nefunguje net - zahada

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Bender8
Amateur
Amateur

nefunguje net - zahada

Príspevok od používateľa Bender8 »

Nazdar. Mam taky divny problem...babka ma pripojenie od antiku riesene spolu s digitalnou telkou...ma 2 settopboxy od obidvoch idu klasicke utp kable...pripojenie je automaticke dhcp...s jednym notebookom(xp) sa normalne pripojim na net pomocou obidvoch kablov, no s mojim(win7 a ubuntu) sa pripojim len cez jeden kabel uplne v pohode a ked sa skusam pripajat pomocou druheho kablu tak vobec nic...ani pingnut ani nic nejde...ani vo win ani v ubuntu...vobec to nechapem...kabel zapajam i100 dobre...obcas aj blikne orandzove svetielko na RJ45 porte ked je kabel pripojeny ale inak nic...diagnostika win mi hlasi nech zapojim kabel, no zapojeny je...mate nejake napady, lebo vobec netusim co s tym moze byt :shock: dik za hocijaku radu...
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: nefunguje net - zahada

Príspevok od používateľa 3PO »

tipujem na blby kabel. mam podobny problem. mam dve kable zo switchu na obidve bratov book dokazem pripojit. no na svoj dokazem pripojit len na jeden kabel. switch sa pri druhom kably nerzozsvieti.
ak sa da skus prehodit kable a ked to bude blbnut tam kde to predtym fungovalo tak je to kabel.
Napísať odpoveď