkov. podla vyskumu z roku 2007 je dokonca kazdy desiaty nemec zidom.
k citatu sa nemozem vyjadrit nakolko suvisi s tebou uvadzanymi faktami ale konkretne som v nom nenasiel suvislosti (okrem tolerancie pravneho systemu)
vyboldovana veta podla mojho nazoru nedava zmysel... resp. nie samotna veta ale nechapem co si nou chcel povedat...
prosim vas drzme sa historie a neuvadzajme: zavadzajuce, rozporuplne a nepodlozene dohady povacsine konspiracnych teorii alebo konspiratorov z blogov...
-
krija
VIP
Leon Trotsky -- one of Lenin's closest colleagues -- had revealed years earlier that Lenin and Sverdlov had together made the decision to put the Tsar and his family to death. Recalling a conversation in 1918, Trotsky wrote:
My next visit to Moscow took place after the [temporary] fall of Ekaterinburg [to anti-Communist forces]. Speaking with Sverdlov, I asked in passing: "Oh yes, and where is the Tsar?"
"Finished," he replied. "He has been shot."
"And where is the family?"
"The family along with him."
"All of them?," I asked, apparently with a trace of surprise.
"All of them," replied Sverdlov. "What about it?" He was waiting to see my reaction. I made no reply.
"And who made the decision?," I asked.
"We decided it here. Ilyich [Lenin] believed that we shouldn't leave the Whites a live banner to rally around, especially under the present difficult circumstances."
I asked no further questions and considered the matter closed.
Zdroj:
From an April 1935 entry in "Trotsky's Diary in Exile." Quoted in: Richard Pipes, The Russian Revolution (New York: Knopf, 1990), pp. 770, 787.; Robert K. Massie, Nicholas and Alexandra (New York: 1976), pp. 496-497.; E. Radzinksy, The Last Tsar (New York: Doubleday, 1992), pp. 325-326.; Ronald W. Clark, Lenin (New York: 1988), pp. 349-350.
kto by sa tu mal drzat historie si pravdepodobne ty. ta vyboldovana veta je dobovou vetou. je z diela tohto borca: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Muqaddasi teda urcite nejde o ziadneho blogera, alebo nejakeho novovekeho vraj experta na dejiny, ktory prizni celu historiu a tym aj sucasnost (tym nemam na mysli teba).suvislost napísal:In his [the Khazar King’s] city are many Muslims, merchants and craftsmen, who have come to his country because of his justice and the security which he offers.
ake priznacne pre nasu diskusiu ;-) napísal:Sledujem uz dlhsie Tvoje dialogy s Martinom. Vsetko je OK. Moje analyzy mi vsak hovoria, ze ten clovek ma priblizne osemnast rokov.
Treba sa tomu prisposobit.
Nemusi to byt zly clovek, ale aj my sme raz boli mladi, a chceli sme sa nejako zaradit, a niekde zacat.
On Ta v podstate obdivuje, len je prilis jesitny, aby to pripustil. Nemoze zacat tym, ze povie: Majstre poucte ma, prosim. Preto len provokuje, aby sa mohol ucit. Vies ako je to, dnesni su uplne ini, ako sme boli my.
Mladym ludom vsak treba dat moznost.
krija: prepacte ale stale nerozumiem ten citat z Trockeho pamati nema stale nic spolocne s nasou temou... az na to, ze sme spominali vosr... podla mojho nazoru citacia neuvadza relevantne dokazy kt. by potvrdzovali vasu teoriu ze zidia sa postarali o cara a jeho rodinu.
reagoval som na vetu ohladom toho, ze "zidia popravili cara a jeho rodinu..." resp. "postarali sa o zosnovanie vosr" nikdy nic taketo nebolo relevantne potvrdene... takisto i veta "putin ma udajne zidovskych predkov" je mierne pritiahnuta za vlasy... uz samotne slovo udajne svedci o "potvrdenosti" a relevantnosti tejto informacie...
ak mala ta citacia trockeho zapiskov potvrdit tieto dohady tak podla mojho nazoru nepotvrdila... logicky ani nemohla... nic take sa v nej totiz nepise
poslednu citaciu "ake priznacne pre nasu diskusiu" nebudem komentovat nakolko nechapem vyznam alebo potrebu uvedenia takejto citacie v nasej konverzacii
nepochopili ste ma - ja som nepopieral skutocnost toho, ze veta kt. ste zvyraznili je prava resp. od relevantneho autora...kto by sa tu mal drzat historie si pravdepodobne ty. ta vyboldovana veta je dobovou vetou. je z diela tohto borca: http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Muqaddasi teda urcite nejde o ziadneho blogera, alebo nejakeho novovekeho vraj experta na dejiny, ktory prizni celu historiu a tym aj sucasnost (tym nemam na mysli teba).
