Hip-Hop - všeobecne
Re: Hip-Hop - všeobecne
chlapci, troska vam unikla podstata rockonhustlovho prispevku. je jasne, ze clovek, ktory casom nemeni nazory je hlupak, a taktiez ak niekto repuje stale o tych istych temach, prestavaju byt po case zaujimave (dobry priklad: posledne albumy jedi mind tricks). ked vysiel prvy album KF, nepovazoval som to sice za nejaky svaty gral slovenskeho hiphopu, no nemal som problem vypocut si to. postupom casu sa mi vsak cela skupina znechutila, lebo zacali robit veci, ktore predtym kritizovali. zvlast rytmus je toho prikladom. ked bol krupier tak pi*ov*** do celebrit, no ked zacal zarabat tazke miliony tak mu prestalo vadit, ze chodi na rovnake party, do rovnakych relacii, vystupuje na rovnakych akciach a de facto sa stal jednym z nich. to nie je prirodzena zmena nazoru, to je prisposobenie sa nazorom spolocnosti v ktorej sa pohybudes, a osoba, ktora takto meni nazory sa vola POZER.
dalsia vec je, ze mne je tiez prakticky ten clovek ukradnuty, ale kto mi zakaze vyjadrit svoj nazor na fore? pre mna tu moze uverejnit aj celu bakalarku na temu "co neznasam na patrikovi vrbovskom". ak niekoho nemas rad, tak zrejme to ma svoje dovody a internet je slobodny svet, kde mozes tieto dovody prezentovat. s tymto sa nevie ani sam rytmus zmierit... jemu zrejme tiez vyhovuje nekriticke myslenie, ake maju teenageri, ktori nepochybne tvoria najvacsiu cast jeho publika. tomu sa ani nie je co cudovat, kedze dnesna mladez pozna vo vacsine len materialne hodnoty, ktore patrik vo svojich skladbach casto prezentuje. nikdy som nemal potrebu niekomu zavidiet jeho materialne statky. ked mas na zlate retaze a sedmickoveho bavoraka tak prosim. ale ked mi niekto ide ukazovat aky je frajer, prave preto, ze na to ma, tak taky clovek je u mna maximalny uboziak s potrebou si nieco kompenzovat... rovnako marchrovanie spolupracou napr. s nate doggom, pricom ta spolupraca vobec nevznikla nejak prirodzene ale len na zaklade toho, ze to mastne zaplatil...
nevravim nic o jeho hudbe, z tych par pesniciek co som pocul vidno, ze kopiruje sucasne trendy (vratane vocoder overuse), ale hnusi sa mi to pocuvat uz len kvoli tomu ake hodnoty tento clovek prezentuje...
dalsia vec je, ze mne je tiez prakticky ten clovek ukradnuty, ale kto mi zakaze vyjadrit svoj nazor na fore? pre mna tu moze uverejnit aj celu bakalarku na temu "co neznasam na patrikovi vrbovskom". ak niekoho nemas rad, tak zrejme to ma svoje dovody a internet je slobodny svet, kde mozes tieto dovody prezentovat. s tymto sa nevie ani sam rytmus zmierit... jemu zrejme tiez vyhovuje nekriticke myslenie, ake maju teenageri, ktori nepochybne tvoria najvacsiu cast jeho publika. tomu sa ani nie je co cudovat, kedze dnesna mladez pozna vo vacsine len materialne hodnoty, ktore patrik vo svojich skladbach casto prezentuje. nikdy som nemal potrebu niekomu zavidiet jeho materialne statky. ked mas na zlate retaze a sedmickoveho bavoraka tak prosim. ale ked mi niekto ide ukazovat aky je frajer, prave preto, ze na to ma, tak taky clovek je u mna maximalny uboziak s potrebou si nieco kompenzovat... rovnako marchrovanie spolupracou napr. s nate doggom, pricom ta spolupraca vobec nevznikla nejak prirodzene ale len na zaklade toho, ze to mastne zaplatil...
nevravim nic o jeho hudbe, z tych par pesniciek co som pocul vidno, ze kopiruje sucasne trendy (vratane vocoder overuse), ale hnusi sa mi to pocuvat uz len kvoli tomu ake hodnoty tento clovek prezentuje...
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
ViRuS > Snáď len tolko ešte, že keď spomínaš to sedmové baworo, niektorým už v 18-ke (ako odmena za to, že spraví vodičák) ocko kúpi takúto sedmu, akú ma Patrik v 30-ke. On mal v 18-ke velké h*vno.
