Sionizmus

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa kali520 »

krija ja este doplnim napr najnovsie Alexander Solženicyn: Dvesto rokov spolu.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nauraa napísal:Tak zase no... Niekto uprednostnuje kvalitu pred kvantitou. Podobne ako rozpravka som si vsimla ten trend, ze sa tu viacero ludi riadi sprostredkovanymi myslienkami z roznych internetovych stranok namiesto skutocne relevantnych zdrojov, a tak sa k niektorym postom naozaj nema cenu ani vyjadrovat...
takze... ta kniha co som sem postol to je ta kvalita, dobovy dokument, ktory iba potvrdzuje to co sme k teme bolsevizmu v rusku tu prezentovali z roznych inych zdrojov. komentovat tuto knihu naozaj nema cenu, lebo k tomu nie je co dodat.
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

O tej knihe som nehovorila.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

krija: a tvoja reakcia "zase len trapne vykrucanie" mi pride velmi zaujimava vzhladom na to ze som ta len prosim o zdroje...

presne ako si povedal ziadny argument mi nieje dobry pokial ho nepodlozis relevantnym zdrojom... stale to budu len tvoje nazory resp. vyvodene zavery

dalsia vec... nechcem byt ustipacny no ja som si nepytal ziadne mena... citaj lepsie... pytal som sa na knihy a relevantne fakty... ANI RAZ STE ICH NEUVIEDLI

dalsia vec... nechcem byt ustipacny no ja som si nepytal ziadne mena... citaj lepsie... pytal som sa na knihy a relevantne fakty...

doteraz ani jeden krat som sem konkretne tebe nenapisal aby si si pracital knihu... cely cas vravim o tom len aby si sa nechytal cudzich nazorov a nepodkladal to zdrojmi ako si internetove blogy a podobne... (potom to vyzera tak isto smiesne ako tie odpovede na otazky novinara tych 3 exkomunikovanych knazov) ziadal som ta len o to aby si poskytol relevantne poznatky NIE Z INTERNETU A BLOGOV

co sa tyka tvojho "bonusu" od pana Churchilla... v tom citate ta zatvorka... je tvoja poznamka alebo je to poznamka pana Churchilla?
za druhe dakujem za uvedenie novinoveho clanku ako zdroja no ja som ho na internete nenasiel... ty mas zrejme lepsie zdroje preto ta prosim o link na cely clanok...

co sa tyka tej knihy: je to cez 400 stran takze chvilu potrva kym si ju precitam... len aby sme sa vyhli tomu ze to nebude absolutne suvisiet s nasou temou... hlavne chcem vediet ci tam doslovne stoji ze: zidia popravili carsku rodinu... (konieckoncou o tom cely cas diskutujeme resp. odvtedy co si ty alebo kali prevratil stranku a sikovne vykorculoval z dikusie o tom kto je vinny za problemy na blizkom vychode a takisto ako ste/si sa odkonil/li od temy o povode sucasnych zidov - k tomu ti dam len jednu knizku ako bonus zase odo mna... citaj nizsie)

dalsia vec... nechcem byt ustipacny no ja som si nepytal ziadne mena... citaj lepsie... pytal som sa na knihy a relevantne fakty...

zaverom: ked si odporucil ty mne jednu knihu tak aj ja ti jednu odporucim: http://www.fantompowa.info/koestlerindex.htm Arthur Koestler - 13th tribe... citaj...
Mr. Koestler received the Sonning Prize at the University of Copenhagen for his contributions to European culture. He is also a Commander of the Order of the British Empire, as well as one of the ten Companions of Literature, elected by the Royal Society of Literature. His works are now being republished in a collected edition of twenty volumes.
jo a ked to je podla teba take jasne ze zidia vladnu rusku a vsetci rusi na vysokych miestach su zidia tak potom preco soso? - Stalin against the Jews (Stalin proti Židom, New York : Alfred Knopf, 1994)
Ruský spisovateľ (Arkadij Vaksberg-moja pozn.) mal možnosť nazrieť do tajných archívov a zozbieral dovtedy neznáme svedectvá. Preto je jeho výskum vhodnou príležitosťou, aby sme sa podrobnejšie zaoberali otázkou, ktorú až doteraz historici zanedbávali: koľko Židov nechal Stalin povraždiť?
Stalin nelikvidoval Židov len preto, že ich považoval za politických nepriateľov či za prekážku, ktorá stojí v ceste štrukturálnym reformám v ZSSR (poľnohospodárstvo, priemysel, armáda atď. ), ktoré chcel zaviesť. Nariadil vyvražďovanie Židov, lebo jednoducho boli Židia. Ako príklad možno spomenúť za všetky príkoria ten pred napadnutím ZSSR Nemeckom. Tisícky židovských rodín z Nemecka a Poľska hľadali v tom čase útočisko v Sovietskom zväze. Stalin tajne podpísal s Nemcami zmluvu, podľa ktorej mali byť Židia, ktorí ilegálne prekročili hranice ZSSR, vrátení späť Hitlerovi. To sa aj stalo. Túto skutočnosť spomína Vaksberg a dodáva, že mnohých Židov na rusko-nemeckých hraniciach chladnokrvne vraždili oddiely Červenej armády spolu s oddielmi SS.
To nie je všetko. Dnešná historiografia tvrdí, že ak by v roku 1953 Stalin nebol býval zomrel, tak určite by sa postaral o ďalší holokaust, lebo by nariadil, aby bolo na Sibír deportované všetko židovské obyvateľstvo, ktoré vtedy žilo v ZSSR.
Okrem Arkadija Vaksberga, ktorý to uvádza v spomínanej knihe, tento názor zastáva aj ruský spisovateľ Alexander Borčagovskij v publikácii L’Holocauste inachevé (Nedokončený holokaust) , a vyjadril ho aj Robert Tucker, azda najväčší americký odborník na komunizmus. Tucker je profesorom Princetonskej univerzity a takisto je i autor dvojzväzkového Stalinovho životopisu s názvom Stalin in Power : The revolution from above 1928 – 1941 (Stalin pri moci : Revolúcia zhora 1928 – 1941).
www.kultura-fb.sk/new/old/archive/10-4-11.doc

no... a mozno vas sklamem ale co sa tyka mojho "svetonazoru" ktory udajne mam tak vam len odpoviem jednou vetou: viktor ostrovsky - lsti a klamem (nezapada to do mojho profilu ktory si mi stihol vytvorit? ved prave... nema do akeho)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

rozpravka napísal:ked si odporucil ty mne jednu knihu tak aj ja ti jednu odporucim: http://www.fantompowa.info/koestlerindex.htm Arthur Koestler - 13th tribe... citaj...
teraz si fakt robis prdel?! tu pisem: http://www.hojko.com/post1346445.html#p1346445
Here is what al-Masudi, known as “the Herodotus among the Arabs”, has to say on this subject in his oft-quoted work Meadows of Gold Mines and Precious Stones:
The custom in the Khazar capital is to have seven judges. Of these two are for the Muslims, two are for the Khazars, judging according to the Torah (Mosaic law), two for the Christians, judging according to the Gospel and one for the Saqualibah, Rus and other pagans, judging according to pagan law.... In his [the Khazar King’s] city are many Muslims, merchants and craftsmen, who have come to his country because of his justice and the security which he offers. They have a principal mosque and a minaret which rises above the royal castle, and other mosques there besides, with schools where the children learn the Koran.
nalistuj stranu 18 v tej tvojej knihe.
“In Khazaria, sheep, honey, and Jews exist in large quantities.”
Muqaddasi, Descriptio Imperii Moslemici (tenth century).
nalistuj stranu 3 v tej tvojej knihe. potom som este raz citoval zo strany 18 tuto cast:
In his [the Khazar King’s] city are many Muslims, merchants and craftsmen, who have come to his country because of his justice and the security which he offers.
uz ti to doslo? uz ti doslo, co vlastne odporucas? strana 84, kde sa pise:
I have compiled the historical evidence which indicates that the bulk of Eastern Jewry - and hence of world Jewry - is of Khazar-Turkish, rather than Semitic, origin.
tu http://www.hojko.com/post1344159.html#p1344159 si ty citoval toto,
Chazarský pôvod Židov