reagoval som na vetu ohladom toho, ze "zidia popravili cara a jeho rodinu..." resp. "postarali sa o zosnovanie vosr" nikdy nic taketo nebolo relevantne potvrdene... takisto i veta "putin ma udajne zidovskych predkov" je mierne pritiahnuta za vlasy... uz samotne slovo udajne svedci o "potvrdenosti" a relevantnosti tejto informacie...
ak mala ta citacia trockeho zapiskov potvrdit tieto dohady tak podla mojho nazoru nepotvrdila... logicky ani nemohla... nic take sa v nej totiz nepise
poslednu citaciu "ake priznacne pre nasu diskusiu" nebudem komentovat nakolko nechapem vyznam alebo potrebu uvedenia takejto citacie v nasej konverzacii
-
krija
VIP
rozpravka, nechapes, lebo nechces chapat. dokonca aj tu na fore je tema venovana tejto problematike. vid jeden priklad z mnohych: http://www.hojko.com/post1254573.html#p1254573
PS to o tom putinovi sem dal tvoj partajnik a ja som to nemal dovod overavat, lebo ma to netrapi.
PS to o tom putinovi sem dal tvoj partajnik a ja som to nemal dovod overavat, lebo ma to netrapi.
nestihate ma prekvapovat krija: az dodnes som si myslel ze ak niekto nieco napise tak sa s tym stotoznuje pripadne ma fakty, ktore pise su overene a uvedie aj relevantne zdroje... no zacinam zistovat ze to tak napr. u vas nemusi byt... naco sem vobec uvadzate nieco co si "nemienite" overovat... pravost takychto vyhlaseni teda sam aj podkopavate, cim vlastne podkopavate aj svoju vlastnu vieru v to co obhajujete...
2. vec: opat nepodlozene fakty a dohady ako ten link na tu temu tu na fore... okrem toho ze su tam obvineni dalsi ludia z toho ze su zidia a tym vystaveny zbytocnemu "verejnemu" pranierovaniu... tieto fakty niesu podlozene relevantnymi poznatkami...
2. vec: opat nepodlozene fakty a dohady ako ten link na tu temu tu na fore... okrem toho ze su tam obvineni dalsi ludia z toho ze su zidia a tym vystaveny zbytocnemu "verejnemu" pranierovaniu... tieto fakty niesu podlozene relevantnymi poznatkami...
Pre teba vsetko straca na relevantnosti pokial ti to nevyhovuje.rozpravka napísal:vec: opat nepodlozene fakty a dohady ako ten link na tu temu tu na fore... okrem toho ze su tam obvineni dalsi ludia z toho ze su zidia a tym vystaveny zbytocnemu "verejnemu" pranierovaniu... tieto fakty niesu podlozene relevantnymi poznatkami...
Mozno miesto toho tvojho zbytocneho rozpisovania prispevkov s nulovou vypovednou hodnotou a rovnako nicim nepodlozenymi faktami ze je tomu naopak ako hovori krija si si mohol pozret celu temu uvedenu krijom alebo hned dalsiu stranu dozadu, konkretne toto:
"The Bolshevik Revolution in Russia was the work of Jewish planning and Jewish dissatisfaction. Our Plan is to have a New World Order. What worked so wonderfully in Russia, is going to become Reality for the whole world." - The American Hebrew Magazine - 10th September 1920
alebo http://www.hojko.com/post699570.html#p699570
opat raz a stale nepodlozene fakty... aby bolo jasne: kali ani sa nemusis obtazovat pridavat sem posty na ine clanky tu na fore ktore niesu podlozene...
na druhej strane akceptujem a som rad ze si uviedol autora a datum vydania tej anglickej vety... (len mi to pride trochu vytrhnute z kontextu) mam vsak jednu prosbu... ak mas cely ten clanok prosim pridaj ho sem, aby som si ho mohol precitat cely (pretoze na googli som nic nenasiel)... popripade aj meno autora clanku ak tam nieje napisane...
dakujem
na druhej strane akceptujem a som rad ze si uviedol autora a datum vydania tej anglickej vety... (len mi to pride trochu vytrhnute z kontextu) mam vsak jednu prosbu... ak mas cely ten clanok prosim pridaj ho sem, aby som si ho mohol precitat cely (pretoze na googli som nic nenasiel)... popripade aj meno autora clanku ak tam nieje napisane...
dakujem
-
krija
VIP
opat iba trapne vykrucanie...rozpravka napísal:opat raz a stale nepodlozene fakty... aby bolo jasne: kali ani sa nemusis obtazovat pridavat sem posty na ine clanky tu na fore ktore niesu podlozene...
ale ake vykrucanie?