A ako sa vyjadril, už neviem kde presne, "ak to dosiahli ostatní (úspech, slávu, peniaze), tak prečo by som to nemohol dosiahnuť aj ja???" a práve preto sa takto prezentuje, že z ničoho, dosiahol prakticky všetko.
A ak sme pri tom prezentovaní sa luxusom, alebo ako by som to nazval, tak ak si pozrieš akýkolvek amícky klip, tak myslíš, že tie Rollsy, Maybachy, Béčka, Lamba, Ferrari, jachty, 5 kilové zlaté reťaze, hodinky, okuliare a všade navôkol pršia doláre + ich ešte aj rozhadzujú, to je podla teba čo?
Aby si vedel o čom vravím:
A ak sme pri tom prezentovaní sa luxusom, alebo ako by som to nazval, tak ak si pozrieš akýkolvek amícky klip, tak myslíš, že tie Rollsy, Maybachy, Béčka, Lamba, Ferrari, jachty, 5 kilové zlaté reťaze, hodinky, okuliare a všade navôkol pršia doláre + ich ešte aj rozhadzujú, to je podla teba čo?
aj slota mal v 18-tke hovno a teraz sa pozri kolko ma prachov. toho mam tiez uznavat lebo zarobil miliony?Clean_Up napísal:ViRuS > Snáď len tolko ešte, že keď spomínaš to sedmové baworo, niektorým už v 18-ke (ako odmena za to, že spraví vodičák) ocko kúpi takúto sedmu, akú ma Patrik v 30-ke. On mal v 18-ke velké h*vno.A ako sa vyjadril, už neviem kde presne, "ak to dosiahli ostatní (úspech, slávu, peniaze), tak prečo by som to nemohol dosiahnuť aj ja???" a práve preto sa takto prezentuje, že z ničoho, dosiahol prakticky všetko.
A ak sme pri tom prezentovaní sa luxusom, alebo ako by som to nazval, tak ak si pozrieš akýkolvek amícky klip, tak myslíš, že tie Rollsy, Maybachy, Béčka, Lamba, Ferrari, jachty, 5 kilové zlaté reťaze, hodinky, okuliare a všade navôkol pršia doláre + ich ešte aj rozhadzujú, to je podla teba čo?![]()
a k televiznemu hip-popu som sa vyjadril uz na predoslej strane
http://www.hojko.com/post1357432.html#p1357432
-
MisguidedAngel
Star
zasmial som sa.Clean_Up napísal: A ak sme pri tom prezentovaní sa luxusom, alebo ako by som to nazval, tak ak si pozrieš akýkolvek amícky klip, tak myslíš, že tie Rollsy, Maybachy, Béčka, Lamba, Ferrari, jachty, 5 kilové zlaté reťaze, hodinky, okuliare a všade navôkol pršia doláre + ich ešte aj rozhadzujú, to je podla teba čo?![]()
a tymto to chces podlozit?
-
Royalflush
Guru wannabe
Takychto rapperov "milujem".
Lenze Slota sa k tym peniazom dostal cez politiku a nie velmi legalne, kedze prakticky nic z toho luxusu, kory vyuziva, nie je napisane na neho a vsetko ma "pozicane". Rytmus naproti tomu zaraba hlavne na hudbe (aspon pokial viem) a nerozkrada statnu kasu.ViRuS napísal:aj slota mal v 18-tke hovno a teraz sa pozri kolko ma prachov. toho mam tiez uznavat lebo zarobil miliony?
a k televiznemu hip-popu som sa vyjadril uz na predoslej strane
http://www.hojko.com/post1357432.html#p1357432
Tiez si myslim, ze je normalne v 30ke povedat, ze uz uvazuje normalne a ze predtym bol nevyspely, to je vsetko individualne a zavisi na style zivota. Tiez je normalne menit v priebehu rokov aj svoje nazory, pretoze si s casom kazdy rozsiruje obzory a spolu s nimi moze prist aj zmena nazoru na urcitu skupinu ludi, politiku, peniaze...