Spisovateľ židovského pôvodu Arthur Koestler zverejnil v roku 1976 knihu The Thirteenth Tribe, v ktorej tvrdil, že súčasní Židia už nie sú semitského pôvodu, ale sú to etnickí Chazari. Palestínčania tento argument používajú, aby spochybnili územné nároky Židov v Palestíne. Túto hypotézu vyvrátili genetické štúdie, podľa ktorých sa židovské komunity z Európy, Severnej Afriky a Blízkeho Východu nelíšia geneticky od nežidovskej populácie Blízkeho Východu a pochádzajú zo spoločnej blízkovýchodnej populácie predkov.
kde ti usla asi vyboldovana cast tvojho citatu. uz to chapes?

k stalinovi. v dobe lenina, trockeho, sverdlova... bol stalin este iba maly bezvyznamny poskok!
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

rozpravka napísal:ja mam pocit ze komu niet rady tomu niet pomoci... palestincania si nedaju pokoj... s naletom Izraela suhlasim a podporujem ho.
Podporuješ násilnú smrť pôvodného obyvateľstva vo svojej domovine, zbytočné vojny a smrť? Dosť zvlaštny pristup...Palestinčania si teda nedaju pokoj. Som zvedavy, či by si si ty „dal pokoj“, keby ťa vyhnali z domu, zavreli do koncentraku a začali zabijať tvoju rodinu tí, ktorí ti povedia, že maju väčšie právo na Slovensko, kedže tu kedysi dávno žili
rozpravka napísal:Dalej uvadzas nieco o sprave OSN. Bolo by dobre ak by si uviedol zdroj, podla moznosti priamy odkaz na spravu resp. jej kopiu kt. vydala OSN tykajucu sa izraela v ktorej je stat izrael oznaceny za vojnoveho zlocinca.
Predpokladam, že maš google, bolo to pomaly vo všetkych novinach, dokonca aj v sme. Najdi si
Uznávaný britský filmař a vítěz filmového festivalu v Cannes Ken Loach vyzývá, aby mezinárodní filmové festivaly a další kulturní akce bojkotovaly izraelské filmy.
„Masakry a státní terorismus v Gaze činí předvádění izraelských filmů v různých sekcích mezinárodních filmových festivalů nepřijatelným," prohlásil podle zprávy agentury IRNA při příležitosti výročí izraelského útoku na obleženou Gazu.
Dodal, že výzvy k bojkotu izraelských kulturních produktů přicházejí od mnoha spisovatelů, umělců, novinářů, právníků, vědců, odborářů a učitelů. Považují to za „příspěvek k boji za ukončení izraelské okupace, kolonizace a systému aparteidu".

Zpráva o vyšetřování vedeném bývalým jihoafrickým soudcem Richardem Goldstonem pod hlavičkou OSN označila izraelskou operaci proti Gaze za „rovnající se válečným zločinům, případně zločinům proti lidskosti". Během tří týdnů bylo tehdy zabito více než 1 400 Palestinců a hospodářství Gazy byla způsobena škoda ve výši 1,6 miliardy dolarů.
http://www.czechfreepress.cz/index.php? ... Itemid=516
kali520
Darca
Darca

rozpravka napísal:dalsia vec... nechcem byt ustipacny no ja som si nepytal ziadne mena... citaj lepsie... pytal som sa na knihy a relevantne fakty... ANI RAZ STE ICH NEUVIEDLI
http://www.hojko.com/post1357916.html#p1357916
http://www.hojko.com/post1358107.html#p1358107
http://www.hojko.com/post699570.html#p699570 napisane 1921

Co je pre teba relevantny fakt, lebo ako vidim nieco take zrjeme pre teba neexistuje?
doteraz ani jeden krat som sem konkretne tebe nenapisal aby si si pracital knihu... cely cas vravim o tom len aby si sa nechytal cudzich nazorov a nepodkladal to zdrojmi ako si internetove blogy a podobne... (potom to vyzera tak isto smiesne ako tie odpovede na otazky novinara tych 3 exkomunikovanych knazov) ziadal som ta len o to aby si poskytol relevantne poznatky NIE Z INTERNETU A BLOGOV
Prispevky a odkazi uvedene vyzsie nie su z blogov ani z internetu.

Inak ked je nieco uverjnene na blogu tak to automaticky nemozme povazovat za relevantny fakt lebo je to z blogu? Vyjadruj sa k tomu co je tam pisane nie kde je to pisane. Inak plati to tvoje trapne vykrucanie.

K tomu Stalinovi a tvojmu citovanemu:
Nariadil vyvražďovanie Židov, lebo jednoducho boli Židia.
A ako dosli ktomu ze toto bol dovod? Daj relevantne fakty ze toto bol dovod.

Alebo zamyslal si sa nad tym ze zidov vrazidili preto lebo su jednoducho povedane "hajzli a zli ludia"?

Rozpravka pises pises a dokopy o nicom. Myslim si ze momentlane ty si v pozicii ze by si mal nieco vyvracat, lebo argument typu ze je to z blogu, nedali ste mi relevantne fakty pricom si neodovodnil preco to neni relevantny fakt, jednoducho nestaci.
nauraa
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:A ako dosli ktomu ze toto bol dovod? Daj relevantne fakty ze toto bol dovod.
Alebo zamyslal si sa nad tym ze zidov vrazidili preto lebo su jednoducho povedane "hajzli a zli ludia"?
Zhrnut dovody prejavu antisemitizmu tym, ze Zidia su "hajzli a zli ludia", je scestne a jasne poukazuje na uplne nepochopenie komplexnosti antisemitizmu, takze by som sa vobec necudovala, keby na teba rozpravka nereagoval. Tym samozrejme netvrdim, ze medzi Zidmi sa taki ludia nenajdu, jasne, taki su vsade, ale uvadzat to ako primarnu pricinu ich vrazdenia, je detinske. Mam pocit, ze vobec nie si schopny a ochotny prihliadat na to, ze antisemitizmus je komplexny a nestagnujuci fenomen, pri ktoreho interpretacii sa clovek musi zaoberat viacerymi aspektmi... To, ze ty mas nejake predsudky, ktore si podporujes podobne pochybnymi internetovymi strankami, je samozrejme tvoja vec, ale nesnaz sa tym presviedcat ludi a nutit ich k argumentacii, ked ty sam zmysluplnu argumentaciu postradas.

Ze Zidia boli vrazdeni kvoli tomu, ze boli Zidmi, je skutocnost, ktoru dokazuje aj vyvoj samotneho antisemitizmu. Nielen o tomto hovori (okrem inych) aj Steven Beller vo svojej knihe A very short introduction to Antisemitism. Pre rozsirenie tvojich obzorov navyse odporucam do pozornosti jednu z najvacsich europskych antisemitskych afer okolo Alfreda Dreyfusa alebo cesku Hilsneriadu (ku ktorej su dostupne pramene) Tieto udalosti su len ukazkou postojov voci Zidom v nedavnej minulosti, ktore dokazuju, ze to, co tvrdis, hovori len o tvojej zaujatosti.
kali520
Darca
Darca

nauraa deto. Stale dookola omielany antisemintizmus ale vysvetlenie a zamyslenie sa nad tym preco vobec antisemitizmus vznikol a existuje to uz nie.

Tak isto to nekonecne stavanie zidov do pozicii obeti a tych trpiacich, pricom ignorujuc ich typicku povahu a cinnost namierenu proti hostitelskej krajine (zidia nie su europania) a nasledne ked niekto upozorni napr na ich rasizmus alebo zidovsky supermacizmus je automaticky oznaceny za antisemintu.

Preco ma ma viac trapit nenavist europanov voci zidom ako zidovska nenavist voci europanom?

