Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

popcorn
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa popcorn »

hej to máš pravdu to je veľké :plus: šošoviek
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

ma seriete, dnes si normalne najdem sosovky a vymenim... kolko ich mam 5-6ty mesiac ? /mesacne :D
popcorn
Light Star
Light Star

plusminus napísal:ma seriete, dnes si normalne najdem sosovky a vymenim... kolko ich mam 5-6ty mesiac ? /mesacne :D
WTF? to vážne mesačné 5 mesiac? :shock:
to si musíš riadne kaziť oči, akú máš značku?
plusminus
King
King

softlens, za 10rokov za diaptria zmenila o +1 kazda..
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

popcorn napísal:dnes som bol na aplikácii učila ma to tam OMG kým som si to nasadil prešlo aj 45 min. ale neviem či je to chyba alebo to tak má byť ale zdá sa mi, že s okuliarmi som videl lepšie aj teraz vidím ten rozdiel keď som na PC
tiez zalezi od typu sosoviek - s prvymi, co mi dal ocny lekar som videl zle (neostro do dialky), tak som mu to povedal, dal mi druhy typ (tie, co mozem nosit mesiac vkuse, su super btw :) ) a s nimi vidim bez problemov
popcorn
Light Star
Light Star

este otazka: mam teraz tie skusobne prve sosovky na mesiac a k tomu 60 ml roztok. to sa musi roztok menit po kazdom nasadeni sosoviek resp. po kazdom skladani? lebo to pochybujem, ze mi ten roztok vydrzi mesiac...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

popcorn, mal by sa meniť raz denne. Ja si ho vymieňam raz za dva dni a je to v pohode. Zase zo závisí od toho, koľko bordelu vidím plávať v tom púzdre. Ak sa mi to nepozdáva, tak si vymením každý deň, ale väčšinou raz za dva.
Rad8)
VIP
VIP

Re:

Príspevok od používateľa Rad8) »

ten_stary napísal:inac to si si kupil tie iste co ti predavala ocna doktorka?z ake stranky?
no objednal som si presne tie iste, pretoze ak chces zmenit znacku alebo typ, musis sa poradit s ocnym lekarom...a ona ani nevie, ze som si ich objednaval sam :D
zo stranky http://www.sosovky-kontaktne.sk/ poslali mi ich za par hodin!!! :shock: postov!! :shock: +darcek

// a pokial ide o vymienanie roztok v miskach, odporucam sosovky odkladat stale do cisteho roztoku...tu treba dodrziavat hygienu prisne! chrante si svoje oci :!:
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Kvalita sosoviek ma niekedy prekvapuje, mal som mesacne co som nosil cca 2 mesiace, pretoze som pozabudol, ze to treba vymenit :D ..boli ako nove, ziadny problem. Minuly tyzden som si daval novy par a jedna kontaktna ma hned po nasadeni zacala mierne skrabat. Preplachol som roztokom, skontroloval spravnu stranu, ale stale ma drazdila. Kedze to nebolo nic hrozne a ponahlal som sa, tak som si ju nechal v oku cely den. To skrabanie neprestalo, putovala do kosa, dal som novu a ta bola uz v pohode. Da sa vobec v takomto pripade uplatnit reklamacia?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

kybelvody: neda :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

bolek napísal:popcorn, mal by sa meniť raz denne. Ja si ho vymieňam raz za dva dni a je to v pohode. Zase zo závisí od toho, koľko bordelu vidím plávať v tom púzdre. Ak sa mi to nepozdáva, tak si vymením každý deň, ale väčšinou raz za dva.
Fúha, raz za dva dni???? Ja si šošovky oplachujem pred a po každom použití a na noc vždy putujú do čistej vody. Neviem, ale na takýchto veciach by som nešetrila. Ty tam síce v tej vode nevidíš žiadne špiny, ale ver mi, že ich tam je isto viac než dosť.
mulatt
Darca
Darca

zuzka:vody? :shock:
btw: ja si roztok menim kazdy den a raz za tyzden ich dam do tohto http://www.kontaktne-sosovky.sk/aosept- ... i/d-69267/ .ak si myslite ze roztok vam sosovky dokladne vycisti skuste ich dat do tohto a uvidite co su to dokladne ciste sosovky
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

zuzkazuzka chcela určite napísať do čistej vody. :wink: A ja viem, že sa na tom nedá ušetriť, ja to proste tak robím vyše 5 rokov a vyhovuje mi to.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Inak všimol som si, že keď nosím šošovky zlepšil sa mi zrak. Nemal som periferné videnie a teraz a všímam, že keď idem do izby nenarazím do skrinky :)
Doktorka mi povedala, že nebudem mať vodičák keď nevidím periferne. Tak snáď teraz budem môcť :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

mulatt napísal:zuzka:vody? :shock:
btw: ja si roztok menim kazdy den a raz za tyzden ich dam do tohto http://www.kontaktne-sosovky.sk/aosept- ... i/d-69267/ .ak si myslite ze roztok vam sosovky dokladne vycisti skuste ich dat do tohto a uvidite co su to dokladne ciste sosovky
jasné, voda = roztok. Voda z vodovodu by bola teda iná káva :)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

mulatt napísal:zuzka:vody? :shock:
nieco podobne sme kedysi davno mali doma, je to viditelny rozdiel alebo ako si myslel "a uvidite co su to dokladne ciste sosovky" ??? a na akom principe to pracuje???
mulatt
Darca
Darca

peterxxx: je to viditelne.ked vyberiem sosovky z roztoku su ciste ale nieje ot take dokladne vycistenie ako ked ich hodim do toho roztoku.niesom chemik neviem na akom principe to pracuje tak ti to popisem laicky: do toho vysokeho puzdra nalejem ten roztok (peroxid?) na vrchnaku mas ako keby take dvierka na sosovky,tam ich vlozis,zavres a ponoris do puzdra. na tom vrchnaku je akasi zelezna vrtulka a ked sa dostane zelezo do styku s roztokom zacne ako keby oxidovat.bublinky vychadzaju z toho zeleza a tei sosovky to premyva.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

to si skusim zaobstarat ak je to take ucinne aj ked sa mi dobre pozera aj cez moje "spinave" sosovky:D
plusminus
King
King

Gepid napísal:Inak všimol som si, že keď nosím šošovky zlepšil sa mi zrak. Nemal som periferné videnie a teraz a všímam, že keď idem do izby nenarazím do skrinky :)
Doktorka mi povedala, že nebudem mať vodičák keď nevidím periferne. Tak snáď teraz budem môcť :)
mne dali vodicak este na okuliare a tam veru velmi periferneho voci sosovkam nie je..
BTW, tu "miesacku" si asi zaobstaram, moze to byt super vec na cistenie... system, roztok dlan prst sa mi zda nie moc efektivna
popcorn
Light Star
Light Star

mam šošovky už 6 dní a stále v nich nevidím podľa mojích predstáv-len o čosi lepšie ako s okuliarmi ale stále mám problém prečítať nejaké veci na tabuli v škole. mám pocit, že mi doktorka nedala dostatočnú dioptriu...
ako to mám riešiť? ak by mi dala iné šošovky tak to by som musel znova platiť ďalších 500 sk za aplikáciu?
Napísať odpoveď