Zaujimave je, ze z hiphoperov sa do komercie najviac obuvaju ti, ktorym sa nepodarilo hudbou uzivit. Ked chcu byt tak strasne nekomercni, tak preco vobec vydavaju albumy? Preco svojju hudbu nezverejnia iba na internete a nerozdavaju na koncertoch? Podla mojho nazoru je komercne vsetko, co sa robi za ucelom zisku, keby niekto koncertoval iba za cenu prevadzkovych nakladov a hudbu siril zadarmo, tak vtedy by som priznal, ze ten clovek je skutocne nekomercny. Ale zatial to vidim iba na ubohu kritiku od zufalcov.
Rytmusa nejak zvlast nepocuvam ani neuctievam, ale respektujem ho kvoli tomu, ze sa dokazal dostat na vrchol a je jedno, ci je to vdaka detom alebo nie.
Co sa tyka aurela, tak tam islo skor o to, ze tu cenu udeluje porota a nie ludia. Bol to dost rebelsky cin, ale dal tym najavo, co si o tej porote mysli. A ked ide o normalnych ludi a ich hlasovanie, tak s tym zrejme suhlasi, pretoze spieval na odovzdavani Slavikov.
-
Clean_Up
Professional
MisguidedAngel > Zabudol som snáď niečo spomenúť, čo sa v tých klipoch ešte nachádza? 
-
MisguidedAngel
Star
pockat asi som sa zamotal ale pochopil som ze ty si myslis ze vo vsetkych americkych klipoch je nejaky artefakt bohatstva?
-
Clean_Up
Professional
Ja som netvrdil, že vo všetkých, ale prevažne je to tak, ako píšem. Alebo práve naopak? Ty chceš tvrdiť, že všetci v tých klipoch sú úplný chudáci čo nejakú s čoho žiť a tie veci sú len rekvizity?MisguidedAngel napísal:vo vsetkych
-
MisguidedAngel
Star
ne len vela rapperov ma love a nemaju potrebu ich ukazovat v klipoch, na verejnosti. to su artists ktori seru na trendy a kalkul, a napriek tomu maju tiez predaje, hustu fanbase etc..
to jak si to formuloval mi prislo dost velke generalizovanie, keby si napisal vacsinu klipov co vidis na MTV, tak by som cusal
to jak si to formuloval mi prislo dost velke generalizovanie, keby si napisal vacsinu klipov co vidis na MTV, tak by som cusal
pozri, mne nevadi, ze ma peniaze. ja hovorim, ze mna nimi neohuri a ze mi vadi, ze si otiera hubu do ludi, co ich nemaju tolko ako on. a ako tu uz pisal angel, vela ludi na hudbe zarobilo strasne love a nemusia sa nimi ohanat. a ako som ja pisal, jedna vec je menit nazory, druha stat sa niecim, co si ostro kritizoval.GothaR napísal:Lenze Slota sa k tym peniazom dostal cez politiku a nie velmi legalne, kedze prakticky nic z toho luxusu, kory vyuziva, nie je napisane na neho a vsetko ma "pozicane". Rytmus naproti tomu zaraba hlavne na hudbe (aspon pokial viem) a nerozkrada statnu kasu.
Tiez si myslim, ze je normalne v 30ke povedat, ze uz uvazuje normalne a ze predtym bol nevyspely, to je vsetko individualne a zavisi na style zivota. Tiez je normalne menit v priebehu rokov aj svoje nazory, pretoze si s casom kazdy rozsiruje obzory a spolu s nimi moze prist aj zmena nazoru na urcitu skupinu ludi, politiku, peniaze...
Zaujimave je, ze z hiphoperov sa do komercie najviac obuvaju ti, ktorym sa nepodarilo hudbou uzivit. Ked chcu byt tak strasne nekomercni, tak preco vobec vydavaju albumy? Preco svojju hudbu nezverejnia iba na internete a nerozdavaju na koncertoch? Podla mojho nazoru je komercne vsetko, co sa robi za ucelom zisku, keby niekto koncertoval iba za cenu prevadzkovych nakladov a hudbu siril zadarmo, tak vtedy by som priznal, ze ten clovek je skutocne nekomercny. Ale zatial to vidim iba na ubohu kritiku od zufalcov.
Rytmusa nejak zvlast nepocuvam ani neuctievam, ale respektujem ho kvoli tomu, ze sa dokazal dostat na vrchol a je jedno, ci je to vdaka detom alebo nie.