Alebo si vazne myslis ze ked boli voci zidom pachane pogromi tak to bolo koli tomu ze maju krive nosy a ze sa hrdo bili do prs ze su zidia?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tu som v kratkosti zhrnul 20. storocie:

oko za oko
juho
Star
Star

Príspevok od používateľa juho »

zidia su taki europania rovnako ako krestania... ved to nemas narod ale to mas vierovyznanie bez toho to nejde. a take ze nezid im je odpad podobne jak moslimstvo.
a vlastnym pomahaju na ukor druhych tak preto ich nemaju radi.
ale musis rozdelovat ludi a nie vsetkych hadzat do jedneho vreca..moze existovat najmenej jeden zid taky co je normalny ako existuje najmenej jeden krestan alebo moslim alebo budhista ...atd...
nauraa
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:nauraa deto. Stale dookola omielany antisemintizmus ale vysvetlenie a zamyslenie sa nad tym preco vobec antisemitizmus vznikol a existuje to uz nie.
V mojej reakcii bolo implicitne zahrnute, ze ak o antisemitizme nic nevies, najprv si o nom nieco nastuduj a az potom sa vyjadruj. Vidim, ze to ostalo nepochopene. Cital si vobec co som pisala? Tak skus este raz. Ak hovorim o komplexnosti antisemitizmu, je jasne, ze mam povedomie o pricinach jeho vzniku a existencie, a rovnako som dufala, ze tieto zaklady sa tu rozoberat nemusia, pretoze som si naivne myslela, ze ak chces ako diskuter na urovni argumentovat, mal by ich ovladat... To je prozaicky dovod preco som ziadne vysvetlenie nepodala, na to su tu odborne publikacie, tak mas moznost sa do nich prvykrat pozriet.
kali520 napísal:Alebo si vazne myslis ze ked boli voci zidom pachane pogromi tak to bolo koli tomu ze maju krive nosy a ze sa hrdo bili do prs ze su zidia?
To som nikdy netvrdila, tak mi nepodsuvaj podobne vyjadrenia. Vyzor zidov sice zohral rolu v utvarani istych pejorativynch stereotypov, ktore urcite formovali raz antisemitizmu, ale snad sa rozpravame o hlavnej pricine nepriatelskych prejavov... Rovnako si asi ani nepochopil, ze byt zidom neznamena bit sa hrdo do prs s tym, ze som zid. Znova si nie som celkom ista, ci si vobec pobral pointu mojej reakcie, pretoze reagujes vecami, o ktorych som vobec nehovorila a k tomu, co som hovorila, nie je ani naznak argumentu z tvojej strany.
kali520
Darca
Darca

naura napísal: Ak hovorim o komplexnosti antisemitizmu, je jasne, ze mam povedomie o pricinach jeho vzniku a existencie, a rovnako som dufala, ze tieto zaklady sa tu rozoberat nemusia, pretoze som si naivne myslela, ze ak chces ako diskuter na urovni argumentovat, mal by ich ovladat...
Ten tvoj prispevok viznel trochu inac. Mas povedmoie preco vznikol antisemintizmus ale nepises o tom, hlavne ze sa odovlas na odborne publikacie.

Tu mna nezaujimaju nejake aferi okolo Drayfusa alebo Hilsnera, hovorim o dovodch antisemitizmu preco vlastne existuje nenavist voci zidom.

http://prop.sk/je_toto_antisemitizmus.html

Nasledujúce citáty pochádzajú z rôznych storočí, rozdielnych spoločenských systémov a zriadení, od rôznych ľudí - štátnikov, cisárov, filozofov, kráľov, pápežov, vedcov, vojakov, diplomatov, spisovateľov...
Predstavujú len malý zlomok všetkých citátov knihy. Vzhľadom k tomu, že sú len negatívne, nepredstavujú komplexný pohľad na židovský národ a židov, sústreďujú sa prevažne na jeho zápory s čím nemôžeme súhlasiť ...
Objasňujú však príčiny a dôsledky antisemitizmu, ktorý je dnes prezentovaný nie ako reakcia národov na židovské správanie ale neraz ako duševná choroba. Druhá časť predstavuje citáty, ktoré povedali o židoch židia samotní.

Ak ked uz sme pri reagovani ty si vytiahla frazu "hajzli a zli ludia". Ono v podstate je to len trochu hrubsie povedane to co tu uz bolo rozoberane 44 stran. Alebo ked poviem ze cigani vseobecne su bordelari je to scestne?
naura napísal:To som nikdy netvrdila, tak mi nepodsuvaj podobne vyjadrenia.
No tvoj prispevok minimalne tak vyznel.
naura napísal:Vyzor zidov sice zohral rolu v utvarani istych pejorativynch stereotypov, ktore urcite formovali raz antisemitizmu, ale snad sa rozpravame o hlavnej pricine nepriatelskych prejavov...
Myslim si ze vyzor nehral vobec ziadnu ulohu, preco by aj mal? A hlavna pricina, no zatial si nic nepovedala, ja uz sa opakujem treti prispevok.
naura napísal:Rovnako si asi ani nepochopil, ze byt zidom neznamena bit sa hrdo do prs s tym, ze som zid.
Skor ty si nepochopila ako som to cele myslel.
naura napísal:Znova si nie som celkom ista, ci si vobec pobral pointu mojej reakcie, pretoze reagujes vecami, o ktorych som vobec nehovorila a k tomu, co som hovorila, nie je ani naznak argumentu z tvojej strany.
Pointa tvojho prispevku bola odvracanie pozornosti od hlavnej priciny antisemintizmu.
juho napísal:zidia su taki europania rovnako ako krestania...
Zidia su bud semiti alebo chazari.
rozpravka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rozpravka »

vezmem to po poradi

krija:
3 krat som cital citaciu cislo 3 (nepocitaj to co si citoval mna) ale nechapem co si tym chcel povedat... nikolko krat som rozmyslal nad tym ze co mi tou vetou chces povedat ale nechapem...

citacia c. 4:
I have compiled the historical evidence which indicates that the bulk of Eastern Jewry - and hence of world Jewry - is of Khazar-Turkish, rather than Semitic, origin.
vyboldovane slovo hadam vravi za vsetko... ja pokial si spravne pamatam tak som nikdy neodmietol geneticku pribuznost sucasnych zidov s chazarmi... narozdiel od teba, co od zaciatku odmietas akukolvek pribuznost zidov so semitmi... od zaciatku si vydaval sucasnych zidov za chazarov a preto si odmietal akekolvek uzemne naroky zidov na judeu... resp na izrael

a posledna citacia c.5: nie neusla mi ziadna veta. Lisit sa ani nemozu... pozorne citaj: chazari boli povodom pohania a neskor konvertovali na zidovstvo. Zmiesali sa do istej miery so semitmi a mnoho pramenov sa v tvrdeniach od seba lisi nakolko niektore vravia ze zanikli s chazar. risou resp. splynuli s rusmi... a ine zase tvrdia ze sa rozsirili do europy a su to sucasny zidia... a aj keby si nebol daleko od pravdy... tak su to len polovicny chazari...

ako som vravel uz niekde inde... citacia 1. nema nejaku dolezitu vypovednu hodnotu do nasej diskusie lebo len konstatuje to co je konieckonou aj prirodzene... zidia ucili chazarov zidovstvu... nevieme vsak ci autor myslel ze su to zidia ktori prisli alebo naopak uz zidia... v zmysle obratenych chazarov...

citacia c.2... vravi o to kto zil a prisiel do krajiny chazarov... myslim ze su pre teba dolezity ty moslimovia no nechapem v com je pre teba tak dolezita ta veta... okrem toho ze vravi o imigrantoch do rise... konieckoncou ani nevravi o zid. ale o moslim. imigrantoch takze je to mimo nasej temy...

co sa tyka stalina: je absolutne irelevantne ze stalin bol len poskok chces sa opierat o to ze mu zidia branili a vsetko stazovali? ale: Byval so Sverdlovom, carsky rezim ho vaznil za polarnym kruhom... a po vosr sa dal na drahu politiky... (podla teba so zidmi) na drahu politiky ho konieckoncou mali dostat zidia... alebo aj stalin je podla teba zid? napriek nezhodam s trockym a leninom ho nakoniec oni dosadili do politbyra... lenin zomrel a v zavete neodporucil stalina ako gen. tajomnika... podla teba by mali sediet aj vo vybore zidia... tym on ponukol svoju rezignaciu no oni ju nepriali a tak sa stalin stal gen. tajomnikom... odstranil si z cesty vsetkych NIE LEN SVERDLOVA A TROCKEHO ktorych by mal podla teba asi zabit pretoze su zidia... odstranil vsetkych aj tich co zidmi neboli... vratane inteligencie, slachty a dokonca aj obycajnych krcmovych povalacov... (ak chces vediet presne co a ako precitaj si Alexander Solženicyn - Suostrovie Gulag)... neslo o systemat. proces genocidy len zid. obyv. islo o vyvrazdovanie vsetkych co mali rozum, majetok, hlas, vplyv. Krija priznaj si to blogy a.i nema vzdy pravdu stalin by v niektorych veciach mal vdacit zidom za vela... lenze idealy komunizmu boli vacsie ako ucta k tomu kto mu tam pomohol... ako som povedal... islo o celoplosnu genocidu o triednu nenavist... nie

tehla: ja google mam ale ja niesom povinny si hladat zdroje k vyhlaseniam ktore ty poskytujes do diskusie... na to aby tvoje vyhlasenie nebolo spochybnene alebo inym sposobom dehonestovane musis uviest zdroj ty sam... koniec koncou... diplom by si asi nedostal ak by si povedzme oponentke tvojej diplom. prace povedal ze: ved mate google tak hladajte...