predlozili ste mi doteraz nejake relevantne dokazy o vasich tvrdeniach? Ak ste aj pripojili zdroje k vasim tvrdeniam, islo hlavne... nie, islo spravidla len o diskusne forum alebo o blogy roznych ludi, s ktorych nazormi sa stotoznujete ale tvrdenia, ktore z nich pouzivate ako dolezite neviete relevantne podlozit... preto je nanajvys cudna vetu typu: opat len trapne vykrucanie...
btw: dokonca aj ked islo o nektore tvrdenia pri ktorych som od vas ziadal uviest zdroj, tak ste tak neurobili ani dodatocne - presli ste to mlcanim...
tak potom kto sa vykruca?
predlozili ste mi doteraz nejake relevantne dokazy o vasich tvrdeniach? Ak ste aj pripojili zdroje k vasim tvrdeniam, islo hlavne... nie, islo spravidla len o diskusne forum alebo o blogy roznych ludi, s ktorych nazormi sa stotoznujete ale tvrdenia, ktore z nich pouzivate ako dolezite neviete relevantne podlozit... preto je nanajvys cudna vetu typu: opat len trapne vykrucanie...
btw: dokonca aj ked islo o nektore tvrdenia pri ktorych som od vas ziadal uviest zdroj, tak ste tak neurobili ani dodatocne - presli ste to mlcanim...
tak potom kto sa vykruca?
-
krija
VIP
rozpravka, plati, co som vyssie napisal. vykrucas sa, ziadny nas argument ti nie je dost dobry. odporucas nam citat knihy. mame toho nacitaneho dost, ocividne viac ako ty. rozdiel je iba v tom, ze koho, alebo co citas ty a co, citame my.
chces meno (mena)?
GEORGE GUSTAV TELBERG
PROFESSOR OF LAW IN SARATOV UNIVERSITY AND FORMER MINISTER OF JUSTICE OF THE RUSSIAN GOVERNMENT AT OMSK
ROBERT WILTON
SPECIAL RUSSIAN CORRESPONDENT FOR THE TIMES. LONDON
THE LAST DAYS OF THE ROMANOVS
ziadny brak prefiltrovany sucasnymi demagogmi a mienkotvorcami.
chces zdroj?
darcek specialne pre teba, uplne zadarmo vyssie spominana kniha:
http://www.archive.org/details/lastdays ... m008558mbp
maly bonus od uja winstona churchilla:
"... a teraz táto skupina výnimočných osobností (Židov) z podsvetia veľkých miest Európy a Ameriky strhla ruský národ za vlasy a stala sa prakticky neochvejným pánom ohromného impéria.“
Illustrated Sunday Herald 8. Február 1920, strana 5
chces meno (mena)?
GEORGE GUSTAV TELBERG
PROFESSOR OF LAW IN SARATOV UNIVERSITY AND FORMER MINISTER OF JUSTICE OF THE RUSSIAN GOVERNMENT AT OMSK
ROBERT WILTON
SPECIAL RUSSIAN CORRESPONDENT FOR THE TIMES. LONDON
chces si precitat knihu?Robert Wilton, The Times of London's man-in-Moscow from 1902 through 1919, in chronicling the cold-blooded murder in Ekaterinberg, Siberia, of the last Tsar, his wife, four daughters, son, physician, three servants and little pet dog, was fully aware of the true facts and faced them in a text he managed to get published in England and the United States. However, only a French edition carried appendices in which the author, citing Soviet sources, alleged the Jewish origin of 17 among 22 members of the Council of People's Commissars (furnishing their real, non-slavic names), of 23 among the 36-member Cheka (secret police), and 41 among the 62-member Central Executive Committee.
Wilton was not the only informed person to make such statements. Winston Churchill, then Britain's secretary of state for war and air, was likewise warning that the new regime in Moscow was largely the creation of "international and for the most part atheistical Jews."
THE LAST DAYS OF THE ROMANOVS
ziadny brak prefiltrovany sucasnymi demagogmi a mienkotvorcami.
chces zdroj?
darcek specialne pre teba, uplne zadarmo vyssie spominana kniha:
http://www.archive.org/details/lastdays ... m008558mbp
maly bonus od uja winstona churchilla:
"... a teraz táto skupina výnimočných osobností (Židov) z podsvetia veľkých miest Európy a Ameriky strhla ruský národ za vlasy a stala sa prakticky neochvejným pánom ohromného impéria.“
Illustrated Sunday Herald 8. Február 1920, strana 5
Tak zase no... Niekto uprednostnuje kvalitu pred kvantitou. Podobne ako rozpravka som si vsimla ten trend, ze sa tu viacero ludi riadi sprostredkovanymi myslienkami z roznych internetovych stranok namiesto skutocne relevantnych zdrojov, a tak sa k niektorym postom naozaj nema cenu ani vyjadrovat...krija napísal:rozpravka, plati, co som vyssie napisal. vykrucas sa, ziadny nas argument ti nie je dost dobry. odporucas nam citat knihy. mame toho nacitaneho dost, ocividne viac ako ty.