instalacia windows xp

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
fero1967
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

instalacia windows xp

Príspevok od používateľa fero1967 »

Potreboval by som poradit,kolega si kupil notebook MSI VR630XL 005SK a poziadal ma aby som mu nainstaloval windows ktory mam ja v notase,xp ultimate 2008,problem je v tom ze pri bootovani po nacitani dvd nezacne instalovat,vysvieti modru obrazovku a vypise hlasku ze nastala chyba a nie je mozne pokracovat.nevie niekto co s tym?,som len laik i ked som si do svojho notasu daval OS sam a nemal som ziadne problemy,teraz neviem ako dalej.Poradte prosim,dakujem.
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Re: instalacia windows xp

Príspevok od používateľa 3PO »

popis presnej chyby nic ? ale tipnem si. Problem so SATA. ako to riesit najdes na fore. lebo je to tu snad kazdy tyzden aspon raz
fero1967
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

tuje popis tej chyby....
Byly zjisteny potize a system windows byl ukoncen,aby nedoslo k poskozeni pocitace......atd atech. info stop 0*0000007B)0*F78DE524,0*C0000034 a potom same nuly
Sphinx
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

prepnut sata v biose.. uz som sem pisal navod snad 10x staci hladat.
fero1967
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Dakujem vsetkym,uz sa mi to podarilo
Snajper2
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Snajper2 »

chcel by som preinštalovať Windows XP. keď chcem na začiatku cez BIOS "menu" naformátovať disk C, tak nikde nemám príkaz(klávesou F) na spustenie tohto procesu. skúšal som to aj inom počítači, a prebehlo to v poriadku. no na mojom to nikde nieje
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Podla mna vies najst formatovanie len pri vybere disku na ktory chces win instalovat. PO vybere disku stlac enter a da ti na vyber ake formatovanie chces pouzit. :)
Snajper2
Light Professional
Light Professional

mám v počítači len jeden disk. nemám ho rozdelený na viacej časti. ale keď potvrdením Cčko Enter-om, tak je tam je nejaký príkaz klávesou L na vymazanie disku(nie formátovanie), ktorý som skúsil, ale neurobilo to takmer nič. vymazalo to len niečo, a väčšina súborov v počítači ostala tak, ako bola. tak že neviem, aký to malo zmysel. jednoducho sa potrebujem nejako dopracovať k príkazu na formátovanie
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to L písmeno tam je preto ked by si niekto rozmyslel že nebude pokračovať v odstránení aby náhodou ne stlačil enter alebo inú bežné používanú klávesu. Ak ti dalo možnosť ju klávesy l tak potom by malo nasledovať vytvorenie particie a teda rozdeleniu disku.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

ale ja nechcem rozdelovať disk. je tam taká ponuka ponuka, ale to nepotvrdzujem. predtým sa ma najprv pýtalo na rozdelenie diksu, ale to som nechal tak, a pokračoval som dalej. a následne bolo vždy naformátovanie klávesou F, ale teraz to tam nemám. neviem, ako to mám presnejšie opísať
jozef123
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jozef123 »

potrebujem pomoc!!! mam notebook asus x51L SERIES mal som tam windovs vista ale pred rokom mi tam jeden chalan isntaloval xp a trz pred vcerom chcel moj kamos znovu instalovat xp ale dosli sme nato ze mam zablokovany bios ale hovoril ze keby som tam chcel dat vista tak nepotrebujem ist do biosu toje pravdaa odpiste plss surne! dkaujem vopred:)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

A načo by si chcel ísť do biosu?
Vlož médium s winom do mechaniky a pri štarte PC sleduj obrazovku, malo by tam ukázať že
"Press Fxx to enter Boot Menu" , na mojom PC je to F10, videl som už aj F11 aj F8...treba sledovať, prípadne ak to tam neuvidíš tak skúšaj jak ďábel...... Následne si v BOOT MENU vyberieš že chceš bootovať z mechaniky a fičíš :)

Ak to ale nepôjde, tak budeš musieť fakt do toho biosu a tam prehodiť mechaniku na primárnu jednotku, prípadne HDD zakázať aby si to spravil...... Lenže tu je už tvoj problém :P ZAHESLOVANÝ BIOS :D

A nato som ja už prikrátky :)
Tak skús ten môj návrh
jozef123
Novice
Novice

a ked dam vistu?? tak vobec nemusis do biosu???
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Pokiaľ ti bude fungovať bootovanie z mechaniky potom ako to nastavíš cez BOOTMENU tak nevidím dôvod sa kafrať do biosu
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

na niektorých doskách je to tak správené že na resetnutie biosu stačí stlačat klávesu insert. Tým pádom tí zruší heslo biosu
jozef123
Novice
Novice

skusim vsetkoo dakujem za radu:)

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 13:38)
skusim insert a to musim tak ze pojdem do bious hej? a tam budem stalacat?? ci jaktoo?? vyvsetli to lepsee dik:)
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

V prvom rade by som skúšal boot menu...

Zapni PC a sleduj monitor, určite tam bude niekde niečo ako BOOT MENU a pri tom klávesa od F8 až po F12(videl som už všeličo)
Ak tam také nič nebudeš vidieť, tak ešte pred loadovaním windowsu stláčaj tieto klávesy jak divý aby si sa tam dostal....na mojej starej zostave som to musel stlačiť 3x aby som sa tam dostal(ale možno išlo len o chybu klávesnice)

EDIT: K tomu "INSERT"-u ... Ako to chceš stláčať keď budeš v BIOSE keď je zaheslovaný? Myslím že pri spúšťaní systému, prípadne keď bude BIOS pýtať heslo....Ale to je len pri niektorých doskách.....Osobne som sa s tým ešte nestretol, ale skús...
Napísať odpoveď