skoro by som zabudol: vybor oznacil operaciu rovnajucu sa vojn. zlocinom... avsak neoznacil priamo stat izrael za vojnoveho zlocinca a pachatela genocidy atd. - preto vyvodenie zaveru ze bol priamo oznaceny za vojn zlocinca je nespravne... a takato interpretacia clanku je nepravdiva a zavadzajuca

este jedna vec: aj by som ti napisal ze rozoberme si to znova no je toho prilis vela... po akychkolvek strankach su zidia povodnym obyvatelstvom... kolonizacia resp. osidlovanie arabmi, seldžuckymi turkami, mamelukmi, ... bolo v ovela neskorsej dobe...

kali: pisanie tvojho prispevku bola pre teba strata casu dehonestoval si sa ako ludsku osobu v poslednej vete
zidov vrazidili preto lebo su jednoducho povedane "hajzli a zli ludia"?
zvysok koneckoncou napisala nauraa a pochybujem ze sam by som to lepsie napisal...

kali ked chces vediet z coho prameni antisemitizmus tak ja ti to poviem... zo zavisti, zloby, nevrazivosti... ved co sa robilo pocas arizacie? o co islo co bolo zhabane? detto aj pocas riav do gulagov... nic ine iba zavist voci inym a vidina lahkeho zarobku...

kali, juho, krija, ... a desiatky z vas ktori toto citaju: chvilu som rozmyslal nad tym ze ci ma zmysel vam pisat nasledujuce vety... ale snad konecne zistite ze nieje vsetko tak ako si to precitate na zaujatych "spravodajskych" inet. portaloch... viem same svedectva mojich starych rodicov ktori si pamataju na zidov pred vojnou... sami vravia... a opytajte sa aj vy seniorov... ak je to potrebne chodte aj do domova dochodcov... tam su prave svedectva... nei na internete... sami mi povedali... "u nas nebolo takeho zida a neviem ani o ziadnom v okoli, mozno o jednom ale dvoch, co by neboli dobri ludia. ved ked nemali susedia nahodou z coho zaplatit v obchode za chleba... tak ten zid mu ho dal zadarmo a povedal mu ze nech donesie ked bude mat peniaze... alebo mu dali nieco na oplatku ty ludia... ale sak aj ten jeden co bol taky z druhej dediny to bol taky špinoš lakomý ten by si nechal aj za mincu koleno vrtat... neviem co je pravdy ale vraj ked niekto nemal peniaze aby mu vratil tak mu zobral zo strechy... to bol taky hajzel... ale iny... veru my o inych nevieme... ved vtedy bola chudoba... dosla aj hosp. kriza a nebolo nicoho a aj tak pomohli... zadarmo dali... alebo aj cakali kym mal peniaze... uroky nedavali... to sa take nerobilo a neboli problemy... vacsina z nich bola dobrych ale sak ako najdes aj hocikde hociakeho cloveka zleho alebo skupáňa tak sa nasli aj taki kedysi... no tych bolo ako safranu..."

tolko o suziti zidov a europanov...

//autoeditácia príspevku (08 Feb 2010, 19:23)
Ak ked uz sme pri reagovani ty si vytiahla frazu "hajzli a zli ludia". Ono v podstate je to len trochu hrubsie povedane to co tu uz bolo rozoberane 44 stran. Alebo ked poviem ze cigani vseobecne su bordelari je to scestne?
ano kali je to scestne... su ich tisice ktori ziju lepsie ako ty a rohozku maju tak cistu ako ty nemas cisty ani svoj stol na ktorom ješ...
takze ano je to scestne
kali520
Darca
Darca

rozpravka napísal:kali ked chces vediet z coho prameni antisemitizmus tak ja ti to poviem... zo zavisti, zloby, nevrazivosti... ved co sa robilo pocas arizacie? o co islo co bolo zhabane? detto aj pocas riav do gulagov... nic ine iba zavist voci inym a vidina lahkeho zarobku...
Ked pocas kriziackych vyprav boli pachane pogromy na zidoch ktori mali minimalne prava tym padom skoro nic bola to zavist? Ked rimania prenasledovali zidov ktori nemali nic bola to zavist? A kopec inych zidovskych pogrom vo feudalnom stredoveku kde zidia nemali prava, bolo to zo zavisti? Prosimta rozpravka toto su fakt len rozpravky. A co tak vsetky vyzsie spominane citacie uvedene v tomto odkaze http://prop.sk/je_toto_antisemitizmus.html ani naznak zavisti. Co tak zidovska snaha o ovladanie penazi a majetku kralov a podobne? Co tak zidovska lichva? Co zidovske rasove presvedcenie? Co tak vyjadrenie napr Henryho Forda v knihe Medzinarodny zid? Co tak vyjadrenie Davida Dukeho v knihe Moje prebudenie? Ty si ingorant par excellance.
rozpravka napísal:tolko o suziti zidov a europanov...
Sory rozpravka ale myslim si ze klames. Tiez som pocul z vypravania starych rodicov a prastarych rodicov co to na adresu zidov. Prve co bolo vzdy pre nich typicke bolo ze vzdy drzali spolu. Tolko chvali na nich o ktrorej ty pises rozhondne nebolo prave naopak. Zidov nikto nemal rad koli ich sposobu zivota a uzery ktoru velmi radi vykonavali. Sestra mojej starej mamy mala tu moznost u nich robit slusku po pol roku odtial odysla lebo to tam nevydrzala. Reci typu z lebiek a kosti krestanov urobime dlazbu a chodniky boli uplne bezne, tam kde zid mal nejake vacsie slovo ako nezid. Akonahle sa zid dostava do ponizujucich podmienok kde straca hlavne slovo tak sa hra na dobraka a najvacsieho chudaka na svete aby "hlupy eruopan" mal nad nim zlutovanie. To je typcika zdiovska defenziva ked nema moznost uniku sa z neho stava najlepsi kamarat ale akonahle ma moznost vrazi noz do chrbta. Nie nadarmo sa hovrilo si lakomy ako zid, klames ako zid a podobne... alebo tieto prirovnania vytvorili len nejaky konspiratori z internetu? Ich povaha je viac nez jasna a len ignorant to nevidi.
rozpravka napísal:ano kali je to scestne... su ich tisice ktori ziju lepsie ako ty a rohozku maju tak cistu ako ty nemas cisty ani svoj stol na ktorom ješ...
takze ano je to scestne
Je to scestne asi tak pre 10% populacie. Skus toto povedat nejakemu obycajnemo ferovy z hornej dolnej co ti na to povie alebo ludom na vychodnom slovensku.

