[need_help] je tu niekto zo Štúrova?
[need_help] je tu niekto zo Štúrova?
Zdravím, pohybuje sa tu niekto zo Štúrova? Resp. niekto, kto ho dobre pozná. Potreboval by som identifikovať objekt na satelitnej/leteckej snímke (priložím neskôr)
Vopred díky.
Vopred díky.
-
peterxxx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: [need_help] je tu niekto zo Štúrova?
Niaky cas som tam byval u babky, skus ukazat mozno si este spomeniem 
Odkaz na Google Maps
Podla tiena je to nieco uzke a vysoke, ale fakt netusim co to je. Vopred dik za pomoc.
Podla tiena je to nieco uzke a vysoke, ale fakt netusim co to je. Vopred dik za pomoc.
-
peterxxx
Star
je to pri tom bode kde je ta sipka??
Ano, sipku som zamerne posunul o par pixelov doprava, aby bolo dobre vidno dany objekt.
-
peterxxx
Star
Do tych koncin som nechodieval, ale ktory tien si prosim ta bral do uvahy??? Predsa ten tien je z toho zeleneho cuda(strom
) vedla toho a ten tmavsi flak co ide napravo od objektu je len tmavy flak a nie tien .Zistis ak si pozries na ostatne stromy ako vrhaju tien
Aha pravda, ten tien bude asi z toho zeleneho niecoho 
Kazdopadne diky za ochotu. Snad sa najde niekto iny, kto to tam pozna.
Kazdopadne diky za ochotu. Snad sa najde niekto iny, kto to tam pozna.
Podľa katastra nehnutelnosti je to vysielacia veža (vysielač), ale komu patrí a k čomu to slúži som sa tam žial nedozvedel
Takže len tipujem, že je to vysielač pre lodnú dopravu na Dunaji.
Takže len tipujem, že je to vysielač pre lodnú dopravu na Dunaji.
Diky, takze zas o kusok blizsie
Mna predtym aj napadlo, ci to nema nieco do cinenia s lodnou dopravou, pripadne s ochranou statnej hranice. Do lodnej dopravy sa absolutne nevyznam, k comu by taky vysielac mohol sluzit? Informovanie lodi o plavebnych podmienkach? Lebo doteraz som o takomto type vysielaca nepocul.
Každá loď, ktorá vpláva na naše územie (zjednodušene povedané
) sa musí hlásiť na tzv. "kapitanáte" (sú 3 -Štúrovo, Komárno a Bratislava) a musí zahlasiť info o lodi, náklade alebo cestujúcich, prístav kde zakotvi, cas opustenia územia a ďalšie údaje.
Vysielajú na svojich frekvenciách, Štúrovo (kapitanát) má pridelený kanál 22, čo su frekvencie 157,100MHz pre loď a 161,700MHz pre stanicu na brehu.
Teda až si niekde nablízku a máš možnosť prijímať uvedené frekvencie (vysielať je tam pre obyčajných ľudí zakázané!!!), môžeš počúvť komunikáciu medzi loďami a brehom.
Všetky lodné frekvencie nájdeš v tomto dolumente: www.telecom.gov.sk/pk/051868/priloha_1.doc
Vysielajú na svojich frekvenciách, Štúrovo (kapitanát) má pridelený kanál 22, čo su frekvencie 157,100MHz pre loď a 161,700MHz pre stanicu na brehu.
Teda až si niekde nablízku a máš možnosť prijímať uvedené frekvencie (vysielať je tam pre obyčajných ľudí zakázané!!!), môžeš počúvť komunikáciu medzi loďami a brehom.
Všetky lodné frekvencie nájdeš v tomto dolumente: www.telecom.gov.sk/pk/051868/priloha_1.doc
diky za fundovanu odpoved, cenim si to (kua je tu milion smajlikov, ale klaniaci sa chyba...)