Co sa tyka aurela, tak tam islo skor o to, ze tu cenu udeluje porota a nie ludia. Bol to dost rebelsky cin, ale dal tym najavo, co si o tej porote mysli. A ked ide o normalnych ludi a ich hlasovanie, tak s tym zrejme suhlasi, pretoze spieval na odovzdavani Slavikov.
dalej nechapem naco tu vytahujes komercnost, lebo o tom tu nikto nic nepovedal. suhlasim, ze je to zufaly argument pubertakov. nikto nerobi nic zadarmo, to je jasne... a to rozbitie aurela je jedna z mala veci, ktore ma unho prijemne prekvapili...
-
Clean_Up
Professional
Neviem, skôr by som vravel, že ludia čo tolko peňazí nemajú si otierajú hubu o neho. 
a co tam budu ukazovat skody superb? trocha som nepochopil tu pasaz s autamiClean_Up napísal:ViRuS > Snáď len tolko ešte, že keď spomínaš to sedmové baworo, niektorým už v 18-ke (ako odmena za to, že spraví vodičák) ocko kúpi takúto sedmu, akú ma Patrik v 30-ke. On mal v 18-ke velké h*vno.A ako sa vyjadril, už neviem kde presne, "ak to dosiahli ostatní (úspech, slávu, peniaze), tak prečo by som to nemohol dosiahnuť aj ja???" a práve preto sa takto prezentuje, že z ničoho, dosiahol prakticky všetko.
A ak sme pri tom prezentovaní sa luxusom, alebo ako by som to nazval, tak ak si pozrieš akýkolvek amícky klip, tak myslíš, že tie Rollsy, Maybachy, Béčka, Lamba, Ferrari, jachty, 5 kilové zlaté reťaze, hodinky, okuliare a všade navôkol pršia doláre + ich ešte aj rozhadzujú, to je podla teba čo?![]()
Takze da sa to zhrnut tak ze respektujes kazdeho kto dokaze zarobit velke love a je ti jedno akym sposobom, to je krasny zivotny postoj.GothaR napísal:...respektujem ho kvoli tomu, ze sa dokazal dostat na vrchol a je jedno, ci je to vdaka detom alebo nie.
-
Clean_Up
Professional
Skôr mám pocit, že to myslel tak a rešpektuje ho preto, lebo sa dokázal dostať na vrchol z ničoho. Mal velké h*vno, skrátka nemal nič. A dokázal sa dostať tam, kde je teraz. Ako určite vieš, to sa nepodarí len tak hoci komu.žeby? napísal: Takze da sa to zhrnut tak ze respektujes kazdeho kto dokaze zarobit velke love a je ti jedno akym sposobom, to je krasny zivotny postoj.
A neviem prečo sa tu stále rozoberá to, či album kupujú deti, manažéri, zlatokopky, poslanci, staré babky a neviem kto ešte. Podstatné je, že sa album predáva a je jedno kto ho kupuje. Alebo chcete tvrdiť, že keby ste mali na pultoch vy vlastný album a získali by ste zaň platinu, ale zistili by ste, že album kupujú len deti, tak by ste boli s toho sklamaní a mali by ste v (_!_) celú platinu len preto, že prevažnú väčšinu kupujúcich tvoria deti? Nemyslím.
Ja urcite ano ! Hanbil by som sa zato kebyze sa nieco take dozviem
-
rockonhustla
Light Star
Nechapem ako mozes porovnat Birdmana, Weezyho s Rytmusom.Clean_Up napísal:ViRuS > Snáď len tolko ešte, že keď spomínaš to sedmové baworo, niektorým už v 18-ke (ako odmena za to, že spraví vodičák) ocko kúpi takúto sedmu, akú ma Patrik v 30-ke. On mal v 18-ke velké h*vno.A ako sa vyjadril, už neviem kde presne, "ak to dosiahli ostatní (úspech, slávu, peniaze), tak prečo by som to nemohol dosiahnuť aj ja???" a práve preto sa takto prezentuje, že z ničoho, dosiahol prakticky všetko.
Dalsi rozdiel je ze bez ohladu na uspech a predajnost v hudbe by boli milionari vdaka ich bizu. Nemozes to porovnavat, ked si porovnas Weezy a Birdman tvorbu 2003, 2006 a 2010 texty, nazory a postoje nie su nejak diametralne odlisne, pri Rytmusovi opak.
Keby nejaky rapper v USA zmeni tvorbu a nazory ako Rytmus behom troch rokov, skoncil by ci uz predajnostou, popularitou alebo uznanim ostatnych rapperov. Ale my sme na Slovensku, konkurencia v rape je slaba a ludom nezalezi na obsahu, staci ze to znie dobre v aute.