Kazde etnikum je niecim typicke cim ho oznacit a absolutne ma nezaujima ze ci sa z toho nejake male percento odklana.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

rozpravka napísal:tehla: ja google mam ale ja niesom povinny si hladat zdroje k vyhlaseniam ktore ty poskytujes do diskusie... na to aby tvoje vyhlasenie nebolo spochybnene alebo inym sposobom dehonestovane musis uviest zdroj ty sam... koniec koncou... diplom by si asi nedostal ak by si povedzme oponentke tvojej diplom. prace povedal ze: ved mate google tak hladajte...
a ja nie som povinný ti ich vyhľadavať. Dal som ti aj meno autora tej spravy. Stači naťukať do googlu pár slov a vyhodi ti x zdrojov a porovnavať sa tu s nejakym oponentom diplomovej prace je scestne. Ale dal som si tu namahu, tu je pár odkazov:

http://spravy.pravda.sk/osn-izrael-v-ga ... k_svet_p29
Správa obsahuje hrôzostrašné fakty, ukazujúce podstatu izraelského režimu v Palestíne v celej jeho „kráse“: je to likvidácia škôl, nemocníc, škôlok, obytných budov... Obzvlášť sa v správe poukazuje na blokádu palestínskeho obyvateľstva Izraelom. Táto blokáda v podstate svojej spočíva vo vytvorení okolo Palestínčanov zo sektoru Gaza akéhosi „vonkajšieho väzenia“, kam nepúšťajú tovary a ľudí. Misia poukázala na to, že počas troch týždňov izraelských útokov zahynulo približne tisícpäťsto osôb a bolo zranených viac ako päť tisíc. (Pritom straty Izraelu sa odhadovali na dva desiatky ľudí, z ktorých štyria zomreli v dôsledku streľby vlastných mužov). Misia informovala o tom, že Izrael použil fosforové zbrane, pričom najčastejšie počas útokov na nemocnice. Hoci v správe Misie je uvedené, že „použitie bieleho fosforu v súčasnosti nepredstavuje zbraň zakázanú medzinárodným právom“, ohromujúci efekt fosforových zbraní je však dobre známy: lekári neprestajne poukazujú na nevyliečiteľný charakter popálenín, získaných v dôsledku zásahu takouto zbraňou.1 Zaujímavé je, že napriek tomu, že Misia dostala informácie o použití munície s uránom (ako neobohateným, tak obohateným), Misia vyhlásila, že vyšetrovanie týchto informácii nebolo uskutočnené! (paragraf 49). Dokopy počas útokov Izraelu na konci roku 2008 bolo zničených viac ako 14 tisíc domov, z nich takmer 4000 úplne (paragraf 67). Bolo zrovnaných so zemou 280 škôlok a škôl (paragraf 70). Doteraz obrovská časť obyvateľstva Palestíny naďalej žije v ruinách svojich bývalých obydlí, keďže Izrael bráni dovážaniu stavebných materiálov do blokovaných území sektoru Gaza. Podľa údajov zo Správy, viac ako 30 percent (!) palestínskych detí trpí na psychické ochorenia, do väčšej alebo menšej miery súvisiace s izraelskou okupáciou. To predstavuje právny dôvod kvalifikovať politiku Izraelu ako genocídu: v súlade s článkom II Konvencie o predchádzaní zločinu genocídy a trestoch zaňho z roku 1948 do kategórie „genocída“ patria nielen vraždy, ale taktiež aj spôsobovanie telesných alebo psychických škôd, a taktiež „úmyselné vytvorenie takých životných podmienok, ktoré počítajú s úplnou alebo čiastočnou fyzickou likvidáciou“ národnostnej, etnickej alebo náboženskej skupiny. Pritom Správa obsahuje informácie, ukazujúce, že likvidácia je založená práve na národnostnom princípe.
http://www.chelemendik.sk/Z_obete_sprav ... 27023.html
rozpravka napísal:skoro by som zabudol: vybor oznacil operaciu rovnajucu sa vojn. zlocinom... avsak neoznacil priamo stat izrael za vojnoveho zlocinca a pachatela genocidy atd. - preto vyvodenie zaveru ze bol priamo oznaceny za vojn zlocinca je nespravne... a takato interpretacia clanku je nepravdiva a zavadzajuca
už sa chytaš aj slamky, nema zmysel reagovať.
rozpravka napísal:este jedna vec: aj by som ti napisal ze rozoberme si to znova no je toho prilis vela... po akychkolvek strankach su zidia povodnym obyvatelstvom... kolonizacia resp. osidlovanie arabmi, seldžuckymi turkami, mamelukmi, ... bolo v ovela neskorsej dobe...
Prave toto si zjavne nepochopil. Z dnešného hľadiska je irelevantne, kto tam žil pred 2000 rokmi, predstav si situáciu, že každý by si začal uplatňovať územné nároky spred 2000 rokov, alebo si to môžu dovoliť len „vyvoleny“? Znova sa ťa pýtam, ako by si reagoval, keby ťa dali napr. Angličania ako potomkovia keltských kmeňov žijúcich na území Slovenska do koncentráku za betonovy mur (v Gaze je jedna z najvyšších hustôt obyvateľstva na svete) a začali zabijať tvoju rodinu a tvoj národ? Zmysel pre nejaku spravodlivosť nič?

Antisionizmus, antisemitizmus, antijudaizmus by vôbec neexistovali keby sa židia verejne zriekli talmudu a jeho farizejského učenia a prestali škodiť „goimom“, teda nežidom.
"Kniha o výchove", ktorá bola vydaná v Izraeli s veľkou finančnou podporou izraelskej vlády a bola vo veľkom počte vytlačená, okrem iného obsahuje výrok: "Jeden zo základov našej viery je fakt, že židovský ľud je najlepším zo všetkých a bol stvorený, aby poznal svojho Boha a uctieval ho, a zaslúži si, aby mal otrokov z gójimov. Preto sme priam určení na to, aby sme vlastnili gójimov ako otrokov, ktorí nám budú slúžiť po ich príprave na túto úlohu. V paragrafe č.545, čítame: "Náboženskou povinnosťou je nebyť milosrdní ku gójimom a nerobiť nič, čo má v sebe náznak milosrdnosti k nim. Naša povinnosť je byť milosrdní len k svojmu ľudu."
Talmud je samotný sprisahaním proti iným národom, preto sa niet čomu čudovať, že všade, nezávisle na sebe ľudia cítili od vyznávačov talmudu faloš a nechceli ich vo svojej vlasti. Nauraa, keby na teba niekto kul pikle a ty by si na to prišla, potľaplkala by si ho po pleci a povedala mu : „len tak ďalej?“ Tam treba hľadať príčiny „antisemitizmu“. (opäť, nehadžem všetkych židov do jedneho vreca, mnoho z nich tiež doplaca na sionistov.).

Btw. ešte som nepočul reprezentanta židov, aby sa ospravedlnili za príkoria, ktoré spôsobili kresťanom a inym, prípadne vyplatili nejakú reparáciu inému národu...alebo aby aspoň s tymi prikoriami prestali...nadavaju na nacistov a sami robia to iste
nauraa
Medium Star
Medium Star

