Zdravim,
tak dnes som zistil, ze nie som prijaty. Mate niekto skusenosti, ako to je, ked chcem podat odvolanie? Ma to vobec nejaky zmysel? Stretol sa uz niekto s niecim takym?
Za odpovede vopred dakujem
Fakulta architektury odvolanie
Re: Fakulta architektury odvolanie
Pozri si štatistiky a počet prijatých ľudí z minulého roka a podľa toho usúď, koľkých budú ešte brať na odvolanie a či to pre teba má zmysel posielať to tam vôbec podľa toho, koľkí si sa umiestnil pod čiarou...
Neviem, čo špekuluješ, keď napísanie a odoslanie odvolania je záležitosť niekoľkých minút a pár centov za poštovné. Nič viac stratiť nemôžeš........ Ak na tú školu chceš ísť, určite choď do toho..... nech to dopadne akokoľvek. Aspoň budeš mať dobrý pocit, že si pre to urobil všetko.

miko_15 napísal:Zdravim,
tak dnes som zistil, ze nie som prijaty. Mate niekto skusenosti, ako to je, ked chcem podat odvolanie? Ma to vobec nejaky zmysel? Stretol sa uz niekto s niecim takym?
Za odpovede vopred dakujem
A ako si na to prišiel, že nie si prijatý, lebo ja v tom mám chaos.
Sú 2 podmienky prijatia:
-uspešne maturovať
-úspešne prejsť cez talentovky (mať viac bodov ako chceli na daný obor)
Ale čo z tohoto vyplýva?
I. Je to tak, že každý kto, splna tieto podmienky je prijatý??? (čiže hranicu stanovili tak, aby bolo čo možno najpresnejšie prijatých ľudí k 250 (architektúra))
II. Alebo je to tak, že viac ako hranicu (420 bodov) malo viac ľudí ako chceli prijať, dajme tomu že to malo 357 ľudí viac bodov , pričom chcú prijať len 250, a odvolanie môžu podať len títo z tých 357, ktorí boli na 251. až 357. mieste???
Ktorá možnosť z týchto dvoch je tá správna ako to oni myslia, lebo som na pochybnostiach.
P.S. A ešte ak je to tá II. možnosť správna, ako zistím či som pod čiaarou alebo nad čiarou, keď to mi nidke nevypísali, len napísali, aby som poslal dodatočne vysedčko.
Vopred díky
To, že splníš stanovenú hranicu úspešnosti na talentových skúškach neznamená automatick, že ťa berú. Ak sú úspešných 357 uchádzačov a plánujú prijať 250, tak prijímajú prvých (najlepších) 250 a ostatní podávajú odvolanie. Následne sa rebríček posúva, ak z tých 250 niekto vypadne.
miko_15: Na ktorú univerzitu sa hlásiš? Určite sa oplatí podať odvolanie, nič viac pre vec nemôžeš urobiť. Napr. na FA STU sa si na odbor AU dáva kopa ludi z designu, Krajiny, či priestoroveho planovania (ale aj zo stavebnej fakulty) prihlášku ako poistku, pretože tam berú ca. 250 ludi a je to príbuzné s tým, kam sa primárne.
A potom, keď sa podostávajú kam chceli, tak na AU sa uvolnujú miesta. Určite si odvolanie podaj.
miko_15: Na ktorú univerzitu sa hlásiš? Určite sa oplatí podať odvolanie, nič viac pre vec nemôžeš urobiť. Napr. na FA STU sa si na odbor AU dáva kopa ludi z designu, Krajiny, či priestoroveho planovania (ale aj zo stavebnej fakulty) prihlášku ako poistku, pretože tam berú ca. 250 ludi a je to príbuzné s tým, kam sa primárne.
A potom, keď sa podostávajú kam chceli, tak na AU sa uvolnujú miesta. Určite si odvolanie podaj.
-
mikkimikki
Medium Professional
zdravim lidi .. mam otazku, je nejaka zakonom stanovena lehota resp. do kolkych dni by mala fakulta odpovedat na odvolanie ? konkretne mi ide o skoly v CZ ale kazda info dobra 
Ďakujem
Ďakujem