PS: To co pisem je len moj nazor, ktory mozem vyjadrit bezohladu na vsetko a neznamena ze nenavidim Rytmusa, zavidim mu alebo podobne veci, co je jediny argument jeho patolizacov
PS2: Slovenska scena je biedna, staci mi raz si vypocut nieco nove co vyjde von a staci mi, preto pocuvam vacsinou len USA veci.
PS3: Ked uz hovoris o tych Rollsoch, Birdman si ho nemusi poziciavat do klipu, aby ho pocuvalo a uznavalo viac deti, lebo ho vlastni.
-
Clean_Up
Professional
Aha, takže ak Rytmus ukáže v klipe svoje Baworo, eurá a reťaz, tak je k*k*t, pózer a chválenkár.
Ale, ak nejaký američan ukáže Rollsa, doláre a 5x väčšiu reťaz, tak je frajer.
rytmus nieje kkt preto lebo sa ukazuje na bavorakoch (co mi k rapu vobec nejde) ale preto lebo vsetko kopiruje. hraje sa na drsneho maca (ala young jeezy - ten mi pripada ako cisty rytmus, ale narozdiel od rytmusa ma jeezy aspon flow)Clean_Up napísal:Aha, takže ak Rytmus ukáže v klipe svoje Baworo, eurá a reťaz, tak je k*k*t, pózer a chválenkár.
chvalit sa v tv, ze bol v amerike a kupil si mikiny...
-
rockonhustla
Light Star
Ty si ma absolutne nepochopil. Precitaj si to este raz.Clean_Up napísal:Aha, takže ak Rytmus ukáže v klipe svoje Baworo, eurá a reťaz, tak je k*k*t, pózer a chválenkár.
Rytmus sa prezentoval ako bohaty uz ked bol priemerny clovek, chapem, je to dobry marketing hlavne pre deti (pozicane Hummery, Infinity a neviem co, kupi si gucci mikinu a okuliare a ukazuje sa v nich 20 krat...)
Ide o to ze ked mam majetok 0,5-1 mil euro, tak prezentovat sa ako keby mam majetok 20 mil euro je prehnane, scestne a trapne.
Priklad, na nom dufam pochopis prvu cast tohoto prispevku:
Ked Boris Kollar alebo Patrik Tkac ukazu v smotanke nove Ferrari a povedia ze boli nakupovat v v Parizi Gucci, alebo LV je to mozno snobske, ale neni to scestne a odraza to realitu.
Ked Rytmus ukazuje hodinky za 10k euro u Olgy Zablackej, ukazuje v klipoch ako sa vozi v pozicanom Rolls Royce Phantome, alebo hovori ze bol nakupovat v NY v designerskych obchodoch je to trapne. (a to nehovorim o tom ako kedysi odsudzoval kadejakych "komercnych" umelcov, celebrity a pop idoly)
Dalsia vec je ako ten majetok ziskal (robil zo seba k*k*ta najprv ze sa hra na underground(pred Dava mi), potom ze to robi pre slovensku rap scenu(ERA) a nakoniec ked sa stal z neho pop hudobnik povedal ze to je vyvoj, ze bol obmedzeny a ma v p*ci celu rap scenu(po Kralovi)), o tom som pisal v predoslom prispevku a ostatnych x veci je popisanych v tych 3 nazoroch, nebudem to opakovat.
Predstav si (nepredstavitelne) ze by zacal Birdman (alebo Young Jeezy) spievat s Madonou pop piesne o laske a zucastnoval by sa kampani proti drogam a prestal by o nich rapovat (a v dalsich 20 veciach by zmenil postoj a nasral si do huby). Potom by povedal ze boli obmedzeny a ze to je vyvoj. Myslis ze by mu to zvysilo kredit? Asi tazko, skoncil by s predajnostou, nikto by s nim nerobil a rapperi, novinari aj fanusikovia by ho "zakopali pod zem". Ale na Slovensku je taka vec mozna (vdaka slovenskym "fanusikom"), staci sa pozriet na Rytmusa.
A este perlicka z roku 2003, kde vidno ako si nasral v nasledujucich rokoch do papule
http://www.ceskatelevize.cz/program/109 ... l?online=1 Porovnaj si to s tym ako sa prezentuje s Olinkou na streche a co hovori v rozhovoroch.