kali520 napísal:Ten tvoj prispevok viznel trochu inac. Mas povedmoie preco vznikol antisemintizmus ale nepises o tom, hlavne ze sa odovlas na odborne publikacie. Tu mna nezaujimaju nejake aferi okolo Drayfusa alebo Hilsnera, hovorim o dovodch antisemitizmu preco vlastne existuje nenavist voci zidom.
Ano, odvolavam sa na odborne publikacie s tym, ze by si si ich mal precitat, aby som tu nemusela vysvetlovat zakladne veci. To, ze ty tieto veci neovladas, nie je moj problem, tak to nezvaluj na to, ze ti v tomto pripade neodpovedam. Je mi jasne, ze ta afery Dreyfusa ani Hilsnera nezaujimaju, rovnako ako ine relevantne dokazy k tejto teme... Uz tolkokrat pripominane linky na prop.sk zacinaju byt pomaly trapne, mohol by si si najst aj nieco ine. Ale pripustam, kazdy podla svojich schopnosti...
kali520 napísal:Ak ked uz sme pri reagovani ty si vytiahla frazu "hajzli a zli ludia". Ono v podstate je to len trochu hrubsie povedane to co tu uz bolo rozoberane 44 stran. Alebo ked poviem ze cigani vseobecne su bordelari je to scestne?
Frazu "hajzli a zli ludia" si prvykrat vytiahol ty, tak neviem co zase zavadzas. To, ze to tu rozoberate 44 stran este nic nehovori o spravnosti a pravdivosti vasich tvrdeni...
kali520 napísal:Pointa tvojho prispevku bola odvracanie pozornosti od hlavnej priciny antisemintizmu.
:roll: Pointou prispevku okrem ineho bolo, aby si si precital literaturu, nez zacnes pisat dristy, ktore uz (ako som si vsimla) pises nejaky ten rok, takze v tomto pripade bude asi velmi tazke si to vobec pripustit, nie este sa k tym kniham aj naozaj odhodlat. Tymto by som velmi rada s tebou ukoncila nikam nesmerujucu diskusiu, pocas skuskoveho naozaj nemam cas niekomu na xkrat vysvetlovat svoje velmi jasne prispevky...
tehla napísal:Nauraa, keby na teba niekto kul pikle a ty by si na to prišla, potľaplkala by si ho po pleci a povedala mu : „len tak ďalej?“ Tam treba hľadať príčiny „antisemitizmu“. (opäť, nehadžem všetkych židov do jedneho vreca, mnoho z nich tiež doplaca na sionistov).
To by som tomu kovaniu piklov (alebo ako sa to sklonuje O_o) musela najprv verit...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Zhrnut dovody prejavu antisemitizmu tym, ze Zidia su "hajzli a zli ludia", je scestne a jasne poukazuje na uplne nepochopenie komplexnosti antisemitizmu, takze by som sa vobec necudovala, keby na teba rozpravka nereagoval. Tym samozrejme netvrdim, ze medzi Zidmi sa taki ludia nenajdu, jasne, taki su vsade, ale uvadzat to ako primarnu pricinu ich vrazdenia, je detinske. Mam pocit, ze vobec nie si schopny a ochotny prihliadat na to, ze antisemitizmus je komplexny a nestagnujuci fenomen, pri ktoreho interpretacii sa clovek musi zaoberat viacerymi aspektmi... To, ze ty mas nejake predsudky, ktore si podporujes podobne pochybnymi internetovymi strankami, je samozrejme tvoja vec, ale nesnaz sa tym presviedcat ludi a nutit ich k argumentacii, ked ty sam zmysluplnu argumentaciu postradas.

Ze Zidia boli vrazdeni kvoli tomu, ze boli Zidmi, je skutocnost, ktoru dokazuje aj vyvoj samotneho antisemitizmu. Nielen o tomto hovori (okrem inych) aj Steven Beller vo svojej knihe A very short introduction to Antisemitism. Pre rozsirenie tvojich obzorov navyse odporucam do pozornosti jednu z najvacsich europskych antisemitskych afer okolo Alfreda Dreyfusa alebo cesku Hilsneriadu (ku ktorej su dostupne pramene) Tieto udalosti su len ukazkou postojov voci Zidom v nedavnej minulosti, ktore dokazuju, ze to, co tvrdis, hovori len o tvojej zaujatosti.
Odporúčam do pozronosti diello od Svetozára Hurbana Vajanského Židovstvo na Slovensku, tam je vidno pravú tvár židovstva. Taktiež je potrebné preštudovať Talmud, a ak mi a ostatným chceš tvrdiť že normálny človek môže uznávať také nenávistné náboženstvo plné rasizmu ktoré nabáda židov k ohlupovaniu každého gojima tak si pre mňa minimálne čudná.
Taktiež si prečítaj dielo Slovanstvo a svet v budúcnosti od Ľ. Štúra či jeho iné vyjadrenia na adresu židovstva, v každom období, v každom štáte nájdeš najvýznamnejších mysliteľov, tých ktorí predstavovali pokrok, ako kritizujú zhubný vplv židovstva a židovského liberalizmu. Prečo to asi robili? Zo závisti? Veď väčšina z kritikov židovsta bola vo svojej dobe na vysokej úrovni určite nemali čo židom závidieť.

Síce tvoj príspevok pôsobí fundovanie je to len spleť kvetnatých výrazov a zložitých fráz i pointa sa nejak vytratila.
Zhrňme a zanalyzujme si, čo si napísala v bodoch a po lopate.

1. Tvrdíš že je scestné zhrnúť dôvody antisemitizmu na to že židia sú zlí ľudia, ja sa pýtam aké je židovské náboženstvo ktoré káže olúpiť, ozbíjať, hoc aj nechať zomrieť človeka v núdzi? Pýtam sa čo je to za človeka ktorý takéto náboženstvo vyznáva? Je to dobrý človek? Pravdaže antisemitizmus pramení len zo skúseností ako európskych ľudí tak aj mysliteľov so židmi. Antisemitizmus nieje nič komplexné, vždy sa prejavoval nie vo forme nejakých pripravovaných organizovaných akcii ale náhlych vzbúr, kedy ľudia už nezniesli židovské vyciciavanie a lichvu. /Až posledné storočie bol antisemitizmus akosi riadený a starostlivo pripravovaný/ Nikdy to neboli plánované puče s cieľom vyhladiť jednu rasu. Navyše sú vôbec židia rasa? Ak áno poprosím zaraď mi židov k nejakej rase. Ak židia nie sú rasa, môže existovať antisemitizmus založený na rasových predsudkoch voči židom? Ako to že potom netrpíme aj rasovými predsudkami voči arabom a antisemitizmus sa netýka aj ich?
NA druhej strane čo je to rasový predsudok? Je rasovým predsudkom poznať židov a nepripustiť si ich k telu lebo s ich náboženstvom nesúhlasím? Zaujímavé je že najväčšie problémy so židovstvom nastali vtedy keď im boli udelené privilégiá a Židia sa začali mať lepšie. Teda ochrana fungovala dobre, pokiaľ niekto nezbúral múry a nevyvolal tak antižidovské nálady.
Nie je to azda zdravá ochrana a obranný reflex každého živočícha? - Toto je moje teritórium! Ty mi tu nevstupuj lebo sa nemieniš prispôsobiť mojim pravidlám a prezentuješ hodnoty, ktoré ja považujem za nečisté!
Tym samozrejme netvrdim, ze medzi Zidmi sa taki ludia nenajdu, jasne, taki su vsade, ale uvadzat to ako primarnu pricinu ich vrazdenia, je detinske.
Nechápem? Pravý dôvod vzbúr proti židom je detinský?
A tie rečičky o tom že v každom národe sa nájdu takí aj takí, tých má ušetri, azda máš nejaký výskum ktorý porovnáva národy a počty zločincov ? Dnes keď sa povie že cigáni kradnú je to rasizmus. To že 90 percent cigánov tak robí je nepodstatné, veď keď sa to rozpočíta na celé Slovensko a všetkých Slovákov tak sa môže povedať že v každom národe sú takí aj takí, stačí spriemerovať, zoštatistikovať a všetko je vybavené! Hlavne nech sa každému ujde rovným dielom aby sme nemuseli nad ničím rozmýšľať. Aby sme sa nezamýšľali nad tým prečo drvivá väčšina cigánov kradne, vraždí, ničí. Štatistiky treba prispôsobiť aby to také okaté nebolo. Samozrejme vraždenie kradnutie a podobne sa zhodia na sociálnu situáciu ako keby chudobný človek musel nevyhnutne konať morálne delikty. V minulosti kopec Slovákov nemalo ani kôrku do huby a nekradli ako straky, nevraždili. Zväčša do týchto procesov vstupuje aj mentalita národa.
Nemožno tvrdiť že medzi židmi sú niekoľkí zlí a všetci ostatní dobrí, rovnako nemožno tvrdiť ani opak, avšak v minulosti vo väčšine židia negatívne zasahovali do verejného života. Rovnako ako dnes cigáni. Ako sa dnes úplne nezmyselne vyťahuje rasizmus, tak nezmyselne sa vyťahuje aj antisemitizmus. Odpor k židom bol postoj našich predkov k tomu čo tu židia prevádzali, bola to len reakcia!! BEZ ohňa predsa niet DYMU!!! Antisemitizmus opäť vymysleli aby si taký ako ty mohli sypať popol na hlavu, lebo biely človek je taký sprostý že aj keď pošle vraha na druhý svet, bude sa bičovať. Biela rasa je jediná na svete, ktorá sa nechá takto ochočiť, ovplyvniť , sebatrýzniť. Všimnite si tie hordy Židov v Číne, Azii, Afrike, atď. Všimnite si aj ich multikulti. zloženie !! Naozaj ostatné rasy sú tak kultivované, že sa tam cudzí element ešte nepresadil len bieli sú hnusní rasisti a antisemiti. Bieli sú takí ako im to navravia cudzí a to je najväčšia chyba.

