Mam kupit switch?
Mam kupit switch?
Zdravim,
takze dnes mi menili na Wifi pripojeni koncove zariadenie.
Uz nemam antenu a router, ale iba mensiu antenu s uz integrovanym zariadenim, ku ktoremu ma pristup uz len moj provider. Povodny router mi zobrali, kedze uz priamo v antene je zariadenie umoznujuce jej konfiguraciu.
Moja struktura sieti je teda sucasne takato:
//Obrazky vkladaj do prilohy.
Ako vidite, jedno PC stratilo konektivitu, kedze nove koncove zariadenie ma len jeden vystupny port.
Moja otazka znie, ako tuto konektivitu obnovim.
Je mozne spravit toto?
Cize dokupit Switch, napojit ho hned za ich koncove zariadenie a v podstate nan napojit oba kable? T.j. kabel na PC bez pripojenia a kabel veduci k Wifi routru?
Prosim berte do uvahy sucasnu podobu siete, nemozem ju menit vzhladom na uz zakupene kable, vzdialenost PC a pod. Potrebujem iba nahradit stratenu funkcionalitu, ktoru poskytoval providerov router pri ich antene.
Vdaka za tipy, suri to.
takze dnes mi menili na Wifi pripojeni koncove zariadenie.
Uz nemam antenu a router, ale iba mensiu antenu s uz integrovanym zariadenim, ku ktoremu ma pristup uz len moj provider. Povodny router mi zobrali, kedze uz priamo v antene je zariadenie umoznujuce jej konfiguraciu.
Moja struktura sieti je teda sucasne takato:
Ako vidite, jedno PC stratilo konektivitu, kedze nove koncove zariadenie ma len jeden vystupny port.
Moja otazka znie, ako tuto konektivitu obnovim.
Je mozne spravit toto?
Cize dokupit Switch, napojit ho hned za ich koncove zariadenie a v podstate nan napojit oba kable? T.j. kabel na PC bez pripojenia a kabel veduci k Wifi routru?
Prosim berte do uvahy sucasnu podobu siete, nemozem ju menit vzhladom na uz zakupene kable, vzdialenost PC a pod. Potrebujem iba nahradit stratenu funkcionalitu, ktoru poskytoval providerov router pri ich antene.
Vdaka za tipy, suri to.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mam kupit switch?
to sú otázky ktoré by si mal smerovať svojmu providerovi keďže ale nevieme ako je nastavený ten router čo ti dal provider tak je ťažko povedať
btw kto ti zobral ten tvoj starý router/dostal si zaň niečo ???
btw kto ti zobral ten tvoj starý router/dostal si zaň niečo ???
Zobral ho provider spolu so starou antenou a nahradil ho takou novou malou, uz so zariadenim vnutri, ale nakolko ma len jeden RJ45 (povodna antena bola napojena na router so 4 vystupmi), musim to teraz riesit.
tipujem, ze to nahradil niecim takym http://www.wificentrum.sk/img.asp?stiid=414
najlepsie je zavolat, alebo zajst osobne a spytat sa. podla vsetkeho mas totiz len jednu ip adresu a taketo krabicky aka je na linku hore vacsinou maju nastavane jednu adresu natvrdo a cez switch na to dva pocitace nepripojis. (mam tiez wifi a podobnu krabicku takze vychadzam z vlastnej skusenosti)
najlepsie je zavolat, alebo zajst osobne a spytat sa. podla vsetkeho mas totiz len jednu ip adresu a taketo krabicky aka je na linku hore vacsinou maju nastavane jednu adresu natvrdo a cez switch na to dva pocitace nepripojis. (mam tiez wifi a podobnu krabicku takze vychadzam z vlastnej skusenosti)
Podobnu krabicu som mal povodne, teraz mam uplne nieco ine, vyzera to takto: http://www.stationbox.info/index.html3PO napísal:tipujem, ze to nahradil niecim takym http://www.wificentrum.sk/img.asp?stiid=414
Priamo z toho vychadza jedna RJ45. Na tu chcem hodit switch a na ten pripojit kablom jeden PC a druhym kablom router na poskytovanie Wifi signalu.
-
Jancuk
Professional
Ak to není viazane na tvoju MAC adresu tak by to mohlo ist (pouzit switch a rozdeliť to) , ak to bude viazane na tvoju MAC tak potom treba router s moznostou klonovat MAC
-
DjBass
Darca
Tam MAC nehrá žiadnu rolu, lebo mu to zariadenie asi nepriradí viac IP adries. Potrebuješ router, nie switch, ak tam MACfilter bude, tak si ju naklonuješ v routeri.
-
Jancuk
Professional
Ak ma v tom stationboxe ulozenu Mac jeho PC tak to bude problém
v tom station boxe moze mat hoc akú dosku napr aj mikrotik a ten take veci vie
-
DjBass
Darca
Prečo by to mal byť problém? Veď si ju naklonuje v routeri.
skus dat presny typ. pozriem ci sa to da nastavit. ale v okamihu ked ta krabica poskytuje len jednu ip adresu tak switch ti nepomoze. bude treba router. ale zoapkujem: najlepsie je ist za poskytovatelom a spytat sa.
Trosku sa nam viac rozbehla diskusia tu http://www.pcsforum.sk/viewtopic.php?f=12&t=18090 je tam viac informacii.
Malo by to podla vsetkeho ist. Zial presnejsie oznacenie zariadenia nepoznam, vonku je box, ktory plni funkcionalitu anteny a od nej ide kabel do ciernej skatulky, ktora ma dva vstupy -POE a RJ45.
MAC adresy mi nefiltruje, to viem naisto. Mozem tam napojit hocico, ako aj na moj fungujuci router.
Malo by to podla vsetkeho ist. Zial presnejsie oznacenie zariadenia nepoznam, vonku je box, ktory plni funkcionalitu anteny a od nej ide kabel do ciernej skatulky, ktora ma dva vstupy -POE a RJ45.
MAC adresy mi nefiltruje, to viem naisto. Mozem tam napojit hocico, ako aj na moj fungujuci router.
-
DjBass
Darca
Otázkou je však, či ti to prideľuje len jednu alebo viac IP adries. Mám také tušenie, že to bude práve len jedna. Podľa tých obrázkov z druhého fóra (keďže tu si ich dal blbo) ti switch bude stačiť, len to budeš musieť prepojiť inak.
DjBass tak to nemozem prepojit, lebo Router co poskytuje Wifi signal musi byt tam kde som ho dal, inak nie je dosah na Wifi, kde ho potrebujem.
Provider potvrdil, ze to pojde so switchom pred routrom, tak uvidim, ci to tak aj bude.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 19:57)
Switch funguje
Provider potvrdil, ze to pojde so switchom pred routrom, tak uvidim, ci to tak aj bude.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2010, 19:57)
Switch funguje