Čo sa týka židovského vyčíňania na Slovensku odporúčam ti do pozornosti knihu od Jerguša Ferka Maďarské Sebaklamy tam máš o Maďarsko-Židovských zverstvách na Slovákoch toho popísaného dosť. Okrem toho Maďari zo Slovenska vyvážali deti v dobytčákoch na smrť už v 19 str.

Neviem neviem ale nemám rád ľudí, ktorí neustále niekomu pod nos podsúvajú slovo predsudky, môže sa stať že tvoja osoba trpí väčšími predsudkami ako osoba dotyčného ktorého spomínaš.
- Ľudí nemôžeš nútiť k argumentácii ale ak zaujímajú k poroblému nejaké stanovisko mali by ho vedieť primerane obhájiť. Ak nevedia je to znak, že s tým nie sú stotožnení a vzniká tu podozrenie že niekto im do hlavy natlačil propagandu!

Aká môže byť zmysluplnejšia argumentácia než poukázať na židovské zverstvá a ukázať prečo sa ľud búril?

Mne sa zdá že ty tu každému podsúvaš takú a hentakú literatúru ale sama nepoznáš literatúru, ktorú máme načítanú my a to je samo o sebe prejavom obmezdenosti a predsudkov.

Židia boli vraždení kôli tomu že boli Židmi?
Nie nemyslím si žeby to bolo správne napísané, ak už tak by to malo byť napísané - židia boli vraždení kôli tomu že boli židmi s malým začiatočným písmenom. Vieš vôbec aký je rozdiel medzi slovom Žid a žid? V slovenskej štatistike z predvojnových rokov je medzi týmito pomenovaniami rodzdiel niekoľko desať tisíc tisíc duší.

Hilsneriáda je pekný príklad, Masaryk ako nemanželský syn žida Riedlicha sa inak ani zachovať nemohol, len tak ako sa zachoval pretože všteko čo v živote dosiahol za to vďačil len jedinej komunite.

Anežka Hrůzová (* 16. dubna 1879) byla devatenáctiletá dívka římskokatolického vyznání z vesnice Malá Věžnička nedaleko od Polné. Pracovala v Polné jako švadlena. 29. března 1899 odešla jako každý den z práce, domů však již nedošla. Její tělo bylo nalezeno po třech dnech 1. dubna v lese Březina. Měla proříznuté hrdlo, roztrhané oblečení, ale nebyly shledány známky znásilnění - neměla protrženou panenskou blánu. Příčinou smrti bylo vykrvácení. Poblíž místa nalezení těla byly stopy krve. Řada stop ovšem byla zničena davem při objevení.

Na základě nepřímých svědectví byl z vraždy obviněn dvaadvacetiletý nepříliš inteligentní mladík Leopold Hilsner (* 10. srpna 1876 - 8. ledna 1928) z židovské komunity v Polné, který pocházel z chudé rodiny a živil se především jako tulák a žebrák.

Vzhledem k tomu, že tělo bylo nalezeno na Bílou sobotu 1. dubna ráno a Velikonoce toho roku připadaly na konec židovského svátku Pesach, vznikla domněnka, že se Anežka Hrůzová stala obětí rituální vraždy. Tato teorie byla podpořena nepřesným pitevním nálezem, který tvrdil: Smrt nastala úplným vykrvácením, ale množství sražené krve, které se našlo na místě, neodpovídalo tomu, kolik jí musela ztratit.

Proces proběhl 12. září 1899 u soudu v Kutné Hoře před velkým množstvím publika, které bylo přesvědčeno o Hilsnerově vině. Publikum se nevešlo ani do soudní síně a na vynesení rozsudku čekalo pod okny soudu. Hlavní roli na straně obžaloby sehrál právní zástupce matky zavražděné, národovec a radikální poslanec JUDr. Karel Baxa, pozdější pražský primátor a předseda Ústavného soudu. Hilsnerovým obhájcem byl JUDr. Zdenko Auředníček. Na základě nepřímých důkazů byl Hilsner odsouzen za spoluúčast na vraždě k trestu smrti. Sám Hilsner se jednou pod nátlakem spoluvězňů ve vazební věznici k vraždě přiznal a označil dva své údajné spolupachatele, ale později své přiznání odvolal. Účast dalších osob nebyla nikdy před soudem prokázána.

Na Hilsnerovu obranu se jako jeden z mála postavil profesor Tomáš G. Masaryk, který označil rituální vraždu za pověru a pozadí procesu označil za antisemitské. Po jeho protestech proti rozsudku a na základě dalších znaleckých posudků byl rozsudek 25. 4. 1900 zrušen. Za svou obhajobu si Masaryk vysloužil posměch a odsudky od společnosti i velké části svých studentů. Masarykovi nešlo ani tak o samotného Hilsnera, o kterém se vyjadřoval dosti hanlivě, ale o to, aby celý případ nebyl vnímán jako židovská rituální vražda.

V novém procesu v Písku v roce 1900 byl však Hilsner obžalován navíc ze spoluúčasti na další vraždě ženy, která zahynula před více než dvěma roky. Leopold Hilsner byl znovu na základě nepřímých nebo údajně vymyšlených svědectví[1] odsouzen za spoluúčast na obou vraždách k trestu smrti. Rozsudky však nekonstatovaly jako motiv vraždy motiv náboženský, nýbrž motiv sexuální(i když dle lékařských posudků, které měl soud k dispozici netrpěl Hilsner žádnou sexuální úchylkou).

Císař František Josef I. později změnil trest císařskou milostí na doživotí. Po 18 letech věznění byl Hilsner propuštěn na základě milosti, kterou mu udělil Karel I., rehabilitován však nikdy nebyl. Na svobodě žil ve Velkém Meziříčí, Praze a Vídni ještě 10 let až do své smrti v roce 1928.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Hilsneri%C3%A1da
Čo všetko robia židia vo svojich tajných spolkoch - volkoch to ani srnka netuší, ja viem len jedno, nechcem veriť a ani byť priateľ s ľudmi ktorí si menia mená, hanbia sa za svoj pôvod a skrývajú. Takí ľudia sú mi podozriví hlavne keď si menia mená z Riedlichov na Halušku, Bryndzu, Cibuľu, Lasicu, Lipu a pod.
Azda sa majú za čo hanbiť? Je byť Židom hanba?
kali520
Darca
Darca

naura napísal:Ano, odvolavam sa na odborne publikacie s tym, ze by si si ich mal precitat, aby som tu nemusela vysvetlovat zakladne veci
Mozno sa na ne odvolavas preto lebo tie zakladne veci sama vysvetlit nevies.

Na odborne publikacie som tu uz aj ja odovlaval, casto ostavaju ignorovane
To, ze ty tieto veci neovladas, nie je moj problem, tak to nezvaluj na to, ze ti v tomto pripade neodpovedam.
Podla toho co tu vidim ich neovladas ani ty.
Je mi jasne, ze ta afery Dreyfusa ani Hilsnera nezaujimaju, rovnako ako ine relevantne dokazy k tejto teme... Uz tolkokrat pripominane linky na prop.sk zacinaju byt pomaly trapne, mohol by si si najst aj nieco ine. Ale pripustam, kazdy podla svojich schopnosti..
Dokazes ty vobec pochopit ze tieto afery su len male zrnko v mori tykajucej sa skutocnej nenavisti voci zidom? Preco ma ma zaujimat nejaka sudna afera v nejakom obdobi tykajuca sa len jedneho zida, ked na pochopenie celeho problemu je potrebne skumat vyvoj a sposob zivota komplexne celeho etnika?
Frazu "hajzli a zli ludia" si prvykrat vytiahol ty, tak neviem co zase zavadzas.
Teba ocividne rozculil a zobrala si ju doslovne ako bola napisana, nie nadarmo som to daval do uvodzoviek.
To, ze to tu rozoberate 44 stran este nic nehovori o spravnosti a pravdivosti vasich tvrdeni...
Iba v pripade ak by si to ty alebo niekto iny dostatocne presne vyvratili. Tie toje afery tych dvoch zidov jendoducho nestacia.
Pointou prispevku okrem ineho bolo, aby si si precital literaturu, nez zacnes pisat dristy
Ano a tou literaturou si odvracala pozornost od skutocneho problemu, to ze ta literatura sa tohoto problemu tyka len v tom kratkom obdobi ta uz nezaujima.
nauraa
Medium Star
Medium Star

IvanSk napísal:Odporúčam do pozronosti diello od Svetozára Hurbana Vajanského Židovstvo na Slovensku, tam je vidno pravú tvár židovstva. Taktiež je potrebné preštudovať Talmud, a ak mi a ostatným chceš tvrdiť že normálny človek môže uznávať také nenávistné náboženstvo plné rasizmu ktoré nabáda židov k ohlupovaniu každého gojima tak si pre mňa minimálne čudná.
Taktiež si prečítaj dielo Slovanstvo a svet v budúcnosti od Ľ. Štúra či jeho iné vyjadrenia na adresu židovstva, v každom období, v každom štáte nájdeš najvýznamnejších mysliteľov, tých ktorí predstavovali pokrok, ako kritizujú zhubný vplv židovstva a židovského liberalizmu. Prečo to asi robili? Zo závisti? Veď väčšina z kritikov židovsta bola vo svojej dobe na vysokej úrovni určite nemali čo židom závidieť.
Neviem, ci prave ty si vhodny na to, aby si odporucal knihy. Este si pamatam ako si tvrdil, ze Jezisovou povodnou recou bola praslovancina (ci co) odvolavajuc sa na jednu knihu. V kazdom pripade, Vajanskeho som citala, ale to uz si mi mohol rovno odporucit snad aj Hitlerov Mein kampf... Autor sam hovori o sebe a svojich druhoch ako o fanatickych milovnikoch vlastneho naroda takze sa niet co cudovat, ze jeho pamflet znie tak nenavistne. Co sa da cakat od tak nekritickych ludi ako su fanatici? Ohanate sa tu Talmudom jak keby ste ho mali cely precitany. Ale ludia, ktori tvrdia, ze zidovske nabozenstvo kaze "olupit, ozbijat, hoc aj nechat cloveka zomriet v nudzi" su pre mna zabednenci, ktori citali akurat tak par uryvkov z internetu, ktore sa im hodia len do vlastnej skladacky tvoriacej ich subjektivne vnimanie judaizmu. Neviem, co mam k tomu viac dodat. Judaizmus predsa nepredstavuje len nejake nie celkom korektne vyroky z Talmudu, ale zakladat na nich cely zmysel tohto nabozenstva mi pride ako absolutne nepochopenie... Tvrdit, ze antisemitizmus nie je nic komplexne, je jedna z dalsich peral, ktora svedci len o neznalosti tejto problematiky.

IvanSk napísal:Nechápem? Pravý dôvod vzbúr proti židom je detinský? A tie rečičky o tom že v každom národe sa nájdu takí aj takí, tých má ušetri, azda máš nejaký výskum ktorý porovnáva národy a počty zločincov ? (...) Hlavne nech sa každému ujde rovným dielom aby sme nemuseli nad ničím rozmýšľať. Aby sme sa nezamýšľali nad tým prečo drvivá väčšina cigánov kradne, vraždí, ničí. Štatistiky treba prispôsobiť aby to také okaté nebolo. Samozrejme vraždenie kradnutie a podobne sa zhodia na sociálnu situáciu ako keby chudobný človek musel nevyhnutne konať morálne delikty. V minulosti kopec Slovákov nemalo ani kôrku do huby a nekradli ako straky, nevraždili. Zväčša do týchto procesov vstupuje aj mentalita národa.
Nemožno tvrdiť že medzi židmi sú niekoľkí zlí a všetci ostatní dobrí, rovnako nemožno tvrdiť ani opak, avšak v minulosti vo väčšine židia negatívne zasahovali do verejného života. (...) Antisemitizmus opäť vymysleli aby si taký ako ty mohli sypať popol na hlavu, lebo biely človek je taký sprostý že aj keď pošle vraha na druhý svet, bude sa bičovať. Biela rasa je jediná na svete, ktorá sa nechá takto ochočiť, ovplyvniť , sebatrýzniť...
To je pravy dovod len v tvojej hlave, ktora o povode antisemitimzu vie asi tolko ako ta Kaliho. Tie "recicky" neboli urcene tebe, tak sa laskavo netvar, jak by som ti ich vnucovala. Nehovorim o tom, ze sa kazdemu ujde rovnym dielom, hovorim o tom, ze hajzli a zli ludia sa najdu vsade. Antisemitizmus je casto vnimany ako psychologicka kategoria vychadzajuca z pejorativnych predsudkov voci Zidom, vedena ku kolektivnym nazorom a prejavom s paranoickou nenavistou. Tvrdit, ze "antisemitizmus si vymysleli aby si taki ako ja mohli sypat popol na hlavu" je len dalsia fatalna naznalost zlozitosti tohto fenomenu. Nepriatelstvo a nenavist (neprameniace len z jedneho dovodu) voci Zidom existuje uz od staroveku, ze tieto prejavy dostali prave nazov antisemitizmus ma nejaky ten logicky dovod, a nebude to ten, co si spominal. Je zaujimave, ze antisemitizmus do roku 1945 nikto nespochybnoval a nikomu toto oznacenie neprekazalo. Od doby Hitlera, ktory z tohto pojmu urobil nadavku, ludi dopaluje ak su malovani v antisemitskych farbach...

IvanSk napísal:Neviem neviem ale nemám rád ľudí, ktorí neustále niekomu pod nos podsúvajú slovo predsudky, môže sa stať že tvoja osoba trpí väčšími predsudkami ako osoba dotyčného ktorého spomínaš.
Naozaj? A mozes mi nieco o mojich predsudkoch napisat? Zda sa, ze si fundovany aj v tomto smere...

IvanSk napísal:Židia boli vraždení kôli tomu že boli Židmi? Nie nemyslím si žeby to bolo správne napísané, ak už tak by to malo byť napísané - židia boli vraždení kôli tomu že boli židmi s malým začiatočným písmenom. Vieš vôbec aký je rozdiel medzi slovom Žid a žid? V slovenskej štatistike z predvojnových rokov je medzi týmito pomenovaniami rodzdiel niekoľko desať tisíc tisíc duší.
??? Hovorim o Zidoch, lebo nemam na mysli len ludi vyznavajucich monoteisticke nabozenstvo, ktore sa opiera predovsetkym o Stary zakon. Pouzivanie pojmu "Zidia" sa mi v tomto kontexte javi ako menej problematicke, lebo odkazuje k etnickemu povodu prislusnikov zidovskeho naroda, ktory je charakteristicky mimo ineho aj spolocnymi fyziognomickymi rysmi, ktore nakoniec hrali zvlast vyznamnu rolu tiez pri formovani protizidovskych stereotypov. Z tohto dovodu som sa uchylila k pouzivaniu pojmu "Zidia", takto sa to konieckoncov casto pouziva aj v literature.

IvanSk napísal:Hilsneriáda je pekný príklad, Masaryk ako nemanželský syn žida Riedlicha sa inak ani zachovať nemohol, len tak ako sa zachoval pretože všteko čo v živote dosiahol za to vďačil len jedinej komunite (...) http://cs.wikipedia.org/wiki/Hilsneri%C3%A1da
A sme doma, wikipedia... :roll: To su tie vase zdroje ako vidim. Kvoli comu som asi spominala, ze su k Hilsneriade dostupne aj pramene, ked si mozme vsetko vycucat z internetu, ze? Masaryk bojoval hlavne proti predsudkom, ktore v tomto pripade boli ukazkove. Obhajoval princip, nie samotneho Hilsnera, ktory bol mimochodom prepusteny na zaklade nedostatocnych dokazov. K vrazde sa nakoniec priznal brat obete.

kali520, k tebe len kratko. Afery by ta mohli zaujmat hlavne z toho dovodu, aby si minimalne prisiel na to, ze predsudky vladnu svetom. A inak, snad si nemyslis, ze to, o com su pisane knihy, ktore sa tebe nechcu citat, ti ja tu budem vysvetlovat. Jednak tie knihy sa pisu preto, aby sa citali, nie zhrnali, a po druhe, ako som uz spominala, nie je to na kratku diskusiu... Ked zacnes citat, potom mozme diskutovat.
Napísať odpoveď